• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aldatıldığını bilip birçok nedenden dolayı evli kalmayı tercih edenler burada mı?

Doğru. Acıdan beslenme hastalığı mı desek 🤦🏽‍♀️

Travma sonrası aci çekmek bu ile karakterinin drama quen olması arasında çok fark var.

Sert bir yapım vardır dramıda arabeskide sevmem en yakın arkadaşım dolandırmaya kalktı üç günüm kavaklıdere sponsorluğunda geçti aldatıldıktan sonra acı normal terapi ile hafifler kendin mücadelede edersen zor olur

Peki gurur ne kazandıracak? İnsan onuru için yaşar evet. Ama burada “onursuzluk” nedir o da önemli. Eğer evli kalmaya razı olmanın nedeni para, başka kadına yem etmem, elalem ne der gibi şeyler değilse? Mesela çocuklar..Çocuğu olanların daha zor ayrıldığını çok iyi biliyorum.
Sizi bilmem ama evet ben onurum için yaşıyorum

Günümüzdeki yozlaşmanın temel nedeni bu -gurursuzluk- onursuzluk haysiyetsizlik yüzsüzlük

Bu tip insanlar arttığı için yozlaşmanın zirvede olduğu bir dönemdeyiz

1) onursuz bir anneye sahip çocuklar onursuz büyüyecek
Ben para almayın demiyorum aldatıldaysınız zorlayın maksimum parayı almaya çalışın tazminat vs

Ama alamam diyorsanız bile ben ayrılırdım

Koca vasıfı kalmamış bir adam olsa bir artık o eş sonuçta nikahım altında başka kadınlara gidiyorsa çocuğum için katlanıyorum hikayesine giremem

Tabi şunu kabul ediyorum benim maddi gücüm var çocuk şükür her zaman kendi paramı kazandım bir adamın insafına bırakamam geleceğimi

maddi gücü olmayan hanımlara iş güç arama bulma şartlarını zorlama tavsiye edebilirim

Ya bu hırsı anlıyorum parayı başka kadına yedirmem ulan hırsı
Ama boşanma davasındaki tazminatlar yetmiyor mu çok mu düşük kalıyor ?
Bilmediğim için soruyorum

Bana sormadınız ama bende cevaplamak istiyorum. Nafaka ne kadar çok olursa olsun sonuçta gelirin belli kısmı oluyor. Ama boşanmayıp aynı evde olunca çok daha fazlası oluyor. Hayat sıkıntısına girmiyor. Nafaka genelde çocuklara kiraya belli başlı ihtiyaçlara yetecek kadar oluyor. Ama normalde bir nafaka kadar geziyor alışveriş yapıyor harcıyor belki.

Dunyada 8 milyar insan var yani 8 milyar farkli dusunce demek. Fikir alisverisi yapip genellemeler yapilacak konu degil bence bu.

Ben aldatildigimi ogrensem bosanirim, bunun disinda da kimin ne yaptigi beni hic ilgilendirmez. Herkes kapisini kapattiginda ailesiyle kaliyor sonuc olarak.

Bana sormadınız ama bende cevaplamak istiyorum. Nafaka ne kadar çok olursa olsun sonuçta gelirin belli kısmı oluyor. Ama boşanmayıp aynı evde olunca çok daha fazlası oluyor. Hayat sıkıntısına girmiyor. Nafaka genelde çocuklara kiraya belli başlı ihtiyaçlara yetecek kadar oluyor. Ama normalde bir nafaka kadar geziyor alışveriş yapıyor harcıyor belki.
Empati yapıyorum bu hissi anlıyorum
Ama bir kadın bunun için kalınca adam daha çok yüz buluyor
Nikah yapıyor kızı yaşında kaıdnalrla evleniyor imam nikahı altında çocuk bile yapıyor
Aile yapısı bozluyor
Sonra toplum bozulup yozlaşıyor
Ahlak kavramı hikayede kalıyor

Ve en önemlisi adam yaptığı hatalar sebebiyle herhangi bir bedel ödemiyor
Nasılsa tüm kadınlara istediği zaman ulaşabilir oluyor

Kişiye göre değişir. Eğer tuttuğunu koparan, adamın ağzına edecek biriyseniz neden söylemeyeyim ki?
Ama 'kocamdir yapar/ çoluğum çocuğum/ ailem duysa kalpkrizi geçirir/ ay kendimi nasıl gecindiririm' derdine düşecek bir kadınsan asla soylemezdim.
Ki aldatildigini ogrenmissin, hala devam ediyorsun , demek ki ikinci siktaki kişisin.
Emin ol arkadaşın söylesin istemezdin,çünkü bu gerçeği saklayıp odadaki fili görmezden gelmeyi tercih ediyorsun. senin için ne kadar az kişi biliyor o kadar iyi..misal ailen öğrense 'bosa su serefsizi' diye baskı yapsa mutsuz olursun...

Harika bir örnek. Annesinin aldatilip devam ettiğini bilen ve babasını çok seven bir kız sence ileride sevgilisi aldattığı zaman adama ağzına geleni sayabilir mi?
İçinde tutar çünkü çok sevdiği babası da o tayfadan. Böylece içten içe ihaneti de normallestirir.
Kocaniza karşı asla eskisi gibi sevgi dolu olamayacaksiniz ve çocuklarınız aranızdaki soğuk savaşı hep hissedecek,gergin bir evde yaşayacak. Bunu öğrenecekler, konfor alanlari içinde büyüdükleri ev haliyle gerginlik olacak , sevgili ve eşlerini de gerecekler... bunlar bilimsel gerçekler
Bu ortamda çocuk büyütmek çok mu hoş?
Ayrıca koca olan kişi 'benim karım cocugum var' demiyor, bir şekilde başka kadindan etkileniyor, bir kadını yatağa atmak kolay değil ona kurlar yapiyor, yemeğe çıkarıyor,tatlı sözler söylüyor, problemlerini çözüyor,kadını ikna ediyor, sana o gün için yalan söylüyor, otelini vs ayarlıyor, kadın gelince bir güzel soyup ne yapiyorsa yapıyor, kadına iltifatlar ediyor, tekrar tekrar yaşıyorlar bu süreci...
Adam burada çocuğunu düşünmüyor.
Sen neden adamın çocuklarla bir arada durmasını düşünüyorsun?????
Aldatmış..
Sanki o uzakta is toplantısı için oteldeyken tanımadığı bir kadın odasına gelmiş, uyku sersemi kocamdan yararlanmis da çıkmış gitmiş😅 adam bir kadını yatağa atmak için emek ve çaba sarfetmis. Sizden esirgedigi zamanını tatlı sözünü , parasıni ona sacmis.
Neden olaya böyle bakmıyorsun ki?
Sen bir erkekle görüşmesen,sadece flortoz mesajlassan o kocan çocuk demeyecekti çoluk demeyecekti seni hem bosayip hem ailene rezil edecekti. Biliyorsun di mi?
Elbette olayın bu tarafı da apaçık. Mantıklı davranmak lazım demiştim ya, o da kişiye göre değişiyor. Mantık nedir? Artık bazı kavramlar çok farklı hale gelebiliyor. İyi nedir kötü nedir. Çünkü eğer bir kadın ayrılmamak için bir savaş veriyorsa bunun altında çok ciddi bir sebep olmalı diye düşünüyorum. Yoksa kim rol yapmak ister ki? Rol yapabiliyorsa da bravo, takdir ederim 👏🏼 Zor bir iş çünkü.

Dunyada 8 milyar insan var yani 8 milyar farkli dusunce demek. Fikir alisverisi yapip genellemeler yapilacak konu degil bence bu.

Ben aldatildigimi ogrensem bosanirim, bunun disinda da kimin ne yaptigi beni hic ilgilendirmez. Herkes kapisini kapattiginda ailesiyle kaliyor sonuc olarak.
Bu da çok doğru. Ben de şunu anladım yine; her evlilik gerçekten parmak izi gibi kendine özgü. Ve Şunu da anladım ki; insanlar ne söylerse söylesin herkes kendi bildiğini yapıyor. Bu da en doğru olanı bence. Ve şu “imam nikahı” anlayışı da çökecek zamanla..buna inanıyorum 🙏🏼

Çocuk diye bir bahane tanımıyorum. Gerçekten boşanmak isteyenin gözü çoluk çocuk görmüyor bunu da çok gördüm. Para için deyin, başka kadına yem etmem deyin, bu toplumda boşanmış kadın olarak tutunamam deyin. Çocuk demeyin. Farz edin adam öldü, yine o çocuklara tek bakacaksınız. Ee?
Ölüm bambaşka bir boyut. Belki aldatılmaktan daha iyi.

Back