• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aldatıldığını bilip birçok nedenden dolayı evli kalmayı tercih edenler burada mı?

Bize ne?
Karısı katlanmayi seçmiş , adama 'sen serefsizsin, ittir git öteye' dememiş, biz ne yapalım?
Adamın ailesi olarak bizden biri olay çıkarsa bosansa bu sefer bu zihniyetteki kadın 'adamin ailesi yuvamizi dagitti' diyecek. Çünkü bunu demeyen, ihaneti yediremeyen biri olsaydı zaten kendi duyururdu insanlara.
Adamın sakladığı bir şey yok, evinin olduğu ilçede memur kocan persembeden pazara gece eve gelmiyorsa salak değilsen bilirsin aldatildigini.
Kadın bunu yuttuysa kimse bunu dile getirip kötü olmaz.
Sizin olayda da bu olacak, böyle olaylar gizli kalmaz,elbet duyulacak. İnsanlar arkanızdan 'demek ki meandus kabul etmiş boynuzlu yaşamayı,bize ne' diyecekler.
Peki ya ben aldatıldığımı gerçekten bilmiyorsam? Çok saf biri olduğumu varsayalım. Onu diyorum ya. Çok yakın dostunuzun aldatıldığını görseydiniz gidip söyler miydiniz? Yoksa bana ne mi derdiniz?

Boşver sen eğer mutluysan o ne demiş bu ne demiş önemi yok.
Ben bekarım ilerde evlenirsem başıma gelirse inan bana ne yapıcağımı bilmiyorum o yüzden büyük konuşmam.

Bu süreçte bilinmezler yokki ne yapacağını bilmiyor olasın. Aldatılma bu kitaplarda dizilerde filmlerde hayatta süreci işleniyor helede kk de takılıyorsun. Süreç bir Adam aldatıyor - salya sümük pişmanlık pozları sonrası safın salağım kandırıldım boşluktaydım pskolojim bozuktu sinsice yaklaştı büyü yapmış gibi bahaneleri sıralıyor. Toplumda kocanı o aşufteye kaptırma erkek yapar hepsi yapıyor , çocuklarla tek naparsın kadın başına diye adama destek atıyor. Aileler boşanma baskısı yapıyor.
Sonraki süreçte adamın şov süreci telefonu ortada bırakmalar sonra bu aşamada kadın dile getirirse adam zaten kendi direk bırakıyor kadın susarsa gizli alanını geri alıyor tebrikler nur topu gibi kumanız oldu 👍
Sonraki süreçte yüzsüzlüğün dine vurduğu bekarlık hayatı bekar insan ne yapar aşık olup evlenir bu adamcağızda kadının karşısına geçip ben aşık oldum boşanalım diyor.
İstisna varmı mutlaka vardır benim söylemek istediğim büyük bir yüzde bu şekilde

Peki gurur ne kazandıracak? İnsan onuru için yaşar evet. Ama burada “onursuzluk” nedir o da önemli. Eğer evli kalmaya razı olmanın nedeni para, başka kadına yem etmem, elalem ne der gibi şeyler değilse? Mesela çocuklar..Çocuğu olanların daha zor ayrıldığını çok iyi biliyorum.
Herşeye çoçukları bahane etmekten bıkmadınız. Babam annemi aldatmadı ama çok kötü bir evlilikleri vardı yıllarca huzursuzluk üst seviyede annem elalem ne der diye boşanmadı çekti yıllar sonra boşadı daha önce boşamadığı için çok pişman oldu. Biz de huzursuzluk içinde büyüdük. Asıl bunu yaparak çoçuklarınıza çektirmeye hakkınız yok.

Aldatılınca evliliği devam eden kişiler buraya yazmalar. Evlilik devam etse bile çok mutluyuz, eşim harika, hiç sorun yok diyebileceklerini sanmıyorum. Devam etseler bile içlerinde bir yerlerde hep acabalar olacak. Sohbet konusunu yanlış secmişsiniz bence.
Evet acemiyim burada.

Bu süreçte bilinmezler yokki ne yapacağını bilmiyor olasın. Aldatılma bu kitaplarda dizilerde filmlerde hayatta süreci işleniyor helede kk de takılıyorsun. Süreç bir Adam aldatıyor - salya sümük pişmanlık pozları sonrası safın salağım kandırıldım boşluktaydım pskolojim bozuktu sinsice yaklaştı büyü yapmış gibi bahaneleri sıralıyor. Toplumda kocanı o aşufteye kaptırma erkek yapar hepsi yapıyor , çocuklarla tek naparsın kadın başına diye adama destek atıyor. Aileler boşanma baskısı yapıyor.
Sonraki süreçte adamın şov süreci telefonu ortada bırakmalar sonra bu aşamada kadın dile getirirse adam zaten kendi direk bırakıyor kadın susarsa gizli alanını geri alıyor tebrikler nur topu gibi kumanız oldu 👍
Sonraki süreçte yüzsüzlüğün dine vurduğu bekarlık hayatı bekar insan ne yapar aşık olup evlenir bu adamcağızda kadının karşısına geçip ben aşık oldum boşanalım diyor.
İstisna varmı mutlaka vardır benim söylemek istediğim büyük bir yüzde bu şekilde
Haklısınız aynen böyle oluyor. İnsan psikolojisi ne enteresan.

Peki gurur ne kazandıracak? İnsan onuru için yaşar evet. Ama burada “onursuzluk” nedir o da önemli. Eğer evli kalmaya razı olmanın nedeni para, başka kadına yem etmem, elalem ne der gibi şeyler değilse? Mesela çocuklar..Çocuğu olanların daha zor ayrıldığını çok iyi biliyorum.
Çocuklarıyla, ailesiyle geçireceği vakti başka kadınlarla geçirmiş birinin çocuk umurunda olur mu cidden? Aldatan insan, eşiyle beraber çocuğundan da vazgeçiyor gayet.
Çocuklar için neden evlilik devam etsin? Bunların hepsi evliliği devam ettirmek için "bahane" olur ancak.
Bu konuda kimseyi de suçlamak istemiyorum isteyen istediği bahanelerin ya da zorunlulukların arkasında evliliğine devam edebilir ama bu aklama,hakli gösterme çabası çok manasız.

Herşeye çoçukları bahane etmekten bıkmadınız. Babam annemi aldatmadı ama çok kötü bir evlilikleri vardı yıllarca huzursuzluk üst seviyede annem elalem ne der diye boşanmadı çekti yıllar sonra boşadı daha önce boşamadığı için çok pişman oldu. Biz de huzursuzluk içinde büyüdük. Asıl bunu yaparak çoçuklarınıza çektirmeye hakkınız yok.
kesinlikle katılıyorum. Ama ya evde huzursuzluk yoksa? İnanın şartlar çok farklı olabiliyor.

Peki ya ben aldatıldığımı gerçekten bilmiyorsam? Çok saf biri olduğumu varsayalım. Onu diyorum ya. Çok yakın dostunuzun aldatıldığını görseydiniz gidip söyler miydiniz? Yoksa bana ne mi derdiniz?
Kişiye göre değişir. Eğer tuttuğunu koparan, adamın ağzına edecek biriyseniz neden söylemeyeyim ki?
Ama 'kocamdir yapar/ çoluğum çocuğum/ ailem duysa kalpkrizi geçirir/ ay kendimi nasıl gecindiririm' derdine düşecek bir kadınsan asla soylemezdim.
Ki aldatildigini ogrenmissin, hala devam ediyorsun , demek ki ikinci siktaki kişisin.
Emin ol arkadaşın söylesin istemezdin,çünkü bu gerçeği saklayıp odadaki fili görmezden gelmeyi tercih ediyorsun. senin için ne kadar az kişi biliyor o kadar iyi..misal ailen öğrense 'bosa su serefsizi' diye baskı yapsa mutsuz olursun...
Harika bir örnek. Annesinin aldatilip devam ettiğini bilen ve babasını çok seven bir kız sence ileride sevgilisi aldattığı zaman adama ağzına geleni sayabilir mi?
İçinde tutar çünkü çok sevdiği babası da o tayfadan. Böylece içten içe ihaneti de normallestirir.
Kocaniza karşı asla eskisi gibi sevgi dolu olamayacaksiniz ve çocuklarınız aranızdaki soğuk savaşı hep hissedecek,gergin bir evde yaşayacak. Bunu öğrenecekler, konfor alanlari içinde büyüdükleri ev haliyle gerginlik olacak , sevgili ve eşlerini de gerecekler... bunlar bilimsel gerçekler
Bu ortamda çocuk büyütmek çok mu hoş?
Ayrıca koca olan kişi 'benim karım cocugum var' demiyor, bir şekilde başka kadindan etkileniyor, bir kadını yatağa atmak kolay değil ona kurlar yapiyor, yemeğe çıkarıyor,tatlı sözler söylüyor, problemlerini çözüyor,kadını ikna ediyor, sana o gün için yalan söylüyor, otelini vs ayarlıyor, kadın gelince bir güzel soyup ne yapiyorsa yapıyor, kadına iltifatlar ediyor, tekrar tekrar yaşıyorlar bu süreci...
Adam burada çocuğunu düşünmüyor.
Sen neden adamın çocuklarla bir arada durmasını düşünüyorsun?????
Aldatmış..
Sanki o uzakta is toplantısı için oteldeyken tanımadığı bir kadın odasına gelmiş, uyku sersemi kocamdan yararlanmis da çıkmış gitmiş😅 adam bir kadını yatağa atmak için emek ve çaba sarfetmis. Sizden esirgedigi zamanını tatlı sözünü , parasıni ona sacmis.
Neden olaya böyle bakmıyorsun ki?
Sen bir erkekle görüşmesen,sadece flortoz mesajlassan o kocan çocuk demeyecekti çoluk demeyecekti seni hem bosayip hem ailene rezil edecekti. Biliyorsun di mi?

Ben toplumsal ve ailevi baskılardan dolayı değil zaten ailem istemez öyle biriyle evlilik sürdürmemi hemen boşan der boşanmaya karşı bir ailem yok çok şükür çok düşkünler bana yapamazsan gel derler .
Ben vazgeçemem sevgimden dolayı diye düşünüyorum bazen böyle durumlarda.
Allah kimseye yaşatmasın.

Ben toplumsal ve ailevi baskılardan dolayı değil zaten ailem istemez öyle biriyle evlilik sürdürmemi hemen boşan der boşanmaya karşı bir ailem yok çok şükür çok düşkünler bana yapamazsan gel derler .
Ben vazgeçemem sevgimden dolayı diye düşünüyorum bazen böyle durumlarda.
Allah kimseye yaşatmasın.

Amin 🙏

Doğru bir soru buna rağmen okuyunca duraksadım. Arkadaşım, dostum, yakınımın başına gelse ne yaparım bilmiyorum. Gerçekten zor bir durum. Aldatılan kadınların boşanmama sebebinin de ilişkilerindeki denge, alt üst olan psikoloji diye düşünüyorum. Maddi imkanlarından vazgeçmeyen çok fazla insan vardır elbette. Bence en baskın olan öğrenilmiş çaresizlik. Arabesk hayata bağımlılık.
Doğru. Acıdan beslenme hastalığı mı desek 🤦🏽‍♀️

Çocuk diye bir bahane tanımıyorum. Gerçekten boşanmak isteyenin gözü çoluk çocuk görmüyor bunu da çok gördüm. Para için deyin, başka kadına yem etmem deyin, bu toplumda boşanmış kadın olarak tutunamam deyin. Çocuk demeyin. Farz edin adam öldü, yine o çocuklara tek bakacaksınız. Ee?

Ben sandığınız her kimse o değilim 😃 ne kadar şüpheyle yaklaştınız, alt tarafı bir paylaşım istedim. Birisi de “siz kimsiniz?” Diye yazmış 😁 nasıl yani? Burası paylaşım platformu değil mi arkadaşlar? Nasıl konu açılır onu yazsaydınız o zaman. Acemi olduğum anlaşılmıyor mu?

aynı konu üstüste gelince öyle düşünmemiz normal.
değilseniz değilsinizdir🤷‍♀️

siz kimsiniz diye yazan kişi biz merak ediyoruz minvalinde yazdığınız demiş onu şahsınızın kim olduğunu sormamış yani.

Doğru. Acıdan beslenme hastalığı mı desek 🤦🏽‍♀️
Yorumunda dediğin gibi insan psikolojisi çok garip. Başına kötü olay gelen insanlar bunun başıma geleceğini asla tahmin etmezdim, kendimden beklerdim ondan beklemezdim sözlerini kullanıyor. Hayatta yaşadıklarımız ile biz oluyoruz, her gün minik de olsa bir gelişim oluyor hayatımızda, bugün vereceğimiz karar ile bir ay sonra vereceğimiz karar bile farklı olur diye düşünüyorum.

Back