Aldatıldığını bilip birçok nedenden dolayı evli kalmayı tercih edenler burada mı?

Benim bir yakın akrabam. Eşi ngelli çocuğu var diye,biraz da cesaret edemedi diye boşanmadi. Adam başka kadınla sahte düğün yaptı, yirmi yıldan fazla ikili hayat yaşadı, arada onu da aldattı, bir gün orada bir gün burada, barda pavyonda hayatını yaşadı
Şimdi yaşlandı, engelli çocukları vefat etti,adamın da heralde artık şeyine kan gitmeyince hayatındaki insanları bırakıp ev babası oldu. Şimdi evden işe ,işten eve, ailesi için yaşayan,çocukları torunları için canını feda edecek (!) İlgili bir adam oldu.
Olan onunla metres hayatı yasayacagim diye çocuk sahibi olamayan,yaşlılığında yapayalnız kalan metresine, baba ilgili göremediğinden saçma evlilikler yaşayan ve bazı psikolojik sorunları olan çocuğuna, yıllarca bu hayatı yaşayıp kötü bir ömür yaşayan karısına oldu.
Adamaysa hiç bir şey olmadı. gerim gerim geriniyor, ne iyi bir insanim diye saçları bile beyazlamadi aha yaşı 60larinda. Kimse adamın yüzüne 'sen serefsizsin' bile demedi, herkes bilmezlikten geldi yaşananları,şimdi de coktaaaan unutmuş gibi yapıyor.
Dünyada kral yani

şu üyelik iptali yapan olduğunu düşündü sanırım.
ki başlığı okuyunca bende öyle sandım.
bakalım belli olur o mu değil mi.
Ben sandığınız her kimse o değilim ne kadar şüpheyle yaklaştınız, alt tarafı bir paylaşım istedim. Birisi de “siz kimsiniz?” Diye yazmış nasıl yani? Burası paylaşım platformu değil mi arkadaşlar? Nasıl konu açılır onu yazsaydınız o zaman. Acemi olduğum anlaşılmıyor mu?

Ölmüş demek ha...cok uzuldum
Bu hale nasıl geldin denmez
Bilemedim ki

İşte sorun da burada değil mi? Neden herkes bilmezlikten geldi? Ortada yeterince kanıt yok muydu? Biz neden böyleyiz? Neden görmezden geliyoruz? Sevdiğiniz bir dostunuzun aldatıldığını görseniz gidip ona anlatmaz mısınız? Benden bilmesin mi dersiniz?

Linç tayfa gelir birazdan.
Ben olsam boşardım ne gurursuzsun vs ler.
Kim nasıl mutluysa öyle yaşar.
Affetmek senin tercihin .
İnsanoğlu ne çekerse hep o büyük konuşmasından çeker bence. Gerçekten bu tercih çok kişisel. İnsanın bir günü bir gününe de uymaz. Mantıklı davranmak lazım ama mantıklı olan nedir? O da kişiye göre.

Boşver sen eğer mutluysan o ne demiş bu ne demiş önemi yok.
Ben bekarım ilerde evlenirsem başıma gelirse inan bana ne yapıcağımı bilmiyorum o yüzden büyük konuşmam.

Gurursuzluk ?

Oysa boşansa yeni aşklara yelken açsa kendine olan özgüveni tazelenir
Anneliği de sekteye uğramaz

Benim de kuzenim
Aldatmayan erkek mi var hepsi aldatıyor nasıl olsa diyor.Ve aynı şekilde eşinin maddi imkanı çok iyi bu yüzden evliliğine gayet de mutlu mesut devam ediyor
Ya bu hırsı anlıyorum parayı başka kadına yedirmem ulan hırsı
Ama boşanma davasındaki tazminatlar yetmiyor mu çok mu düşük kalıyor ?
Bilmediğim için soruyorum

Bize ne?
Karısı katlanmayi seçmiş , adama 'sen serefsizsin, ittir git öteye' dememiş, biz ne yapalım?
Adamın ailesi olarak bizden biri olay çıkarsa bosansa bu sefer bu zihniyetteki kadın 'adamin ailesi yuvamizi dagitti' diyecek. Çünkü bunu demeyen, ihaneti yediremeyen biri olsaydı zaten kendi duyururdu insanlara.
Adamın sakladığı bir şey yok, evinin olduğu ilçede memur kocan persembeden pazara gece eve gelmiyorsa salak değilsen bilirsin aldatildigini.
Kadın bunu yuttuysa kimse bunu dile getirip kötü olmaz.
Sizin olayda da bu olacak, böyle olaylar gizli kalmaz,elbet duyulacak. İnsanlar arkanızdan 'demek ki meandus kabul etmiş boynuzlu yaşamayı,bize ne' diyecekler.

Peki gurur ne kazandıracak? İnsan onuru için yaşar evet. Ama burada “onursuzluk” nedir o da önemli. Eğer evli kalmaya razı olmanın nedeni para, başka kadına yem etmem, elalem ne der gibi şeyler değilse? Mesela çocuklar..Çocuğu olanların daha zor ayrıldığını çok iyi biliyorum.

Aldatılınca evliliği devam eden kişiler buraya yazmazlar. Evlilik devam etse bile çok mutluyuz, eşim harika, hiç sorun yok diyebileceklerini sanmıyorum. Devam etseler bile içlerinde bir yerlerde hep acabalar olacak. Sohbet konusunu yanlış secmişsiniz bence.

Son düzenleme:
Doğru bir soru buna rağmen okuyunca duraksadım. Arkadaşım, dostum, yakınımın başına gelse ne yaparım bilmiyorum. Gerçekten zor bir durum. Aldatılan kadınların boşanmama sebebinin de ilişkilerindeki denge, alt üst olan psikoloji diye düşünüyorum. Maddi imkanlarından vazgeçmeyen çok fazla insan vardır elbette. Bence en baskın olan öğrenilmiş çaresizlik. Arabesk hayata bağımlılık.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…