Akşam aileler tanışıyor ama annem çok isteksiz ...

captain price

erkek değilim ben
Üyelik İptali
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
29 Nisan 2015
26.564
91.291
598
son durumu en alta ve 12. sayfaya yazdım arkadaşlar.

Erkek arkadaşımla evlenmeye karar verdik. ailelere açıldık. onun ailesinden yana bir sıkıntı yok. babamdan yana da sıkıntı yok. annem ise burada tartışma çıkmasına sebep olacak bi durum yüzünden karşı çıkıyor. yalnız bu durum ne benim için ne karşı taraf için sorun teşkil etmiyor. yani lütfen anneler hisseder ile gelmeyin bana, annem tanımadan etmeden örnek veriyorum ; karşıdaki insan x memleketli diye olmaz diyor bana.

neyse benim rest çekmem sonucu annem de gelsinler madem dedi. bu akşam gelecekler ailecek tanışmaya.

ama annemin isteksizliği her halinden belli. dün bişeyler yapalım, temizlik yapalım vs dedim ama oralı olmadı. ben yine elimden gelen temizliği yaptım. ne ikram edilecek dedim. kuru pasta alırız dedi. gittik kuru pasta, kuruyemiş aldık.

ben çalışıyorum bu arada. iş yerinden bi ablayla konuşuyoduk. öyle olmaz, haberli gelen insanın önüne kuru pasta konulmaz dedi. buradan bi yerden ıslak kek ve börek vs ayarlıycam. hani benim elimden gelse bu tip şeyelr dün yapardım ama gerçekten beceremiyorum. hani deseydi ki gel yaprak saralım, sarardım ama yok yani.

üzülüyorum yani isteksiz de olsan sonuçta insanları eve davet etmişiz. haksız mıyım?

ne bileyim. mutlu olmam gerekirken kırgınım. öyle içimi döktüm.

akşam editi :

arkadaşlar tek tek alıntılayamadım. dün de onlar gider gitmez erkek arkadaşımla mesajlaşmaya daldığım için girip de yazamadım. kusura bakmayın.

iyi dilekleriniz için ve verdiğiniz akıl için çok teşekkür ederim hepinize. <3 <3

su böreği ve yaprak sarma aldım dışardan. eve gider gitmez de bi patates salatası yaptım. tatlı tuzlu kuru pasta ve kuruyemiş vardı zaten. onlardan birer servis açtım herkese. yenmedi pek ama olsun. :)

bizim iş hiç konuşulmadı. memleket, iş güç normal şeyler konuşuldu. ben ve erkek arkadaşım birer cümle kurmuşuzdur belki. hep sustuk.

onlar tarafından erkek kardeşi anne babası ile 4 kişi. biz de kardeşim annem babam ben 4 kişi. bir de dayım ve yengem vardı.

annem surat asmadı. konuştu ama çok değil. ama isteksizliğini belli edecek bişey yoktu. yengem biraz daha konuşkandı. annesi yengemi daha çok sevmiş sanıyorum. babası da babamı sevdiğini söylemiş. annesi ben beğenmiş bi de :)) bizimkiler onun erkek kardeşini daha cana yakın buldular tokalaşırken filan daha samimiymiş. soğuk seninki dediler ama çocuk utançtan başını kaldırmadı zaten. normal öyle görmeleri. bence ilk tanışma faslı için normal şeyler yaşandı zaten hemen can ciğer olunmaz.

ben hiç konuşamadığım için kanım ısındı veya ısınmadı diyemem. zaten yapı gereği öyle hemen mıç mıç olabilen biri değilim.

öyle işte.

tekrar teşekkür ederim herkese.

Son düzenleme:
Takılmayın fazla, görür de severse yaptığından mahcup olacaktır zaten ve sonraki zamanlarda kendisi telafi edecektir

Çok suratını asıp oturacağını sanmıyorum fakat hevessiz olması da göze batmaz. “Kız annesi sonuçta” diye düşünürler

Ev yemekleri satan yerlerden bir şeyler alabilirsiniz

Üzülme. Anneler de aileler de var böyle ön yargılar sonuçta kız evladı hiç tanımadığı insanlarla muhatap olacaklar. Burada iş erkek arkadaşa düşüyor kendisini annenize sevdirip saydiracak.

Evet haberli misafire sadece kuru pasta vs çıkartılmaz. En azından güzel bir salata vs de yaptırın ya da alın diğerleriyle de yeter yani.

Captain, her ihtimale karşı sevgilini uyar annenin olası tavrıyla ilgili, şaşırmasın.Münasip bir dille anlatırsın sen.
Annen de eğer severse arkadaşın dediği gibi kendisi telafi eder sonra.
Restine rest yapmış anne, helal olsun
E öyle anneden de böyle kız olması normal
Yanlış anlama dik duruşundan bahsediyorum.

Su böreği ve tatli ikram edebilirsiniz.. Meyve filan da olabilir akabinde.. Aşırı döktürmeye gerek yok şu aşamada..
Kirilmakta haklisin ama yapılacak pek bi sey yok gibi duruyor.. Baban uyarsa diyecegim ama aile ici iliskilerinizi bilemiyorum..

Son düzenleme:
canım benim kvde geçen hafta görümcem tanışma amaçlı getirdi oda kavga falan etti ama şimdi gayet iyi ve onlarda farklı memleket bide kuru pasta olmaz biz sarma patataes salatası tatlı börek falan yapmıştık sende o tarz yaparsın yada dışardan alırsın

Kolay degil , kizimi elin oglu gelip istiycek zor valla : (

Genede biz nasil yuvadan uctuysak cocuklarimizda gitcek yani kostek degil destek olmali anne olarak. Oturup konusmak en dogrusu gend aynisi davranirsa sevgilinede sole durumu idare etsinler. Kuru pasta olmaz bencede ki o kdr kisa bi sure oturmazlar bence.

Bi kac cesit hazir alabilirsin ya da tanidiklara rica et parasiyla yaptir.

Tanıştıktan sonra belki düşünceleri değişir. Kuru pasta kuruyemiş gerçekten özensiz olur. Ev yemeği yapan yerlerde bile ev yapımı börek meze vs satılıyor. Oralardan alıp koyarsınız. Siz elinizden geleni yapın. Erkek arkadaşınızın da haberi olsun annenizin durumundan. O da ailesi isteksizdi filan derse sonrasında durumu kurtarmaya yönelik konuşabilsin. Siz güler yüzlü olun. Annenizle yine bir gelmeden önce oturup konuşun hani bu benim hayatım destek olman beni çok mutlu eder gibisinden. Sonra yine istemezse onun kararı.

Ben de aynen bu şekilde evlendim. O kadar isteksizlerdi ki ben herşey olsun bitsin yeter ki bi sürtüşme olmasın modundaydım. Eşimle sözümden ve nişanımdan bir fotoğrafım dahi yok. O gerginlikte aklımıza gelmemiş. Şimdi çok mutluyum ailem pişman ama hala bazı üzüntüler içimde.

elinizden gelmiyorsa ev yemekleri yapan yerlerden bir şeyler alın.
sarma mercimekli köfte su böreği gibi şeyler olabilir.
tatlı tuzlu garnitür ikişer çeşitten 6 çeşit filan olmalı..
haberli misafire kuru pasta olmaz.
evlendikten sonra kayınvalideden dinlersiniz.

ben rest çekmeyip az boyun eğsem hiç olmazdı. ben de kartları büyük oynadım mecburen.
erkek arkadaşımın durumdan haberi var. söyledim anam istemiyo diye.

Sevgilinle daha onceden tanistirmis miydin?Keske aile oncesinde damat adayini gorseydi tanisaydi.Onyargi oldugunu anlardi buyuk ihtimal
tanıştırmadım. aslında erkek arkadaşım da önce ben geleyim. benle bi konuşsunlar, anlarlar, severler tanıyınca dedi. ama annem inat. yüz göz olmadan alın gidin kızı demek istiyor sanırım. hatta ben annesiyle o gelsin önce dedim. ona bile yok dedi.

Neden isteksiz hiç adam akıllı konuştu mu senle ?

isteksizlik sebebini yazamıyorum. ama dediğim gibi bizim aramızda problem olacak meseleler değil. annem konuştu. konuşmaktan çok kavga ettik. arkası boş şeyler söylüyor.

Benim annemde istekli değildi ama şimdi benden çok eşimi seviyo diyebilirim Her annede oluyo o tarz duygular takma kafana bu güzel günlerinin tadını çıkar

Yani isteksizlik sebebini bilmeden çok sağlıklı yorum yapamayacağım ama belki de tanıyınca kafasındaki önyargılar silinir beklemekten baska çare yok gibi .
Ha bir de ne kadar sana uymasa da annenin sözünü yabana atma düşün en azından .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…