- 4 Temmuz 2013
- 7.360
- 6.944
- 248
- Konu Sahibi captain price
-
Aklımda sanki evli ablan var gibi kalmış yani annen yol yordam bilmeyen birisi değil belli ki. Bu insanların ömür boyu yüzüne bakacak böyle yapmaması gerekiyor.
Annenle güzelce konuş. Anneciğim biliyorum hayallerindeki damat x memleketli değildi, ben de özellikle gidip de x memleket olsun diye bu kişiyi seçmedim. Ahlakıyla karakteriyle ailemize layık bir damat olarak gördüğüm için sizin karşınıza çıkarıyorum yoksa herhangi biri için böyle birşey yapmazdım biliyorsun ki. İstiyorum ki ailem olarak siz bu kişiyi süzgecinizden geçirin araştırın sorusturun varsa benim göremediğim bir kusuru o halde zaten ben de evlenip hayatımı karartmak istemem. Ancak benim güvendiğim gibi biriyse lütfen bu mutlu günümde annem olarak benim basimi karsi tarafın ailesine karşı eğdirme, zira evlenirsek bir ömür yüz yüze bakacağız...
Neyse işte bu tarz hassas noktadan girip bir konuşma yaparsan etkilenmeyecek anne yoktur. Ya da ablan teyzen artık yol yordam bilen birine söyle o konuşsun annenle.
Allah tamamına erdirsin inşallah korktuğun gibi olmaz herşey çok daha güzel geçer :)
Annen haklı umarım 2 yıl sonra kültür farkı var niye annemi dinlemedim diye konu açmazsınız
evet, evli bi ablam var.
aslında bu tip konularda pek yol yordam bilmez sanırım. ama sorup öğrenmiyor da. yani kuru pasta olayı bence isteksizlikten.
benim daha önce de ilişkilerim oldu. biri 3 sene sürdü. şu an 27 yaşındayım. hani her önüme geleni ailemle tanıştırmıyorum, bu ilk. bişeye güvendim, inandım ki yapıyorum bu işi. benim şüphem olsa zaten beklerim emin olana kadar. bunları konuştum ben annemle. ama inat ediyor hala.
bu arada memleker olayı örnekti. onun da etkisi var ama asıl hayır deme sebebi başka. dediğim gibi tartışma çıkar diye yazmıyorum. tahmin edebilirsiniz. ama bu farklılık onun veya benim hayatımda etki eden bi unsur değil.
rica edeceğim kimse yok maalesef. hazır aldırabilirim ancak. öyle yapıcam mecbur.
teşekkür ederim. :)
haberi var erkek arkadaşımın. annem ailelerin yanında ters bi hareket yapmaz diye düşünüyorum. ama yine de biliyor.
teşekkür ederim. :) yapmış kadar oldunuz. artık hazır alıcam bi kaç çeşit bişey.
Anladım canım tahmin ettim ne olduğunu :) şuan senin için de stresli bir dönem ve desteğe en çok ihtiyacın olan dönem seni cok iyi anlıyorum ama senin suan alttan alman gerekiyor. Bdv deki yorumlarından tanıdığım kadarıyla dobra bir insansın muhtemelen annenle kosurken de çata çat konusuyorsun bu sana puan kaybettiriyor. İlla ki annenin bir yumuşak karnı vardır onu bulmaya çalış. Sen kendi gözünde büyüdün ama onun gözünde hala çocuksun bunu unutma. O da kendi bakış açısıyla kendisini çok haklı görüyor ve kendince senin için en iyisini istiyor. Keşke anneler tanışmadan önce ufak bir sadece annen ve erkek arkadaşınin tanisacagi bir görüşme olsaydi icine sinerse belki o zaman daha farklı davranırdı bilmiyorum.
İyi yıllardır buraya üyeyim sayısız dert okudum bunun üzerine onlarda kıyıdan köşeden var bişey herkesi ailesi yetiştirip büyütüyor eşiniz iyidir ama alesiylede evleniyorsun sorun ne tam olarak 8nu bile yazmamışsın demekki bişey var ve ciddievet, evli bi ablam var.
aslında bu tip konularda pek yol yordam bilmez sanırım. ama sorup öğrenmiyor da. yani kuru pasta olayı bence isteksizlikten.
benim daha önce de ilişkilerim oldu. biri 3 sene sürdü. şu an 27 yaşındayım. hani her önüme geleni ailemle tanıştırmıyorum, bu ilk. bişeye güvendim, inandım ki yapıyorum bu işi. benim şüphem olsa zaten beklerim emin olana kadar. bunları konuştum ben annemle. ama inat ediyor hala.
bu arada memleker olayı örnekti. onun da etkisi var ama asıl hayır deme sebebi başka. dediğim gibi tartışma çıkar diye yazmıyorum. tahmin edebilirsiniz. ama bu farklılık onun veya benim hayatımda etki eden bi unsur değil.
bakın ikimiz de ankarada yetişmiş, üniversite okumuş, belli bilgi ve kültür birikimi olan insanlarız. yani bu adam akşam ayaklarını yıkamamı beklemeyecek veya ben evlenirken beşi biyerde isterim diye tutturmayacağım. böyle bi kültür farkı yok aramızda. peşin hükümlü olmayın. aynı çevreden aynı memleketten aynı dinden insanlar da anlaşamıyor ki, direkt kafadan eleyelim bu yabancı diye.
valla doğru söylüyosun annemle de çat çat konuştum. ama başka türlüsü de olmuyordu. ben yumuşak davransam bu sefer asla ipleri elime alamayacaktım. ya güzellikle olur ya kavga dövüşle olur, sen seç dedim.
annem düşüncelerinde haklı olabilir ama ben annemin düşündüğü insan değilim. yani gerçekte kim olduğumuzu ailelere yansıtmıyoruz. o da sanıyor ki ilerde ben x istiycem de karşı taraf yok olmaz diyecek. halbuki bilmiyor ki ne ben x isterim ne de ben x istesem bile karşı taraf bana olmaz der.
zaten bu istememe olayını ben erkek arkadaşıma anlattım. o da dedi ki öne benle tanışsınlar. tanıyınca severler. annem yok dedi. bari annesiyle gelsin önce bi dedim. ona da yok dedi.
İyi yıllardır buraya üyeyim sayısız dert okudum bunun üzerine onlarda kıyıdan köşeden var bişey herkesi ailesi yetiştirip büyütüyor eşiniz iyidir ama alesiylede evleniyorsun sorun ne tam olarak 8nu bile yazmamışsın demekki bişey var ve ciddi
O zaman siz baştan karşılıklı kılıç kusanmissiniz :) bu durumda yapılacak en iyi şey babanı daha ön planda tutmak madem baban daha ılımlı... Geri kalan yeme içme işlerini de ablan ve sen varsa başka akraban filan halledersiniz bir sekilde artık. Daha fazla meseleyi konuşmaya enerji harcama belli ki annen de duvar örmüş...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?