Akşam aileler tanışıyor ama annem çok isteksiz ...

Din/mezhep/memleket... maalesef insanların halen aşamadığı gereksiz takıntılar.İnsanın özü önemli.Hayat bakışı,yaşam tarzı...Sanki tüm boşananlar mezhepten dinden memleketten boşanıyor.
Annen bence biraz yapı gereği de mualif olmuş.Ne onun davranışlarını karşı tarafa savunma ihtiyacı duy,ne karşı tarafı ona sevdirme ihtiyacı duy.Kendi aralarında çözsünler
Tanıdıkça sevebilir de.Belki şu an evde birşeyler hazırlamıştır.Öyle değilse bile dışardan sipariş verebilirsin.Herkeste baklava börek açacak değil.Tek problemin bununla kalır inşallah.Hakkında hayırlısı olsun

Annen her zaman önyargılıysa normaldir. Zamanla tanıyıp sever belki.

Eşimin bir akrabası da benzer sorun yaşadı. Hatta kızın annesi daha aşırı tepki gösterdi. Nişanda damadına elini öptürmedi, kızının çeyiz yerleştirmesine gelmedi, dini nikahına katılmadı. Ama onlar evlendi ve zaman içinde her şey yoluna girdi..

Eğer gerçekten iyi biriyse annen zamanla kabullenir.
İkramlık içinse hazır alternatif çok. Sarma da sipariş edebilirsin tatlı da..

evet, evli bi ablam var.

aslında bu tip konularda pek yol yordam bilmez sanırım. ama sorup öğrenmiyor da. yani kuru pasta olayı bence isteksizlikten.

benim daha önce de ilişkilerim oldu. biri 3 sene sürdü. şu an 27 yaşındayım. hani her önüme geleni ailemle tanıştırmıyorum, bu ilk. bişeye güvendim, inandım ki yapıyorum bu işi. benim şüphem olsa zaten beklerim emin olana kadar. bunları konuştum ben annemle. ama inat ediyor hala.

bu arada memleker olayı örnekti. onun da etkisi var ama asıl hayır deme sebebi başka. dediğim gibi tartışma çıkar diye yazmıyorum. tahmin edebilirsiniz. ama bu farklılık onun veya benim hayatımda etki eden bi unsur değil.

Annen haklı umarım 2 yıl sonra kültür farkı var niye annemi dinlemedim diye konu açmazsınız

bakın ikimiz de ankarada yetişmiş, üniversite okumuş, belli bilgi ve kültür birikimi olan insanlarız. yani bu adam akşam ayaklarını yıkamamı beklemeyecek veya ben evlenirken beşi biyerde isterim diye tutturmayacağım. böyle bi kültür farkı yok aramızda. peşin hükümlü olmayın. aynı çevreden aynı memleketten aynı dinden insanlar da anlaşamıyor ki, direkt kafadan eleyelim bu yabancı diye.

Anladım canım tahmin ettim ne olduğunu :) şuan senin için de stresli bir dönem ve desteğe en çok ihtiyacın olan dönem seni cok iyi anlıyorum ama senin suan alttan alman gerekiyor. Bdv deki yorumlarından tanıdığım kadarıyla dobra bir insansın muhtemelen annenle kosurken de çata çat konusuyorsun bu sana puan kaybettiriyor. İlla ki annenin bir yumuşak karnı vardır onu bulmaya çalış. Sen kendi gözünde büyüdün ama onun gözünde hala çocuksun bunu unutma. O da kendi bakış açısıyla kendisini çok haklı görüyor ve kendince senin için en iyisini istiyor. Keşke anneler tanışmadan önce ufak bir sadece annen ve erkek arkadaşınin tanisacagi bir görüşme olsaydi icine sinerse belki o zaman daha farklı davranırdı bilmiyorum.

ya sen de Ankara'da yaşıyordun diye biliyorum Captain. çukurambar sosyete pazarında veya dikmen sosyete pazarında öyle güzel sarmalar börekler satılıyor ki ben misafirlerimi ağırlarken bile oradan alıyorum.. aynı ev yapımı..
bu arada bu bahsettiğin mevzu sebebini yaşamış fakat ailelerini dinlemeden evlenmiş bir çok arkadaşım var. annenin kafasında kurduğu sorunlardan birini dahi yaşamadıkları gibi, sorunsuz evlenen diğer arkadaşlardan daha güzel aile hayatları var dünürler felan da baya kanka oldular.
diyeceğim su akar yolunu bulur. her annenin gönlünde aslanlar yatıyor ve o aslanlar neye benziyor biz bilemiyoruz. ilk anda tepki verseler de sonra pişman oluyorlar. sen sağduyulu bir kızsın eminim ailenin karşısına geldiğinde sevdiğin annen de söylediklerinden pişman olacaktır. annedir takma kafanı.. yaparlar arada öyle.

valla doğru söylüyosun annemle de çat çat konuştum. ama başka türlüsü de olmuyordu. ben yumuşak davransam bu sefer asla ipleri elime alamayacaktım. ya güzellikle olur ya kavga dövüşle olur, sen seç dedim.

annem düşüncelerinde haklı olabilir ama ben annemin düşündüğü insan değilim. yani gerçekte kim olduğumuzu ailelere yansıtmıyoruz. o da sanıyor ki ilerde ben x istiycem de karşı taraf yok olmaz diyecek. halbuki bilmiyor ki ne ben x isterim ne de ben x istesem bile karşı taraf bana olmaz der.

zaten bu istememe olayını ben erkek arkadaşıma anlattım. o da dedi ki öne benle tanışsınlar. tanıyınca severler. annem yok dedi. bari annesiyle gelsin önce bi dedim. ona da yok dedi.

Hayırlı olsun.
Anneniz ne konuda sorun çıkarıyor bilemem ama muhtemelen kaba davranmaz,nezaketen olması gerektiği şekilde ağırlar misafirlerinizi.
Hazırlık konusunu çok dert etmeyin,tercih meselesi bu tip durumlar,kimi a dan z ye masa kurup ağırlar kimi kahve cikolata ikram eder ki zaten yemeğe çağırmamışsınız ,bir iki ekstra daha eklerseniz tamamdır

zaten ne oluyorsa bu annelerin büyük konuşmalarından . Yani konuşunca başına geliyor böyle Sonra da çekiyor. Tabiki ilerleyen Zamanlarda yelkenleri suya indirir . Kolay gelsin hayırlı olsun ayrıca

İyi yıllardır buraya üyeyim sayısız dert okudum bunun üzerine onlarda kıyıdan köşeden var bişey herkesi ailesi yetiştirip büyütüyor eşiniz iyidir ama alesiylede evleniyorsun sorun ne tam olarak 8nu bile yazmamışsın demekki bişey var ve ciddi

O zaman siz baştan karşılıklı kılıç kusanmissiniz :) bu durumda yapılacak en iyi şey babanı daha ön planda tutmak madem baban daha ılımlı... Geri kalan yeme içme işlerini de ablan ve sen varsa başka akraban filan halledersiniz bir sekilde artık. Daha fazla meseleyi konuşmaya enerji harcama belli ki annen de duvar örmüş...

Bir bekarı daha kaybettik, hayırlı olsun demeye geldim Bunların hepsi gelip geçecek şeyler, yuvanızda huzuru bulun inşallah.

Ev yemekleri yapan yerden alın bişeyler bence de. Çoğu annemizin yaptıklarından bile güzel oluyor.

sorunun ne olduğu bariz belli değil mi. ve bu sadece annem için sorun. ne benim ne karşı tarafın ve ailesinin ne de babamın sorun etmediği bişey. sadece annem sorun ediyor.

babamı saymıyor ki. annem daha baskındır. öyle görünmez ama. babam sorun etmiyor zaten. araştırırz, iyi insanlarsa evlenirler dedi geçti. annem inat ediyor. dayım var bi onla görüştü, akşamki tanışma da o da olacak ne alakaysa. babam sorun etmiyor ya kendi safında biri olsun istiyor.

benim eşim Doğu'lu ben Ege'liyim, çooook mutluyum çok şükür. Beni hiç kısıtlamaz arkadaşlarımla tatilime giderim, parasını elime verir, arabamı fuller gezeyim diye. Böyle bir aile eşimi istememiş, kız arkadaşı da böyle olmaz demiş sözden dönmüşler, Allah onlardan razı olsun sayelerinde bana kaldı bu ön yargıları boşvermek lazım özellikle de iki taraf çalışıyorsa ve aileden uzakta okumuşsa.
amaa ben evlenmeden eşimi karşıma aldım, şartlarım bunlar akşam çıkarım, sinemaya giderim, tatile giderim senin yıllık iznini beklemem, aynı şekilde sen de ister içmeye ister tatile gidersin haber verdikten sonra karışmam anlaştık mı dedim. senin için ne önemliyse özgürlük mü maddiyat mı, romantizim mi, çocuk mu önceden konuş, iş bozulur diye haa hıı olsun deme. Geleneksel şeyleri böylece biraz elimine edersiniz.

Kultur farki cok olan insanlarin evlendigini bir sey olmaz tarzinda dusunduklerini fakat bosanirken bu farktan dolayi bosandiklarini gordum.

Annesi kucuk ayrintilara takilip sorun cikartanlarin anneleri de damatlarini sonradan cok sevdiler.

Ben konuyu tam olarak bilmedigimden size iki ornekle yazdim siz bunlari kendinize gore yorun mutlu olmanizi isterim bana da yorumlariniz olmustu hakkinizda hayirlisi olsun.

Son düzenleme:
ben sadece misafir ağırlama kısmına yorum yapayım
artık hazır ürünler koymak misafire hoş olmuyor. ev usulü satan yerlerden alın. ıslak kek, kurabiye, sarma, salata tarzı, börek tarzı.
il gelince kahve ve lokum ikram edin.
sonra çay ve aldıklarınız ürünleri.
uzarsa oturma faslı meyve ikram edin.

annenizi de ucundan da olsa dinleyin anlamaya çalışın tartışmayın. ama siz kalbinizden geleni yapın tabi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…