• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Akşam aileler tanışıyor ama annem çok isteksiz ...

annem eşim ve ailesi evden bize dogru yola cıktıgında ben babanla bakkala gidicem diye evden cıkıp gelmelerine 5 dk kala eve gelmişti:deli:

ama simdi damadım bile demez oğlum der eşime :KK51:

Ne olursa olsun gelen misafir neticede bi kuru pastayla ağırlanmaz bizde çok ayıp karşılanıyor bu durum.
Çeşit çeşit ikram alın güzel bi masa hazırlayın.

Neden istemediğini yazsan belkide yorumlar farklı olabilir o_O

Yani isteksizlik sebebini bilmeden çok sağlıklı yorum yapamayacağım ama belki de tanıyınca kafasındaki önyargılar silinir beklemekten baska çare yok gibi .
Ha bir de ne kadar sana uymasa da annenin sözünü yabana atma düşün en azından .

istememe sebebinin arkası boş arkadaşlar. cidden. karakter, kişilik, saygı, sevgi bunlarda sıkıntı yok.
ha ben hiç bitmez demiyorum her şey allahtan ama annemin korkuları yersiz.

Annenizin önyargılı olması doğru değil. Ancak farklı coğrafi bölgelerin farklı kültürleri olduğu bilimsel olarak kanıtlanmış bir gerçek. Evlilikte de en önemli şey kültürel uyum. Sevgilinizle sizin veya iki aile arasında kültürel farklılıklar varsa bu mutsuzluk sebebi olabilir.

Annenizin önyargılı olmasından bağımsız olarak, size tavsiyem, iki aile arasında şu konularda kültürel farklılıklar var mı inceleyin:
1) Çekirdek aileye odaklanma veya kalabalık klan halinde yaşama
2) Kadına bakış: Eşit iş dağılımı veya kadının tüm ev işini yapması, erkeğin lütfedip, yardım etmesi
3) Büyüklere bakış: Büyükleri objektif değerlendirme veya büyüklerin her dediğini koşulsuz kabul etme, onların hataları olamayacağını düşünme

teşekkürler öncelikle mantıklı yaklaşım için. ben cevap vereyim.

1) Çekirdek aileye odaklanma veya kalabalık klan halinde yaşama

bizim ailede annem kendi akrabaları ile yakındır ama sürekli gelme gitme olmaz. cümbür cemaat bi yere gidildiğini görmedim.

onun ailesinde ise zaten baba tarafı ile uzaklar bizim gibi. anne tarafında da çok fazla kimle kalmamış.

ben çok aile akraba ilişkileri olan biri değilim. bu konudaki tavrımı da belli ettim. yani sürekli evde misafir sürekli ev gezme işine ikimiz de sıcak bakmıyoruz.

2) Kadına bakış: Eşit iş dağılımı veya kadının tüm ev işini yapması, erkeğin lütfedip, yardım etmesi

benim durum adeta prensesler gibiydim baba evinde :) yani hiç bi iş yemek vs yapmadım. okudum, çalıştım. o kadar. o da biliyor bunu. zaten şu anki iş koşullarında o benden 1-2 saat önce evde olacak. iki gün yüksek lisansı var, benden geç gelecek. yemekleri hep ben yapıcam desene vs diyor. yani şu zamana kadar ki ilişki sürecinde de ben böyle bi erkek egemen bakış açısı görmedim onda. ben temizlik için ömür heba etmem dedim mesela bilsin diye.

ha evlerinde durum ne bilmiyorum. annesi de babası da çalışıyormuş emekli olmadan önce. yani iş bölümü nasıldı o zamanlar, anneden babadan ne gördü bilmiyorum. ama kendi yemeğini vs yapıyor evde.

3) Büyüklere bakış: Büyükleri objektif değerlendirme veya büyüklerin her dediğini koşulsuz kabul etme, onların hataları olamayacağını düşünme

böyle bi körü körüne bağlılık yok. ilişkileri idare edebiliyor. zaten anne babası da çok baskın değil gördüğüm kadarı ile. bi de babası hep bağımsız birey olarak yetiştirme çabası içinde olmuş sanıyorum.

bu arada asıl ön yargı sebebi memleket değil ama etkisi var.

Artık gelecekler ama kuru pastayla olmaz yok mu yapmasini rica edeceginiz birileri, aksama kadar birşeyler yapsalar. Çünkü bu ağırlama seklide gelenler icin negatif elektirik verecek baştan bunlara gerek yok.

borek ve ıslak kek alın hatta şu hazır satılan ev sarmalarından bulursanız ondanda alın kuru pasta olur mu hıçç Allah yardımcın olsun zor iş...

benim annemde öyleydi tanışmada. hatta aynı sebepler yok x memleketli yok boyu kısa, yok maaşı azdır vb vb.
tanışma oldu bitti söze geldi sıra
sözde döktürdü anacuğum tam 8 çeşit :D
kafanıza takmamaya çalışın. su akar yolunu bulur.

bu arada evet tanışma için bir yerlerden yaprak sarma ile börek alsan çok makbule geçer.

Bide sana kucuk bir ani anlatiyim brlki icini rahatlatir

Babam omru hayatim boyunca beni hep erkek arkadaslarimdan kiskandi , hicbiriyle tanismak istemedi
Simdiki esimle cikmaya basladigimiz donemde tesadufen bir mekanda babamla karsilastik
Benim koca kisisi tutturdu tanisicam , ayip olur gormezden gelirsek dedi ( ki insani olan bu zaten)
Isteksizce peki dedim
Neyse gittik babamin yanina , babam ve x diye tanistirdim
Babamin hareket su oldu , esimin uazanan elini parmak ucuyla sıkıp kafasini cevirerek korkunc bir ses tonuyla merhaba dedi ve cekti gitti :)
Ben yer yarilsa da icine girsem modundayim , sevgilim eli havada bos bos bakiyor adam soka girdi :)
Simdi aradan 3 yil gecti hala o gunu hatirlar guleriz , kocam dalga gecer kizim buyudugunde bende sevgililerine oyle yapucam der :)

Yani anne ve babalar ariza cikarabiloyor , sen sevgiline hafiften citlat annenin mesafeli olavilecegini de benimkinin yasadigi soku yasamasin sevgilin

Artık gelecekler ama kuru pastayla olmaz yok mu yapmasini rica edeceginiz birileri, aksama kadar birşeyler yapsalar. Çünkü bu ağırlama seklide gelenler icin negatif elektirik verecek baştan bunlara gerek yok.
rica edeceğim kimse yok maalesef. hazır aldırabilirim ancak. öyle yapıcam mecbur.

Tebrik ederim demeye geldim :)
teşekkür ederim. :)

Bide sana kucuk bir ani anlatiyim brlki icini rahatlatir

Babam omru hayatim boyunca beni hep erkek arkadaslarimdan kiskandi , hicbiriyle tanismak istemedi
Simdiki esimle cikmaya basladigimiz donemde tesadufen bir mekanda babamla karsilastik
Benim koca kisisi tutturdu tanisicam , ayip olur gormezden gelirsek dedi ( ki insani olan bu zaten)
Isteksizce peki dedim
Neyse gittik babamin yanina , babam ve x diye tanistirdim
Babamin hareket su oldu , esimin uazanan elini parmak ucuyla sıkıp kafasini cevirerek korkunc bir ses tonuyla merhaba dedi ve cekti gitti :)
Ben yer yarilsa da icine girsem modundayim , sevgilim eli havada bos bos bakiyor adam soka girdi :)
Simdi aradan 3 yil gecti hala o gunu hatirlar guleriz , kocam dalga gecer kizim buyudugunde bende sevgililerine oyle yapucam der :)

Yani anne ve babalar ariza cikarabiloyor , sen sevgiline hafiften citlat annenin mesafeli olavilecegini de benimkinin yasadigi soku yasamasin sevgilin
haberi var erkek arkadaşımın. annem ailelerin yanında ters bi hareket yapmaz diye düşünüyorum. ama yine de biliyor.

ayy ben yakında olsaydim ben size yapıp verseydim pasta kek kuru pasta konusunda iyiyim. :) ne bilim seni de çok sevmişim bazı yaptığı yorumlarda hakli buluyordum.
teşekkür ederim. :) yapmış kadar oldunuz. artık hazır alıcam bi kaç çeşit bişey.

Tebrik ederim öncelikle.
Sen kendini biliyorsun aklı başındasın, annenin sebebinin içi boş bir şey olduğunu görüyorsan dert etme.
Belki tanışmadan sonra daha ılımlı bakmaya başlar.
Haklısın insan her şeyi beraber yapalım istiyor heyecanına ortak olsunlar istiyor.
Ama dediğim gibi istemeden sonra annenin tavrı değişebilir.
Her şey gönlünce olur umarım.

Sevgili captain price, benzer durumları yaşamış ve sözlenme aşamasında olan biri olarak seni anlıyorum. Bizim de aramızda din farklılığı var. Bizim ailede babaannem dominanttır. Yani annemin, babamın sözünde yeri geldi mi babaanneminki üstündür o yüzden babaannemi örnek veriyorum. Babaannem istemedi erkek arkadaşımı. Nasıl olacaksınız dedi, sen farklısın o farklı dedi, kültürleriniz, aile yapılarınız farklı dedi, seni baskılarlarsa ne olacak dedi. Dedi de dedi yani. Ama erkek arkadaşımla tanıştığı zaman önyargıları kırıldı, tabi erkek arkadaşımın da verdiği bir güvence oldu ona. Eminim annen de zamanla güvenecektir, bazı anneler babalarda önyargı oluyor böyle. Senin mutlu olman onu da mutlu edecektir. Böyle boş sebeplerden geri adım atma.

Bu arada elbette kuru pasta olmaz, annen de biliyordur da gıcıklık yapıyor olabilir. :) Sen git ev yemekleri yapan bir yerlerden su böreği, yaprak sarması, tatlı falan al. Onları ikram edersiniz. Annene de sevmese bile onların misafir olduğunu unutmamasını, senin mutluluğunu önemsemesi gerektiğini söyle. Umarım en kısa zamanda aşarsınız, mutluluklar dilerim. :)

Sevgili captain price, benzer durumları yaşamış ve sözlenme aşamasında olan biri olarak seni anlıyorum. Bizim de aramızda din farklılığı var. Bizim ailede babaannem dominanttır. Yani annemin, babamın sözünde yeri geldi mi babaanneminki üstündür o yüzden babaannemi örnek veriyorum. Babaannem istemedi erkek arkadaşımı. Nasıl olacaksınız dedi, sen farklısın o farklı dedi, kültürleriniz, aile yapılarınız farklı dedi, seni baskılarlarsa ne olacak dedi. Dedi de dedi yani. Ama erkek arkadaşımla tanıştığı zaman önyargıları kırıldı, tabi erkek arkadaşımın da verdiği bir güvence oldu ona. Eminim annen de zamanla güvenecektir, bazı anneler babalarda önyargı oluyor böyle. Senin mutlu olman onu da mutlu edecektir. Böyle boş sebeplerden geri adım atma.

Bu arada elbette kuru pasta olmaz, annen de biliyordur da gıcıklık yapıyor olabilir. :) Sen git ev yemekleri yapan bir yerlerden su böreği, yaprak sarması, tatlı falan al. Onları ikram edersiniz. Annene de sevmese bile onların misafir olduğunu unutmamasını, senin mutluluğunu önemsemesi gerektiğini söyle. Umarım en kısa zamanda aşarsınız, mutluluklar dilerim. :)

annemdeki ön yargının kırılacağını sanmıyorum. açıkçası beni karşı tarafa mahçup etmedikçe ilgilenmiyorum da onun ör yargılarını kırmakla. yoruldum çünkü sürekli savunmaktan.

annemle mutluluk tanımlarımız da çok farklı. orta yolda buluşmaya çalıştık ama olmuyor.

umarım hepimiz için de hayırlı olsun. sizi de tebrik ederim bu arada.

Aklımda sanki evli ablan var gibi kalmış yani annen yol yordam bilmeyen birisi değil belli ki. Bu insanların ömür boyu yüzüne bakacak böyle yapmaması gerekiyor.
Annenle güzelce konuş. Anneciğim biliyorum hayallerindeki damat x memleketli değildi, ben de özellikle gidip de x memleket olsun diye bu kişiyi seçmedim. Ahlakıyla karakteriyle ailemize layık bir damat olarak gördüğüm için sizin karşınıza çıkarıyorum yoksa herhangi biri için böyle birşey yapmazdım biliyorsun ki. İstiyorum ki ailem olarak siz bu kişiyi süzgecinizden geçirin araştırın sorusturun varsa benim göremediğim bir kusuru o halde zaten ben de evlenip hayatımı karartmak istemem. Ancak benim güvendiğim gibi biriyse lütfen bu mutlu günümde annem olarak benim basimi karsi tarafın ailesine karşı eğdirme, zira evlenirsek bir ömür yüz yüze bakacağız...
Neyse işte bu tarz hassas noktadan girip bir konuşma yaparsan etkilenmeyecek anne yoktur. Ya da ablan teyzen artık yol yordam bilen birine söyle o konuşsun annenle.
Allah tamamına erdirsin inşallah korktuğun gibi olmaz herşey çok daha güzel geçer :)

Back