konu çooook dağılmış ama geçen gün yazamadım şimdi yazayım...
yazıyı beğenenlerden birisiyim...bugün bir daha beğendim...üslubu bilemem ama hangi tespit yanlış????
şöyle söyleyeyim dün bu yazıdaki tespitlerden bir tanesini "durun bakalım daha kırsaldan gelen oylar açılmadı, çok şey değişecek" derken genel başkan yardımcısı, kendisi bizzat ifade etti sanırım...o da mı aşağılamış oldu şimdi...ya da hükümet seçim bölgelerini değiştirip neden iç kesimlerdeki, kendi deyimleri ile "kırsaldaki" oyların büyükşehirleri etkilemesini sağladı???
ve dahası "gittim oyumu tabiki Tayyibe verdim" diyen bir seçmen bunun bir Tayyip seçimi olmadığının ne kadar farkındadır ....
ya da en güzeli çok konuşmaya gerek yok yukardaki "nassııll yendik amaaaa" yorumu herşeyi anlatıyor....
her topluluk içinde farklı olan vardır..şimdi çıkıp da "ama ben öyle değilim kiiiiiiğğğ" demeniz geneli değiştirmez...
Hangi tespit yanlış diye sormuşsun ya jeannedarc , dönüp bir daha okuyayım dedim yazıyı .
Şöyle anlatayım , eğer o mitingte yer alan eşin dostun , anan baban , arkadaşın olsa idi ; bu yazıya duyulan öfkeyi daha iyi anlardın belki . Şimdi bu örnekler için de ama onlar öyle değil kiiiiğğğğ (!) savunmasına geçmeyeceğim .
Anlatmak istediğim benim babam o mitingte iken biri çıkıp açlıkla terbiye edilip, biat ettirilen adamlar derse ,
Benim annem o mitingte iken biri çıkıp o kadınlar cinsel uyarılarla izliyordu derse ,
Bu yazı insanın yumuşak karnına dokunur . Ha çok mu sallarım hayır ama tespitler doğrudur diye de alkışlamam . Anama babama saygımdan alkışlamam .
Sonra bu kişisel düşüncemi bir kenara bırakıp bir de tabloya geniş perspektifden bakarım . Yine yanlış .
Mesela bu Tayyip Erdoğana verilen oy değil ki , seçmen bunun farkında değil ki ?
Hangi seçmen farkında ?
İstanbulda bir çok arkadaşım AKP kazanmasın diye istemeye istemeye , beğenmeye beğenmeye Sarıgüle oy vermişken , onlara da bir hatırlatmak gerekmez mi bu bir AKP seçimi değil ki , ilinizi ilçenizi düşünün.
Ha ben hatırlatmam , bana göre herkes bir sebepten dolayı diğerine oy verebilir.
Ama bu yazıyı yazan kişinin bu hatırlatması pardon önce kendisinin hatırlaması gerekir.
1 milyon insana değil , o bir milyon üzerinden seçmenlere dayatılan bu çirkin tespitler , yanlış bir tümevarım .
Ben T.C de yaşayan herkesin , eğitimli (okusun ya da okumasın ) cv li iş sahibi , maddi endişe taşımayan , sorgulayan , araştıran ...insanlar olduğunu savunmuyorum .
Ülkenin eğitim ve kültürel istatistikleri zaten kurumlarda vardır .
Ama bu alt , avam , varoş , cühela ... sıfat ne olursa olsun aşağılamak için kullanılan her bir sıfatın adresi , Akp seçmenine aitmiş algısı oluşturulması hiçte kabul edilebilir değil.
Uzun zamandır kendimden gözlemliyorum mesela (nefretle ve kendimi kınayarak) bu oluşturulan yaftalama içinde sürekli bir kendimi ispat çabasına girmeye başladım . Cv li işlerimden , diplomamdan örnekler vererek konuşuyorum , ne kadar ayıp . İnsanlar üzerinde öyle değilim kiiii savunma hissini oluşturan nasıl hegemonya bu anlamak mümkün değil ? 40 kere söylersen olacak diye de korkmaya mı başladık ne
Böyle insanlar var demekte geneli yansıtmaz , yok demekte bunu bir anlasak .