Kendi ailem bile sürekli aklımla oynuyor boşanmama iizib vermiyorlar sen abartıyorsun flan eşim dışarıya çok efendidir sürekli sen abartıosn sen alınganlık yapıosn sen mutlu olmayı bilmiyorsn sürekli alltan vuruyorlarCocuk yok deyince derin bir nefes aldim.sanirim evden calisiyorsunuz.bence baska bir is bulun calisin ve bu adamdan kurtulun.
Benm annem baba ayrı baba tarafıyla hiç görüşmüyorum yani onlar boşanma Dan sonra bize Bi mesafe koydular bizde öyle yaptık teyzem zaten yok yani topu topu iki üç akrabam vardırAsla yapmayın çünkü eşiniz arkanızda değil. Anneme çemkirdin üzdün deyip vurabilir.
Eşinizle konuşun. Neden boşanmak istediğinizi o bilsin. Anlatın sakince.
Bu arada aileniz neden destek değil? Her ailede bir iyi insan çıkar dayı, teyze, amca, kuzen gibi. Aileniz destek olmazsa o insanın desteğini isteyin, ona sığının.
Başkalarıyla mı evliler?Benm annem baba ayrı baba tarafıyla hiç görüşmüyorum yani onlar boşanma Dan sonra bize Bi mesafe koydular bizde öyle yaptık teyzem zaten yok yani topu topu iki üç akrabam vardır
Bizim burda kimsenin beni anlıcanı sanmıyorum ama denicem boşanırsam sanırım durmak istemem bu şehirdeHizmetçi olarak kullanılmanızı, isteklerinizin yok sayılarak, kukla gibi yönlendirilemeye çalışmanızı vs bir kenara koyuyorum. "Eşim başıma vurdu" diyorsunuz farkında mısınız? Hayatınız boyunca kv ve eşiniz hazretlerinin istediğini yapmadığınızda göreceğiniz muamele bu. Kendinize bunu mu hak görüyorsunuz? Eşinizi alın karşınıza ciddi bir konuşma yapmayı deneyin. İnsanlara hizmet etmek, birilerinin boyunduruğu altına girmek,istediklerini yapmadıklarında da şiddet görmek için evlenmediğinizi anlatmaya çalışın. Anlaması zor gibi görünüyor ama bir deneyin...
Bizim burda kimsenin beni anlıcanı sanmıyorum ama denicem boşanırsam sanırım durmak istemem bu şehirde en son kv ile konuşmaya karar verdim hala ne konuşcam planlıyorum sizce ne konuşabilirim Bi şansımı denemek istiyorum hep sustum bugüne kadar düşüncelerimi bilsin istiyorm
Biz sizden büyüğüz.Bizim burda kimsenin beni anlıcanı sanmıyorum ama denicem boşanırsam sanırım durmak istemem bu şehirde
Haklısınız kendime çok kızıyorum bu kadar erken evlendiğim için işte Bi şeyleri düzeltebilirmiyim çabası ama ne yazıkki boş..o kadar genç ve tecrübesizsiniz ki gerçekten nasıl evlenmenize izin verdi aileniz anlayamıyorum.
kayınvalideniz sizinle emir vererek konuşan biri, zorla istediğini yaptırmaya çalışan biri. hala ne diyebilirim diye buradakilere soruyorsunuz.
oğlunun yaptıklarını, kendisinin yaptiklarini artık sineye çekmek istemediğinizi anlatın çok istiyorsaniz. ne denir ki baska?
Kv ile konuşmanız hiç bir işe yaramadığı gibi sizi suçlu da çıkarabilir. Sizin sorununuz kv falan değil, çok açık bir şekilde eşinizden kaynaklanıyor. Eşinizin arkanızda olacağını bilsem gidin konuşun kv ile diyebilirim ama özür dileyerek söylüyorum ki basiretsiz ve işe yaramaz bir eşiniz var. Kv ile konuştuğunuzda, "annemin canını sıkmışsın" vs diyerek size vurmayacağının garantisi yok. Çok gençsiniz, gerçekten boşanmak istiyorsanız yapabileceğiniz birşeyler illa ki vardır. Burda ne kadınlar gördüm üstelik çocuklarıyla birlikte boşanma kararı verip, yeni bir hayat kurabilen...Bizim burda kimsenin beni anlıcanı sanmıyorum ama denicem boşanırsam sanırım durmak istemem bu şehirde en son kv ile konuşmaya karar verdim hala ne konuşcam planlıyorum sizce ne konuşabilirim Bi şansımı denemek istiyorum hep sustum bugüne kadar düşüncelerimi bilsin istiyorm
Boşanırsam ilk yapacağım iş ünüversite olur sanırımKv ile konuşmanız hiç bir işe yaramadığı gibi sizi suçlu da çıkarabilir. Sizin sorununuz kv falan değil, çok açık bir şekilde eşinizden kaynaklanıyor. Eşinizin arkanızda olacağını bilsem gidin konuşun kv ile diyebilirim ama özür dileyerek söylüyorum ki basiretsiz ve işe yaramaz bir eşiniz var. Kv ile konuştuğunuzda, "annemin canını sıkmışsın" vs diyerek size vurmayacağının garantisi yok. Çok gençsiniz, gerçekten boşanmak istiyorsanız yapabileceğiniz birşeyler illa ki vardır. Burda ne kadınlar gördüm üstelik çocuklarıyla birlikte boşanma kararı verip, yeni bir hayat kurabilen...
Haklısınız kendime çok kızıyorum bu kadar erken evlendiğim için işte Bi şeyleri düzeltebilirmiyim çabası ama ne yazıkki boş..
Sadece kv değil ki mesele.Artık cahiller üremesin istiyorum. Mecbursun zihniyetinde olanlar çocuk doğurmasın ya.
Bak canım kayınvalidenin ya da eşinin herhangi bir akrabasının işini asla yapmak zorunda de-ğil-sin! Bizim Türkler bunu adet edinmiş kendine ama böyle bir mecburiyetin yok. Dinen de böyle bir zorunluluk yok. Eğer onlara bir iş yaparsan bu senin lütfundur yapmazsan günahı vebali yok hakkındır. Hukuken de kayınvalide işini yapmamak boşanma sebebi değil biliyorsun. Mahkemede bunu öne sürsen haklı taraf da sen olacaksın. Hal böyleyken kimse seni Allahın günü kv evine gitmeye zorlayamaz. Sen önce bu haklarını bil, özümse, ondan sonra zaten kendini ve haklarını savunmayı öğreneceksin. Eşinin "Senin annen benim annem benim annen senin annen mecburuz" zırvalıklarına kanma. Öyle birşey yok. Kimse kimsenin annesi de değil olamaz. Esasen kayınvalideye anne demek de yanlış buna da hiç lüzum yok. Anne sizi doğuran ve büyüten kişidir. Bu kadar. Kv ile konuşmayı düşünüyorsun ama bu seni daha da zor duruma sokacak gibi. Çünkü onlar tecrübece seni ikiyle çarpıp dörtle böler. Hop bi bakmışsın sen suçlusun. Eşinle halletmelisin bu mevzuyu. " mecbur değilim, senin söylediklerini kabul etmiyorum, beni bir daha zorlarsan ne ölüye ne diriye gitmem ayak basmam oraya"de. Ve kararlı bir duruş sergile asla geri adım atma. Bi halt yapamaz.
Geçmişi düşünmeyi bırakın artık olan olmuş. Hem daha çok çok gençsiniz. Üniversite için boşanmayı beklemeyin. Alın kitaplarınızı ya da internetten videolar fırsat buldukça çalışın. Önce eşinizle konuşun ama net, sakin bir dille ifade etmeye çalışın kendinizi. Sakın çocuk sahibi olmayın bu sürede. Çok iyi korunun. Ayrıca lütfen lütfen boşansanızda boşanmasanızda eğitiminize devam edin.Boşanırsam ilk yapacağım iş ünüversite olur sanırım
insana en büyük kötülüğü kendisi yaparmış ben kendime en büyük kötülüğü yaptım
Konuşma fikri yanlıştı.Artık cahiller üremesin istiyorum. Mecbursun zihniyetinde olanlar çocuk doğurmasın ya.
Bak canım kayınvalidenin ya da eşinin herhangi bir akrabasının işini asla yapmak zorunda de-ğil-sin! Bizim Türkler bunu adet edinmiş kendine ama böyle bir mecburiyetin yok. Dinen de böyle bir zorunluluk yok. Eğer onlara bir iş yaparsan bu senin lütfundur yapmazsan günahı vebali yok hakkındır. Hukuken de kayınvalide işini yapmamak boşanma sebebi değil biliyorsun. Mahkemede bunu öne sürsen haklı taraf da sen olacaksın. Hal böyleyken kimse seni Allahın günü kv evine gitmeye zorlayamaz. Sen önce bu haklarını bil, özümse, ondan sonra zaten kendini ve haklarını savunmayı öğreneceksin. Eşinin "Senin annen benim annem benim annen senin annen mecburuz" zırvalıklarına kanma. Öyle birşey yok. Kimse kimsenin annesi de değil olamaz. Esasen kayınvalideye anne demek de yanlış buna da hiç lüzum yok. Anne sizi doğuran ve büyüten kişidir. Bu kadar. Kv ile konuşmayı düşünüyorsun ama bu seni daha da zor duruma sokacak gibi. Çünkü onlar tecrübece seni ikiyle çarpıp dörtle böler. Hop bi bakmışsın sen suçlusun. Eşinle halletmelisin bu mevzuyu. " mecbur değilim, senin söylediklerini kabul etmiyorum, beni bir daha zorlarsan ne ölüye ne diriye gitmem ayak basmam oraya"de. Ve kararlı bir duruş sergile asla geri adım atma. Bi halt yapamaz.
Bu kızcağız gitmezse hizmetini kim yapacak? Kime istediği gibi emirler yağdırıp, üzerinde ego tatmini yapacak?Neden bu kadar sık gelmenizi istiyor ki? Çocuk olsa torununu özlüyor ondan diyecem o da yok... ne saçma insanlar var ya
Ben büyük küçük herkesin yorumuna açığım teşekkür ederim yorumunuz içinbirseyleri düzeltmek ancak iki tarafin da istemesiyle mümkün..
eski konularinizi da okudum, gerçekten çok çok uzgunum bana da düşmez bunu söylemek ama esiniz bu sekilde mutlu.
yanlış hatirlamiyorsam esiniz sizden para sakliyor, nereye harcama yaptığını bile soylemiyor. cuzdaninizdaki parayı aliyor, sizi parasız bırakıyor. bir ara parayı ickiye vs. harcadığını söylemiştiniz.
kendi başında da bu dert olan biri olarak soyluyorum, bir adam parayı nereye harcadigini gizliyorsa ya kumar oynuyordur, ya sizden gizlediği bir hayati vardir.
bunların dışındaysa eğer sebep, sizi takmiyordur. ki bu hepsinden daha berbat. şuan çok gencsiniz, yeterince olgun değilsiniz. durumun vehametini farkedemiyorsunuz. eşinizle bin tane sorununuz varken kayinvalideyle konusacagim diyorsunuz. ne degisecek?
eşinizle olan sorunları cozdunuz de sıra ona mi geldi? bu hayatta kayinvalidesiyle sorunu olmayan insanların ya kayınvalidesi çok iyidir, ya da esi kendisine sahip çıkıyordur. e sizde ikisi de mevcut değil gordugum kadarıyla.
sizden çok büyük değil yasim belki ama beni ablaniz kabul edin lütfen, bu saçma hayata kendinizi layik gormeyin. isterseniz çok güçlü olabilirsiniz. bu hayata bir çocuk getirirseniz yanlışlıkla sonuçları çok daha agir oluyor.