Aklımlamı oynuyorlar kafayı yemek üzereyim sorunlarla baş edemiyorum

Freelady

Üye
Kayıtlı Üye
13 Ekim 2018
208
87
Bu pazar şehir dışında kuzenimin düğünü var minibüs tutulup gidilecekmiş biz dün kvlerdeydik yer olmayabilir yer olmassa evde işlerim var onları hallederim dedim (eve iş almaya başladım) siparişlerim var birikti dedim. Bu sefer kv pazar günü köye pikniğe gidilecek oraya gitmezsen oraya gidersin dedi (tüm akrabaları var herşeyi topluca yapıyolar) bende ben gelemem zaten düğüne gidemezsem de bu yüzden gitmicem iki üç gündür kına gelin alma siparişlerimi yapamadım dedim. Oda gideceksin dedi oraya gitmessen sabah oraya gitcez dedi bende bakarız duruma göre gidemem büyük ihtimal dedim eşim de gitcez oraya dedi (bu arada her pazar kv lerle Bi yere gidiyoruz istemsemde eşim zorla götürüyor) sonra bende eşime gidemem yanımızda gideceksin gitmessen gösteririm sana dedi. Kızlar kvlerle her pazar Bi yere gidiyoruz yetmiyor hafta içi onlara gidiyoruz eşimin akrabaları sık sık yol yordam demedi hergün onları misafir olarak karşıladığı aylar oldu. Sık sık günler ayarladı lar buluşma ayarladı lar katıldım hepsine ama artık Bi mesafe koydum Bi yerde sanırım bu yüzden konu açmıştım kv bana sormadan evine misafir getirdi hiç sesimi çıkarmadım, huzursuzluk olmasın DİE saygımı bozmadım beni delirtme noktasına getirdiler..
Eve çıktık geldik eşim evde yok annene isteyerek gidiyosn benm anneme gidicek olsak işim var diyosn ben herşeyi görüyorm dedi kızlar kv haftada iki kere gidiyorum kv hergün iki günde bir gelmemi istiyor başlarda öyle gidiyordum artık haftada iki ye düşürdüm hemen hemen hergün arayıp çağırıyor yada iki günde bir işim var diyorum önünü arkasını alamadım çünkü başlarda çok iyi niyetli davrandım hergün istedi hergün gittim gece eve yatmaya geliyordum ramazanı beraber geçirecez dedi ben başlarda istemedim eşimin zoruyla tüm ramazanı orda geçirdik artık bıktım.
Haftada iki kere gidiyorum şuan hala eşime niye gelmiyor diye soruyor sık sık.
Eşime dedim ki haftada iki kere gidiyorum ben seni gitmek istemediğin yere zorlasam ne yapardın ben annene her gün gitmek zorundamıyım evini temizliyorum işini yapıyorum mecbur değilim sırf vicdanım için evlilimizde sorun çıkmasın diye alttan alıyorum dedim.
Bana yapmak zorundasın annene nasıl yardım ediyorsan annemin temizliğini işini yapmak zorundasın ben senin annene gitmek mecburiyetindeyim Bi iş buyursa yapmak mecburiyetindeyim dedi annemden için çünkü o da benm annem dedi.
Bu arada kızlar ben evlendim evleneli annemn evine yardıma sadece iki kere gittim. Ama kayınvalidem in evini çok temizledim.
Ben bu konuşmadan sonra ilk defa eşime boşanma konusunu açtım sakin bir dille olmucak aramızda ne sevgi ne saygı var ben sende bi gelecek göremiyorum bu yüzden de çocuk istemedim eğer ben boşanmayı istersen kimseyi dinlemem aklıma koyduğumu yaparım dedim. Ben böyle deyince yarın gidelim mahkemeye dedi
Tamam gidelim dedim. Sonra geldi sarılmaya çalıştı ittim oda beni itip başıma vurdu. Sonra ben boşanmayı kaldıramam ben yapamam dedi sarılmak istedi. Bu tartışma böyle uzadı gitti siz sordukca cevaplarım sorularınızı.
Evde şimdi yanlızım kafayı yemek üzereyim
Evlendiğini günden beri Kv eşim ve benm üzerimdeki baskısını düşündükce dahada sinirleniyorum kv sürekli beklentiye girmesi. O kadar şey yapmama rağmen katlanmama rağmen eşimin söyledikleri herşey başımın içinde dönüyor sanki. Çok çaresizim ama bitirmek istiyorum bu evliliği arkamda ailemde yok ben şimdi ne yapacağım çok kötüyüm

Son düzenleme:
Kimse kimsenin ailesiyle bu kadar vakit geçirmek, evini temizlemek vs. zorunda değil. Kayınvalidenize giderken annenize gittiğiniz zamanlardaki coşkuyu hissetmemeniz de dünyanın en normal şeyi. Biri canınız, diğeri daha yeni hayatınıza girmiş biri. Eşiniz kendisi gitsin ama sizi zorlayamaz.

Ayrıca hem kayınvalideniz hem eşiniz nasıl sizle emir kipiyle konuşabiliyorlar? Hayret ettim okuyunca.

Son olarak böyle küçük bir konuda iş şiddete varmış. Lütfen evliliğinizi -bir çocuk dünyaya getirmeden önce- iyi değerlendirin.

Esinin burnundan getir bu evliliği kurtar.. Kv ye mesafe koy..Bi süre sans ver cocuk yapma..Her kavgada bosanılmaz ki

Kendi mi çok çaresiz hissediyorum nereye giderim boşanınca yaşım yirmi ama kendimi en rahat 35 - 40 hissediyorum evde bazı şeylerden kaçayım derken doluya tutuldum o kadar çerasiz hissediyorum ki

Tehdit olsun diye söylemedim gerçekten bunu uzun zamandır düşünüyordum sadece nasıl yapacağımı bilmediğim için konuşmuyordum

Kendi mi çok çaresiz hissediyorum nereye giderim boşanınca yaşım yirmi ama kendimi en rahat 35 - 40 hissediyorum evde bazı şeylerden kaçayım derken doluya tutuldum o kadar çerasiz hissediyorum ki

Ailem arkamda değil derken kastettiğiniz nedir? Eğer boşanmanızı istememekten ibaretse mutsuz olduğunuzu ve kararınızın kesin olduğunu söylersiniz. Daha yaşınız çok ama çok genç. Üniversite okuyacak yaştasınız. Okumanızı desteklemeseler bile iş bulmaya çalışırsınız.

Boşanmayacaksanız da iş bulup ekonomik özgürlüğünüzü elde etmeye çalışın bir an önce. Eşiniz empati kurar da değişirse ne ala, değişmezse elinizde mesleğiniz cebinizde paranız olsun. Hiç değilse eğitiminizi tamamlamaya çalışın.

Ne yazık ki kadınların biraz güçlü olup savaşması gerekiyor, böyle durumlarda.

Çocuk yapma. Anne olmak kötü diye değil çocuk büyütmek tek basına yapamıyorsun ekip işi sanki ben bazen tüm ekibi sırtlamaya çalışıyorum olmuyor. Ve bu iyilikten bilmeme hep fazlasını isteme taktir etmeme çok kötü bir şey bende yaşıyorum ..
Senin çocuksuz iki bilinmeyenli denklemin çocuklu beş bilinmeyenli denklem oluyor . Ne yap ne et çözüme ulaşmadan çocuk yapma.
Çocuksuzken Boşansam mı dersin çocuk olunca intihar mı etsem düşüncesi oluyor.

Ne demek ya temizliğe gitmek, sürekli birlikte yaşamak falan. Eşin anasına çok meraklıysa senden boşanıp onunla evlensin. Bu hastalıklı bağlardan gına geldi artık. Sen kimsenin hizmetçisi ya da gönül eyleyicisi değilsin. Gitsin kv parasına kıyıp temizlikçi tutsun. Gönül eğlendirmek istiyorsa da arkadaşlarıyla takılsın. Kocasına sarsın sıkıysa. Güçsüz bulduk ezelim, oldu. Boşanalım demişsin sakın geri atma. Eğer eşin radikal kararlarla bu evliliği kurtarmaya çalışmazsa bırak gitsin.

Canim benim ne demek gideceksin geleceksin yapacaksin su kayinvalidene el altindan masani goster esin yokken.birde merakimdan soruyorum ihtiyacin oldugu icinmi evde is yapiuorusn yoksa hobi olarakmi.ona gore eger ihyiyac varsa surekli siparis istemeye almaya bak gidecek vaktin olmasin yada ise girebilirsin.benim kendimi en mutlu ettigim zamanlar calistigim zamanlar.evde kafayi yiyorum.cakistigim icin kimse bana gel git diyemiyor haklari yok ki zaten ben sogumdur onlarao firsati vermedim.ama bu isi hobi olarak yapiyorsan cok bir isine yaramaz biliyolardir mecbur olmadigini

Kv gerçekten çok hadsiz ve insanları yönlendirmeyi çok seviyor belli. Bence boşanma kesinlikle kocanı düzgünce yönlendir doğruyu yanlışı görmesini sağla. Her kavgada boşanılmaz

Kayınvalide sürekli gezebildiğine göre dinç bir kadın demek ki. Temizliğinin yapılmasına ihtiyacı yok demek ki. Neden sürekli temizlik yapıyorsunuz kadına?

Bakın size kendimden örnek vereyim. Aile apartmanındayım. Eltim 20 yıllık evliliği boyunca kayınvalidemin buyruğu altında yaşamış. Her gün yanına gider, her işini yaparmış. Zira kayınvalidem iş buyurmayı, sözünün dinlenmesini, otorite kurmayı seven bir kadın. Ben beş yıllık evliyim. Bu apartmana ilk taşındığımda kayınvalidem hasta olduğu için merhamet eder her gün yanına çıkardım. Çok büyük temizlik yapmazdım ama evini süpürürdüm sık sık. Bir müddet sonra bu durum sanki benim görevimmiş gibi algılandı. İşim olup gitmediğimde yahut canım evde yalnız kalmak istediğinde hesap sorulmaya başlandı. Ben çok net ve biraz da sivri konuşan bir zatım.

Yukarı çıktım ve "benim size iş yapmak gibi bir mecburiyetim yok. Her gün gelmek gibi bir zorunluğum da yok. Bundan sonra canım ne zaman isterse o zaman geleceğim. Maddi Durumunuz iyi. Temizlik ve işleri yapamıyorsa bir yardımcı tutabilirsiniz. Gerekirse ben maddi destek de veririm. Ancak sizin benim yaptığım iyiliği zorunluluk olarak gördüğünüz andan itibaren iyilik yapma hevesim kaçıverdi. Muhtemelen bu durumu eşime aktaracaksınız. Beyhude bir çaba olur. Bana emir buyuramaz ama diyelim ki beni şaşırtıp annemlerin istediklerini yap diyecek. Boşanmak benim için zor bir seçenek değil. Daraldığım, mutsuz olduğum, köle gibi hissettiğim bir yerde durmam." dedim. O günden beri benden zerre beklentileri olmadı. Hastaysa gidip ilgilenirim. Canım isterse yukarı çıkarım ki haftada bir belki çıkıyorum. Aynı apartmanda sık görüşmüyoruz evet. Eltim ise bana kinleniyor ben niye yaptım o zaman yıllarca diye." yapmasaydın beni ilgilendirmiyor" diyorum ona da.

Kavga yok, tatsızlık yok. Gayet net şekilde açıklanmış fikirler var. Siz baştan boyun eğip dış kapının mandalı olan halanın bile sizi hadsizce tehdit etmesine göz yummuşsunuz ki ben o durumda "Allah aşkına ne yapacaksın söyle hele, kimsin sen" deyip gemileri yakabilirdim. Benim gibi olun demiyorum, ben fazla sivriyim ve bu da sorun oluyor evlilikte. Ancak istediğinizi ve istemediğinizi açıkça ifade edin ki bu kurnaz tilkiler "yaşı küçük nasılsa kullanırız biz bunu" demesinler.

bu tarz sürekli görüşmeli ortamlarda büyüyen biri sizin gözünüzden bakamaz olaya. onun doğrusu haklısı normali bu.

madem bosanma konusu açıldı ve kartlar açık oynaniyo. ondan bi kaç şey talep edip evlilik yürüyor mu diye ölçün.

bu pikniğe gitmem, annenlerle iki haftada bir pazar gezmeye giderim. temizliğine karışmam, habersiz misafir agirlamam vs vs gibi. bi baksin normal hayat nasıl oluyomus. hengamesiz iki kişilik evlilik nasılmış.

bu arada eşinizi kendi tarafi çok fazla gazliyo. söylediği şeyler bunu gösteriyo. hem madem sizin annenizi de annesi yerine koymus gitsenize annenize haftada beş gün...

sizin daha önceki konunuzu da okumuştum.
eşinizi sevmediğinizi, isteyerek evliliği devam ettirmediginizi söylemiştiniz. çocuğunuz da olmamasına rağmen boşanma fikrine sıcak bakmıyorsunuz.

buradan nasıl bir yardım, nasıl bir aydınlanma bekliyorsunuz? ne yapabiliriz sizin için ?

bu arada boşanmayı gerçekten düşünmeden, enine boyuna tartmadan dile dolamak pek iyi olmuyor. bir daha soyleseniz de ciddiye alınmıyor..

Samdan bu zihniyete sahip insanlar "evlenince ailen ikinci planda kalır. Eş ailesi ailendir artık" şeklinde düşündükleri için, son yazdığın bir işe yaramaz çünkü bu savunmayı yapacaklardır. Bizimkiler öyle oradan biliyorum :) he ben bu savunmanın ardından "hımm öyle mi, o zaman bundan sonra daha sık gideceğim anneme" deyip daha da çıldırmalarına sebep olmuştum. Her yöntem her ailede ile yaramıyor maalesef. Ya da çoğu kadın alacağı tepkiler karşısında güçlü durmakta zorlanabiliyor. Eğer bu durumun aşılmasını istiyorsa çok güçlü sinirlere sahip olması gerek. Çünkü her yolu denerler. Eşi de muhtemelen çabuk gaza gelen bir tip. "boşanmak" kelimesi lafta kalmamalı. Eşi onun kararlı olduğunu bilmeli mesela. Boşansın diye demiyorum. Kölelikten farkı olmayan bir evliliği istemediğini anlamalılar.

Benim görümcem en son "bu işler vicdan işi. Zorla olmaz o vicdan da" diye manipülasyon yöntemini bile denedi ahshjs. Ben de "demek ki benim vicdanım kendime yetecek kadar var" dedim ki aslında çok sinirlenmiştim.

Diğer konumda açmıştım ihtiyacım var kendi borçlarım var eşimde çalışmama izin vermeyince eve iş aldım kv ile şuan gidip konuşmak istiyorum canıma tak etti hep alttan aldım hep sustum sizce bu doğru olur mu

haklısın canım benim ama konu sahibi eşinin bı cumlesini yazmış ondan yazdim o son cümleyi ben.

ben de senin annene gidiyorum bisey derse yapıyorum o da benim annem çünkü artık demis. yani adam dört atanin hakkı birdir diyo. (ki bence alakası yok) o zaman icraata da döksün damat bey bu lafı.

konu sahibi de desin, ben senden bi ışık göremedikten sonra ne demeye devam ettiriyim evliliği. şartlarım bunlar, bı kaç ay da böyle deneyelim. sen istemezsen ya da böyle de yurumezse bosaniriz. ama bu şekilde bu evlilik asla yürümez diye.

benim esimin ailesi de çok sorunluydu. şimdi baya baya mesafe koydum. ha kavga gürültü olmuyo o da ben sustugun için. yoksa insanlar değişmiyo mesafeler değişiyo

o görümceler o alttan alta ortalığı karistirmalari yok mu zaten... halalarimdan nefret ediyorum bu yüzden. ömür boyu gormesem aklima gelmezler. çocukluğumun pennywise lari

bu başlığı da siz acmamis miydiniz?
önceki sorununuzu çözdünüz mü? adam size beş kuruş para vermeyip evde annesinin misafirlerini agirlatiyor, hicbir sey yerine koymuyor.

daha önceki konulara bakıyorum, sizden gizli içkiye ya da gezmeye para harciyor diye dertlenmissiniz..

yani ben anlamıyorum cocugu olmayan biri, sevgi bile duymuyorsa neden çeker böyle bir hayati..

planlarim var demistiniz ama yine ne yapacaginizi bilmiyorsunuz.

yaşınız çok genç... etrafınızda hic kimse yok mu size destek olacak, sahip çıkacak yasi olgun birisi? herkes mi boşanmaya karşı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…