Akli dengem yerinde değil sanırım. Tuhaf sesler duymak, tükenmişlik.

Psikiyatri destek al.dogaya git bol bol.duaya zikire onem ver.gecer insallah.

Cok gecmis olsun, buyuk bir travma.
Insaniz, yasadiklarimizin agirligi bazi donemlerde kendisini hissettirir, iyilesmek bir anda olmaz ki? Kendinize surekli sunu hatirlatin, siz gercekten zor bir donemden gectiniz ve bunun bu kadar kisa surede atlatilmasi imkansiz. Insan oldugunuz icin su an psikolojik olarak toparlanamamaniz cok normal. Kendinize zaman taniyin, eski temponuza donmek icin kendinizi zorlamayin. Tekrar eski nesenize doneceksiniz, bu donem de geride kalacak.

Aile ve sosyal hizmetler bakanligi boyle durumlar icin hem cocuklar hem yetiskinlere yönelik calisma yapmis olmaliydi? Bolgenizde calisma yapilmadi mi ya da siz mi denk gelmediniz, bilemiyorum.

Travma sonrasi stres bozuklugu yasadiginiz seyin adi. Belki hollywood filmleri izleyen biriyseniz ozellikle Vietnam gazilerinin yasadiklarini anlatan filmlerde cok denk gelirsiniz bu bahsettigim soruna. ("Dogum gunu 4 temmuz", "Gunaydin Vietnam" gibi filmler bizzat bu konuyu isler)

Cok agir ve sancili bir surectir atlatmasi zordur ama siz ilk adimi atmis ve bir sorununuz olduğunu kesfedip kabullenmissiniz.

Bu da hala o bahsettiginiz "guclu" yaninizin hayatta oldugunu gosterir.

Bolgenizde bir gazi hastanesi var ise (savas gazisi) bu hastanede muhtemelen tssb'yi ozel olarak calisan psikolog & psikiyatristler bulabilirsiniz. Destek almalisiniz ozetle.

Cok gecmis olsun, Allah vatanimizin hicbir evladini bir daha boyle felaketlerle sinamasin.

Çok teşekkur ederim, izleyeceğim. Evet bir seylerle uğraşmak daha iyi gelecektir.

Normal olduğum zamanlarda kendimi ifade edebiliyorum evet ama, işte 2. Moda gecince beynim duruyor. Olmazsa burdan e-ticaret hakkında bilgi almaya çalışırım. Hangi sektör vs. Gibisindende. Şu an neye yönelik yapmalıyım bunu bilmiyorum.

Çol teşekkür ederim İlk zamanlar ordaydım yapamayınca şu an başka şehre geçtim, gecmek kolay oldu çünkü taşıyacak eşya olmayınca bir kendimizi taşıdık. Burda etkinlikler var fakat çocukları bir yere bırakamıyorum korkudan. Eskiden çalışırken zaten yardimcım vardı. Şu an maddende bir çıkmaza girdik eşya vs. Almak için. Eşimin maaşı iyi, benimde maaşım iyiydi eskiden çok rahat yaşıyorduk şu an tek eşim çalışıyor ve ihtiyaçlar olunca sürekli bir yardımcı alabilir miyim bilmiyorum. Bir de gelen yardımcınında aklı başında olması lazım. Çünkü eski ben değilim. Eskiden izinlerimde veya günlük işlerimde evim bal dök yala şeklindeydi şu an çok dağılıyor ve detaylı temizlik yapamıyorum. Haliyle ev çok kirleniyor ve bazı yardımcılar bunun dedi kodu etme peşinde. Hamileyken çok zor geciriyorum ilk 3 ay yeme içme yok ve perişan oluyorum. Öyle bir dönemde birini çağırmıştım kalkamadığımdan. Kadın gitmiş komşuma masanın üzeri bardak doluydu, ev temizlenmemişti demiş. Salak kadın hastayım ve biz seni niye çagırdık o zaman?

Amin inşallah, Rabbim hiç birinize bunu yaşatmasın. Tramva, panik atak bunlar bana uzak şeylerdi ve çok anlamlandıramazdım. Özellikle panik atakta beynin oyunu olunca buna mudahele edebilirler bence derdim ama öyle değilmiş. Beyin düşündüğü an mesela bende aşırı titreme, nefes alamama, o sesleri duyma, nabzımın çok yukselmesi, kollarımda ve bacaklarımda güçsüzlük başlıyor ve bunu bastırana kadar neler çekiyorum.

Destek alıyorum ama yeterli değil sanırım. O arkadaşın dediğini araştırıyorum denemem lazım. Normal anımda çocuklara yansıtmıyorum ama, bazen istemsiz 2. Moda geçince algılayamıyorum. Çocuklarım elbette etkilendi. İlk zamanki artçılarda küçük olan "Anne başım" diyordu. O kafasından yaralanmıştı çünkü. Şimdilerde ise düşse ozellikle duvara çarpmışsa "Anne duvara kız, beni kırdı" diyor. İlk zamanlar wc. Ye banyoya girerken kapıyı kapattırmıyordu. Anne kapatma diye acı acı ağlıyordu ve mecburen açmak durumunda kalıyordum. Yanlıştı ama ben banyo yaparken kapının dışında korkudan ağlayan bir çocukla bunu yapamıyordum. Iç çamasırımla duş alıp en son caktırmadan çıkarıyordum vs.

Evet, durumum tam da bu, teşekkür ederim. Muhakkak yapacağım.

Çok teşekkür ederim ❤ inşallah düzelir.

Tv. De tam gösterilmedi ve iyi ki görmedinizde. İlk an da deprem olduğunu bile anlamadık karanlıktı. Gün ağardığında kıyamet kopmuştu. Şehirde sağ kalan herkes anlamsızca yürümeye başladı. Enkaz doluydu her yer ve mesela yarı görünür sekilde yüzeye yakın enkaz altından yardım isteyenler vardı. Sanki Hulk gibi kaldırmaya çalışıyorsun ama gücün yetmiyor. İşin ilginç yanı yaralıyız, kırık var ama acı yoktu. Enkazda birine yardım için pencere cekeyim dedim baktım kolumda gariplik var gücümü veremiyorum ama acı yok. Eşim dedi ki kolun kırık zorlama, geriye cekildim ve yere oturdum o an bedenimi kontrol ettim ayağımız çıplaktı ve sol ayağım kanlıydı iyice bakınca aşık kemiğimin ordan etin yırtıldığını gördüm bir de şişmişti. Meğer orasıda kırıkmıs. Normal zamanda kırık yaşadım ama çok acıyordu ama, bu kez bir acı duymuyordum. Hatta uzerinde yürümüşüm. Nasıl bir ruh haline girdiysek ruhumuzun acısindan beden acısı yok olmuş.

Yaşadığımın en kötüsüde bir fırın vardı yıkılmış. Sanırım o vakitte ekmek yapıyorlardı ve fırın kaynaklı sıcaklık geliyordu çok üşüyünce oraya oturdum çocuklarla. Eşim dolanıyordu geldi çocukları aldı ve bana ordan kalk dedi. Üşüyoruz dedim bırak oturalım. Olmaz gel başka yere gidiyoruz dedi. Ben de gitmem üşüyoruz dedim. Bu defa kızdı kalk burdan çocukları cekiyorum ama sen anlamıyorsun madem arkana bak dedi. Bakmaz olaydım. Belden yukarısı duvarın altında kalmış bacaklar dışarda bir insan vardı. içim cekildi. Bunları unutamıyorum işte. Ne zaman gülmeye kalksam, ben o insandan, diğer can kayıplarımizdan utanıyorum. Tanımasam bile sanki yaşıyoruz diye bir suçluluk hissi var.

Size de çok geçmiş olsun. 99 depremini yaşayıp, Hatay'da yakalananlar bunun çok daha korkunç olduğunu söylediler. Yuzeye çok yakındı ve çok şiddetliydi. Onlar iki tramva yaşadı yani. Şu an sehir değiştirdim bir süre önce ama halen iyi değilim.

Amin inşallah yıkım olan bölgedeyken iletişim kopukluğu, yalan bilgi vs. Çoktu. Hani bir tık normale binmesi 1 ayı buldu. Duzelmesi değil, bir tık iyi oldu. Sonra insanlar daha güvenli yerlere gecmeye başladı. Kalabilen, barınabilen veya çok acı kayip verenlerin önemli kısmı ordaydı. Bir süre sonra bizde güvenli bölgeye geçtik. O sürecte olmuş olabilir. Çünkü öncesinde insanların ruhundan önce yemek, barınma ve sağlığa yüklenildi.

Zaten o güçlü yanımla, şu an ki acizliğim savaşıyor. Yenilgi hoşuma gitmedi. Oncesinde hem çalıştım, hem çocukları kısmen babasız büyuttüm, hem erkek oldum, hem kadın oldum. Kendi paramı kazanan, eşine sadece manen ihtiyacı olan bir kadındım. Şu an mesela eşimle rolleri değiştik. O, her seyimizi sırtlandı.

Her ne kadar eşim olsa bile şu an onun kartını kullanmam, ondan para almam tuhafıma gidiyor. Asla bana hesap sormaz, karışmaz ama sanki borç alıyormuşum hissi var ve "İstemek" alışkanlığım olmadığından dolayı. Bir sey almak istesem kıvranıyorum. Çalışmak nasıl bir ozgüven ve özgürlükmüş. Bir erkeğin eline bakmak aşamadığım bir durum ve bu da beni çok etkiliyor

Çok teşekkür ederim, inşallah

ÖZÜR DİLEYEREK BÜYÜK HARFLE YAZIYORUM... BAĞIRMAK ANLAMI TAŞIDIĞINDAN GEREKİRSE BAĞIRMAK İSTİYORUM.

BUGÜN RÜYAMDA SİZLERİ GÖRDÜM AMA DERNEK ŞEKLİNDE YANIMA GELMİŞTİNİZ. HEPİNİZLE YÜZ YÜZE KONUŞTUM. HELE BİR TANENİZ VARDI VE SOL YANAĞIMA ELİNİ KOYARAK KONUŞTU BENİMLE. İNANILMAZ BİR ENERJİ BARİYERİ KURMUŞTUNUZ VE KORUYORDUNUZ BENİ. SABAH ÇOK ENERJİK UYANDIM, SABAH ERKENDİ ZATEN EŞİM İŞE GİTMEDEN YATAKTA GÜLÜMSEDİĞİMİ GÖRÜNCE "HAYIRDIR TAVANLA MI TELEPATİ KURDUN? TAVANA O DA BAKIP, KARIM SANA EMANET AKŞAMA KADAR KONUŞUP, GÜLÜN DEDİ" BU KEZ HAREKETİ KOMİK GELDİ VE İLK DEFA KAHKAHA ATTIM.

BANA NASIL İYİ GELDİNİZ ANLATAMAM... ŞU RUHUMA ŞİFA GİBİSİNİZ. RABBİM SİZİ DE HEP MUTLU ETSİN İNŞALLAH

Ay çok sevindimmmm. Daha güzel günleriniz olsun

Korkunç şeyler yaşadınız, çok ağır bir travma geçirdiniz.
Kendinize yüklenmeyin lütfen. Hepimizin travmalar karşısında hayata verdiğimiz tepkiler farklı, siz belli ki çok ağır geçiriyorsunuz bunu. Bu sizin elinizde olan bir şey değil, kendinizi lütfen suçlamayın.

Biliyorsunuzdur ama; "Travma Sonrası Stres Bozukluğu" denilen bir şeyin içindesiniz. Biz bile 99 depremini sadece uzaktan hissettiğimiz halde en ufak bir tıkırtıda kendimizi evin dışına atıyorduk, ki sizinkiyle kıyas bile götürmez yaşanan olayların korkunçluğu...

Kendinize zaman verin, tabi ki geçici bunlar..
İşinizi kurun, mümkün olduğunca zihninizi serbest bırakacak boş vakitler geçirmeyin. Kitap okuyun..
Tedavinize önem verin, düzenli ve disiplinli bir terapi planınız olsun ve seanslarınızı aksatmayın. Yavaş yavaş herşey düzelecek, inanın.

Her kotu gunun bir sabahi cidden var, duzeleceksiniz. Yasadiklariniz cok agirdi, su an bu kadar sakince derdinize derman ariyor olabilmeniz bile benim gozumde mucize. Empati yapiyorum da ben sizin kadar guclu kalamazdim. Siz guclusunuz.

Evren enerjiden ibaret güzel kardeşim bütün güzel dileklerimiz ve enerjilerimiz seninle ve sen de bunu hissetmişsin ne güzel. Sol yanında kalbin var bak demek ki kalbine dokunmuşuz. Herşey geçer hayat bir imtihan sen o güzel kahkaha ve neşeni hiç kaybetme.

Gözlerim doldu. Bana her zaman yazabilirsin. Tüm depremzede kardeşlerimiz bilsin. Yalnız değilsin. Yalnız değilsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…