Akıllı bir kadın olmak suç mu?

Akıl görecelidir biraz, kiminle aşık attığına göre değişir..
Senden akıllısı da seni sığ bulur.
Buna takılman çok saçma.

Akil da goreceli valla, kimine gore akillisindir, kimine gore degilsindir, yani hepimiz icin gecerli bu. Herkes kendi kendini akilli, mantikli bulur. Su ana kadar "iyiyim hosum ama, salagim malesef" minvali konusana rastlamadim. :)

Kendinize gore insanlarla muhattap olursaniz, bu kadar sikinti cekmezsiniz diye dusunuyorum.

Akilli olmak bence hic bir sekilde dezavantaj olamaz. "Akilli oldugum icin terkedildim, akillilari erkekler sevmez, akilli oldugum icin arkadasim yok" gibi laflar bana bir tur kendini kandirmak gibi geliyor. Akli basinda hic bir insanin, buna erkekler de dahil, akilli degil de saftirik, salak bir kadini tercih edecegine inanmiyorum. "Keske bu kadar akilli olmasaydin" denmis yorumlardan birinde. Bu lafla bile bana gore erkek kadini salak yerine koyuyor, kandiriyor. O kadin da inaniyorsa acirim haline.

:)
Uste cikiyor iste. Tartismaya bile deymez.
Anladigin vakit boyle oldugunu, he gulum de don arkani.
Ne diye dilini yoruyorsun ki.

Onun kaybi.
sen de onla devam ederek, ya da kafaya takarak guzel zamanini kaybetme hic.,
Kesinlikle... Daha geçen gün böyle bir tartışmanın içindeydim. Uzun uzun ince düşünerek mesajlar yazdım cevaplar öyle kısa ve çocuksuydu ki. Keşke kendimi o kadar yoracağıma he canım he deyip geçseydim. Neyse ders oldu..

O zaman CEO ların pskilogtan çıkmaması lazım, ya da devlet adamlarının ABD'yi yönetenlerin, dünya kararlarına yön verenlerin.
Çok saçma, zaten zeki insan bunları kontrol altında tutabilendir.
Kişinin mutlu olması sığ yaşamasından çok kişiliği ile ilgilidir.
Kötü bir çocukluk geçirenler genelde mutsuz bireyler olurlar.

Akıl görecelidir biraz, kiminle aşık attığına göre değişir..
Senden akıllısı da seni sığ bulur.
Buna takılman çok saçma.
Valla doktora gidiyorum derdimi anlatıyorum. O bile 'sen çok akıllı birisin senin gibi hasta çok nadir geliyor' diyor :))
Hepimiz saçma şeylere takılabiliyoruz, bu da benim takıldığım konu işte..

Bir kadın akıllı olduğunu kimseye fark ettirmeyecek kadar akıllı olmalıdır.

Ben hiç beceremedim bugüne kadar...

Yani cahil olmasın ama çok iyi eğitimli de olmasın. Aptal olmasın ama çok zeki olmasın ne gerek var vb. :)

Yemek yapsın çocuk baksın yeter onun dışında bir numarası olmasın bazında da olabilir tabi :)

Sen akıl yazmışsın ben zeka olarak okudugumu sandim. Diyorum yorumlar niye böyle :)) Yazdıklarım haliyle zeka için geçerliydi.

Bende malesef mantık üzeri hareket eden duyguları ile hareket etmeyi beceremeyen ani yasayamayan hep aklı sonrası ne olacak diye takılı kalan ayrıntıların çok çok önemli olduğuna inan bir insanım. Mutlumuyum? Hayır .

O değil de ben erkekten daha akıllıysam bunu öncelikle ben sorun ederim ,daha doğrusu kendinden daha az akıllı birine aşık da olunmaz,düşünsenize sizi anlamıyor yaptığınız esprileri konuları,bariz öndelik var,bu durumda onu sorgulayacak kişi daha akıllı olan taraftır,zira diğer tarafın aklı buna yetmez

Ama karşı taraf sorguluyorsa belki sıkılmıştır belki başka bişeyin üzerini sen daha akıllısın diyerek kapatıyordur,benden daha iyilerine layıksın klasik lafı gibi.

Bu konuyu açmam da sorguladığımı gösteriyor zaten :)

2 tip insanı hep merak etmişimdir.Yani aynı oksijeni tüketip ,onlar nasıl böyle oluyorlar ( mazlum,masum, iyi niyet elçisi,cennetlik) Bizler farklı...

1. "ben çok iyi niyetliyim, hep ondan kaybediyorum" cular.
2. "Ben akıllı biriyim,ama anlaşılamıyorum,kıymetim bilinmiyor" cular.

Şimdi konu 2. si olduğundan, bir insan gerçekten akıllıysa ,zaten karşısındakiyle ,kadın erkek farketmez , konuştuğunda ne mal olduğunu anlar.Sonra da anlaşıyorsa arkadaş ,komşu, dost ya da sevgili olarak yola devam eder. Daha ilk görüşmede notu verilir karşı tarafın.Benden sonrası tufan der geçersin.
Ama konu erkekler akıllı kadın değilde ,yani iç güzelliğe değilde dış güzelliğe bakıyorlarsa ,yapılacak birşey yok.Doğaları böyle.

Katılıyorum ben cidden akıllı ve başarılı erkeklerden hoşlanıhorum. Vaaav ne adam demediğim birine bakmam.

Bu konuyu açmam da sorguladığımı gösteriyor zaten :)

Ama senin sorguladığın şey onların senden daha az akıllı olması değil,biriyle mutlu olmak için daha az mı akıllı olmak gerektiğini soruyorsun.

Oysa sorunun,sevgilinin seni anlayamadığı sana yetmediği bu durumun aranızda sorun yaratıyor olması gerekiyordu.

Kısaca sen ondan daha akıllıysan sen seçici davranmalısın oysa sen ben akıllıyım vah tüh diyorsun,seni anlamayan birini ne yapacaksın ki,illa ki sana göre de birileri vardır.

benim esim pek oyle degil ama cevremdeki bazi arkadaslarim esleri boyle akilli kadin sevmiyorlae kadin ded8gin bir adim geri olmali diyorlar kadin siyaset konusmasin hic bir konuda yorum yapmasin dizini kirip evde otursun istiyorlar ben kursa gidiyordum esim bir kac kursa gonderdi evde otur cocuguna bak diyorlar allahtan esim biraz benim gibide o yuzden anlasabiliyoruz esimede zamaninda kitap cok okudugu icin hep dalga gecerlermis

Valla doktora gidiyorum derdimi anlatıyorum. O bile 'sen çok akıllı birisin senin gibi hasta çok nadir geliyor' diyor :))
Hepimiz saçma şeylere takılabiliyoruz, bu da benim takıldığım konu işte..
aslinda ornek versen daha cok yardimci olabiliriz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…