Akıllı bir kadın olmak suç mu?

Berna_64

çekip gitmek gerek bazen
Kayıtlı Üye
20 Haziran 2010
499
433
133
Başlığı okuyunca kendimi övdüğümü düşünebilirsiniz ama öyle bir amaçla açmadım gerçekten bu konuyu.
Etrafımdaki herkes, beni hiç sevmeyen kişiler bile çok akıllı ve zeki olduğumu söyler. Ama ben bu 'akıllı' olmanın tek bir etkisini yaşıyorum. Olaylara hep çok yönlü bakmak, sığ olamamak, derin düşünmek ve mutsuz olmak...
Tanıştığım erkeklerde de yaşıyorum bunu basit bir tartışmada bile cümlelerimi özenle seçiyorum anlaşılır olsun, tartışmamız bile kaliteli olsun diye :)
Ama öyle cevaplar geliyor ki ben yine kendimi anlatamadığım için çıldırıyorum.
Biraz karışık anlatmış olabilirim, benim kafam da karışık ama birkaç soruyla özetleyeyim. Daha mutlu olmak için o kadar derin değil de biraz daha sığ mı olmalı? Biraz düz adam Sami gibi mi olmalı? Ve erkekler akıllı kadın mı severler yoksa onlardan kaçarlar mı?

Her erkeğin kafasındaki kadın profili farklı maalesef, o yüzden genelleme yapamayız ama bence akıllı davranmak daha iyi. Ben de öyleyim çok uçlara gitmemek koşuluyla mantık her zaman iyidir..

Canım dünyadaki tek akıllı kadın sen değilsin bunu bil. O yüzden kendin gibi akıllı insanlarla arkadaş olup, akıllı erkeklerle sevgili olabilirsin. Seni anlamayanlarla ve senin anlatmaya çalıştığın tabirle sığ ve senden akılsız olanlarla takılma gibi bir hobin varsa da adamına göre muamele yapabilirsin.

Ben de akıllı olduğumu düşünen biriyim ama oturup hayatı mutfak, komşu ve ev arasında geçen ve kendini geliştirmeye çabalamayan bir kadınla da üniversitede profla konuşacağım konuları konuşmuyorum, havadan sudan konuş yeter.

Şımarıklık yaptığımı düşünmüyorum. Mesela bir arkadaşım var yılda bir iki kez görüştüğüm çocukluk arkadaşım. Çok eğitim almamış, biraz da kötü anlamda söylemiyorum saf biri gibi. Ama hep gülüyor arkadaş hep mutlu (maşallah).
Gerçekten biraz bir nebze düz yaşayınca galiba hayatın ağırlığını daha az hissediyor insan.

allah herkese akıl vermiş...
hayvanla insanı ayıran en önemli özelliktir bilindiği üzere..
ha doğru kullanan vardır, yanlış kullanan vardır...
zeka ise bazı insanlarda çokça, bazı insanlar da ise az bulunur...
ZeyMurEl arkadaşımızın da dediği gibi adamına göre muamele edersen sıkıntı kalmaz...

Benim de var böyle arkadaşlarım neymiş efendim , hep mutsuz oluyormuş çünkü her şeyin farkında olmak onu üzüyormuş , etrafındaki kimse onu anlamıyormuş , akıllı olduğu için oluyormuş bütün bunlar bla bla bla

kusura bakmayın ama gülüyorum bu tür söylemlere, akıllı kadın mutlu kadındır , her şeye rağmen istediğini yapmış kadındır. Akıllı kadın mutsuz olmaz. Hele akıllı olduğu için hiç mi hiç rahatsız olmaz

akıl fikir herkeste var herkes kendine göre akıllı

fakat karşısındaki insana göre değişen bir durum bu

sana göre çok akıllıca davranmış olabilirsin ama ya karşındakine göre öyle değilse

kısacası akıllı insan allem eder kallem eder istediğini elde eder

nabza göre şerbet diyorlar bu duruma

Yani bu erkeğin kişiliğine göre değişir.

Kendine gerçekten güvenen erkek zeki kadından hoşlanır. Ezikler tehdit olarak görür.

Öte yandan çevremde ve daha da kötüsü onların çevresinde yapılan evliliklerin genelde aşkla ilgisi yok. Düzgün biriyse iyi de anlaşıyorsak ehhh tamam evlenmemek için sebep yok kafasında pekçok erkek. Önlerine kim gelirse random evleniyor çoğu erkek yani zeki olup olmamanın pek etkisi olmayabilir :)))

Neyse ki zeka olmazsa olmaz diyen erkekler de var mesela şefim. Ben kendisinden hazzetmem ama kendisini bu konuda takdir ediyorum. Sohbet edemeyeceği kadına bakmıyor. Kendi de çok akıllı, öğle yemeğinde yaptığımız sohbette kendisine cevap yetiştirmekte zorlandığım oluyor zeki ve eğlenceli bir herif hakkını vereyim. Sıradan kadınlara bakmaz başarılı ve akıllı olanları sever.

Özet: erkekten erkeğe değişir. Eziklrden kaçmak gerek.

işi bilicen işe gitmiycen kardeş
erkekler akıllı kadınlardan korkar genelde
senin gibi kafasını kullanan ve senin zekana hayran olacak bir erkek bulman dileğiyle...

Güzel bir yorum, belki de siz haklısınız. Bu açıdan bakmaya çalışıcam ben de. Teşekkür ederim.

Çok düşünmemek en iyisi. Çok kurcalarsan beyin bir süre sonra oyun oynamaya başlıyor. sen düşünmeyi bıraksan bile sana düşünmen gerektiğini fısıldıyor. bu da kaygıyı ve mutsuzluğu getiriyor. bende bu sıralar aynı durumdayım. şu bir gerçek ki insan hayat odaklı yaşayabilmeli. yani oturup saçma sapan konulardan da konuşabilmeli, eğer güldürüyorsa. diğerlerinin mutlu olmasında sebep, fazla takmaması. akışına bırakması.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…