Akıllı bir kadın olmak suç mu?

Bakmayın siz milletin koyun gibi olmasından şikayet edenlere, en enteli bile evreni, idareyi, toplumsal değerleri sorgulamanizdan hoşlanır da soru işareti kendisine yonelikse rahatsız olur, köşeye sıkışmış hisseder iyi niyetli de olsanız.

Söz konusu erkeklerse bu dediklerimi ikinin katlarıyla carpabilirsiniz.

Agzinizin içine bakan sırılsıklam aşık adam bile en masum sorularınızı dırdır olarak algılar bir müddet sonra, sorguya çekiliyor ya da hesap soruyorsunuz gibi tepki verir.

Evet insanlar aptallığa tahammül edemediklerini söylerler ama onların da çok azı sorgulanma ve eleştiriye açıktır.

Çoğu onları bir melek kadar gunahsiz algılar, kendinizden şüpheye düşüp onlardan şüpheye dusmezseniz sorun çıkarmaz.

O nedenle çoğu erkek için temel ihtiyaçlar konusunda comert, erkeği yüceltme konusunda bonkor, kendi çizdiği sınırların derinine inmeyen kadın tercih sebebidir, buna sığ kadın dersek ki denebilir, düşünceniz çoğunluk için doğru maalesef...

Bende ayni senin gibiyim ve sorun oluyo .. ama akilli olmayanlar akillilari anlamaz.. ben halimden memnunum.. ne guzel akilliyiz varmi otesi.. demekki o insanlar karaktersiz yani..

Özellikle son paragrafınız harika özetlemiş. Ağzınıza sağlık mı desem parmaklarınıza sağlık mı desem bilemedim ama çok çok doğru, tam olarak anlatmak istediklerimi yazdınız.

Eski işyerimde bir abi gençlee öğüt olarak düz karı alacaksın, derdi ?!?
Hahaha düz karı :)
Yani tamam beyler çok sorgulanmak, kurcalanmak istemiyor eyvallah. Ama akıl mantık çerçevesinde sağlam bi muhabbet de mi edemicez? Düz karı olmak nedir ki, yataktaki işini bilsin mutfaktaki işini bilsin gerisinde kırsın dizini otursun mu?

Nasıl hepimiz aynı erkek tipinden hoşlanmıyorsak erkeklerde öyle. Bence başkaları şöyle o yüzden mutlu ben akıllıyım mutsuzum tavrından sıyrılmalısınız. Herkesle aynı şeyleri konuşamaz paylaşamazsınız. Erkekte aradığınız ilk kriter zeka ve saygı olsun çünkü öyle biri sizin deyilimizle akıllı bir kadını taşıyabilir.

Erkekler akıllı kadın sevmez nedense )
valla bazen öle.bir arkadaşım( birlikte doğum yaptık buarada) bebeğine dr antibiyotik yazmış demiştiki bana bunu toz halinde mamasınamı katcaz demişti ben şook.kendisi bayağı cahildir.o cahillikle kafaya hiç bişi takmadan buyuttu ya bebeği ben int araştırıp kitap okuyarak paranoya oldum o saldım çayıra mevlam kayıra tebrik ettim onu

Zekiysen kotu. Başta ailen çok şey bekliyor, sonra akrabaların, yetmiyor okula basliyorsun öğretmenlerin üstüne geliyor en iyisini başar diye. Zaten çok düşünüp, çok sorguluyorsun her şeyi en ince ayrıntısına kadar nasıl mutlu olacaksın. İnsanlara basit gelen davranışlar senin için hayatı önem kazanabiliyor. Hiç iyi bir yanı yok. Zeki insanların çoğu zaten ya şizofren ya da başka tur psikolojik rahatsızlıkları var. Dahilerin hayatlarını incele çoğu yalnız ve fakirlik içinde ölmüştür.
Van gogh şizofrendi, Einstein disleksi yanı öğrenim bozukluğu vardı, beethoven işitme özürlü ve takıntı hastasiydi, newton şizofren, John fober nash şizofren,immanuel kant sizofren .. Dusun dusun sonuç bu.

ben de böyle düşünüyorum akıllı mı değil mi bilmem ama çok sorgulayan, okuyan, düşünen kadınlara erkeklerin çoğu önyargıyla bakıyor. en enteli kendi fikirlerini açıklasın kadın dinlesin istiyor
örneğin bir sinema filmi hakkında konuşurken ben böyle düşünmüyorum deyip açıklamaya başladığında bir tuhaf karşılıyorlar

bir de bu erkeklik egosu meselesi var kendine bir bakımdan ihtiyaç duyduğunu hissettiren o olmasa yapamayacağını düşündüren kadınlara daha çok yanaşıyorlar tabii bu bir genelleme
bunu şöyle bakınca anlamıştım ben küçüklükten beri bu süper kahraman filmlerinde niye hep kadınlar kurtarılmayı bekleyenler olur diye düşünürdüm
çoğunlukla güçlü erkek narin kadın
feminizm akımından sonra kadın süper kahramanlar ortaya çıkmaya başlamış bir belgesel de izlemiş şaşırmıştım

erkekler de birilerinin süper kahramanı olmak istiyor bu yüzden tornavidayı kullanabilen ütüyü açıp tamir edebilen kadınlara üstünlük göstereceği bir yönü kalmıyor kadın zaten çalışıyor yemek yapıyor çocuk bakıyordu ee kol gücüne dayalı meslekler de çok kalmayınca kadına karşı üstünlük kuracağı alanlar azalınca pek bir egoları zedeleniyor
hatta çoğunlukla şiddete başvuran ezik erkeklerin evdeki karısına karşı hiç bir üstün yanının kalmayınca pek bir ezikleniyorlar bence
şimdi ben bunları yazdım ama bunlar genellikle kendine yeten kadınlar üzerine oldu yoksa bir insan ev hanımı olup gayet akıllı biri olabilir
kısaca ana fikir ezik erkeklerle evlenmemek lazım

bir de son olarak annemin bir sözüyle kapatıyorum erkekler seninle evlenirken aldığın diplomaya değil yaptığın pilava bakar

O eskidenmis, akilli kadinla degilde her sözünu kendi sözüsayn ,hep susan kadinlarla evlenmek.
Ama simdi oyle degil , erkekle akilli kadini seviyorlar , tabi üstünlük taslanmadigi sürece.

Hanımlar teşekkür ederim, bu siteyi çok seviyorum çok güzel yorumlar geliyor. Ondan açtım konuyu zaten.

Akilli insan yeri geldiginde salak olmasini bilir.

Suçların en büyüğü bu hemde
Rahmetli annem aptal olsam çok mutlu olacağım derdi
Şimdi de ben diyorum
Akıllı kadının pek sevilmediği aşikar
Üstelik kaliteli tartışmalar erkeklerin hiç de işine gelmiyor
Haksızlıkları dökülüyor ortaya çünkü, bakıyorlar ki iletişim düzgün gidiyor, kadın da haklı çıkıyor, çirkefleşiyorlar hemen

Aynen

Konusahibim demekki, zekisin belki ama henuz tam akillanmamissin.
Tam olarak akillandiginda, olaylarin farkinda olsan bile takmazsin, hic te mutsuz olmazsin.
Tam tersine, ibret alip, ne kadar sansli ve elinde ne kadar cok sey oldugunun farkina varip mutlu olursun.
kendini deyistirebilecegin seylere yonlendirir gerisine de guler gecersin.

Doğru belki de tam akıllanamadım. Gerçekten ben de bilmiyorum, sadece etrafımda herkes öyle diyince neden akıllı olduğum halde çoğu kez mutsuz gibiyim diye isyan edesim geldi sadece.

Evet hiç anlamadığım bi şekilde çirkefleşiyor karşımdaki ben ne kadar uslubumu güzel tutmaya çalışsam da.

Tv'de adam karisini aldatiyo. Adamin son kurdugu cumle ise "keske bukadar akilli olmasaydin". Hala anlamamisimdir ama bende ayni dertten muzdaribim. Hayati toz pembe gorup herseye inanmak isterdim onlar daha mutlu

Doğru belki de tam akıllanamadım. Gerçekten ben de bilmiyorum, sadece etrafımda herkes öyle diyince neden akıllı olduğum halde çoğu kez mutsuz gibiyim diye isyan edesim geldi sadece.

Olur oyle seyler.
Buna genclikte gereksiz seylere takilma diyoruz.
Bosver, sen kendine yol cizip ona odaklan, hayatini yasa.

Evet hiç anlamadığım bi şekilde çirkefleşiyor karşımdaki ben ne kadar uslubumu güzel tutmaya çalışsam da.

:)
Uste cikiyor iste. Tartismaya bile deymez.
Anladigin vakit boyle oldugunu, he gulum de don arkani.
Ne diye dilini yoruyorsun ki.

Onun kaybi.
sen de onla devam ederek, ya da kafaya takarak guzel zamanini kaybetme hic.,

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…