Akıl verin

Evet diyorum gerçekten, bazen salaklığa vuruyorum kendimi.
Bu kadar olunur diyorum.
Yok gitsinler bir daha asla gelmesinler diyorum eltim gülerek şöyle diyor "kızım sen fazla insansın valla, kıyamaz gene alırsın sen bunları, te Yarabbim, bi insanlık bilseler içim gam yemeyecek" diye benimle neredeyse dalga geçiyor.
Ama haklı.

Ay bilmiyorum, hayırlısı ile bir gitsinler de, sonrasına bakacağız artık.
Evimi satıyorlar, evi kiraya verip başka eve mi kiraya çıkıyorlar.
Ne yapıyorlarsa yapsınlar da, biz bi rahat edelim artık.
Hakikaten her kış ayrı bir stres.

Bir kış bende 60 gün kadar kaldı, sonunda ben patlamıştım galiba.
Baya sorunlu gittiler evden...
Sonrasındaki sene gelmemişlerdi zaten, şimdi yine geldiler tabii ben yumuşadığım için.
Eh işte ne yapayım, annem aynı durumda olsa, eşim istemese ben büyük arıza çıkartırdım.
Annem benim karnında taşımış başıma bir hal gelmeden büyütmüş, evlenmişim barklanmışım çocuklarıma dahi bakmış.
Sen kim oluyorsun? derdim valla. Boşardım bile adamı hatta...

Şimdi bende diyemiyorum işte, kendimi bildiğim için.
Bende onun annesidir, emeği var üstünde ne kadar olmasa, evladında hakkı var diyerek sesimi çıkartmıyorum aslında.
Beni frenleyende bu.

Babamdan nefret ediyorum, ancak adım gibi biliyorum ki bugün babam gelse zor durumdayım dese, eminim ona da kapımı açarım. Bende böyleyim işte, ne olduysa bana, bişeyler oldu bir kaç senede.
Allah aklıma mukayyet olsun inşallah ne diyeyim.

iki kardeş dönüşümlü baksın o zaman.
sonra da para toplayıp evine ısıtma sistemi yaptırın.

ayrıca çeşmeden soğuk su akıyor demişsiniz. bunu şofben ya da termosifon ile de çözebilirsiniz.

İşte o kadar kolay değil ki o işler.
Abisi çalışmıyor eşimin zaten kayınpeder bakıyor adama.
Hangi para ile hangisi yapılacak acaba? Sadece bizim desteğimizle olacak iş değil.

Evleri eski, su tesisatından elektrik tesisatına kadar eski.
Evin komple tadilattan geçmesi gerek.
Bizde diyoruz ki, bununla uğraşacağına sat evi, sıfır daire al bari korunaklı olur, dış cephesi olur, gönlüne göre temiz olur.
Veya satmıyor musun, o zaman kiraya ver bu haliyle, evin hali zaten hal değil kiracı kırdı döktü derdin olsun.
Ver kiraya, kiraya verdiğin para ile daha rahat bir evde oturursun.
Hatta aynı semtte 1+1 veya 2+1 sıfıra yakın daire bulursun diyoruz, yine yanaşmıyorlar.
Tam olarak "hayır olmaz" çıkmıyor ağızlarından, ama olur da denilmiyor.

Bir anlasam dertlerini.
Ben giricem eve en sonunda balyozla o olacak....

karmaya inanalım :) Allah çocuklarından güldürsün yüzünü.. doğumgünü de kutlu olsun küçüğün:)
Birkaç gün kalmış madem sık dişini..

Maddi durumunuzu bilmiyorum ama eşiniz yaptırsın doğalgazı annelerine, yada kredi çekin, ya onlar çeksin, ödeyemeyeceklerse siz ödeyin. Böyle yaşanmaz kaç ay.

Ben kıyaslamaya değil, rahatlatmaya çalışmıştım ztn evinizde birinin varlığı çok zorlayıcı birşey üstüne kv gibi ikili oynayan yardım etmeyen biri olunca daha zor keşke samimi olsa, biraz isinizi kolaylaştırsa.
Tek tesellim şu an gidecek olmaları önümüzdeki yıla da önceden bir çare bulmaya çalışın sizede çocuklarada yazık

karmaya inanalım :) Allah çocuklarından güldürsün yüzünü.. doğumgünü de kutlu olsun küçüğün:)
Birkaç gün kalmış madem sık dişini..

Karma vardır inşallah, çünkü bana borcu büyük.
Dediğiniz gibi, inşallah çocuklarımdan yana yüzümü güldürür Allah.
Annemden ve babamdan yana büyük sıkıntı çektim, Allah eşimden yana güldürdü yüzümü gerçekten.
İnşallah evlatlarımdan da bu sayede gülerim.

Maddi olarak kendilerine destek olan eşinin ailesi için size "insanlıktan anlamazlar tee Allah'ım " diye gulen eltiniz evinin kapısını açıyor mu Kayinvalidesine -kayinpederine?

Eşiniz annesi babası var diye işlerden elini çekemez. Bu evin kuralı bu. Bende eşime yardım edeceğim. Bu kadar adam var evde yalnız canı mı çıksın kadının der susturur. Bu konuda hem sizi hem eşinizi hatalı buldum. Emin olun o yardımcı olsa bu kadar bunalmazsınız. Ayrıca eşiniz iş yaparsa kv kahrından öleceğinden sen bırak oğlum ben yaparım diyebilir:)

Hani diyorsunuz ya kendi ailem de olsa eve çağırırdım diye. Öyle olmuyor işte. Aynı şey değil. Siz ana babanıza hizmet edeceksiniz eşiniz yine işe gidip gelecek. Onu uğraştıran birşey olmayacak. Ama kv Kp geliyor hizmet yine sizde. Benim kp de ataerkildir. Ama benim evime gelip karışamaz. Çaylarını eşim koyar ağzını açamaz mesela. Yapmayın bunu kendinize. Yazıktır. Ya eşinize söyleyin bir şekilde evden göndersin ya da bir ilin ucundan tutsun. Bunları yapıyorsunuz diye kimse size minnet duymayacak emin olun

İlginiz için çok teşekkür ederim gerçekten.
Evet dediğiniz gibi anne ile kayınvalide kıyaslanamaz zaten arada uçurumlar oluyor her daim.
Ancak bazı kayınvalideler var ki gerçekten gıpta edilesi.
Kısmet, bizim şansımıza da böylesi çıktı ne yapalım.
Tekrardan sağolun desteğiniz için.

Maddi olarak kendilerine destek olan eşinin ailesi için size "insanlıktan anlamazlar tee Allah'ım " diye gulen eltiniz evinin kapısını açıyor mu Kayinvalidesine -kayinpederine?

Evet, etmişler davet.
Ancak kayınvalidem gitmeye yanaşmıyor evleri rahat değil diye.
Yatacak yerleri yok diye vs.

Kısacası koltukta yatmayı gözü almıyor kayınvalidemin.
Benim evimde rahat yatak varken neden gitsin ki.
Rahat dediğim yer de, kanguru yatağın alt yatağı bu arada.

Onlar senin değerini bilmiyor boyleler için mesafeli olman daha iyi soba mi var koysun üstüne güğüm çaydanlık ne varsa yapsın sıcak suyu yada şofben baglatsin eve eşi dusunmuyor seni de bağlamaz senin durumun daha önemli ki eltin i örnek al

Haklisin. Sen bir iyilik yapmissin ve onlar anlamasa bile nankorde olsalar, yukarida Allah war o goruyor, o mukafatini vericek.

Sen sessiz kal hayrina dewam et. Cocuklarinida uyuturken ee bugun nasil gecti, naptiniz, babaannen napti nasildi durumu gibisinden agzini yokla.
Yada sana sarildiginda cok mu ozledin sen beni de.
Belki citlatir bisiler Allah yardimcin olsun. Annende geliyormus ara ara zaten, gecer kiş zaten 1 kac ay kaldi.

Çocuklara onlar mı bakıyor şu anda?
Öncesinde kim bakıyordu?
Lütfen çocukla konuşmak için beklemeyin.
Aslında çocuklar kim bakarsa baksın anne baba gelince rahatlıyorlar.

Benim oğluma kv bakıyor gerekmedikçe sesini yukseltmez ama biz eve girince oğlum değişiyor. Mutlu oluyor.
Ama siz öncesini sonrasını daha iyi bilirsiniz. 5 yaş küçük değil her şeyi anlatır.
Bence bir an önce evlerine doğalgaz döşetmeye bakın. Yoksa huzursuzluk artarak devam eder..

vallahi işin çok zor Allah yardimcin olsun belkide senin evine davet edecegini bildikleri için ısıtma sistemine para vermiyorlar bu soguklarda baska turlu nasil oturulurki buz gibi evde biliyorlar islerine geliyor

Yani diyecek şey çok tabiki ama siz zaten zorlu bir süreçtesiniz sonuç beklemek zaten zor ve stresli keşke çağırmasaydınız
insan bir hastalığı varsa bir çaresine bakar diye düşünüyorum bir termosifon taktırır sıcak su için bir iki soba kurar yani ömür boyu sürecek hastalık çünkü bu geçici değilki birazda siz dayanamadığınız için çok bişey yapmaya yanaşmıyorlar demekki yoksa ev satılıp karşılığında sıfır daire yapıyorsa onu satmamak akıl kârı değil

Dün akşam içimdekileri kustum resmen ama tabii ki uslubunla.
Eşim ve ben çocuklar uyuduktan sonra kayınvalide ve kayınpeder ile konuştuk.

Bende ağzımı açtım yumdum gözümü tabiri caizse:

"Bu böyle olmaz, nereye kadar? Geçici çözümler sizi bir yere vardırmayacak.
Şimdi evinize gitseniz, kaldığınız yerden devam, burada sıcakta oturduğunuz için yüzünüz gözünüz yerine geldi.
Ama ev yine soğuk neticede, oraya gidince hastalıklarınız yine azacak, burada kalıp düzeldiğiniz süreç boşa geçmiş olacak, artık kesin bir sonuç bulmanız gerek.
Seçenekleriniz belli, ya evi satacaksınız, elde avuçta para olmadığına göre, yeni bir daire alacaksınız.
Ya da oturduğunuz evi satmak istemiyorsanız, bu hali ile kiraya vereceksiniz, zaten evin hali ortada, kendiniz kiraya çıkacaksınız. Başka yolu yok.
Doğal gaz koydurayım derseniz de, bende kalın bir süre daha evi komple yaptırın.
Ama yok maddi açıdan bizi zarara çok sokacak diyorsanız da evi satın.

Elinizde birşey olmasa anlarım, kiradasındır, evin barkın yoktur, mecburiyetin vardır.
Elinizde bir ev var neticede, hiç yoktan para eden bir ev.
Bulunduğu konum ve muhitten dolayı ölüsü para ediyor, 4 duvarı para eden bir yer.
O yüzden bu kadar ahlanıp vahlanacağınıza bir an önce çözüm üretin.

Ne ben çocuklarımla sana bir oturmaya gelebiliyorum, ne de torunlarını "babaannelerini ziyaret etsin" diye gönderebiliyorum, çünkü kusura bakma dam gibi evin var. Kendi yaşamayacağım yere de çocuklarımı göndermem.
Sert konuşmak istemiyorum ama senin yaşadığın koşullar ve şartlarda benim kocam beni yaşatamaz buna müsade etmem, bu şartlarda yaşamaya itiraz ederim, sen iyi dayanmışsın."

Bunları dedim ve kayınpederim ortamı terk etti.
Sonra da haydi yatalım dedi, çünkü söylediklerim hoşuna gitmedi.

Eşim ile başbaşa kalınca da, dedim eşime, kusura bakma sen ve abin bir çözüm bulmak zorundasınız.
Bende kalıyorlar tamam, annen babandır çocuklarıma da emekleri çok başımızın üstünde yerleri var.
Ancak nereye kadar böyle? Ev üstüne ev olmuyor kendinde görüyorsun, ne senin ne de benim özel bir alanımız kaldı.
Çoluk çocuk düzenimiz alt üst oldu, yine de dediğim gibi sorun değil, hasta olup daha beter uğraşmaktansa kalsınlar.
Fakat, kalıcı çözüm bulmak zorundasınız, yoksa diyorum sana annen ölür gider o buz gibi evde.
Sonra daha beter içiniz acır, ha ömrü veren Allah kimse bilemez kimin ne zaman göçeceğini, ancak rahat yaşamak var bi de eziyetli yaşayarak ölmek var.
Bu yaşadıkları yaş kadar yaşayamayacaklarına göre, bari geri kalan hayatlarını konforlu sürsünler...

Eşim de beni haklı buldu.
Bu bahar çözecekler inşallah.
Şimdilik bendeler, haftasonu gitmeyi planlıyorlar.

Eşim de soğuk eve gitmeyin gidin biraz abimde kalın, yoksa beter hasta olacaksınız dedi.
Bakalım ne yapacaklar göreceğiz, zaman gösterecek artık.

Konusmani cok usluplu bulmadim

Artık bilmiyorum, ben diyeceğimi dedim kendilerine.
Yine gelseler, mecbur başımla beraber, evlerine döndüler şimdilik.

Fakat kalıcı çözümü bu bahar bulmak zorundalar.
Eşim de gereken baskıyı yapıyor onlara da bakalım ne yapacaklar.
Allah hayırlısını versin, ancak bir daha bu kadar uzun soluklu kalmalarına müsade edeceğimi sanmıyorum.
Bütün düzenim alt üst oldu, çocukların düzeni de aynı şekilde tabii ki.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…