Tüm gün napıyor bu kvler evde?
Oğlunun evine gelip tüm gün oturup çalışan gelininden yemek bekleyen kv de bence “kötü niyetlidir”.
Eşiniz ev işlerine elini sürmüyor mu acaba? Her şeye siz koşturuyor gibi duruyorsunuz da. İşten geldikten sonra o da geçsin mutfağa bir işin ucundan tutsun ya da onu yapamıyorsa temizlik onda olsun. Her şeye siz yetişmeye çalışırsanız çok zor olur elbette. Ama maalesef hata sizde, en baştan çağırmayacaktınız. Keşke evlerine bir ısıtıcı almayı teklif etseydiniz, kendi evlerinde otursaydılar. Gerçi evi ısıtmaya yeter mi bilemedim ama aklıma başka çözüm gelmiyor.
Acilen ısıtma sorununa çözüm bulmalısınız.Ya tüm çocuklar katkıda bulunup evlerine doğalgaz aldırtacaksınız ya da doğalgazlı kiralık bir eve taşınmasını sağlayacaksınız.Hasta kadın zaten huysuz ayrıca sizden hizmet bekliyor.Sinirleriniz yıpranmadan bu konuya çözüm bulmalısınız.
Esin niye dogalgazin yapilmasi icin ugrasmiyor.proje cizilmis kapiya kadar gelmis dogalgaz.Bundan sonraki islem ic tesisat firmasiyla anlasip kombi ve peteklerin takilmasi.Dogalgaz dagitim sirketinden randevu alinip dogalgazin abonelik parasini yatirmasiyla birlikte acilmasi.
Ama bu durumda yine size sıkıntı cekeceksiniz. Evet hassasiyetiniz cok güzel o konuda tebrik ederim sizi ama bu kış geçti Allah omur verirse seneye de kış gelecek aynı sorunlar yine olacak. Dogalgaz döşenirse kalıcı bir çözüm bulmuş olacaksınızEşim konu ile alakalı olarak çok ilgilendi.
Doğalgaz firmaları ile görüşüp fiyatlar alındı.
En son buderusta karar kılındı ve onunla anlaşıldı.
Proje dediğim gibi çizildi, ama bu 2 sene önceydi.
Sonrası yok.
Eşim ödeme yapmaya yanaşmıyor, ayrıca neden ödesin?
Geri alamayacağından değil aslında, sadece kızıyor anne-babasının bu sorumsuzluğuna.
Bende onlara kızıyorum açıkçası.
Bu güne kadar akılları neredeydi.
Ben 6 senelik evliyim, 10 senedir tanıyorum eşimi.
Bildim bileli bu problem var.
Bir türlü çözülemedi, çünkü ne hikmetse babası yanaşmıyor.
Normalde gerçekten nadir bulunan bir eşim var, Allah ondan razı olsun.
Ama serde erkeklik var neticede.
Normal gündelik hayatımızda eşim bana çok destek.
Hem çocukları oyalar, hem ev temizliğinde yardım eder, ortalık toplamada destektir.
Ancak şimdi ailesi bizde.
Annesi ona da laf soktuğundan gereksiz yere (daha önce tecrübe ettik, huzursuzluğumuz artıyor) sadece çocukları oyalıyor.
Normalde süpürge yapar, çamaşırları makinadan sepete alır veya kurutmadan sepete alır.
"Hayatım söyle ne yapılacaksa bende ucundan tutayım işimiz bitsin" der her zaman.
Kayınvalidemler geldi geleli malesef ki o da elini sürmüyor birşeye.
Haksız bulmuyorum, gereksiz yere annesi ile tartışacak gerek yok.
Benim daha çok huzurum kaçacak, ben birde sakin görünen sinirlilerdenim.
Ağzımında tartısı yok, tutup abuk birşey derim, bakılcak surat bırakmam diye korkuyorum.
Evlerinde ısıtıcı var ama yetmiyor işte, gece soğukta uyuyorlar.
Kayınpederimin kalbinde 3 stent var, zaten soğukta durması mantıksız.
Ama bir çok kişinin de dediği gibi, onlar düşünmüyor da ben mi düşüneceğim.
Ben eşimin içinin rahatı için istiyorum.
Geçen sene (daha senesi gelmedi sanırım ama 2018 Haziran'da) babaannemi kaybettik.
Babamın nasıl yıkıldığını gözlerimle gördüm (ki babam annesini zamanında hiç aramadı sormadı, yıllarca küslük bile yaşadılar).
Onu görünce, gerçekten ben bile kahroldum.
Diyeceğim o ki yarın kayınvalidem vefat ettiğinde eşimin bana dönüp "bir rahat ettiremedim annemi senin yüzünden" demesin!
En azından eşim şu an diyor "sen elinden geleni fazlasıyla yapıyorsun hakkını ödeyemem"
Ama bu durumda yine size sıkıntı cekeceksiniz. Evet hassasiyetiniz cok güzel o konuda tebrik ederim sizi ama bu kış geçti Allah omur verirse seneye de kış gelecek aynı sorunlar yine olacak. Dogalgaz döşenirse kalıcı bir çözüm bulmuş olacaksınız
Ben anlamadım pardon siz niye hiç birşey beklemiyorum yemek temizlik falan dediniz?normalde kendi evlerinde kim yapıyor?bi işin ucundan tutsalar ya
Aileis var diye niye yapamıyor? Bunun için siz mi kahredeceksiniz kendinizi? Yazık değil mi size? Her şeye nasıl yetişebilirsiniz ki? İkiniz de çalışıyorsunuz, üstelik siz eve gelince de onca iş yapıyorsunuz. Ayrıca eşiniz yardımcı olamaz, ikiniz de çalışıyorsunuz ve o ev ikinizin de evi. Yani ev işleri onun da görevi. O da yapmak zorunda. Annesi ve babası geldi diye elini çekemez. Biri laf söylerse de ağzını kapatabilmeli. Size üzülüyorum, tüm söylediklerim ondan. Kendinizi bu kadar yormayın, sizin de bir canınız var. Gerekirse eve yardımcı alın, biraz olsun işinizi hafifletir. Kayınvalide yardım etsin diyemem çünkü onu çağırırken ondan bir şey beklemediğinizi söylemişsiniz. Tabi bana göre insan düşünmeli, ben bu evde kalıyorum, bari yemeği yapayım diyebilmeli. Rahatsızlığı buna engelse bilemem tabi.
Eşim konu ile alakalı olarak çok ilgilendi.
Doğalgaz firmaları ile görüşüp fiyatlar alındı.
En son buderusta karar kılındı ve onunla anlaşıldı.
Proje dediğim gibi çizildi, ama bu 2 sene önceydi.
Sonrası yok.
Eşim ödeme yapmaya yanaşmıyor, ayrıca neden ödesin?
Geri alamayacağından değil aslında, sadece kızıyor anne-babasının bu sorumsuzluğuna.
Bende onlara kızıyorum açıkçası.
Bu güne kadar akılları neredeydi.
Ben 6 senelik evliyim, 10 senedir tanıyorum eşimi.
Bildim bileli bu problem var.
Bir türlü çözülemedi, çünkü ne hikmetse babası yanaşmıyor.
Seneye ben tekrar evime almayacağım.
Kesin kararlıyım.
Bu sene de son zaten, daha da evimi açmam.
Ne düzenim kaldı gerçekten ne de huzurum malesef.
Bir daha aynı şeyleri tekrar tekrar tecrübe etmek istemiyorum.
Daha öncesinde de bende kalmışlıkları var, ama o zaman tek çocuğum vardı.
Geçen sene de kaldılar, o zaman da bu kadar sorunlar yaşamadık ya da ben yine örtbas ettim herşeyi bilemiyorum.
Ama bu sene gerçekten yeter diyecek noktaya getirdiler beni.
Çünkü babası sorumsuz insanın teki kendini zor durumdaymış gibi gösterip evlatlarına vicdan yaptıracak. Allah islah eylesin çok zor işiniz tez zamanda bişeyler değişip yoluna girer. kp derdi ne gerçektende evini satmaya niye çekiniyor rahat içinde yaşamak varken böyle soğuk evde yaşamak da ne ya. Sizden beklenti içine girmişler ihtyaçları olmadığı halde. Hadi ihtiyaçları olsa amenna ama burda bir muhtaçlıktan çok insan kullanma görüyorum ben.
Ahh canım ya bunlar resmen size güveniyorlar da kıllarını kıpırdatmıyorlar. Her sene kapınızı açmışsınız. inşallah bir daha bu hatayı yapmayan değilse ne huzurunuz ne sağlığınız kalmayacak. Kaldı ki 2 tane evladınız var siz herkesten önce onlara lazımsınız.Lütfen empatiyi sadece başkalarına değil kendinize de yapın. Eşinize çok iş düşüyor. Bu işe bir çözüm bulmak zorunda ev hanımı olsanız neyse dicem ama çalışıyorsunuz el insaf. Bende çalışıyorum 8 yaşında oğlum var eve gel yemek yap ye kaldır dersler derken sadece yatağa gidebiliyorum yorgunluktan.Kendime ayırdığım hiç bir vaktim yok kendime ağlanırken sizin durumunuz hepten zor.