Akıl verin

Eşimle huzurumuz konusunda temkinli davranıyorum.
Biraz kadında bitiyor iş malesef, tüm idare kadında başlıyor kadında sonlanıyor.
Evli olan her kadın bunun farkındadır.
Zamanında çok sorunlar yaşadık ama beni sanırım son yaşadıklarım da çok olgunlaştırdı.
Daha sakin olmaya ve daha sakin davranmaya teşvik ediyorum kendimi.

Yalan değil, bir akşam patladım.
Gerçekten sinirlerim boşaldı resmen, eşime patladım yalnız olduğumuz bir zamanda.
Olan biteni anlattım ve dedim ben de bir ananın babanın evladıyım.
Bu kadar iyi niyete, bu kadar umarsız davranış olduğunda annen baban dahi olsa kötü niyet arıyoruma artık.
Kimse kapısını açmadı annene babana, bak kaçtane kardeşleri var.
Hadi eltimin evi müsait değil, onu da geçtim onların geçinmesi mucize olur zaten yaşanan onca şeye rağmen.
Ancak bak bize ne destekleri var maddi manevi, bir de üstüne ben bu kadar iyi niyet gösterirken böyle yapılması beni çıldırtıyor dedim.
Ağladım biraz, canım sıkıldı.
Sonra da eşime dedim, kusura bakma annenin babanın davranışları senin suçun değil buna engel olamazsın.
Ama en azından uyar, daha düzgün davransınlar bana karşı, sen bana sahip çıkmak zorundasın onlara karşı.
Kalsınlar, tamam ama huzurumdan etmesinler, ya adam gibi otursun köşesinde karışmasın hiç birşeye.
Ya da destek oluyorsa çenesini tutmayı bilsin dedim.
Hareketlerine çeki düzen versin ben kimsenin hizmetçisi değilim.
Bende senin kadar çalışıyorum, benim de dinlenmeye hakkım var.
Benim de biraz huzura ihtiyacım var, at gibi koştur koştur nereye kadar.
Sağlığımın benim de ne olduğu belli değil henüz, bende 4 bacak yayıp oturup hastayım dersem ne olacak dedim.

Hak veriyor tabii ki.
Üzülüyor duruma ama bu sefer de arada kalıyor malesef.
O yüzden çok onun da üstüne gitmemeye çalışıyorum sonuçta görüyor.

Hayırlısı Allahtan, bir geçsin şu günlerde hayırlısıyla.

eskiden musluğa takılan elektrikli ısıtıcılar vardı

hala vardır çok da pahalı değildir zira öğrenci evlerinde falan çok popülerdi

onlardan alsanız iki tane mutfağa ve banyoya lavaboya taksa

evin geri kalan bölümlerini yine ısıtsın UFO ile

kv biraz ben kv yim hizmet edilsin moduna girmiş

bir de eşinizin anne karışma demiş olma ihtimali var mı

yani işine karışma deyince kenara çekilmiş olabilir mi

kv oğlum bebekken bir ara geldi

işten geldik evde bakıcı da vardı tek kap yemek yapmamışlar

ben eve geldikten sonra tarhana falan var mı yapalım dedi gerek yok bu saatten sonra dışarıdan söyleriz sen ne yiyeceğini söyle dedim söyledik yemek

çocuğu masaya yanımıza oturttuk yemekleri yiyeceğiz ay ben oğlanı kucağıma alayım siz rahat rahat yiyin ben sonra yerim diyor

elleme çocuğu oturuyor bakıyor işte yok alayım vs eşim kızdı tabii

sonra da biz bu kapıdan girdikten sonra sana al tut diye verilmediği sürece bu çocuğa dokunma, yorum yapma vs diye biraz da fazlaca söylemiş

sizin kv de gelinin işine karışmayım akşama kadar çocukları yanında değildi o böyle hem çocuk eğleyip hem yemek yapmaya alışkın diye mi düşünüyor acaba

Sizi o kadar iyi anlıyorum ki bende kendimi ne çocuğuma ne eşime tam yetemiyorum diye çok strese sokuyorum. Bende sabah 7 de evden çıkıyorum akşam 7 de eve giriyorum. Kadının işi her zaman çok zor gerçekten de. Bir de oğlumu düşünüyorum anca ödevini bitirebiliyoruz ekstradan ne vakit geçirebiliyoruz ne de fazladan bir test çözebiliyoruz.

Oğlunuzun doğum günü şimdiden kutlu olsun sağlık mutlu güzel bir ömrü olsun sizlerle birlikte.. Doğum gününden sonra da inşallah herkes yoluna bakar.

Dediğinize göre kp eline türlü fırsatlar geçmiş ama gelen paraları ne yaptıkları bile belli değil. İnanın iş değil bu yaptıkları. İnsan imkanı olmasa bile taksitle yaptırır gene yaptırır doğalgazını ama zaten bunların işlerine gelmemiş.

Zaten çalışan bayan olmak zor bide üstüne bunlar ne deseniz haklısınız.
eşinize biraz naz yapmak söylenmek hakkınız bu durumda ama huzurunuzu bozmayın bundan da ders çıkarın bir daha davet etmeyin kalıcı çözüm bulsun çocukları toplanıp,
siz elinizden geleni yapmışsınız sonuna kadar Allah görüyor.
en kısa zamanda çekirdek ailenize kavuşun inş.

çocuklarla konuşmak için onarın gitmesini beklemeye gerek yok. al çık dışarı konuş bence. en çok çocuklar için üzüldüm. yazık onlarında düzeni bozuldu . eminim sizin stresli olduğunuzu hissediyorlar onlarda aynı durumda ve sizden yardım istiyor ondan sarıuor size... sevabı büyük siz kendiniz istemişsiniz gelmelerini. yaşlı insanalr laftan anlamazlar. ama kendinizİ bu kadar yıpratmayın. eşinizde yardım etsin. Herşeyi yüklenmek zorunda değilsiniz

Eşim geldiğinde çocuklar ile ilgileniyor görünüp, eşim kapıdan çıktığı an farklı davranıyor olmasa evet bunu düşünürdüm.
Öyle bir niyeti yok sanırım.
Hoş, niyeti ne onu da anlamış değilim ya.

Bunun bir çaresi yok annem de bu durumdaydı babanem ve dedem annemdeydi bizimkilerin öyle abartılacak sağlık durumları da yok yaşlılar soğukta durmasınlar diye getirdik ama susmuyorlar geldik 80 küsur yasina bakanımız var cenemizi keselim demiyorlar
Annem de siz gibi hasta hastalığından dolayı halsiz ama sesi çıkmıyordu ananem hastaneye yattı refakatçi gidecek tek annem vardı annem oraya gidince evlerine döndüler şükür diğer oğlu lütfedip götürmüş ...
Sizi de Allah kurtarsın bacım inşallah

Siz onu boşverin kendiniz için yapın inanın kendi anneniz bu durumda olsa sizde kalsa onunlada ufak tefek bişeyler yaşanır, hafif olur söylediğinizde anlar ama yaşanır
Ben akşam anneme kızdım ama sabah kalktığımda daha sakindim, bazen kendimizi sakinleştirmekten başka çaremiz olmaz.
Haftasonuna bişey kalmadı
Seneye Allah Kerim, hayırlı günleriniz olur, inşallah konu çözülür.
Siz de rahatsızsınız stres yapmamaya çalışın

Kv de anlar ama inşallah geç olmaz..

Kuzum KV ,KP ne kadar süredir sizdeler? Sonuçta kış dediğin Ocak ayınin ortasinda bitmiyor...Şubat'ta ,Mart'ta ne yapacaklarsa öncesinde de öyle yaşarlar.Esin ve kardeşi kafa kafaya verip bu soruna bir çözüm bulacaklar.Yildan yıla yaslaniyor insanlar ,su an bu saglik prblemleri varsa iki sene sonra bakıma muhtaç olurlar ...o zaman daha büyük sıkıntılar yaşarsınız. Esim dört sene önce yıllık izninin yarısını ailesinin evinin doğalgaz,Pimapen,laminantina ayırdı.Baslangicta kayinpederim hicbir sekilde bu tadilati istemedi,direnc gosterdi.Esim "karismayin bana birakin" dedi ve herseyle ilgilendi, aksam yemegine ustu basi yirtik geldigi oldu.Ama değdi sonuçta yaşlı insanların o tadilatin üstesinden gelmesi kolay olmazdı.Belki esinin ailesinin de kırılacak ,dökülecek,temizlenecek gözlerinde buyuyordur ...

SouvveniR "nalet olsun içimdeki insan sevgisine" diyorsun herhalde...
bu kadar zamandır bu problemi çözmeyen insanlara neden anlayış gösteriyorsun ki?
işin kolayını bulmuşlar. "kışın gider küçük oğlanda kalırız"
doğalgaz yoksa elektrik var.
termosifon var.

bugün için de ben olsam arayıp anne "dolapta karnabahar vardı, sana zahmet yapıver" derdim
niye çekiniyorsun ki?
misafir değiller artık..
bir iki gün anlarım da..

aslinda gidin diyebilirsiniz ya,
hani istemiyoruz gibin diyerek degil de,
cocuklar cok kalabaliktan etkileniyorlar, biraz sakin ortamda kendilerine gelsinler diyerek.

onlara da direk gidin degil de, esiniz ve kardesi bir isinma cozumu bulsalar da oyle gonderseniz gayet de guzel olur bence. Bakin eltiniz de biliyor sorun yasadiginizi, demek ki esi de biliyor yani, cozum bulmak gorevleri,
neden siz kafayi siyirasiniz ki,
yazik yapmayin.

bakin benim annem de sizin gibi merhametli,
hediyesi ne oldu dersiniz,
su an 50 kusur yasinda ve antidepresan kullaniyor,
babannem 80 kusurde hala hayatta ve hala ayni tripli hallerde.

Amin inşallah.
Bakalım gidecekler sanıyorum.
Haftasonu giderler diye düşünüyorum.

Bir yandan hala üzülüyorum soğukta kalacaklar, hastalıkları azacak daha beter hal alacaklar diye.
Diğer yandan da benim huzurum, hiç birşeyim kalmıyor.
Hayırlısı Allah'tan artık.

Evet, kendimi düşünmek zorundayım tabii ki.
Annem ile de aynı evde yaşama durumumuz oldu, ilk oğlum doğduktan sonra.
Ama anne başka birşey, kenara çekersin birşey dersin ve annem hakikaten hayatını bana adamış bir insan.
Ona tek laf etmeye hakkım olmaz, çocuklarımın üzerindeki emeklerinin hakkını ödeyemem.
Kadın beni büyüttü, bir de çocuklarımı büyütüyor.

Annem dün akşam bendeydi mesela, kayınvalidenin tomografi çekimi vardı.
Bende onlar yokken duş alayım istedim, tuttum annemi.

İnsanın annesi gibi olabilir mi ya.
Rahatça duşumu aldım, çocukları oyaladı.
Sonra da sofrayı hazırladım, annem gitti.
Kayınvalideler gelince hep beraber yemek yedik.

Annemden biliyorum ben, uzağa bakmama gerek yok.
Benim annem de aynı şeyleri yaşıyor, anlatsam roman olur.

Elti konusuna gelince.
Diğer oğlu da demiş, gel bizde kal, benim de gönlüm olsun.
Kardeşimde kalıyorsun da onlar iki çocuklu, çocukları da ufak, gel bizde kalın demiş.

Kayınvalidemin dediği cevap ise taktire şayan, ben sizde kalamam yatacak yeriniz yok, zaten uyuyamıyorum geceleri.
Burada rahatım ben, zaten evimize de gideriz yakında, şu kar havası bir geçsin demiş.

10 gün belki biraz daha fazladır bendeler.
Ne zaman giderler bilmiyorum ama kalana da git demek benim mezhebimde yok işte.
Ne kadar sorun yaşasamda, surat yapmaya bile çekiniyorum, biliyorum alıngan insanlar.
Benim yüzümden küstüler olacak bu sefer, o da rahatsız edecek beni.

Ya yeri geldi mi dan dan lafını söyleyen bir tipim.
Ancak bu sene ne olduysa oldu bana.
Hastalar ve eşim de bu konuda hassas davranıyor diye sanırım gücendirmek istemedim onları.
Ölümlü dünya neticede, bir yandan da öyle düşünüyorum.

Haklısınız, kış bitmiyor.
Ancak bende kalacakları son kalışları artık.
Allah yardım etsin demekten başka yolu yok bunun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…