Onkoloji - Kanser ve Türevleri Akciğer kanserini yenen var mı?

Başınız sağolsun kızlar.:çok üzgünüm::teselli:

Arkadaşlar hepinize çok teşekkür ederim.Çok zor gerçekten.8 ay sürdü sadece.ınanamıyorum.Her ezan sesinde ablam için dua ediyodum.Allahım şifa ver diye.Şimdi o kadar boşluktayımki.Rabbim hepinize ve bana sabır versin.

tesekkur ederım ,Rabb'im hepsine rahmet etsin

süreklı aglıyorum ,televizyona bakarken bır bakıyorum gözlerimden yaslar damlıyor ,bogazımda bır düğüm, mafoldumben

yatalak olsaydı ne bıleyım zayıflayıp bitik düşşseydı olmadı hıc bırı sapasaglımdı o

her gıttıgımde hiç bir yerım agrımıyor kı derdı gececek derdı hep gulerdı

dayım kı ne şen şakraktı ,Onur kı kardesım asker arardı yanımdayken tel de konusurlardı

dayı geliınce güreşecegiz he oyle hastayım demek yok derdı o da arkadaslarını da cagır oglum hepinizi yenerim derdi..

benim üzüldüğümü gördükce ne üzülüyon kızım benım bırseyım yok kı derdı agrım yok sızım yok dayın bunu atlatacak yenecek derdı..mafoldumben

hala ınanmıyorum sankı rüya birazdan tel calaçak bız yine konusa gülüşe konusacagız onla ..

aklıma geldıkce tutamıyorum kendımı ,ne acı bu boyle

ben boyleysem kızı nasıl karısı nasıl ..

aklımdan hıc cıkmıyor hep gözümün önünde ,tabutu gözümün önünde defnedılısı mafoldumben

hıc bırsey yapamıyorum aklıma gelıyor sureklı temızlık yapayım dıyorum aklıma gelıyor aglıyarak yapıyorum ,ders calıssam ıkı satır okusam aglıyorum..

daha cok genctı ,annemden ıkı yas büyük ..ölüm bu kadar yakın mı

annemı babamı kaybetme korkusu sardı ıcımı

evden cıkmıyorum ,telefonları bıle acmıyorum..

Mekanın cennet olsun dayııııııım ,seni çok özlicem mafoldumben

Canım, aynen bende öyleyim işte..
ınanamıyorum hala.. Sanki hastanede yatıyormuş ta, her an gelecekmiş gibi..
Hep gözümün önünde...

Hele anne- baba acısı daha da zor inan..
Ama gün geçtikçe acımın hafiflediğini hissediyorum..
Aklımdan hiç çıkmıyor evet, ama acım hafifliyor..

Sende de aynı şey olacak inan..
Acın hafifleyecek..
Zaman ver kendine..

kızlar kızlar nolcak bu halimiz.her an kaybetmek korkusuyla yaşamak.......................bide işin diğer boyutu var.onların da bizi bırakmak istemediğini düşünüyorum.lakin şanslıyız.ana babamızı tanıyoruz.ya hiç görmeyen bilmeyen..........onların kokusunu duymamış o kadar çok yavru var ki. polyannacılık oynadığımı sanmayın.sadece kendimi teselli edecek hayatın gerçeklerini görmeye çalışıyorum.

dün babamı acile götürdük yine çok sancılandı dr yapıcak bişey yok diyor artık :çok üzgünüm:
yarın yine gidicez belki patoloji sonuçlarını öne alırlar gerçi alsalar ne farkedicek:çok üzgünüm:

Vefat edenleri yeni okudum.ÇOk kötü oldum.Gözümüzün önünde seyrediyoruz buna dayanmak bunu kaldırmak nasıl zor ancak yaşayan bizler biliriz.Annem zayıflıyor ve sırtı ağrıyor.Hep sevdiği şeyleri yapıyorum yıyor ama gene zayıflıyor.Süreç başladı değilmi?İtiraf edemesemde,söylemekten korksamda daha sonraki ölüm haberi benimkimi olacak diye içime ateşler düşüyor.Herkes ve kendim için çok üzgünüm.

Ablam son 1,5 hastanede kaldı. Çok şükür ağrılarını çok hissetmedi.sırtında yara açılmıştı onu bile hissetmiyomuş.Ama sürekli uyuşuktu ve uyukluyodu.Yani acaba hastalarınız hastanede yatsa dahamı iyi olur.

KIZLAAAR nolursunus göztepe medikal park ile ilgili bişey biliosanız yazarmısınıs babamın dr. oraya gitmiş nasıl bir yer

KIZLAAAR nolursunus göztepe medikal park ile ilgili bişey biliosanız yazarmısınıs babamın dr. oraya gitmiş nasıl bir yer

canım hastane konusunda bişey bilmiyorum ama benim takip ettiğim bir dr orada çalışıyormuş
dr un adı yalçın karakoca
internetten bayağı güzel şeyler okudum onun hakkında
farklı bir buluşuyla kanser hastalarını rahatlatıyormuş
ama hastane fiyatlarıyla ilgili bilgim yok arayıp sormadım henüz
bu arada internertten tesadüfen bir yazı buldum paylaşmak istiyorum sizlerle
yeri burası mı bilmiyorum, olmazsa başka yere aktarılabilir yazı
aynen kopyalıyorum
lütfen hasta yakınları ısırgan tohumu konusunda dikkatli olsun
faydalı olucaz diye zarar vermiyelim hastalarımıza
ben de çok iyi şeyler okumuştum ısırgan hakkında ama özellikle kemoterapi esnasında kullanmak iyi değilmiş

KANSER HASTALARININ BESLENMESİNDE ALTERNATİF TIBBIN ÖNEMİ

Uzm.Dr. Emel Üçgül Çavuşoğlu
Bayındır Hastanesi Tıbbi Onkoloji Ünitesi

KANSER HASTALARI NEDEN ALTERNATİF TIBBA GEREK DUYARLAR?

Sadece kanser hastaları değil tıbbın belli bir evreden sonra çaresiz kaldığı tüm hastalıklarda insanlar alternatif tıp yöntemlerine başvurmaktadırlar.
Maalesef yurt içi ve yurt dışında bu yöntemlerle genelde kar amacı güden tıp ya da benzeri eğitimi olmayan kişiler uğraşmaktadır. Kayıt dışı uygulanan bu yöntemlerin takibi zor olsa da ekonomiye çok büyük maliyetler getirdiği açıktır.
Bu yöntemler genelde total sağkalımı artırmamakta ve kost efektif olmamaktadırlar.
Bu nedenle onkoloji ile uğraşan hekimin akılcı bir yaklaşım benimseyip bu yöntemlerden haberdar olması, büsbütün reddetmemesi, hastayı korkutup kullandığı yöntemleri açıklamaktan kaçınıcı bir davranışa sürüklememesi gerekmektedir.

KANSER HASTALARI NEDEN ALTERNATİF TIBBA GEREK DUYARLAR?

Hasta- hekim iletişiminde sorun olmadığı zaman, hastalar çevreleri tarafından önerilen alternatif tıp yöntemlerinin doğruluğunu doktorlarına soracaktır.
Bitkisel ajanlar alternatif ve tamamlayıcı tıpta en çok kullanılan ürünlerdendir.
Ancak bazı bitkiler toksiktir. Bu nedenle onkoloji ile uğraşan herkesin sık kullanılan bitkiler hakkında bilgi sahibi olması gerekmektedir.
Bu sunumun amacı sık kullanılan alternatif tıp ürünleri hakkında bilgi vermektir ve bu ürünlerin kanser hastalarının beslenmesindeki rolünü belirlemektir.

EN SIK KULLANILAN ALTERNATİF TIP ÜRÜNLERİ

Aloe Vera
Arı poleni
Brokoli
Çörek otu
Eccinecea
Isırgan
Kefir
Selenyum
Sarımsak
Shark Cartilage
Shark Liver Oil
Zakkum

ALOE VERA

Halk arasında sarı sabır otu olarak bilinmektedir. Ana vatanı Afrika’dır, Türkiye’de Demre civarında bulunmaktadır.
Oral kullanımdan ziyade topikal kullanım için uygundur. Yanıklar, iyileşmeyen deri lezyonları, sedef hastalığı, radyasyon dermatitinin önlenmesinde ve tedavisinde etkindir.
Topikal olarak kozmetik sanayiinde de kullanılmaktadır.
Türkiye’de oral sıvı formu bir Alman ve bir Amerikan firması tarafından özellikle kanser hastalarına mağaza dışı mümessillerle pazarlama yöntemi ile satılmaktadır.
Kemoterapi esnasında kesinlikle alınmaması gerektiği bizzat Alman firması yetkililerince belirtilmiştir.
Bulantı, kusma, ishal sonucunda potasyum kaybı ve dermatit gibi yan etkileri vardır.

ARI POLENİ

Çiçek poleni ve nektar kombinasyonu olarak arılar tarafından beslenme amacıyla üretilmektedir.
Polisakkaritler, protein, aminoasitlar, mineraller, karbonhidratlar, lipitler ve alfa linolenik asitten oluşur.
Arı zehri, bal ve kasımpatı alerjisi olanlarda polen alerjisi de vardır.
Kanserde kullanımın yararlı olduğuna dair bir veri yoktur.
İştahın artırılmasında, bazı alerjilerde, BPH’da, kışın dayanıklılığın artırılmasında yararlıdır.
Özellikle kemoterapi ve başka nedenlerle ilgili anorekside kullanılabilir.

BROKOLİ

Kabak ve hardal ailesine bağlı karnabaharımsı denilen sebze grubundandır.
Haftada en az 3 kez tüketilmesinin kolorektal, mesane ve prostat kanserine karşı koruyucu olduğu bulunmuştur.
Çiğ olarak salata şeklinde tüketilmesi pişirilmesine göre daha iyidir.
Ayrıca brokoli filizlerinde bulunan sulphorane adlı madde de kansere karşı koruyucudur.
Brokolide bulunan indole-3-carbinol adlı madde de saflaştırılarak meme kanseri hücre kültürlerine uygulanmış ve tümör hücrelerinin büyümesini durdurduğu saptanmıştır.
Brokoli ve karnabahar, karalahana, brüksel lahanası, kırmızı turp, şalgam ve su teresi gibi karnabaharımsı bitkiler özellikle risk gruplarında profilaksi amacıyla güvenle tüketilebilirler.

ÇÖREK OTU

Daha çok çörek, börek, pide yapımında lezzet vermek amacıyla kullanılan çörek otu Hipokrat ve Galen zamanından beri bilinmekte, enerji verici olarak ve karaciğer ve sindirim sistemi hastalıklarında kullanılmıştır.
Antibakteriel etkisi olan bu madde enfeksiyonlarda lökosit artışı yaparak ve bazı antibiyotiklerle additif etki yaparak immün sistemi desteklemektedir.
Fare deneylerinde antitümör etkisi saptansa da insan karsinomlarında ancak kemoterapi esnasında immün destekleyici olarak verilebilir.
Tadı acı olduğundan yağı veya tohumlarının balla karıştırılarak yenmesi önerilir.
İştah açıcı etkisi özellikle kemoterapi ve diğer nedenlere bağlı anorekside önemli olabilir.

ECHİNACEA

Mor koni çiçeği olarak bilinen bu bitkinin ana vatanı Kuzey Amerika’dır. Genelde köklerinden elden edilen ekstre tablet veya kapsül formatında satılmaktadır. Avrupa’da ise oral sıvı formu daha yaygındır.
Soğuk algınlığı ve gribe karşı özellikle kış aylarında immün stimulan olarak kullanılmaktadır.
İn vitro ve vivo çalışmalarda, echinaceanın fagositozu stimüle ettiği, lökosit mobilitesini artırdığı, makrofaj ve lenfositlerden IL-1 salınımını artırdığı bulunmuştur.
Başka bir çalışmada echinaceanın non-spesifik bir immün stimulan olduğu ve doğal öldürücü hücre aktivitesi dahil tüm lenfositik seriyi uyardığı bulunmuştur.
Kanser oluşumunu önlediğine dair delil yoktur.
Kemoterapi ve enfeksiyonlar sırasında 8 haftalık kürler halinde immün destekleyici olarak verilebilir.

ISIRGAN

Türkiye’de kanser hastaları samimi bir şekilde sorgulandığında ısırgan otu kullanmayan çok az hastanın olduğu görülür.
Deneysel bir çalışmada ısırgan otu özellikle prostat kanseri hücre kültürlerinde antiproliferatif etki yapmıştır ancak bu etki insanlarda kanıtlanmamıştır.
BPH’de de etkili olduğu söylense de kanıtlanmamıştır.
Aktarlarda ısırgan tohumu satılmakta ve bunun bala karıştırılarak tüketilmesi önerilmektedir.
Ayrıca taze yaprakları kaynatılıp oluşan su da içilmektedir.
Fazla miktarlarda tüketilmesi özellikle kemoterapi ile birlikte bulantı kusmada artışa ve hatta karaciğer toksisitesine neden olmaktadır.
Trombositopeni de nadir olarak görülebilmektedir.
Özellikle kemoterapi sırasında ısırgan otu alınmamalıdır.Hastalar ısırgan otunu kullanmamaya özendirilmeli ancak başarılı olunmazsa, ısırgan özü ekstresinden 150-300 mg/gün, kurutulmuş yapraklardan ise 4-12 gr/gün kullanmaları önerilmelidir.

KEFİR

Sakkaromyces kefir, steotoccoccus cremoris ve betabacterium caucasum gibi bazı yararlı mantar ve bakteri karışımlarından oluşan inci tanesi gibi bir mayanın süte karıştırılması ile oluşan bir içecektir.
Fare deneylerinde antitümoral ve özellikle gram pozitif kok ve basiller ve shigella ve salmonella türlerine karşı antibakterial etki gösterilmiştir.
Duodenal ve mide ülserlerinde tedavi edici etkisi vardır.
Antibiyotik tedavisi sonucunda değişen bağırsak florasının düzeltilmesinde kullanılır.
Kefirin kanser tedavisinde antitümoral olarak değil de daha çok immün sistemin güçlendirilmesinde ve antibiyoterapiye ek olarak yeri olabilir.

SARIMSAK

Sarımsakla ilgili tıp literatüründe son 50 yılda binlerce makale yayınlanmıştır.
Vazodilatasyon yaparak kan basıncı düşürülmesi, kolesterolü düşürmesi ve trombosit agregasyonunun inhibisyonu gibi bir çok kardiak olumlu etkisi vardır.
Meme, kolon, esofagus, prostat, melanom ve mide kanserinde ise hayvan deneylerinde tümörün oluşmasını ve büyümesini engellemiştir.
Sarımsağın aktif bileşenlerinden diallil disülfid gibi kokulu maddeler hem tümör oluşumunu hem gelişimini engellerken, s-allil sistein bileşiği ise sadece tümör oluşumunu engellemektedir.
Sık sarımsak ve soğan tüketen populasyonlarda kanserden ölüm hızları daha düşüktür.
Sık sarımsak tüketimi baş-boyun ve kolon kanserine karşı koruma sağlayabilir.

SELENYUM

Selenyum glutatyon peroksidaz yolu için gereken bir eser element ve en önemli antioksidanlardan biridir.
Brokoli, lahana ve soğan-sarımsakta, susamda ve tahinde bulunur. Günde 200 mcg selenyum alanlarda akciğer, prostat ve kolorektal kanserler oluşumu riskinde azalmalar saptanmıştır.
Hayvan çalışmalarında ise kolon, pankreas, prostat, meme, karaciğer ve cilt kanserinin büyümesini durdurduğu saptanmıştır.
Yüksek dozda alınımı karaciğer toksisitesi yapabilir bu nedenle 200 mcg/gün dozu korunmada en güvenli dozdur. Genelde ise 55mcg/gün dozu yeterli olacaktır.
Selenyum daha çok kemoterapi yan etkilerinin bertaraf edilmesi ve dört kanser türünün risk gruplarında profilaktik olarak kullanılabilir.

SHARK CARTİLAGE
(KÖPEKBALIĞI KIKIRDAĞI)

Köpekbalığı kıkırdağı özleri in vitro ve hayvan modellerinde güçlü antianjiyogenik ve antitümör aktivite gösterirler.
Kıkırdak avasküler bir doku olduğundan vaskülarizyon inhibitörleri yönünden zengin olduğu düşünülmektedir.
Ancak preparatların biyoyararlanım sorunu nedeniyle faz 1 ve 2 çalışmaların sonuçları çelişkili çıkmıştır.
Ouebec’te faaliyet gösteren bir laboratuara ait preparatın etkili olabileceği düşünülmektedir.
Neovastat adlı bu preparat,meme kanseri, glioblastom,prostat ve over kanserinde anjiogenez inhibitörü olarak etkili olabilir.
Ancak JCO’da yayınlanan bir makalede köpekbalığı kıkırdağının bir yararı gösterilememiştir.
Hastalara rutinde önermemekle birlikte kullanan hastaları da kullanmaktan tümüyle men etmemek gerekmektedir.
Mide bulantısı, kusma kabızlık, iştahsızlık, hipoglisemi yaparsa kesilmeli, karaciğer fonksiyon testleri açısından dikkatli olunmalıdır.

SHARK LİVER OIL (KÖPEKBALIĞI KARACİĞER YAĞI)

Etken maddesi skualamin olup dikenli köpekbalığının karaciğer dokusundan üretilmektedir.
Diğer bir etken madde olan alkilgliseroller protein kinaz C aktivitesini bloke ederek hücre proliferasyonunu inhibe etmektedir. Ayrıca makrofaj aktivasyonu da yapmaktadır.
Skualamin ise endotelyal hücre göçünü bloke ederek anjiyogenezi inhibe etmektedir. Meme karsinomlarında cisplatin, siklofosfamid ve paklitakselle beraber verildiğinde tümör büyümesini 2.5 kat azaltmaktadır. Skualamine tek başına sitostatik olmayıp sitostatik ajanların etkinliğini artırmaktadır.
Günde 3 kez 100 mg alınmalıdır.
IV skualamine çalışmaları halen devam etmektedir.

ZAKKUM

N Olander bitkisinin yapraklarından elde edilen bir sıcak su özütüdür.
Anzirvel adlı özüt ABD’de faz 1 çalışmalar boyutunda toksisite nedeni ile yasaklanmıştır.
Ancak Dr. Ziya Özel adlı bir cerrah tarafından bu özüt kanser, AIDS, hepatit C ve psoriazis tedavisinde SC yolla kullanılmaktadır.
Kardiak gliokozitler içeren bu özüt dijitallerle beraber alınırsa ölümcül olabilir.
Yan etki olarak bulantı, kusma, karın ağrısı, siyanoz, hipotansiyon, yüksek ateş, anksiyete nadir görülmemektedir. Hiper-hipokalsemisi, hipokalemisi, bradikardik veya KKY olan hastalarda ölüme sebep olabilir.
İlacın yüzdeki bir osteosarkoma enjekte edilmesi sonucu yaygın doku nekrozu olmuştur.
Hastaların herhangi bir nedenle bu ekstreyi kullanması mutlaka engellenmelidir.

Bizde bu gün annemin hapla aldığı 2.kemoterapisinde kan sonuçlarını aldık.14 olan cea değeri 121 çıkmış.Anlamıştım zaten ağrılar arttı ve öksürük çok çok arttı.Buradaki tek doktorumuz ise abd ye seminere gitmiş.Çok moralsizim.Saçınıda kazıttık görüntüsü zaten bitirdi beni.Bu 121 çok değilmi arkadaşlar?Öksürük nasıl geçeçeck.Yaşlı olduğu için normal kemoda alamıyor.Çok üzgünüm.
Bu arada anneme ummin sistemını güçlendirecek hap versem olurmu?onların fiyatını bilen varmı

kızlar babam çok kötü durumda ne yazıkki
tümörden dolayı safra kesesi tıkanmış
bugün crr denilen işlemi yapıp stent taktılar
çok acı çekiyor dayanamıyor artık
:çok üzgünüm::çok üzgünüm::çok üzgünüm::çok üzgünüm:
bu hastalık çok masraflı bir hastalık herşeyi proflar yapıyor dün ittik sadece dk muayneye 500ytl
babama yapılması gereken işlem için gerekli olan cihaz cerrahpaşada bozukmuş başka yerdede yok hemen hocanın kliniğine yönlendirdiler 3000ytl istediler babam emekli bu işlemide bir türlü yaptırdık keşke iyi olsada giden para olsun ama iyi olmayacağını kendileri söylüyor
iki patoloji sonucuda canlı hücre bulunamadığı için boş çıktı
artık yaptırmıyıcaz yeterince hırpalandı
RABBİM YARDIM ETSİN HEPİMİZE

Başınız sağolsun arkadaşlar, bu haberler beni yalnızca hırslandırıyor, inşallah bazı insanları da hırslandırır da birazcık bilimsel araştırmalara para ayırırlar. malesef bu illetin tam olarak çözülebilmiş bir tedavisi yok, birazcık şans ve deneme yanılma yöntemi. şansı yaver giden yaşar, şanssız olan hasta malesef kaybedilir yapacak bir şey yok. sonuçta her şeyin sorumlusu doğanın dengesini mahfeden insanoğlu. bundan 100 yıl önce bu kadar akciğer kanseri mi varmış! kendi ellerimizle mahfediyoruz dünyayı...

BıRBıRLERıYLE KARŞILAŞTIRMA YAPAN ARKADAŞLAR: Lütfen bunu yapmayınız. Belki de boş yere moralinizi bozuyorsunuzdur, belki de kötü ama boş yere umutlanıyorsunuzdur çünkü tek başına KANSER DıYE BıR HASTALIK YOKTUR.. yani kanser denen şey bir takım hücre bölünmesiyle ilgili (yani bir nevi tümör oluşumuyla ilgili) hastalıklara verilen GENEL isimdir. O yüzden herkesin de sebebi sonucu kendi kanserine göre farklı olacaktır. Bunları zaten muhtemelen siz zaten biliyorsunuzdur eminim bir sürü kaynak okumuşsunuzdur şimdiye kadar. O halde lütfen eşinizden dostunuzdan duyduklarınızla moralinizi bozmayın, onların vakalarıyla sizinki bir mi biliyor musunuz ki??

Bir de şu KOCAKARI ıLACI denen para tuzaklarından LÜTFEN UZAK DURUN... özellikle kemoterapi aşamasında o maddelerle ilaçların kötü bir etkileşime girmeyeceğini nereden biliyorsunuz? Ya da zaten hastaların bünyeleri yeterince zayıflamış oluyor... Bilip bilmediğiniz şeyleri yükleyerek BELKı DE SORUMLU SıZLERSıNıZ, BU VEBALı OMUZLARINIZDA TAŞIYABıLECEK MıSıNıZ "benim yüzümden kaybettik" diyeceksiniz hayat boyu!

Bu sinsarlar da sizin gibi son umutla herşeyi yapmaya hazır, sevdiklerini kaybetmemek için her türlü MADDı ödemeyi yapabilecek insanların(!) sömürüsüdür. aklım gerçekten almıyor böyle duygusal insanların sırtından nasıl dolandırıcılık yapabilecek vicdan var ben hayal dahi edemiyorum...

mücadele edenlere de acil şifalar diliyorum. geçmiş olsun...

Son düzenleyen: Moderatör:

alkisalkisalkis alkisalkisalkis

merhaba kızlar önce vefat edenlere Allahtan rahmet diliyorum,sizlere sabırlar diliyorum
hasta yakınlarına Allah kolaylıklar güç,kuvvet ,sabır diliyorum
ne kadar zor olduğunu biliyorum
3 sene oldu babamı kaybedeli
yazılanları hem okudum hem ağladım eşim kızdı neden okuyorsun d,ye akşamdan beri geçmişe yolculuk yapttım
2007 şubat 2 doğum gününü kutlamak için aradım babamı çok sevindi ve ağzından kaçırdı hastaneye gidiyorum diye
annemi,abimi sıkıştırdım hemen akciğerinde mercimek büyüklüğünde bi leke vardı senelerce verem geçirdiğinden dolyı onda büyüme olmuş
hiç bir sıkıntısı acısı hiçbişeyi yoktu
hergün 6 da beykozdan çıkar fatihe şişliye dolaşır genelde gideceği mesafeyi yürüyerek gitmyi severdi uzunda olsa
sağlıklıydı dağ gibiydi
1 ay kadar sonra gene zorla ağzılarından süreyyapaşaya gitiğini öğrendim benden bişeyler saklıyolardı ama babam öyle istemiş üzülürüm diye önemsiz bişey nede olsa diye düşünmüş
hemen abimle hasaneye gittik babam doktorun odasından çıkmıştı bişeyim yok tahlil verdi dedi onlar tahlile gittiğinde ben dokorun odasına daldım hasta vardı kadın çıkıştı bana ama ben genede sordum dra önemli bişeymi diye ve kadının söylediği tek cümle
akciğer kanserinden şüpheleniyorum
mafoldumbenoan sanırım hayatımın en zor anıydı dışarı çıktım abim noldu dedi ağzımı oynatarak ona söyledim ikimizde yıkıldık
sonra babam parça aldırmam diye dietince bizde üstelemedik hatta bi rahatlama oldu nedense
abimle ikimiz göğüs gerdik tüm üzüntülere ne kadar zor günler geçirdik Allahım üzüntü acıma kaybetme korkusu çok büyük stres altındaydık
nisanda gene hortladı büyük abim birilerini araya sokup parça almaya ikna etti babamı hastaneye gidip gün alması,parçayı aldırması ve sonucu alması hep tek başınaydı hep kaçar gibi gitti kimseye haber vermeden teleonlarına bile bakmadı bilemeyelim orda olduğunu diye
ve birgün aadım aradım ulaşamadım akşam üstü büyük abi,m aradı babam yanımda doktor yüzüne söylemiş akciper kanseisin diye yıkılmış babacım sanırım beklemiyordu ve kendşne konduramıyordu ((
kızı önce Allaha sonra size emanet ediyorum sakın hakkını yemeyin demiş ve vedalaşmış babamı son görüşü o oldu abimin ayakta bi şekilde
mayısın 14üne rt günü verdi katal e. a. hastanesi
13ünde bütün gün beaberdik ambulansını kendi temin etti hasta nakil aracı buldu 1 ay boyunca taşıyacaktı kartala babamı
onu bile beceremedik kendi kendine halletti nasıl evladız biz sadece üzülmekle yetindik sanki hiçbişeyine kaıştırmadı
sabah anneme indim babamla gidicem
annemin surat atmış nooldu dedim baban dedi sadece daldım hemen içeri
bilinç sıfır konuşmuyo tanımıyo öyle bakıyo mafoldumbenambulanslar geldi abimlerde geldi hemen alıp götüdük kartala şimdi ne zaman ambulans sireni duysam bayılacak gibi oluyorum
o gün tahliller filimler her gelen doktor kalemiyle ayağının altını çizdi his varmı diye ogün kaç kere kalbi durdu başından hiç ayılmadım ağzına pamukla su verdim yasin suresini okudum başında akşama kadar
kelimei tevhid getirmesi için kulağına fısıldadım ve dedimki Allahım nolursun dayanamıyorum al canını acı çekmesin çünkü insan anlıyor tüm gün can çekişti ..bunun için dua edeceğim hiç aklıma gelmezdi
oysa daha tedavisine bile başlayamamıştı teşhisten 10 gün sonra veat etti
şanslıyız çünkü tedavi görüp ameliyat olup bide onların acısına katlanmak zounda kalmadı ayakta gitti sadece son gününde bizler yanında olabildik hayatı boyunca he işini kendi gömeye o kada alışmışki
ama babam olmadan hayat o kadar bayatki
babamdan 7 ay sonrada annemi kaybettim çok büyük bir yıkım oldu bana rabbim ikisinede merhamet etsin rahmetiyle yargılasın ve tabiki sizin yakınlaınızada hastalaınızada şifalar diliyoum sizlerede dayanma gücü
uzun oldu kusura bakmayın ama içimi dökmek istedim

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…