öncelikle Allah babanıza güç kuvvet , sürecinde hep güç versin. Fitoterapi konusunda net bir şey söyleyemeyeceğim çünkü kimisi yanıt alır kimisi alamaz. Bence biraz daha araştırın , mutlaka babanız doktoruna sorsun, ve özellikle bu süreçte babanız nasıl bi yol izlemek istiyorsa buna ağırlık verin derim çünkü tedaviyi olacak o. Eğer bilinçli biri ise tabii ki, yok çok değilse siz yönlendirirsiniz.
Bunun dışında mutlaka beslenmesine dikkat edin. Tavsiyem şeker hiç kullanmasın mümkünse , paketli gıdalardan uzak dursun ekmeği de kontrollü yesin. Ispanak gibi sebzeler , baklagil , protein alımına özen gösterin. Çünkü kemoterapi sürecinde iştahı azalsa dahi az yese bile besleyici şeyler yemeli.
Bir de mümkünse hep hastalıktan konuşmayın. Yani geçiştirin demiyorum, eğer babanız konuşmak dertleşmek isterse sonuna kadar dinleyin ama normal zamanda normal rutinlerinize devam edin , babanızın morali iyiyken ona farklı sorular sorun güldürün vakit geçirin.
Bu haberi yeni aldıysanız muhtemelen hayatınızda değişiklikler olacaktır. Çok üzgün hissedeceğiniz için hayatınızda fedakarlıklar yapacaksınız muhtemelen. Tavsiyem hasta yakını olarak bu süreçte şunu bilin bu süreç uzun bir süreç , kendinizi baştan çok yıpratır kendinize vakit ayırmazsanız süreci iyi yönetemezsiniz. Siz de kendinize iyi bakın , bakın ki aile üyeleri yardımcı olabilseniz babanıza.
Bir de genelde insanlar saçma sapan konuşabiliyor bu hastalık hakkında , tavsiyeler verirken kalp kırabiliyor. Benim size naçizane tavsiyem özelinizi herkese çok açmayın. Saklayın demiyorum asla saklanacak bi şey yok ama dıdısının dısısı da sizi arayıp tavsiye vermesin.