- 17 Aralık 2016
- 4.522
- 4.185
- 63
- Konu Sahibi puccaandgaru
-
boşanmıyor... aynen öyle eşi ödüyor ben ev geçindiriyorum kv kp geziyor...
yanlış anlaşımasın kv durumdan mutsuz değil. kafası rahat geziyor komşu komşu.
kira sorunumuz yok. aidat faturalar bende. alışverişi beraber gidersek o alıyor. ama genelde işi olduğu için ben yapıyorum bu yüzden kendim gittiğimde kendim ödüyorum.
Eşiniz için zor bir durum. Babası o işleri bırakmışsa ve tövbe etmişse yardım etmek gerekir diye düşünüyorum. Yani öyle çok büyük bir meblağ değilse. Ama yine içki kumara gidiyorsa kendi başının çaresine baksın derim
Eviniz sizin yani, kim aldı dicem müsadenle
benim ailem tarafından.
E be kızım bokunda boncuk mu buldun bu adamın ev hazır ihtiyaçlar alınıyor ana babasına finansör olunmus sen bu durumda sadece dua et tek ailesine yediriyo olsun
Benim bosanma sebeplerimden biri de buydu. Aynisini yasamisiz. Ben vazgeciremedim bir turlu insallah sen basaririsin. Dedigin seyleri ben yaptim. Ama hic yuz yok adamlarda hala devam ettiler. Kv bile biliyorum araniz bozulur kavga edersiniz ama mecbur babani kurtaracaksin dedi. Her ay bu sorunlari yasadik. 4 ay once babamda koustu. Onu da dinlemediler babali ogullu. Kafa yapiniz uyuyirsa seviyorsan sabredeceksin. Yoksa bosan gitsin
iyi günler,
bir kaç aylık evliyim. hem eşim hem ben çalışıyoruz. geçiniyoruz sıkıntımız yok maddi olarak. ama her yeni evli gibi eksiklerimiz var. bu yüzden ben para biriktiriyorum her ay bir şeyleri tamamlamaya çalışıyorum. aynı durum eşimde yok ama. ay sonu geldi mi param bitti demeye başlıyor. aslında iyi maaş alıyoruz ama eşim ailesine sürekli para verdiği için eksikleri tamamlayamıyoruz. benim biriktirdiklerimle ben bir şeyler yapmaya çalışıyorum.
bu konuyu kendisiyle konuşamıyorum. çünkü konuşsam napayım ailem diyor. şöyle bir şey yapsam eşimin annesini normal arasam ve konuşurken geçim sıkıntısından bahsetsem nasıl olur? insafa gelir mi?
not: parayı aç açıkta kaldıkları için vermiyor. babası nereye yapıldığı belli olmayan borç yaptığı için eve gelen hacizden dolayı veriyor.
düzenleme: arkadaşlar anlaşılmayan bir durum var. eşimin babası parayı kumara, alkole, pavyona vs. harcıyor. haciz, borç vs bu yüzden hep.
babası parayı alkole kumara yatırıyor. ihtiyaç kredisi, araba kredisi falan değil.
sevdiğim insanlara karşı sabrım sonsuzdur diyebilirim. ama kendimi tutamayıp üzgün olduğum bir an patlamaktan korkuyorum eşime değil ailesine.
Şu mesajı gördükten sonra değil para,aldığım nefesi bile vermem onlara..
Patladiginda sen kotu olursun. Esini de doldururlar huzurun bozulur. Madem sabrin sonsuz yapacak birsey yok olaylara iyi tarafindan bakmaya calis bu meseleleri de dusunme
O kp ölmeden halledemezsin. Uzgunum ama esin yillarca alistirmis zaten. Nisanlilik zamaninda yazdigin mesajlari da okudum.o duruma kadar gelmeden halletmek istiyorum ben.
beni anlamanıza sevindim. ben istedimki konuşarak halledelim. aileyiz biz sonuçta artık. ama maalesef karşı taraf bundan anlamayacak sanırım.
eşim hiç kötü biri değil aslında. çok saf çok temizdir. annesine kıyamıyor. kötülük yaptığının farkında değil.
ben istemiyorum da eşim veriyor işte.
O kp ölmeden halledemezsin. Uzgunum ama esin yillarca alistirmis zaten. Nisanlilik zamaninda yazdigin mesajlari da okudum.
Sana niye kıyıyor
Anlamazlar çünkü işlerine gelmez. Emin olun nerdeyse her Türk ailesinde var bu. Çünkü evlenmeden önce erkek çocukları kazanıp kazanıp ailesine sayıyorlar paralarını. Aileleride birden vazgeçemiyor bu alışkanlıktan. Böyle uzayıp gidiyor bu. Burda yorumlayanların ben dahil bir çocuğunun eşi para veriyordur ailesine.
Bende olay böyle eşim dank edince çözülmeye başlandı. Senelerdir para veriyor ki aylık 500-1000 e laf etmem. Bu meblağlar 5000, 10000 gibi arta arta devam etti. Sonra ben ikinci çocuğu doğurdum istifa ettim. Madem iki aileye de para verebiliyorsun ver bakalım dedim. Geçenlerde yine para istendi. 15000 kadar. Eşim tek maaşla nasıl vereyim bu kadar diye evde çıldırdı. Götürdü 500 verdi sadeceonlar şok tabi. Veremem o kadar ev anca dönüyor dedi. Sanıyorlardı ki benim oğlumun parası o veriyor b.k o veriyor. Çatır çatır para kazanmasak nasıl verecekler. Anladı bizimkilerde ama varya görseniz kayınvalidenin o halini suratı değişti rengi attı. Ya bizde işimizi ona göre ayarlamıştık dedi. Bende annecim işimizi kendimize göre ayarlayalım başkasına göre değil dedim
Madem o paralar kumara pavyona gidiyormuş,eşiniz demiyormu babasına sen ne yapıyorsun diye..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?