• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

aileye para verme

Ben olsam borcu kadar para ödettirmezdim. Mutfak için bişeyler alsın eşiniz. Babası da ne yaparsa yapsın. Annesine kıyamadığı için veriyor parasını babasıda bunu kullanıyor. Bence anneside bunu bildiği için direkt eşinizi arıyor. Bence eşinize evin tüm masraflarını yıkın kira fatura vb. Sizde maaşınızı istediğiniz gibi harcayın. Parası kalmayınca belli bi yerden sonrada para bulamayınca eşiniz isyan edecektir ailesine ya da size. O zamana kadar susun. Konuşunca kıyameti koparın çalıştığını ne yaptın, kumar mı oynadın, karı kız olayı mı var diye. Yoook babama verdim derse. Bu ne böyle son kuruşuna kadar mı alıyorlar diye olay çıkartın. Ancak böyle üste çıkarsınız. Ama paranızı asla ama asla vermeyin bu arada.
Burda aynı meselelerden bi üye konu açmıştı. Aynı kayınpederin kumar borcu vs şimdi boşanma aşamasında

beni anlamanıza sevindim. ben istedimki konuşarak halledelim. aileyiz biz sonuçta artık. ama maalesef karşı taraf bundan anlamayacak sanırım.

anladığınız için çok teşekkür ederim. gaddar bir insan değilim kimseyi zor durumda bırakmam bırakamam. ama canım çıkana kadar çalışıpta kimseye kumarda yesin diye para veremem.
Rica ederim bende calisiyorum seni anliyorum burda suc esinde canim buyuk ihtimal anam babamdir evin oglu bakmaya devam etmeli dusuncesinde ama yanlis ve hadi diyelim esin boyle ailesi kenara cekip soylemeli bu kiz ne icin cabaliyo eksiklerinizi tamamlayin diye nasihat verir. Kayinpederin ve kayinvalideb biraz dusunmeli. Esinle konus sakince bi bak bakalim ne dusunuyo. Anladigim kadariyla kumar borcu falan var fimi kayinpederin? Bu borc bitmez yaa adam devam eder nasilsa odeyen var bu yuzden esinle konus

Rica ederim bende calisiyorum seni anliyorum burda suc esinde canim buyuk ihtimal anam babamdir evin oglu bakmaya devam etmeli dusuncesinde ama yanlis ve hadi diyelim esin boyle ailesi kenara cekip soylemeli bu kiz ne icin cabaliyo eksiklerinizi tamamlayin diye nasihat verir. Kayinpederin ve kayinvalideb biraz dusunmeli. Esinle konus sakince bi bak bakalim ne dusunuyo. Anladigim kadariyla kumar borcu falan var fimi kayinpederin? Bu borc bitmez yaa adam devam eder nasilsa odeyen var bu yuzden esinle konus

evimi görüyorlar sonuçta. eksiklerim olduğunu ve evlenirken hepsini beraber hallederiz diyerek evlendiğimizi biliyorlar. ama kaç ay geçti biz iki adım ilerleyemedik. ne alındıysa kendimden keserek aldım.

evet kumar borcu var. ama hala oynamaya devam zaten. ödendikçe yenisi ekleniyor. bir de gece hayatı var.

bazı arkadaşlar kızmış bana annesi babası diye. ama pavyona gitmedi, kumar oynamadı diye ölmez kimse sonuçta.

Zırnık harcamayın eve.
Ve evet o borç asla bitmeyecek. O adam her ay yeni borçlarla başınıza kalacak.
Ne olduğu belirsiz borç yapan bir erkek topluluğu var.
Yoksa insan tabi ki yardım eder ailesine.
Eniştem olacak ş.refsiz senelerce aynı şeyi yaptı.
Ablam vefat etti hala ondan bundan borç istemeye devam ediyor.
Bir yerde geberip gidecek yeğenim kanunen onun borçlarını ödemek zorunda kalacak diye korkuyorum.

Zırnık harcamayın eve.
Ve evet o borç asla bitmeyecek. O adam her ay yeni borçlarla başınıza kalacak.
Ne olduğu belirsiz borç yapan bir erkek topluluğu var.
Yoksa insan tabi ki yardım eder ailesine.
Eniştem olacak ş.refsiz senelerce aynı şeyi yaptı.
Ablam vefat etti hala ondan bundan borç istemeye devam ediyor.
Bir yerde geberip gidecek yeğenim kanunen onun borçlarını ödemek zorunda kalacak diye korkuyorum.

katılıyorum. ve kötülük yapıyoruz eşim bunu anlamıyor. yardım alması için para versek içim yanmaz. ama nedir yani ben yiyemiyorum sen ye der gibi.

Canım benim eşimde yıllarca ailesine harcamış krediler çekmiş biz nişanlıyken bile kredi ödüyordu. Maaşıda iyi ye kürküm ye hesabına gidilmiş. Kayınbabamın eli asla gitmezdi cebine. Ki kötü değil durumları. Bazı aileler yükümlülük görüyor. Babam bekarken bile hiç müdahale etmedi hep saygı duydulsr bana garip geliyordu. Derken biz nişan attık. Benim en istediğim şeyler bile kücück de olsa içimde kalıp başkalarının borcuna gidince böyle gitmez dedim. Sonra eşimle konuştum. Şartlı evlendim. Yoksa bu böyle uzar giderd. Ben erkenden uyanıyorum işe gidp bir sürü cocukla başım beynim patlıyor alacağım şeylerden ödün veriyorum ailesi için bunu yapmasına müsade edemem. Yapıyorsa da böyle erkekler evlenmesin. Evlenmeden söyleyecektin

Canım benim eşimde yıllarca ailesine harcamış krediler çekmiş biz nişanlıyken bile kredi ödüyordu. Maaşıda iyi ye kürküm ye hesabına gidilmiş. Kayınbabamın eli asla gitmezdi cebine. Ki kötü değil durumları. Bazı aileler yükümlülük görüyor. Babam bekarken bile hiç müdahale etmedi hep saygı duydulsr bana garip geliyordu. Derken biz nişan attık. Benim en istediğim şeyler bile kücück de olsa içimde kalıp başkalarının borcuna gidince böyle gitmez dedim. Sonra eşimle konuştum. Şartlı evlendim. Yoksa bu böyle uzar giderd. Ben erkenden uyanıyorum işe gidp bir sürü cocukla başım beynim patlıyor alacağım şeylerden ödün veriyorum ailesi için bunu yapmasına müsade edemem. Yapıyorsa da böyle erkekler evlenmesin. Evlenmeden söyleyecektin

bir borç var ödencek bitcek sanıyordum ben. yoksa o zamandan önlemimi alırdım.

sizin gibi ben de sabah erken kalk saatlerce çalış çalış. ne için kumarda harcansın diye.

Borç kumardan da gelse pavyonda da gelse ödenecek sadece babası yaşamıyor o evde başka eşinin kardeşi varsa o kv eşin tabi ki vermesi gerekir ama sende haklısın orası ayrı bir durum bizim etrafımızda bir kişi öyleydi bir güzel boşandı çatır çatır geziyor borç odeyecegine

Borç kumardan da gelse pavyonda da gelse ödenecek sadece babası yaşamıyor o evde başka eşinin kardeşi varsa o kv eşin tabi ki vermesi gerekir ama sende haklısın orası ayrı bir durum bizim etrafımızda bir kişi öyleydi bir güzel boşandı çatır çatır geziyor borç odeyecegine

durmuyor bu borç bitmiyor. ödendikçe tekrar devam ediyor. ayrıca kimse dönüp birşey demiyor kayınpedere. hemen eşim aranıyor borç geldi öde diye. adam gezmeye devam ederken.

Eşiniz için zor bir durum. Babası o işleri bırakmışsa ve tövbe etmişse yardım etmek gerekir diye düşünüyorum. Yani öyle çok büyük bir meblağ değilse. Ama yine içki kumara gidiyorsa kendi başının çaresine baksın derim

Back