• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

aileye para verme

Yorunlarda gördüm evi de sizin aileniz almış :oha:
Ev sizin ailenizden faturalar mutfak alışverişi evin eksik eşyaları sizden..
Ufacık bir gezme isteğiniz bile yerine getirilmiyor çünkü eşinizin maaşı kendi ailesinr gidiyor

Her şey ortada en kısa zamanda net bi şekilde para akışını kesin:mapus:

bunu söylemek istemiyordum ama bi arkadaş sorunca söyledim. ben bundan gocunmuyorum çünkü. orası artık bizim evimiz bu yüzden o konuyu dışarda tutuyorum...

eksiklere ve geçinmeye gelince dediğiniz gibi haklısınız bu konuda sıkıntılarımız büyük.

Belli bir nedeni yok. İşte eşya değiştirecez paramız kalmadı, gardrop yaptırcaz, ankstre alıyoruz, memlekete ev yaptırcaz, memlekette bahçe için duvar yaptırıyoruz, şundan para aldık falan filan liste böyle uzayıp gidiyor. Geçen sene 40000 vermişiz. Gerçekten şimdiye kadar orta halli bi ev parası vermişizdir.
Eşimde bende 5000+ alıyoruz. Ana olmuyo işte.
Onlar sanıyorlar ki sadece oğluşları veriyor. Ama yok. Bendeki durum şu aslında eşim herşeyin farkında vermek istemiyor. Bizim evimiz arabamız var. Senede bi kaç kere tatile gideriz alacağımı alırım hiç sıkmam kasmam yani. Eşim birikimden veriyor parayı. Artandan yani. Sizinki gibi olsa asla anlayışlı olmam bi lira bile olsa vermem eşime

aslında kimseye para vermesek bizde de sıkıntı yok.. hem eksik giderilir hem tatil yapılır. kazançlarımız aynı yani sizle. ama gelirin kadar harcanıyor sonuçta. bir şey alırken ucuza kaçmıyorum kaçmak istemiyorum.

o parayı annesinin garantisi olarak görüyor.
Yok canım sizsiniz annesinin garantisi. Ben burada sinirlendim. Gün 24 saat. En fazla 1 ek iş yapabilir. Çekeceği kredinin maksimumu var. Harcadım maaşımı diyin bakmayın eve. Biraz da eşiniz düşünsün. Yoksa siz çalışırsınız, kayınpeder yer, kayınvalide gezer. Yani böylesi rahatlığı kim bulsa çaba harcamaz.

Eşiniz çok şanslı.Kendi yağıyla zor geçinen bir ailenin ev hanımı kızi da olabilirdiniz.Acaba evin kirasını ,faturasını,evinizin ekmegini karşılaması gerekse böyle davranır miydi? Ailesine tüm maaşını harcar miydi ?Ben pek sanmıyorum.

bunu söylemek istemiyordum ama bi arkadaş sorunca söyledim. ben bundan gocunmuyorum çünkü. orası artık bizim evimiz bu yüzden o konuyu dışarda tutuyorum...

eksiklere ve geçinmeye gelince dediğiniz gibi haklısınız bu konuda sıkıntılarımız büyük.
Faturalarını otamatik ödemeyle onun maaşına bağlat
Aidati market alışverişleri tamamıyla ona ait olsun

Su an anlıyorum kirmak istemiyorsun ama bu işin sonu yaş
Evlilik nasıl başladıysa öyle gider
Evine para harcamaya alismazsa bu adam eninde sonunda sizin evlilik patlar bir yerde
Ne yap ne et önünu al ve eşinin açığını kapama

Yok canım sizsiniz annesinin garantisi. Ben burada sinirlendim. Gün 24 saat. En fazla 1 ek iş yapabilir. Çekeceği kredinin maksimumu var. Harcadım maaşımı diyin bakmayın eve. Biraz da eşiniz düşünsün. Yoksa siz çalışırsınız, kayınpeder yer, kayınvalide gezer. Yani böylesi rahatlığı kim bulsa çaba harcamaz.

:) haklısınız. sonuçta harcamaya kızmıyor gibi görünüyor eşim :)

Bu arada kayinpeder sorun gibi görünüyor ama asıl sorun kaynana
Hiç acımasi yok kadının kendi oğluna
Bol bol acitasyonla ver oğlum ver demek mi annelik
Çok gecinemiyorsa adamla bosansin adamla borcu sıkıntısı olmaz
Hacize kapısına gelmezler
Eve haciz gelecek kenarda param olacak oğlum ver diyeceği

Eşiniz çok şanslı.Kendi yağıyla zor geçinen bir ailenin ev hanımı kızi da olabilirdiniz.Acaba evin kirasını ,faturasını,evinizin ekmegini karşılaması gerekse böyle davranır miydi? Ailesine tüm maaşını harcar miydi ?Ben pek sanmıyorum.

harcayamazdı tabi. ya da kimse benim kadar dayanmazdı. eminim...

Bu arada kayinpeder sorun gibi görünüyor ama asıl sorun kaynana
Hiç acımasi yok kadının kendi oğluna
Bol bol acitasyonla ver oğlum ver demek mi annelik
Çok gecinemiyorsa adamla bosansin adamla borcu sıkıntısı olmaz
Hacize kapısına gelmezler
Eve haciz gelecek kenarda param olacak oğlum ver diyeceği

faturaları bağlatmayı düşünüyorum dediğiniz gibi.

bazı arkadaşlar eve alışveriş yapma dedi bunlarıda yapcam.

"hiç acıması yok kadının kendi oğluna". o kadar doğru demişsiniz ki. o kadar kızıyorum ki kayın valideme. dur de ya kocana artık dur de. durmuyor ve yapamıyorsan boşan ona varım ben. ama gidip o kumarda esin kayın valide rahat gezsin ben çalışayım. yok öyle. bu hayat benlik değil.

haciz bu sonuçta ödensin diyen arkadaşlar var. (bu arada icrada olabilir, farkını bilmiyorum). ama nereye kadar ödeyeceğim ben. sonu ne bunun 1 ay mı 1 yıl mı 10 yıl mı? sürekli ödenen ve sürekli üzerine yenisi eklenen bir borç.

faturaları bağlatmayı düşünüyorum dediğiniz gibi.

bazı arkadaşlar eve alışveriş yapma dedi bunlarıda yapcam.

"hiç acıması yok kadının kendi oğluna". o kadar doğru demişsiniz ki. o kadar kızıyorum ki kayın valideme. dur de ya kocana artık dur de. durmuyor ve yapamıyorsan boşan ona varım ben. ama gidip o kumarda esin kayın valide rahat gezsin ben çalışayım. yok öyle. bu hayat benlik değil.

haciz bu sonuçta ödensin diyen arkadaşlar var. (bu arada icrada olabilir, farkını bilmiyorum). ama nereye kadar ödeyeceğim ben. sonu ne bunun 1 ay mı 1 yıl mı 10 yıl mı? sürekli ödenen ve sürekli üzerine yenisi eklenen bir borç.
Birde sağlıklı ilgili bir konu olur ameliyat olur acil bir sey olur kaza olur onu bile kendi bütçenizi zorlamadan vermesine hadi neyse
Ama kayinpeder kumar oynasın kaynana rahat gezsin diye mi bu kadar çalışıyorsunuz
Eşinizi karşınıza alın bu borç ne zaman bitecek sürekli sen arkalarını kapattikca babanın kumarı bırakacağını mi saniyorsun diye bir konuş

Birde sağlıklı ilgili bir konu olur ameliyat olur acil bir sey olur kaza olur onu bile kendi bütçenizi zorlamadan vermesine hadi neyse
Ama kayinpeder kumar oynasın kaynana rahat gezsin diye mi bu kadar çalışıyorsunuz
Eşinizi karşınıza alın bu borç ne zaman bitecek sürekli sen arkalarını kapattikca babanın kumarı bırakacağını mi saniyorsun diye bir konuş

bilmiyorum önce hangisini denesem. konuşsamda vermeye devam etcektir.

bilmiyorum önce hangisini denesem. konuşsamda vermeye devam etcektir.
En iyi yöntem bu faturaları üzerine aldirman bol bol markete götürmen
Bir iki defa ekmek almayı unut sonra ver eline listeyi ne var ne yok yaz oraya
Maaşı alır almaz parasını harcayamadan evinde eksik ne ise taksitle aldir

En azından bunlari dene

Biliyorum eşinizi çok seviyorsunuz.Onun gururunu kıracak bir konuşmadan imtina ediyorsunuz..belki onun için üzülüyorsunuz da sonuçta insan ana/babasını secemiyor,ne yapsın diye düşünüyorsunuz.Su an kayinvalide-kayinpederinize kizginsiniz eşinize karşı ise bir şefkatiniz var, üzülsün istemiyorsunuz .Ama Allah nasip edipte bebeğinizi kucağınıza aldiginizda çok farklı duygular kaplıyor insanı.Benim bebeğimin rızkı ile oynuyorlar ne onlara ne de kendini böyle kullandiran eşime bir an üzülmem diyorsun.Esine bile ofke duyuyorsun,hatta en cok ona...Umarim bu aşamaya gelene kadar kalıcı bir çözüm gerçekleşir çünkü insan öfke duyduğu kişiyi eskisi kadar sevmiyor

Bende de benzer şeyler yaşanmak üzereydi bir iki yardım ettik baktım bu sebepten kendimi kasmaya başlıyorum iyice saldım. Birikim yapayım araba alalım ama önce düğün borcumuz bitsin diye düşünürken baktım akış ailesinden yana bende kendim değiştim. Ne mi yaptım zaten borçluyuz iyice borç yaptım.Kendimde çalışıyorum diyerek alışverişler yaptım, beştaş istedim (bir o kadar aileye gönderince hayır diyemiyor), kuaförlere gittim bakımlar,manikürler,lazerler sonra suit odalarda tatiller ayarladım. Tabi bunları olmayan paramızla yaptım borç borç üstüne geldi. Sonra ne mi oldu biz ablasından borç istedik arkadaşlarından borç istedi eşim. Verecek parası olmayınca kimseye bişey de veremedi.Bütün hesaplarımız eksilerin sonuna kadar indi.
Pişman değilim en azından ben harcadım yine olsa yine yaparım. Bu sayede kendini durdurabilmeyi öğrendi aileye akış durdu.Kendinin de gereksiz masrafları kesildi. Artık borçları ödüyoruz yavaş yavaş.olsun ama bişeylerin önüne geçebildim az çok.
Tavsiye ederim hiç düşünmeyin kazandığınızı kendinize harcayın.

Biliyorum eşinizi çok seviyorsunuz.Onun gururunu kıracak bir konuşmadan imtina ediyorsunuz..belki onun için üzülüyorsunuz da sonuçta insan ana/babasını secemiyor,ne yapsın diye düşünüyorsunuz.Su an kayinvalide-kayinpederinize kizginsiniz eşinize karşı ise bir şefkatiniz var, üzülsün istemiyorsunuz .Ama Allah nasip edipte bebeğinizi kucağınıza aldiginizda çok farklı duygular kaplıyor insanı.Benim bebeğimin rızkı ile oynuyorlar ne onlara ne de kendini böyle kullandiran eşime bir an üzülmem diyorsun.Esine bile ofke duyuyorsun,hatta en cok ona...Umarim bu aşamaya gelene kadar kalıcı bir çözüm gerçekleşir çünkü insan öfke duyduğu kişiyi eskisi kadar sevmiyor

bebek kısmına kadar altına imza atarım :) gerisini bebeğimiz olursa imzalayacağım :)

kendimi şu konuda biliyorum ama elimden geldiğince, gücüm yettiğince çocuğuma en iyisini almaya çalışırım herkes gibi tabi. benim pek olmamış onun olsun.

Bende de benzer şeyler yaşanmak üzereydi bir iki yardım ettik baktım bu sebepten kendimi kasmaya başlıyorum iyice saldım. Birikim yapayım araba alalım ama önce düğün borcumuz bitsin diye düşünürken baktım akış ailesinden yana bende kendim değiştim. Ne mi yaptım zaten borçluyuz iyice borç yaptım.Kendimde çalışıyorum diyerek alışverişler yaptım, beştaş istedim (bir o kadar aileye gönderince hayır diyemiyor), kuaförlere gittim bakımlar,manikürler,lazerler sonra suit odalarda tatiller ayarladım. Tabi bunları olmayan paramızla yaptım borç borç üstüne geldi. Sonra ne mi oldu biz ablasından borç istedik arkadaşlarından borç istedi eşim. Verecek parası olmayınca kimseye bişey de veremedi.Bütün hesaplarımız eksilerin sonuna kadar indi.
Pişman değilim en azından ben harcadım yine olsa yine yaparım. Bu sayede kendini durdurabilmeyi öğrendi aileye akış durdu.Kendinin de gereksiz masrafları kesildi. Artık borçları ödüyoruz yavaş yavaş.olsun ama bişeylerin önüne geçebildim az çok.

bunu düşündüm ama eşim daha çok çalışır gerekirse yetebilmek için. çok zorlamam gerekir anlayacağınız.

Yorumları yeni gördüm eviniz arabanız varmış maaşınızda iyiymiş bir yerlere mi bağlasanız acaba maaşınızı? Ev olur tekrar, arsa olur..

Back