• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

aileye para verme

benim birikimimle olmuyor ama bir tek.

ayrıca genciz ve gezmek istiyorum. baba evinde olduğum gibi kıyafet almak istiyorum. ben de harcarsam bunlara evde geçinmez. tekrar diyeyim, ailesi aç açıkta değil babasının keyfi harcadığı para. artık kumar mı pavyon mu daha açık yazmak istemiyorum.
Kesinlikle net tavrın olsun ve iyi korun Bebek falan yapma. İyice üstüne kalır her şey • ayrıca kendi paranla Eve bi şey Alma • birikim dahi yapsan söyleme kalsın öyle. Bilmesin

benim birikimimle olmuyor ama bir tek.

ayrıca genciz ve gezmek istiyorum. baba evinde olduğum gibi kıyafet almak istiyorum. ben de harcarsam bunlara evde geçinmez. tekrar diyeyim, ailesi aç açıkta değil babasının keyfi harcadığı para. artık kumar mı pavyon mu daha açık yazmak istemiyorum.
İşte ev geçinmesin de görsün eşiniz. Biraz net durun kıyamam edememle olmaz bu iş. Siz onun eksiğini sürekli kapatırsanız farkına bile varmaz. Gidin kendinize kıyafet alın batacaksanız birlikte batın ki çıkışınız da birlikte olsun.

başkaları için geçerli olabilir. ama eşim o borç için daha çok çalışıyor. ben borca soksam daha daha çok çalışır.
Bırak çalışsın, belki bunalır ailesine konuşur. Evlerine haciz gelince eşyaları gidiyormıuymuş evden? Yada bırakın haciz gelsin akılları başına gelir.

annesinin maaşı ve birikmişi var. ev alacak kadar birikmişi var hatta ev bakıyor kendine. ama kendi parasından vermiyor vermek istemiyor.
o zaman kıyameti kopart derim
bu ne ya babası kumar oynayıp haciz getiriyor annenin birikmişi var oğuldan para istiyor
hoş alsın bir ev kiracıya falan verir belki de oradan her ay para alır

bir de kumar borcu içki borcu bitmez alışmış kudurmuştan beterdir
kayınbaba ölene kadar kumar borcumu yatıracak kocan

haciz gelme sebebi babası kredi kartından falan harcıyor mesela ama nereye harcadığını söylemiyor. borcuda ödemiyor. maaşıda eve harcamıyor oda nereye harcanıyor belli değil. sonuç olarak haciz geliyor.
Haciz varsa maaşına haciz konmadımı bir kısmına.

iyi günler,

bir kaç aylık evliyim. hem eşim hem ben çalışıyoruz. geçiniyoruz sıkıntımız yok maddi olarak. ama her yeni evli gibi eksiklerimiz var. bu yüzden ben para biriktiriyorum her ay bir şeyleri tamamlamaya çalışıyorum. aynı durum eşimde yok ama. ay sonu geldi mi param bitti demeye başlıyor. aslında iyi maaş alıyoruz ama eşim ailesine sürekli para verdiği için eksikleri tamamlayamıyoruz. benim biriktirdiklerimle ben bir şeyler yapmaya çalışıyorum.

bu konuyu kendisiyle konuşamıyorum. çünkü konuşsam napayım ailem diyor. şöyle bir şey yapsam eşimin annesini normal arasam ve konuşurken geçim sıkıntısından bahsetsem nasıl olur? insafa gelir mi?

not: parayı aç açıkta kaldıkları için vermiyor. babası nereye yapıldığı belli olmayan borç yaptığı için eve gelen hacizden dolayı veriyor.

düzenleme: arkadaşlar anlaşılmayan bir durum var. eşimin babası parayı kumara, alkole, pavyona vs. harcıyor. haciz, borç vs bu yüzden hep.
Valla en kotusude bu bence. Evladına muhtaç aile. Bu sefer evlad kendi evini adam gibi kuramıyor. Valla ben olsam kendi paramı kullandrtmadn adamın parasına ihtycm var gibi yaparım. Resmen sen kendi ailenize o babasınn ailesine bakıyo gibi olmuş. Ev alın bişey yapınz. Adamı borca sok. Şahsen benm kocmda hayr diyemez. Ömür boyu borca sokmayı düşünyrum:))) ev araba ev araba arsa. Sonra ölürüz herlde:)))

erkeklerın evlenırken calısan kadın sartı aramasıyla alakalı konudan buraya geldım :)

burda da malesef yıne kadının ustunde goruyorum tum yuku

malesef paranızı harcamayacaksınız. hakkınızla kazandıgınız parayı evınıze doya doya harcatamayanlar utansın
sız paranızı kendınız bırıktırın hesabınızda
evınızdekı eksıklıkler kalsın
hesapları odemelerı ayırın

cunku ortada bır haksızlık var. bunun boyle olmaması gereklıydı.

Seni ailesi olarak görmüyor demekki. Parayı pavyonda kumarda yiyen babası onun ailesi.. Esine ailesine para vermeye devam ettiği sürece maaşını eve harcamayacagini söyle. Çünkü sen değil o sana bakmakla yükümlü.

Eve gelen haciz var diyorsuz. Keyfi al yiyin gezin diye vermiyormuş ki.

Benim anne babamın evine haciz gelse, ben de borçlarına yardımcı olurdum.
Haklisinizda peki bu kizcagizin sucumu? Evi toparlamaya calisiyor calisip didiniyo evde yatmiyorki yazik degilmi

Isi birak bir sure ev hanimi ol bak ozaman saga sola para verebiliyormu.ilk burda goruyorum evlenince aileye yardimi.anne baba destek olur benim bildigim.hani cok muhtac olurlarda verilir ama bu nedir ya esiniz hic normal degil.boyle adamlarla evlenmeyin vallahi omrunuze yazik...

Kendi annesi kendi babası. Tabi ki önce annesini babasını düşünecek. Tabi ki yardım edecek. Senin evinde olmayan eksiğin olan 2 tabak mı önemli, eşinin ailesinin evine gelen haciz mi? Biraz insaflı olun. Herkesin önce anne babası gelir. Bencil olmayın. Sizin eksiğiniz elbet tamamlanır. Ama hacizden satılan evler geri gelmiyor. Ve yaşlı insanların kalbi buna dayanmıyor. Eşinizin babası yüzünden olan borclar sonucu eşiniz annesini mağdur etmek istemiyordur. Önce aileniz sonra kendiniz. Daha yeni evlenmişsiniz. Eşinizin ailesiyle arasına girmeyin. Sizin aile olmanız onun ailesine gösterdiğiniz saygıyla ancak sağlanabilir. Borç içindeyse annesi babası siz de destek olun. El ele verin o sorunu cözün ki eşiniz de gönğl rahatlığıyla kendi evine ailesine odaklanabilsin. Saygılar.

Babasının parayı nereye harcadığından çok annesini mağdur etmek istemediğini düşünüyorum ki bu da en doğal hakkı eşinizin. Aileye yardım edilmeyecek diye bir şey yok ve aile zor zamanlar için var zaten. Siz aile içi olaylardan ötürü daha farklı düşünebilirsiniz ama emin olun ssizin de aileniz böyle bir durumda olsa gözünüzü kırpmadan yardım edersiniz. Şunuda söyleyeyim, evde sadece eşiniz çalışsa durum daha farklı olurdu ama madem sizde çalışıyorsunuz o zaman kendi maaşınızı ev için kullanmaya devam edin.Eşinizin yardımı babası için değil annesi için yaptığını düşünüyorum ve inanın siz kendinizi düşünerek annesiyle telefon görüşmesi yaptığınızda kadın oğluyla arasına girdiğinizi düşünecek ve haklı da. Empati yapın lütfen.

Kendi annesi kendi babası. Tabi ki önce annesini babasını düşünecek. Tabi ki yardım edecek. Senin evinde olmayan eksiğin olan 2 tabak mı önemli, eşinin ailesinin evine gelen haciz mi? Biraz insaflı olun. Herkesin önce anne babası gelir. Bencil olmayın. Sizin eksiğiniz elbet tamamlanır. Ama hacizden satılan evler geri gelmiyor. Ve yaşlı insanların kalbi buna dayanmıyor. Eşinizin babası yüzünden olan borclar sonucu eşiniz annesini mağdur etmek istemiyordur. Önce aileniz sonra kendiniz. Daha yeni evlenmişsiniz. Eşinizin ailesiyle arasına girmeyin. Sizin aile olmanız onun ailesine gösterdiğiniz saygıyla ancak sağlanabilir. Borç içindeyse annesi babası siz de destek olun. El ele verin o sorunu cözün ki eşiniz de gönğl rahatlığıyla kendi evine ailesine odaklanabilsin. Saygılar.

tekrar yazayım, arkadaşlara anlatmıştım.

bu borç işte kredi çekilmişte ödencek bitcek olan bir borç değil. bu borç bittikçe yenisi gelen bir borç. kısacası bitmiyor bitmeyecek. hele eşim ödediği sürece sürekli yenisi yapılacak.

ve evet kumar pavyon parasından çok çok çok daha önemli benim evimde olan eksiğim.

Babasının parayı nereye harcadığından çok annesini mağdur etmek istemediğini düşünüyorum ki bu da en doğal hakkı eşinizin. Aileye yardım edilmeyecek diye bir şey yok ve aile zor zamanlar için var zaten. Siz aile içi olaylardan ötürü daha farklı düşünebilirsiniz ama emin olun ssizin de aileniz böyle bir durumda olsa gözünüzü kırpmadan yardım edersiniz. Şunuda söyleyeyim, evde sadece eşiniz çalışsa durum daha farklı olurdu ama madem sizde çalışıyorsunuz o zaman kendi maaşınızı ev için kullanmaya devam edin.Eşinizin yardımı babası için değil annesi için yaptığını düşünüyorum ve inanın siz kendinizi düşünerek annesiyle telefon görüşmesi yaptığınızda kadın oğluyla arasına girdiğinizi düşünecek ve haklı da. Empati yapın lütfen.

kusura bakmayın empati yaptığımda dahi olmuyor. bir başkası sabahın erken saatinden akşamlara kadar çalışcak ve ben kocama dönüpte bir dur ya da utan demicem. ben kimsenin pavyon parası için çalışmıyorum.

olmuyor, empatiyle bile olmuyor...

Isi birak bir sure ev hanimi ol bak ozaman saga sola para verebiliyormu.ilk burda goruyorum evlenince aileye yardimi.anne baba destek olur benim bildigim.hani cok muhtac olurlarda verilir ama bu nedir ya esiniz hic normal degil.boyle adamlarla evlenmeyin vallahi omrunuze yazik...

işi bıraksam dahi vermeye devam edecektir.

o zaman kıyameti kopart derim
bu ne ya babası kumar oynayıp haciz getiriyor annenin birikmişi var oğuldan para istiyor
hoş alsın bir ev kiracıya falan verir belki de oradan her ay para alır

bir de kumar borcu içki borcu bitmez alışmış kudurmuştan beterdir
kayınbaba ölene kadar kumar borcumu yatıracak kocan

evet. bazı arkadaşlar annesi babası ödesin diyor. ama bu borç bitmiyorki bittikçe yenisi geliyor. ne zamana kadar ödencek?

erkeklerın evlenırken calısan kadın sartı aramasıyla alakalı konudan buraya geldım :)

burda da malesef yıne kadının ustunde goruyorum tum yuku

malesef paranızı harcamayacaksınız. hakkınızla kazandıgınız parayı evınıze doya doya harcatamayanlar utansın
sız paranızı kendınız bırıktırın hesabınızda
evınızdekı eksıklıkler kalsın
hesapları odemelerı ayırın

cunku ortada bır haksızlık var. bunun boyle olmaması gereklıydı.

anladığınız için çok teşekkür ederim. gaddar bir insan değilim kimseyi zor durumda bırakmam bırakamam. ama canım çıkana kadar çalışıpta kimseye kumarda yesin diye para veremem.

Ben olsam borcu kadar para ödettirmezdim. Mutfak için bişeyler alsın eşiniz. Babası da ne yaparsa yapsın. Annesine kıyamadığı için veriyor parasını babasıda bunu kullanıyor. Bence anneside bunu bildiği için direkt eşinizi arıyor. Bence eşinize evin tüm masraflarını yıkın kira fatura vb. Sizde maaşınızı istediğiniz gibi harcayın. Parası kalmayınca belli bi yerden sonrada para bulamayınca eşiniz isyan edecektir ailesine ya da size. O zamana kadar susun. Konuşunca kıyameti koparın çalıştığını ne yaptın, kumar mı oynadın, karı kız olayı mı var diye. Yoook babama verdim derse. Bu ne böyle son kuruşuna kadar mı alıyorlar diye olay çıkartın. Ancak böyle üste çıkarsınız. Ama paranızı asla ama asla vermeyin bu arada.
Burda aynı meselelerden bi üye konu açmıştı. Aynı kayınpederin kumar borcu vs şimdi boşanma aşamasında

Back