- 21 Aralık 2022
- 29
- -23
- 23
-
- Konu Sahibi bahtsizzzeyno
evde kaldigim sürece calisamiyordum cünkü babamda devletten geciniyordu ve ben calissaydim devlet ona verdiklerini keserdi.. elim kolum bagliydiBen de Almanyada yaşıyorum ve bu arkadaş gibi sırf çalışmamak için onurunu, gururunu, canını verecek milyonlar var. Kalk çalış desen elli tane bahane sayar. Baba evinde dayak varmış çıkmak için evlenmiş? Niye para kazanıp çekip gitmemiş? Çalışanlar essek başı mı? Orası dağ başı mı, ne yapabilir ailesi? Simdi de kendisine zerre değer vermeyen, saygı duymayan, yalnız kalmayı bile istemeyen bir adamdan bosanmiyor neden çünkü çalışmayacak.
sevgisiz ilgisiz küfür dolu dayakla gecti.. zorla kapatilmaya calisildim dayak yedim. annem hastaydi uykudan kalkamazdi 2 kücük kardesim vardi ben büyüttüm, geceleri agladiklari gibi kalkardim mama hazirlayip uyuturdum sirf babam annemi dövmesin diye. sabah 6da kalkar okula giderdim döndügümde yine bebek bakmaya devam ederdim.. kardestir bakilir ama cok farkli bi yasam gecirdim benim babam da hep ailesine yapardi bizi göz ardi ederdi. bir gün bile babama baba diye seslenemedim cünkü haketmiyor. sevgiye actim hala da acim bunun farkindayim ama esimde böyle biri degildi evlendikten sonra degere bindi yemin ederim ki..konu sahibi sevgisiz ve ilgisiz bi çocukluk geçirmiş ve ihmal edilmiş olduğu için sevgi için tırmalayan ve kaygılı biri. Kendi çocukluk örüntüsünde yaşatıyor bu ilişki onu bence. Sevilmediğini de kabullenemiyor.
Bir söz var sevginin servis edilmediği sofradan kalkmayı öğrenmelisin diye ama sevgi nasıl servis edilir hatta sevgi nedir fikri yok. Bu durum tedavilik seviyede gibi duruyor. Sadece bakış açısı değişikliği vs kurtarmaz.
27 yasinda, insaatta calisiyor. tr de 2 tane üni bitirdiBak kizim.. sen yasinda evlenseydim senin yasinda cocugum olurdu..daha vok gncsin toysun..
Aileni seni bu kadar yerin dibine sokan saygisiz bir tipe neden yalvardin? Bosansan aile evine donmek zorunda degilsin… bu herife yeni bir dunya vermissin yeni bir hayata kavusmus sayende.. yol yakinken don bence.. gonder gitsin yani.. cunku 10 yilda evli
Kalsan bu konu degismeyecek.
Buarada esinin meslegi nedir kac yasinda?
Yazık sanki Almanya gibi bir ülkede değil de Türkiye'de ıssız bir köyde yaşamışsınız. Çocukları kontrol etmeye Kindergarten yaşında başlıyorlar. Yani 4-5 yaşından itibaren çocuklar düzenli doktor kontrolüne götürülüyor. Hayır istemiyorum deme şansınız yok, devlet ayarlıyor bu muayeneleri. Hiç okula gitmediniz mi, hiç sosyal pedagog ziyaret etmedi mi tüm öğrencileri? Anneniz dayak yerken hiç ağlayıp feryat etmedi mi? Komşular zerre tereddüt etmez direk ararlar polisi. Evde 3 küçük çocuk var, anne baba çalışmıyor ve kimse gelip kontrol etmiyor çocukların durumunu. Bana yok öyle değil böyle değil diye cevaplar yazmayın, çok iyi biliyorum oralarda yaşamayı.sevgisiz ilgisiz küfür dolu dayakla gecti.. zorla kapatilmaya calisildim dayak yedim. annem hastaydi uykudan kalkamazdi 2 kücük kardesim vardi ben büyüttüm, geceleri agladiklari gibi kalkardim mama hazirlayip uyuturdum sirf babam annemi dövmesin diye. sabah 6da kalkar okula giderdim döndügümde yine bebek bakmaya devam ederdim.. kardestir bakilir ama cok farkli bi yasam gecirdim benim babam da hep ailesine yapardi bizi göz ardi ederdi. bir gün bile babama baba diye seslenemedim cünkü haketmiyor. sevgiye actim hala da acim bunun farkindayim ama esimde böyle biri degildi evlendikten sonra degere bindi yemin ederim ki..
Çok üzüldüm sen kendini sev ve sahip çık daha iyisini hallediyosun bunu bil eşin kaybeder sen değl isteklerini dile getir.sevgisiz ilgisiz küfür dolu dayakla gecti.. zorla kapatilmaya calisildim dayak yedim. annem hastaydi uykudan kalkamazdi 2 kücük kardesim vardi ben büyüttüm, geceleri agladiklari gibi kalkardim mama hazirlayip uyuturdum sirf babam annemi dövmesin diye. sabah 6da kalkar okula giderdim döndügümde yine bebek bakmaya devam ederdim.. kardestir bakilir ama cok farkli bi yasam gecirdim benim babam da hep ailesine yapardi bizi göz ardi ederdi. bir gün bile babama baba diye seslenemedim cünkü haketmiyor. sevgiye actim hala da acim bunun farkindayim ama esimde böyle biri degildi evlendikten sonra degere bindi yemin ederim ki..
Sen onu şikayet et boşan o da köyüne geri dönsün.27 yasinda, insaatta calisiyor. tr de 2 tane üni bitirdi
Çocuk olduktan sonra boşanmak çok daha zor. İyi düşünün ama bakın herkes kullanıldığınıza dair yorum yapmış ki hepsi çok haklı. En güzel yıllarınızı böyle insanlara harcamayın bunu yaşamış biri olarak söylüyorum. Bende boşanmak kolay değil diyip değişmesi için bekleyenlerdenim şimdi küçük bir çocukla boşanıyorum. Hem çocuğuma hemde kendime yazık ettim.Yok yeşil pasaportla gelmişti sonrada iltica açtı. Kolay değil öyle boşanmak
8 ay evden gitme fikri cok iyiymis, kesin der ki aşkım yapma etme tamam artık kimse gelmeyecekEttiği Hakaretleri hakettin dedi.
acaba baban gelirse ben evden giderim o gittiğinde dönerim mi desem
adama figuran lazımmış , para, cinsel ihtiyaçlar, çocuk doğuracak temizlik yapacak . tam dişine göre bulmuş .Merhaba hanımlar,
uzun olucak biliyorum ama hiç kimsem yok çok çaresizim.
benle eşim almanyada yaşıyoruz 2 yıldır evliyiz. Eşimin ailesi yeşil pasaportla gelip gitme hakları var (maalesef..). İlk evlendigimiz zaman bizimle 2 ay kaldılar 3 görümcem kaynanam ve kayınbaba. Yeni evliyken 7 kişiydik bi evde.. hiç demediler bunlar yeni evli.. sırf bu yüzden bile o kadar huzursuzluk yaşadım eşimle çok soğudum.
İşitmediğim hakaret kalmadı görümcemden. Diğer iki büyük görümcem TRdeydi. Onları arayıp doldurdu, bana iftira attı, eşimi bana karşı doldurdu. Yemin ederim o kadar seviyordum ki görümcelerimi durduk yere içinden bi sürü kötü laf çıktı meğer neler saklıyormış içinde
Kayınbabada dolduruşa geldi 60 yaşında adam bana demediğini bırakmadı gittiler. Sonra yine geldi bu sefer sadece kayınbaba, 1 ay kaldı gitti. Yine bi ton laf hakaret etti saygımdan karşılık vermedim. (Parasal mevzularda vardı, çünkü takı paramızı almıştı benim rızam olmadan ve düğün masraflarını bile amcam karşılamasına rağmen. Eşime kredi kartı ekstresini gösterip acındırdı kendini , bizim hakkımızı eşim gitti babasına verdi)
Sorunum şu ki kocam ailesine çok bağlı, bağımlı. Ana kuzusundan çok baba ve abla kuzusu. Beni o kadar ezdiler hakaret etmelerine rağmen babası bu sefer kalma süresini uzatıp gelecekmiş 7-8 ay kalacakmıs.. ben nasıl yapıcam bilmiyorum mideme kramplar giriyor düşününce. Gençliğimizin baharındayız gezip tozmamız gerekirken habire salça oluyorlar. Para istiyorlar sürekli heleki babası türkiyede müdür 20 milyar geliri ve binası var ama yine doymuyor. Binası arabası hep eşim sayesinde, bekarken yıllarca çalışıp son kuruşuna kadar bütün yevmiyelerini gönderiyordu. Eşim bu sefer benden gizli yolluyor, babası acitasyon yapıyor habire. Kızkardeşlerine karşı beni hep savundu ama babasına hiçbirşey demedi çıtını çıkarmadı bana o lafları saydırırken.
Geçenlerde eşimin arkadaşının kardeşi geldi bizimle 2 ay kaldı. O kadar rahatsız oluyordumki çalışmaya geliyolar ama yer ayarlamadan geliyor bu insanlar. Neyse dedim, bu sefer dayısı geldi 1 aydır bizimle, 2-3 ay daha kalacakmış ev bulana kadar. Kızlar ben eşimle konuşmaya çalıştım çok denedim ama hep evinin ihtiyacını görmezden gelip para gönderiyor ailesinin durumu iyi olmasına ragmen. Ailesi hakkında bişey söylesem hemen dikenlerini çıkarıyor. Bu sorunlarımız olmasa o kadar iyi bi ilişkimiz varki beni çok seviyor bende onu. Beni belki yadırgayacaksınız ama babasından midem bulanıyor her gün eşimi arıyor yarım saat konusuyor herşeyi öğrenmek istiyor, ne kadar çalıştığına kazandığına kadar bilmek istiyor. Eşimde herşeyini anlattıyor zaten aşırı babacı. Ailesindem uzaklaşsın silsin demiyorum tabiki ama nasıl beni ve evimizi 1. Plana koyar? Belki fikir verirsiniz çevrenizden görmüşsünüzdür duymuşsunuzdur buna benzer şeylerilütfen yardım edin evliliğim bitsin istemiyorum annem yeni boşandı ve çok ağır hasta, babam da yeni evlendi. Çok seviyorum yuvamı kurtarmak istiyorum ve konuşmak işe yaramıyor
Ama bak sen şuan kocan yüzünden mutsuzsunSevmediğini nerden anladınız? Gerçekten aramız çok iyi beni mutlı etmek için elinden geleni yapıyor ama herkese yardım etmek için yırtıyor kendini. Herkes iyi durumda olsun istiyor
Daha olgunlasamamissiniz. Siddet kufur oldugu icin aile evinde koca evi normal geliyor ama degil. Evliliginizde normal degil esinizde sizi sevmiyor. Daha cok gencsiniz umarim yillariniz bosa gecmeden sizde idrak edip kurtulursunuz bu kocadan.21 yaşındayım ama çok erken olgunlaştım. Zamanında çok problemler yaşadım ama belki de babamdan dolayı çıkış kapısı aradığım için evlendim bilmiyorum.. keşke evlenmeseydim babam bile karşıydı.. ama çok baskı vardı şiddet küfür vardı bizim evde. Başka türlü çıkamazdım oradan.
Ama dayısı için ben ne diyebilirim ki.. hadi o biri yabancı da dayısı için bişey diyemiyorum işte
Kayınpederine aylarca bakıyorsun eşinin bilmem Nesine bakıyorsun da hasta anneni sadece haftada 2 mi evine alıyorsun. Annene bir şey olunca vicdanın sızlamayacak mı ? Hala kocam da kocam diyorsunÇok sağolunHuntington hastalığı var genetik ve tedavisi yok diyor burda doktorlar.. çok üzülüyorum anne çok başkadır her gün annem git gide kötüleşiyor.. babam boşandığı için şuan bakım evinde kalıyor ama otel gibi bi yer çok seviyorlar annemi ilaçlarını düzenli veriyorlar günde 5 kere 13 civarı ilaç veriliyor banyosu bakımı yapılıyor yemeği verliyor ben yanıma getirmek istedim ama izin vermediler sen annene bizim baktıgımız gibi bakamazsın bi işin olur annenin tek kalmaya gücü yok dediler.. bende haftada bi iki getiriyorum annemi 2 gün kalıp geri götürüyorum. Bu yüzden korkuyorum ya ben kimse gelmesin dediğim zaman, o zaman annende gelmesin derse
21 yaşındayım ama çok erken olgunlaştım. Zamanında çok problemler yaşadım ama belki de babamdan dolayı çıkış kapısı aradığım için evlendim bilmiyorum.. keşke evlenmeseydim babam bile karşıydı.. ama çok baskı vardı şiddet küfür vardı bizim evde. Başka türlü çıkamazdım oradan.