- 24 Mayıs 2017
- 7.476
- 14.632
- 33
-
- Konu Sahibi bahtsizzzeyno
On yasindaki kardesime okutsam o bile anlar bu ablayi enayi yerine koymuslar abla derSevmediğini nerden anladınız? Gerçekten aramız çok iyi beni mutlı etmek için elinden geleni yapıyor ama herkese yardım etmek için yırtıyor kendini. Herkes iyi durumda olsun istiyor
Geçenlerde eşimin arkadaşının kardeşi geldi bizimle 2 ay kaldı. O kadar rahatsız oluyordumki çalışmaya geliyolar ama yer ayarlamadan geliyor bu insanlar.
Yuvanizi kurtarmak için eşinizin değişmesi şart. Ama dediginiz gibi konu baba olunca dikenlerini çikariyorsa onun dinleye bilecegi bir uslupda konuşun. 2 senede neler soylense bagirir neler soylense dinler az çok biliyorsunuzdur. Rahatsiz olduğunuzu, ayri bir aile olduğunuzu belirtin. Benim eşimin ailesi de yeni evlendigimizde surekli ararlardi gece 11de 5 kere goruntulu aramişliklari bile var. Biz açmadikca arayip durdular. Afedersin gece vakti genç aileyiz ozel durumlarimizda bile aradi. En son eşime dedimki onemlu olmasa bu saatte mumkun degil aramalari bu kadar. Aç telefonu. Açdi ne gorelim. Babasi çekirdek çitleyerek tv seyrediyor. Her şeyi sorarlardi ne yediniz nereye gittiniz. Restorana niye gittiniz evde yemek yok mu falan. Ben rahatsiz oldugumu soyledim. 30 yaşinda bir çiftin yedigi şeyler gittigi yerler sorgulanmaz yani. Eşim ondan sonra hiç hesap vermedi. Akşam aramalarinda goturmemeye çalişdik. Ve boyle boyle durumu biraz duzelttik. Artik maddi durumumuz olsun çoğu şeyin hesabini vermiyoruz. Ihtiyaçlari olunca tabiki evlat olarak karşilar. Ama beni ihmal etmez. Konuşmasaydim degişmezdi belki de. Usuluyca konuşunca belki anlar eşiniz. Yine de bir defayla sorunlarin çozulecegini sanmiyorum. Onun degişmesi için size guçlu sabir gerekli. Ve ayrica orda çalişmiyorsaniz muhakkak iş bulun çalişin. Eşiniz de olsa ondan bagimli hale gelmeyin. Babasinin hakaretlerine susan birinin sevgisine inanmak mumkun degil. sevgi zaten boyle zor zamanlarda belli olur. Her şey gulluk gulustanlik olunca canim cicim demekle sevgi olmaz. Sizi uzen biri sizi sevmiyordur. Bunu kabullenin ve bir tarafdan yuvanizi kurtarmaya çalişirken de bir tarafdan geleceginizi düşünün derimMerhaba hanımlar,
uzun olucak biliyorum ama hiç kimsem yok çok çaresizim.
benle eşim almanyada yaşıyoruz 2 yıldır evliyiz. Eşimin ailesi yeşil pasaportla gelip gitme hakları var (maalesef..). İlk evlendigimiz zaman bizimle 2 ay kaldılar 3 görümcem kaynanam ve kayınbaba. Yeni evliyken 7 kişiydik bi evde.. hiç demediler bunlar yeni evli.. sırf bu yüzden bile o kadar huzursuzluk yaşadım eşimle çok soğudum.
İşitmediğim hakaret kalmadı görümcemden. Diğer iki büyük görümcem TRdeydi. Onları arayıp doldurdu, bana iftira attı, eşimi bana karşı doldurdu. Yemin ederim o kadar seviyordum ki görümcelerimi durduk yere içinden bi sürü kötü laf çıktı meğer neler saklıyormış içinde
Kayınbabada dolduruşa geldi 60 yaşında adam bana demediğini bırakmadı gittiler. Sonra yine geldi bu sefer sadece kayınbaba, 1 ay kaldı gitti. Yine bi ton laf hakaret etti saygımdan karşılık vermedim. (Parasal mevzularda vardı, çünkü takı paramızı almıştı benim rızam olmadan ve düğün masraflarını bile amcam karşılamasına rağmen. Eşime kredi kartı ekstresini gösterip acındırdı kendini , bizim hakkımızı eşim gitti babasına verdi)
Sorunum şu ki kocam ailesine çok bağlı, bağımlı. Ana kuzusundan çok baba ve abla kuzusu. Beni o kadar ezdiler hakaret etmelerine rağmen babası bu sefer kalma süresini uzatıp gelecekmiş 7-8 ay kalacakmıs.. ben nasıl yapıcam bilmiyorum mideme kramplar giriyor düşününce. Gençliğimizin baharındayız gezip tozmamız gerekirken habire salça oluyorlar. Para istiyorlar sürekli heleki babası türkiyede müdür 20 milyar geliri ve binası var ama yine doymuyor. Binası arabası hep eşim sayesinde, bekarken yıllarca çalışıp son kuruşuna kadar bütün yevmiyelerini gönderiyordu. Eşim bu sefer benden gizli yolluyor, babası acitasyon yapıyor habire. Kızkardeşlerine karşı beni hep savundu ama babasına hiçbirşey demedi çıtını çıkarmadı bana o lafları saydırırken.
Geçenlerde eşimin arkadaşının kardeşi geldi bizimle 2 ay kaldı. O kadar rahatsız oluyordumki çalışmaya geliyolar ama yer ayarlamadan geliyor bu insanlar. Neyse dedim, bu sefer dayısı geldi 1 aydır bizimle, 2-3 ay daha kalacakmış ev bulana kadar. Kızlar ben eşimle konuşmaya çalıştım çok denedim ama hep evinin ihtiyacını görmezden gelip para gönderiyor ailesinin durumu iyi olmasına ragmen. Ailesi hakkında bişey söylesem hemen dikenlerini çıkarıyor. Bu sorunlarımız olmasa o kadar iyi bi ilişkimiz varki beni çok seviyor bende onu. Beni belki yadırgayacaksınız ama babasından midem bulanıyor her gün eşimi arıyor yarım saat konusuyor herşeyi öğrenmek istiyor, ne kadar çalıştığına kazandığına kadar bilmek istiyor. Eşimde herşeyini anlattıyor zaten aşırı babacı. Ailesindem uzaklaşsın silsin demiyorum tabiki ama nasıl beni ve evimizi 1. Plana koyar? Belki fikir verirsiniz çevrenizden görmüşsünüzdür duymuşsunuzdur buna benzer şeylerilütfen yardım edin evliliğim bitsin istemiyorum annem yeni boşandı ve çok ağır hasta, babam da yeni evlendi. Çok seviyorum yuvamı kurtarmak istiyorum ve konuşmak işe yaramıyor
Çok sağolunHuntington hastalığı var genetik ve tedavisi yok diyor burda doktorlar.. çok üzülüyorum anne çok başkadır her gün annem git gide kötüleşiyor.. babam boşandığı için şuan bakım evinde kalıyor ama otel gibi bi yer çok seviyorlar annemi ilaçlarını düzenli veriyorlar günde 5 kere 13 civarı ilaç veriliyor banyosu bakımı yapılıyor yemeği verliyor ben yanıma getirmek istedim ama izin vermediler sen annene bizim baktıgımız gibi bakamazsın bi işin olur annenin tek kalmaya gücü yok dediler.. bende haftada bi iki getiriyorum annemi 2 gün kalıp geri götürüyorum. Bu yüzden korkuyorum ya ben kimse gelmesin dediğim zaman, o zaman annende gelmesin derse
ama herkes evliliginde mutsuz olmaz mi illaki .. dört dörtlük evlilik yoktur benceAma bak sen şuan kocan yüzünden mutsuzsunseni mutlu etmek için cabalasaydi bu konuyu acmazdin
ama herkes evliliginde mutsuz olmaz mi illaki .. dört dörtlük evlilik yoktur bence
Onun yaşadığı büyüdüğü ülkede buna göz yumulmuyor ama. Haberlerde de okuduğumuz gibi sosyal hizmetler derhal alıyor çocukları. Hiç mi okula gitmedi bu çocuklar? 4 yaşından itibaren zorunlu dr kontrolleri var. Sıkıysa götürme gönderme çocuğu. Ertesi gün kapındalar nerede çocuk diye. Mesela çocuk muayene olurken yanında durabilirsin ama çocuğa sorulan sorulara cevap veremezsin. Bizzat çocuk verecek cevap.Hanimlar. Aslinda konu sabibiyle olaya ayni yerden bakamiyiruz bi cogumuz. Huzurlu ya da gorece huzurlu bi evde buyumekle dayak kotek ölüm korkusuyla bi evde buyumek ayni sey degil. Ustelik nasi normal evlerde aksamlari oturup girgir samata meyve yemek o evde buyuyenin normaliyse, dayak kotek yasanan evin normali de babam.isten gelince hangi delikte saklansam acaba aksam bana neler soyleyecek diye dusunerek yasamak. Ne zamana kadar? Az buyuyup arkadasin esin dostun evine gidip onlarla ayni sofraya oturana kadar. Baba uzerine yemek.doken cocuguna tokat atmadiginda aslinda yasadigi evin normal olmadigini anliyo cocuk ama ne fayda. Konu sahibi de oyle bi evde buyudugu icin yapilanlara 2 goz yasi dokup hayatina devam ediyo. Cunku normali bu. Bildigi bu. Sevilme sekli o. Nasi ki cocuk ilginin iyisini kotusunu bilmez kizildiginda ilgilenildigini zanneder. Olay o. Cok kotu ama meselenin ozu bu
O zaman eliyle eden boynuyla ceker yapacak bisey yokOnun yaşadığı büyüdüğü ülkede buna göz yumulmuyor ama. Haberlerde de okuduğumuz gibi sosyal hizmetler derhal alıyor çocukları. Hiç mi okula gitmedi bu çocuklar? 4 yaşından itibaren zorunlu dr kontrolleri var. Sıkıysa götürme gönderme çocuğu. Ertesi gün kapındalar nerede çocuk diye. Mesela çocuk muayene olurken yanında durabilirsin ama çocuğa sorulan sorulara cevap veremezsin. Bizzat çocuk verecek cevap.
Burada yine cahil ve kocasız duramayan bir anne figürü var. Zaten size devlet bakıyor, koca denen oksijen israfı kuruş kazanmıyor üstüne çocuk yardımlarını sömürüyor. Bu adam beni ve çocuklarımı dövüyor dese hiç şansı yok, sınır dışı ediverirler. Konu sahibi de tüm bunları bildiği halde annesinin yolundan gidiyor. Kendisine git isimsiz ihbar et dedim, tınnn. Ben bu insanları evimde istemiyorum yardım edin dese en azından polis gelip göz korkutur. Pasaport vize kontrolü yapar, otelde kalacağız diye bildirmisşiniz bu adres kayıtlarda yok der korkutan zıplatır bu koloniyi.
Aynı annesinin yaptıklarını yapıyor, kocasına laf kondurmuyor arka çıkıyor. Çocuğu olunca da kocası dövse sövse yine ses çıkarmayacak devlete polise bildirmeyecek.
Ben evliliğimde bir gün bile mutsuz olmadım. Siz çalışmamak için kırk bahane arıyorsunuz. Ayrılın gidin çalışın yazık değil mi 21 yaşında bu hayatı yaşamak. Erkek mi yok başka bulursunuz ilerde. Şimdi yok eğitim yok masraf vs diyeceksiniz ama ben de gayet iyi biliyorum şartları merak etmeyin, herkes okurken çalışıyor burda zaten. İnsanın içinde olacak.ama herkes evliliginde mutsuz olmaz mi illaki .. dört dörtlük evlilik yoktur bence
Yoo her evlilik mutsuz değildir. Ayrıca bunun adı da mutsuzluk değil zulüm. Ne kıymetli kocanız varmış yahuama herkes evliliginde mutsuz olmaz mi illaki .. dört dörtlük evlilik yoktur bence
Evlilikte mutsuz olunuyorsa bosanilir zaten herkes dediginize gore cevreniz hep boyle mutsuz evliliklerle dolu. Uc gunluk dunyada kimsenin kahrini cekmeye gerek yok bosuna kendinize eziyet ediyorsunuz.ama herkes evliliginde mutsuz olmaz mi illaki .. dört dörtlük evlilik yoktur bence
Dalga mı geçiyorsunuz?ama herkes evliliginde mutsuz olmaz mi illaki .. dört dörtlük evlilik yoktur bence
ama herkes evliliginde mutsuz olmaz mi illaki .. dört dörtlük evlilik yoktur bence
Evlenmek şart değilki ya bu gençler nasıl yetiştiriliyor anlamıyorum, illa evlenilecek mutsuz bir ömür geçirilecek, bunlar hiç mi mantık sahibi değil yaBen evliliğimde bir gün bile mutsuz olmadım. Siz çalışmamak için kırk bahane arıyorsunuz. Ayrılın gidin çalışın yazık değil mi 21 yaşında bu hayatı yaşamak. Erkek mi yok başka bulursunuz ilerde. Şimdi yok eğitim yok masraf vs diyeceksiniz ama ben de gayet iyi biliyorum şartları merak etmeyin, herkes okurken çalışıyor burda zaten. İnsanın içinde olacak.
Onun yaşadığı büyüdüğü ülkede buna göz yumulmuyor ama. Haberlerde de okuduğumuz gibi sosyal hizmetler derhal alıyor çocukları. Hiç mi okula gitmedi bu çocuklar? 4 yaşından itibaren zorunlu dr kontrolleri var. Sıkıysa götürme gönderme çocuğu. Ertesi gün kapındalar nerede çocuk diye. Mesela çocuk muayene olurken yanında durabilirsin ama çocuğa sorulan sorulara cevap veremezsin. Bizzat çocuk verecek cevap.
Burada yine cahil ve kocasız duramayan bir anne figürü var. Zaten size devlet bakıyor, koca denen oksijen israfı kuruş kazanmıyor üstüne çocuk yardımlarını sömürüyor. Bu adam beni ve çocuklarımı dövüyor dese hiç şansı yok, sınır dışı ediverirler. Konu sahibi de tüm bunları bildiği halde annesinin yolundan gidiyor. Kendisine git isimsiz ihbar et dedim, tınnn. Ben bu insanları evimde istemiyorum yardım edin dese en azından polis gelip göz korkutur. Pasaport vize kontrolü yapar, otelde kalacağız diye bildirmisşiniz bu adres kayıtlarda yok der korkutan zıplatır bu koloniyi.
Aynı annesinin yaptıklarını yapıyor, kocasına laf kondurmuyor arka çıkıyor. Çocuğu olunca da kocası dövse sövse yine ses çıkarmayacak devlete polise bildirmeyecek.
Ben evliliğimde bir gün bile mutsuz olmadım. Siz çalışmamak için kırk bahane arıyorsunuz. Ayrılın gidin çalışın yazık değil mi 21 yaşında bu hayatı yaşamak. Erkek mi yok başka bulursunuz ilerde. Şimdi yok eğitim yok masraf vs diyeceksiniz ama ben de gayet iyi biliyorum şartları merak etmeyin, herkes okurken çalışıyor burda zaten. İnsanın içinde olacak.