Ailesine bağımlı sürekli para gönderen eş ve 2 yıllık evlilik

bahtsizzzeyno

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
21 Aralık 2022
29
-23
23
Merhaba hanımlar,
uzun olucak biliyorum ama hiç kimsem yok çok çaresizim.
benle eşim almanyada yaşıyoruz 2 yıldır evliyiz. Eşimin ailesi yeşil pasaportla gelip gitme hakları var (maalesef..). İlk evlendigimiz zaman bizimle 2 ay kaldılar 3 görümcem kaynanam ve kayınbaba. Yeni evliyken 7 kişiydik bi evde.. hiç demediler bunlar yeni evli.. sırf bu yüzden bile o kadar huzursuzluk yaşadım eşimle çok soğudum.
İşitmediğim hakaret kalmadı görümcemden. Diğer iki büyük görümcem TRdeydi. Onları arayıp doldurdu, bana iftira attı, eşimi bana karşı doldurdu. Yemin ederim o kadar seviyordum ki görümcelerimi durduk yere içinden bi sürü kötü laf çıktı meğer neler saklıyormış içinde
Kayınbabada dolduruşa geldi 60 yaşında adam bana demediğini bırakmadı gittiler. Sonra yine geldi bu sefer sadece kayınbaba, 1 ay kaldı gitti. Yine bi ton laf hakaret etti saygımdan karşılık vermedim. (Parasal mevzularda vardı, çünkü takı paramızı almıştı benim rızam olmadan ve düğün masraflarını bile amcam karşılamasına rağmen. Eşime kredi kartı ekstresini gösterip acındırdı kendini , bizim hakkımızı eşim gitti babasına verdi)

Sorunum şu ki kocam ailesine çok bağlı, bağımlı. Ana kuzusundan çok baba ve abla kuzusu. Beni o kadar ezdiler hakaret etmelerine rağmen babası bu sefer kalma süresini uzatıp gelecekmiş 7-8 ay kalacakmıs.. ben nasıl yapıcam bilmiyorum mideme kramplar giriyor düşününce. Gençliğimizin baharındayız gezip tozmamız gerekirken habire salça oluyorlar. Para istiyorlar sürekli heleki babası türkiyede müdür 20 milyar geliri ve binası var ama yine doymuyor. Binası arabası hep eşim sayesinde, bekarken yıllarca çalışıp son kuruşuna kadar bütün yevmiyelerini gönderiyordu. Eşim bu sefer benden gizli yolluyor, babası acitasyon yapıyor habire. Kızkardeşlerine karşı beni hep savundu ama babasına hiçbirşey demedi çıtını çıkarmadı bana o lafları saydırırken.
Geçenlerde eşimin arkadaşının kardeşi geldi bizimle 2 ay kaldı. O kadar rahatsız oluyordumki çalışmaya geliyolar ama yer ayarlamadan geliyor bu insanlar. Neyse dedim, bu sefer dayısı geldi 1 aydır bizimle, 2-3 ay daha kalacakmış ev bulana kadar. Kızlar ben eşimle konuşmaya çalıştım çok denedim ama hep evinin ihtiyacını görmezden gelip para gönderiyor ailesinin durumu iyi olmasına ragmen. Ailesi hakkında bişey söylesem hemen dikenlerini çıkarıyor. Bu sorunlarımız olmasa o kadar iyi bi ilişkimiz varki beni çok seviyor bende onu. Beni belki yadırgayacaksınız ama babasından midem bulanıyor her gün eşimi arıyor yarım saat konusuyor herşeyi öğrenmek istiyor, ne kadar çalıştığına kazandığına kadar bilmek istiyor. Eşimde herşeyini anlattıyor zaten aşırı babacı. Ailesindem uzaklaşsın silsin demiyorum tabiki ama nasıl beni ve evimizi 1. Plana koyar? Belki fikir verirsiniz çevrenizden görmüşsünüzdür duymuşsunuzdur buna benzer şeyleri lütfen yardım edin evliliğim bitsin istemiyorum annem yeni boşandı ve çok ağır hasta, babam da yeni evlendi. Çok seviyorum yuvamı kurtarmak istiyorum ve konuşmak işe yaramıyor

Merhaba, konuşmak işe yaramıyor demişsiniz ama konuşmadan nasıl olabilir ki? Sizi sevip değer veriyorsa kendinizi değersiz hissettiğinizi söyleyin ve evde bu kadar misafir olması zaten çok sorun sürekli gelen giden kendiniz için vaktiniz yok. Sizin yapabilecek birşeyiniz yok düzelmesi için hislerinizi eşinize açın ve anlaması için uğraşın. Tabiki ayrılmak son çözüm Rabbim yuvanıza sıcaklık ve karşılıklı anlayış nasip etsin.

Ev yol gecen hanina donmus. Ben kabul etmiyorum diyemiyor musunuz? Cok buyuk kavgalar etmeden hatta o zaman bile duzelmesi cok zor. Ya buna alisacaksiniz ya da bitecek bu evlilik.

Maalesef sizi sevmiyor ve değer vermiyor. Ama boşanmayacaksanız böyle avunmaya devam edin.
Sevmediğini nerden anladınız? Gerçekten aramız çok iyi beni mutlı etmek için elinden geleni yapıyor ama herkese yardım etmek için yırtıyor kendini. Herkes iyi durumda olsun istiyor

Maalesef sizi sevmiyor ve değer vermiyor. Ama boşanmayacaksanız böyle avunmaya devam edin.
Sevmediğini nerden anladınız? Gerçekten aramız çok iyi beni mutlı etmek için elinden geleni yapıyor ama herkese yardım etmek için yırtıyor kendini.
Ev yol gecen hanina donmus. Ben kabul etmiyorum diyemiyor musunuz? Cok buyuk kavgalar etmeden hatta o zaman bile duzelmesi cok zor. Ya buna alisacaksiniz ya da bitecek bu evlilik.
Ama bu sefer diyorki sen ailemi istemiyorsun diyorum rahat etmiyorum bu sefer diyoki ailemi evden mi kovayım.

eşimin arkadaşının kardeşi
Bu kadarına da yuh artık. Akraba değil bir şey değil. Bu kişinin evde ne işi var? Eşiniz sanki sizinle evli değil gibi. Hiç mi sizin ailesinden anneniz, babanız, amcanız bir şey demiyor mu bu duruma? Elin adamının yeni gelin evinde ne işi var demiyorlar mı? Siz neden bu kadar pasif kaldınız bu evlilikte bu aileye karşı? Birde bu insanların evdeki işlerini yapıyorsanız vah halinize. Resmen sizi kullanıyorlar.

Sizin evde hep birileri varmış hiç yalnız kalamamışsınız ki nasıl bunlar olmasa çok iyi geçindiğinizi bilebilirsiniz.
O kadar insan varken evde insan ağız tadıyla tartışamaz bile.
Ve üzgünüm sizi seviyor gibi görünmüyor burdan.
Ne yaparsınız bilmem ama anlattıklarınız düzelmeden çocuk yapmayın.
Çocuk olunca torun bakacağız,torun seveceğiz diye hiç gitmez bunlar evinizden

Ailem duyunca kriz geçirdi heleki babam. Nasıl namahrem bi erkek sizin evde kalır dedi. Boşanma aşamasına geldik sonra yine barıştık ama bu huyu düzelmedi.

Ayy o kadar haklısınız ki sırf bu yüzden çocuk yapmaktan korkuyorum. Bıktım ailesinden ama ailen gelmesin de diyemiyorum. Siz benim yerimde olsanız hangi cümleleri kullanırdınız?

Babası size bir sürü hakaretler ederken susmasından.
Siz istemediğiniz halde eve herkesi doldurmasından.
Kendi evinin geçimi varken takı parasına kadar ailesine vermesinden vs anladım ben.
Ve tam tersi sizi mutlu etmek için değil mutsuz etmek için elinden geleni yapmasından da anladım.

Allah razı olsun peki hangi cümleleri kullanabilirim siz olsanız eşinize neler söylerdiniz? Özellikle babasının gelmesini istemiyorum ama baban gelmesin nasıl diyebilirim ki

Çok üzülüyorum nolur böyle söylemeyin. Nasıl düzeltebilirim bi fikriniz var mı?

Sevmediğini nerden anladınız? Gerçekten aramız çok iyi beni mutlı etmek için elinden geleni yapıyor ama herkese yardım etmek için yırtıyor kendini. Herkes iyi durumda olsun istiyor
Sizi adam yerine koymayıp, söylediklerinizi ciddiye almayıp elin herifiyle aynı evde yaşamaya, gelene gidene hizmet etmeye mahkum bırakmasından anladım. Bayağı geniş herhalde kocanız?

Ailem duyunca kriz geçirdi heleki babam. Nasıl namahrem bi erkek sizin evde kalır dedi. Boşanma aşamasına geldik sonra yine barıştık ama bu huyu düzelmedi.
Bu huy değil ki. Bu size eziyet resmen. 2 yıllık evliliğin yarısından fazlasında evinizde sizinle kan bağı olmayan erkekleri misafir etmişsiniz. Misafir etmekte değil bu. Ev ev, değil kocanızın ailesinin oteli olmuş. Yani baban kızdı yazmışsın ama kızdığı halde yine misafirler geliyormuş eve.

Yani eğer profildeki yaşın gerçekse yaşın daha çok genç, değer mi eziyete. Hiç mantıklı yok yani bu misafirliklerin. Bu adamların tuvaletletini temizleyip, yemeklerini önlerine koyuyorsun, insan evinde rahat oturamaz kalkamaz böyle olmaz.

Sen ses çıkaramıyorsan, kendi ailene söyle, eşinin ailesiyle konuşsunlar. Gelmesin bunlar böyle aylarca kalmaya. Hani 2-3 hafta tamam aylarca arkadaşının kardeşi, dayısı neden kalsın.

Allah aşkına böyle evlilik mi olur?
Eviniz yol geçen hanı mı?
Esiniz sizi sevmiyor, değer vermiyor kusura bakmayın. Öyle olsa sizi hiçe sayarak arkadaşının kardeşinden ailesine kadar sizinle kalmalarına istemez.
Hele arkadsinin kardesi ne alaka? Kardeşinden, ,babasından hakaretler işitiyorsunuz, umurunda olmadan onlarla yaşamaya mahkum ediyor sizi.
Sizde cok pasifsiniz ayrıca. Kendinizi nasıl bu kadar hiçe saydırıyorsunuz? Hayret.

Allah razı olsun peki hangi cümleleri kullanabilirim siz olsanız eşinize neler söylerdiniz? Özellikle babasının gelmesini istemiyorum ama baban gelmesin nasıl diyebilirim ki
Değersiz hissediyorum diyebilirsiniz, bu kadar kalabalıkta kendime vakit ayiramiyrum, seninle vakit geçirmek istiyorum fakat yapamıyorum. Ailesini hiç katmayın bence çünkü tepki gösterebilir sadece ikiniz için konuşun başka kişileri konuşmaya katmayın.

bosanmak istemiyorsaniz misafirlerinizi iyi agırlayin ne diyelim. Esiniz sizi ev arkadasi olarak bilr gormüyor aylarca misafir ne demek bor de dıdının dıdısı. Rrzalet cidden.

Bu nasıl iş adamlar Almanya'yı su yolu yapmış. Adam müdür diyorsun nasıl gelip bu kadar uzun kalabiliyor? Hiç mi işleri güçleri yok bu insanların?
Hadi her şeyi geçtim de kocanın arkadaşının kardeşi nasıl gelip 2 ay kalıyor ya? Dıdısının dıdısı. Otel olmuş sizin ev. Sen nasıl müsade ediyorsun bu kadarına gerçekten aklım almadı.

Kocan seni sallamıyor,sana saygı duymuyor hatta sevgisi bile şüpheli bence sana onca hakaretler edilirken susması falan. Nasıl susar ya? Konu sahibi sende de çok hata var ama nasıl bu kadar sessiz kalırsın? Çok ezdirmişsin kendini.

Eşinizin mezhebi de konya ovasıymış maşallah.. Ne demek elalemin adaminin 2 ay boyunca gencecik eşiyle ayni evde yasamasina müsaade etmek. Bir mecburiyet yoksa 60 yaşında genç kayinpederle de ayni evi ayyylaaarcaa paylasamam, dayıyla hic hic paylasamam kaldı ki arkadaşının erkek kardeşi.. Bana bu tekliflerle gelen kocayı boşardim.. hiç mi kıskanmıyor ya hele de boyle bir dönemde... Tuvalete gitmek , dus almak, evde sere serpe dolaşmak falan nasil idare ediyorsunuz . Gerçi adama bunlar da batmiyordur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…