Ailesine bağımlı sürekli para gönderen eş ve 2 yıllık evlilik

Çok çok teşekkür ederim hepinizin yorumları için 🙏🏼 ben burda okudum büyüdüm 7 yaşında geldim Almanyaya. Ya bazen çevreme bakıyorum insanlar eşlerinin ailesiyle o kadar iyi anlaşıyor ki üzülüyorum bu duruma. Babası beni küçümserdi ben müdürüm altımda 60 tane personel var senin timsah gözyaşlarına inanmam falan derdi.. Halbuki kendisi kadar cahil görgüsüz paragöz biri yok.
Bu yuzden mi
Bu kadar acgozler mis kendileri?

annene üzüldüm nesi var
Çok sağolun🙏🏼 Huntington hastalığı var genetik ve tedavisi yok diyor burda doktorlar.. çok üzülüyorum anne çok başkadır her gün annem git gide kötüleşiyor.. babam boşandığı için şuan bakım evinde kalıyor ama otel gibi bi yer çok seviyorlar annemi ilaçlarını düzenli veriyorlar günde 5 kere 13 civarı ilaç veriliyor 😞 banyosu bakımı yapılıyor yemeği verliyor 🙏🏼 ben yanıma getirmek istedim ama izin vermediler sen annene bizim baktıgımız gibi bakamazsın bi işin olur annenin tek kalmaya gücü yok dediler.. bende haftada bi iki getiriyorum annemi 2 gün kalıp geri götürüyorum. Bu yüzden korkuyorum ya ben kimse gelmesin dediğim zaman, o zaman annende gelmesin derse 😞

Tabiki benim yalvarmamla.. evet istediğiniz kadar sövün hakediyorum gerçekten
Bak kizim.. sen yasinda evlenseydim senin yasinda cocugum olurdu..daha vok gncsin toysun..

Aileni seni bu kadar yerin dibine sokan saygisiz bir tipe neden yalvardin? Bosansan aile evine donmek zorunda degilsin… bu herife yeni bir dunya vermissin yeni bir hayata kavusmus sayende.. yol yakinken don bence.. gonder gitsin yani.. cunku 10 yilda evli
Kalsan bu konu degismeyecek.

Buarada esinin meslegi nedir kac yasinda?

Merhaba hanımlar,
uzun olucak biliyorum ama hiç kimsem yok çok çaresizim.
benle eşim almanyada yaşıyoruz 2 yıldır evliyiz. Eşimin ailesi yeşil pasaportla gelip gitme hakları var (maalesef..). İlk evlendigimiz zaman bizimle 2 ay kaldılar 3 görümcem kaynanam ve kayınbaba. Yeni evliyken 7 kişiydik bi evde.. hiç demediler bunlar yeni evli.. sırf bu yüzden bile o kadar huzursuzluk yaşadım eşimle çok soğudum.
İşitmediğim hakaret kalmadı görümcemden. Diğer iki büyük görümcem TRdeydi. Onları arayıp doldurdu, bana iftira attı, eşimi bana karşı doldurdu. Yemin ederim o kadar seviyordum ki görümcelerimi durduk yere içinden bi sürü kötü laf çıktı meğer neler saklıyormış içinde 😢
Kayınbabada dolduruşa geldi 60 yaşında adam bana demediğini bırakmadı gittiler. Sonra yine geldi bu sefer sadece kayınbaba, 1 ay kaldı gitti. Yine bi ton laf hakaret etti saygımdan karşılık vermedim. (Parasal mevzularda vardı, çünkü takı paramızı almıştı benim rızam olmadan ve düğün masraflarını bile amcam karşılamasına rağmen. Eşime kredi kartı ekstresini gösterip acındırdı kendini , bizim hakkımızı eşim gitti babasına verdi)

Sorunum şu ki kocam ailesine çok bağlı, bağımlı. Ana kuzusundan çok baba ve abla kuzusu. Beni o kadar ezdiler hakaret etmelerine rağmen babası bu sefer kalma süresini uzatıp gelecekmiş 7-8 ay kalacakmıs.. ben nasıl yapıcam bilmiyorum mideme kramplar giriyor düşününce. Gençliğimizin baharındayız gezip tozmamız gerekirken habire salça oluyorlar. Para istiyorlar sürekli heleki babası türkiyede müdür 20 milyar geliri ve binası var ama yine doymuyor. Binası arabası hep eşim sayesinde, bekarken yıllarca çalışıp son kuruşuna kadar bütün yevmiyelerini gönderiyordu. Eşim bu sefer benden gizli yolluyor, babası acitasyon yapıyor habire. Kızkardeşlerine karşı beni hep savundu ama babasına hiçbirşey demedi çıtını çıkarmadı bana o lafları saydırırken.
Geçenlerde eşimin arkadaşının kardeşi geldi bizimle 2 ay kaldı. O kadar rahatsız oluyordumki çalışmaya geliyolar ama yer ayarlamadan geliyor bu insanlar. Neyse dedim, bu sefer dayısı geldi 1 aydır bizimle, 2-3 ay daha kalacakmış ev bulana kadar. Kızlar ben eşimle konuşmaya çalıştım çok denedim ama hep evinin ihtiyacını görmezden gelip para gönderiyor ailesinin durumu iyi olmasına ragmen. Ailesi hakkında bişey söylesem hemen dikenlerini çıkarıyor. Bu sorunlarımız olmasa o kadar iyi bi ilişkimiz varki beni çok seviyor bende onu. Beni belki yadırgayacaksınız ama babasından midem bulanıyor her gün eşimi arıyor yarım saat konusuyor herşeyi öğrenmek istiyor, ne kadar çalıştığına kazandığına kadar bilmek istiyor. Eşimde herşeyini anlattıyor zaten aşırı babacı. Ailesindem uzaklaşsın silsin demiyorum tabiki ama nasıl beni ve evimizi 1. Plana koyar? Belki fikir verirsiniz çevrenizden görmüşsünüzdür duymuşsunuzdur buna benzer şeyleri 😞 lütfen yardım edin evliliğim bitsin istemiyorum annem yeni boşandı ve çok ağır hasta, babam da yeni evlendi. Çok seviyorum yuvamı kurtarmak istiyorum ve konuşmak işe yaramıyor 😞
sizin ev otelmi??? Bu nasil evlilik ben cekemem valla daha 21yasindasin niye cekiyorsun bunlari

yaşınız çok çok genç. olgunum diyorsunuz da maalesef değilsiniz. size yapılanları göremeyecek kadar küçük bir yaştasınız... rahatsız olduğunuzu eşinize yeterince belli edememeişsiniz... etseydiniz anlardı... anlamıyorsa kapı dışarı ederdiniz... anlaması için sihirli asaya ihtiyacınız var. rest çekmekten başka yolunuz yok....

Çok sağolun🙏🏼 Huntington hastalığı var genetik ve tedavisi yok diyor burda doktorlar.. çok üzülüyorum anne çok başkadır her gün annem git gide kötüleşiyor.. babam boşandığı için şuan bakım evinde kalıyor ama otel gibi bi yer çok seviyorlar annemi ilaçlarını düzenli veriyorlar günde 5 kere 13 civarı ilaç veriliyor 😞 banyosu bakımı yapılıyor yemeği verliyor 🙏🏼 ben yanıma getirmek istedim ama izin vermediler sen annene bizim baktıgımız gibi bakamazsın bi işin olur annenin tek kalmaya gücü yok dediler.. bende haftada bi iki getiriyorum annemi 2 gün kalıp geri götürüyorum. Bu yüzden korkuyorum ya ben kimse gelmesin dediğim zaman, o zaman annende gelmesin derse 😞
Siz kendinizi kontrol ettirdiniz mi?
Böyle bir evlilikte bu yaşta çocuk filan yapmayın da çocuk düşündüğünüz zaman doktora bu durumu mutlaka söyleyin

Çok üzülüyorum nolur böyle söylemeyin. Nasıl düzeltebilirim bi fikriniz var mı?😞

Cevap basit: Düzeltemezsiniz

Neden derseniz, sorun sizden kaynaklanmıyor.

Sizin eşiniz gibi “çok fedakar” insanları bu platformda çok okuduk. Neden eşiniz kardeşinin arkadaşı gibi dıdının dıdısına evini açarken sizi hiçe sayıyor hiç düşündünüz mü?

Bu tip etrafını çok önemseyen, devamlı elalemin lafına giden insanlar yakın çevrelerine karşı çok acımasız olurlar. Zira kalplerinin iyiliğinden değil, kaybetme korkusuyla etrafı devamlı memnun etmeye çalışırlar.

Siz “ceptesiniz”, sizi kaybetme korkusu yok o nedenle sizi istediği gibi harcayabilir. Ailesi gençliğinden beridir parasını almış, yurtdışında çok zengin(?) olduğu için de yine parasını istiyorlar.

Siz ağzınızla kuş tutsanız aileye yaranamazsınız, hele ki eve ciddi para getirin, sadece kendi maaşınızla evi döndürmenizi ister, hatta sizin maaşı da aileye gönderir. Aile yetiştirmesinden dolayı özgüveni de çok zayıf. Kendisinden feda etmesi iyilikten değil, kendisinin de iyi şeyleri haketmediğini düşünüyor.

Eşiniz kendisini de yakar sizi de.

Nasıl düzelir derseniz ailesinden sert bir kazık yemesi gerek ki yiyecek, bir de sizi kaybetmesi gerekir ki avuçta olmadığınızı öğrensin.

Seni seviyorum diyebilir ancak davranışlar sözlerden daima güçlüdür. Bu haliyle sizi bir çırpıda yakacak gibi görünüyor.

Yemin ederimki bugüne kadar yaşadğımız güzel anıları görseniz, fotoğraflarımızı gezdğimiz yerleri. Bu yazdıklarıma inanmazsınız belkide. Çünkü çok güzel anılarımız var ama bu problemi nasıl aşacağımı bilmiyorum. Konuşmayı deneyeceğim ama beni en çok sinir eden düşüncesiz çevresi ve ailesi. Kendi kızlarına yapılsa asla kabul etmeyecekleri şeyi bana yapıyorlar

Kendi kızlarına yapmayacakları şeyleri elbette sizlere yaparlar zira eskiden beridir böyle geliyor zaten.

Eşinizin gençliğinden beridir rolü, sonuna kadar çalışmak ve tüm parasını vermek. Ona atanan görev ve emir bu. Biat etmeli ve herşeyi vermeli.

Bu gözle bakarsanız neden sizden hoşlanmadıklarını da anlarsınız. “Keyfimiz iyiydi oturdu niye evlendi bir de gelin çıktı başımıza offf” modundalar.

İkiniz beraberken iyi olmanızın bir anlamı yok, tabi ki iyi olursunuz aileden o sırada emir gelmemiş. Kendisi bir birey olduğunu, köle olmadığını anlayana kadar durum değişmez, daha ailesi size hakaret ederken gık diyemiyorsa, yok canım annem modundaysa hiç değişmez.

Bunları sizi kırmak için söylemiyorum inanın.
Benim gözümde en büyük kötülük birine yanlış umut vermektir. Yıllar geçip elinizde hiç birikmişiniz kalmayınca, beşiğiniz boş kalınca şimdi iyi dediğiniz eşiniz bu fedakarlıklarınızı bir lafla ödeyecek.

İyi düşünün.

Hayır duası alacaksanız, annenizin duasını alın açık diyorum.

Oturup eşinizin doymak bilmeyen ailesine para yağdıracağınıza bakıcıya verin.

Böyle aileler sizin gibi pırlanta gibi genç kızlarımızın başını yakıyorlar ona üzülüyoruz.

Evlilik böyle birşey değil. Ne köy yerinde ne şehirde böyle yaşanmıyor, durumunuz o kadar uçta ki çocuk yapmayı asla düşünmemeniz lazım.

Biz burada çocuğunu aç bırakıp evde elektrik kesildiği halde halen para göndermeye çalışanları da gördük. Çocuk da “cepte” sonuçta, kıymaz demeyin öyle bir kıyıyorlar ki. O zaman şimdiki sevginiz nefrete dönüşür bu hale gelmeden ayrılın lütfen.

lütfen yardım edin evliliğim bitsin istemiyorum annem yeni boşandı ve çok ağır hasta, babam da yeni evlendi. Çok seviyorum yuvamı kurtarmak istiyorum ve konuşmak işe yaramıyor 😞
Ayyy çok şey söylenir de . Madem bitsin istemiyorsun otur kalk misafir ağırla sen köle ruhluysan burdakiler ne yapsın kocana sihir mi yapalım

Çok çok teşekkür ederim hepinizin yorumları için 🙏🏼 ben burda okudum büyüdüm 7 yaşında geldim Almanyaya. Ya bazen çevreme bakıyorum insanlar eşlerinin ailesiyle o kadar iyi anlaşıyor ki üzülüyorum bu duruma. Babası beni küçümserdi ben müdürüm altımda 60 tane personel var senin timsah gözyaşlarına inanmam falan derdi.. Halbuki kendisi kadar cahil görgüsüz paragöz biri yok.
Yani siz bir de Almanya'da büyüdünüz öyle mi? O zaman ne çekiyorsun kardeşim bu adamı?? Ben Türkiye'den Almanya'ya evlendikten sonra taşındınız diye düşünmüştüm. Kendine yeni bir hayat kursana. Orada ailen seni desteklemese bile devlet destekler, sahip çıkar.
O kocanız düzelmez haberiniz olsun. Birde çocuk yapıp o çocuğa da yazık etmeyin.
Ayrıca sizin sorununuz öncelikle eşiniz. Babasının ve ailesinin cektirdiklerine kendisi göz yumuyor, izin veriyor. Takı paralarınızı bile KOCANIZ babasına vermiş. Baba ister verip vermeme kararı sizde ve eşinizde olur. Kocanız vermemem eşimin o altınlar diyebilirdi. Anlıyorum ailesi çektirmiş size ama kocanızda sizde susmuşsunuz sadece.

Ayyy çok şey söylenir de . Madem bitsin istemiyorsun otur kalk misafir ağırla sen köle ruhluysan burdakiler ne yapsın kocana sihir mi yapalım

Yani siz bir de Almanya'da büyüdünüz öyle mi? O zaman ne çekiyorsun kardeşim bu adamı?? Ben Türkiye'den Almanya'ya evlendikten sonra taşındınız diye düşünmüştüm. Kendine yeni bir hayat kursana. Orada ailen seni desteklemese bile devlet destekler, sahip çıkar.
O kocanız düzelmez haberiniz olsun. Birde çocuk yapıp o çocuğa da yazık etmeyin.
Ayrıca sizin sorununuz öncelikle eşiniz. Babasının ve ailesinin cektirdiklerine kendisi göz yumuyor, izin veriyor. Takı paralarınızı bile KOCANIZ babasına vermiş. Baba ister verip vermeme kararı sizde ve eşinizde olur. Kocanız vermemem eşimin o altınlar diyebilirdi. Anlıyorum ailesi çektirmiş size ama kocanızda sizde susmuşsunuz sadece.

konu sahibi sevgisiz ve ilgisiz bi çocukluk geçirmiş ve ihmal edilmiş olduğu için sevgi için tırmalayan ve kaygılı biri. Kendi çocukluk örüntüsünde yaşatıyor bu ilişki onu bence. Sevilmediğini de kabullenemiyor.

Bir söz var sevginin servis edilmediği sofradan kalkmayı öğrenmelisin diye ama sevgi nasıl servis edilir hatta sevgi nedir fikri yok. Bu durum tedavilik seviyede gibi duruyor. Sadece bakış açısı değişikliği vs kurtarmaz.

umarım evin misafirsiz kaldığı ilk ve tek gecede çocuk patlatmazlar bence şu vakte kadar fırsat olmamış diye düşündüm misafirden ya da adam belki masraf kapısı istememiştir ya da babası izin vermemiştir.

konu sahibi sevgisiz ve ilgisiz bi çocukluk geçirmiş ve ihmal edilmiş olduğu için sevgi için tırmalayan ve kaygılı biri. Kendi çocukluk örüntüsünde yaşatıyor bu ilişki onu bence. Sevilmediğini de kabullenemiyor.

Bir söz var sevginin servis edilmediği sofradan kalkmayı öğrenmelisin diye ama sevgi nasıl servis edilir hatta sevgi nedir fikri yok. Bu durum tedavilik seviyede gibi duruyor. Sadece bakış açısı değişikliği vs kurtarmaz.
Konu sahibi tam çıldırmalik bir insan .
Yani tamam travmatik şeyler yaşamış olabilir . Ama çaresiz de değil işi var bir jayati var . Görüyorum etrafımda insanlar eşiyle mutlu üzülüyorum diye ağzıyla söylüyor . Evliliğin böyle birşey olmadığının da farkında ama hala zorluyor. Insan biraz da kendine sevgi ve saygı duymalı ya . Sevilmedigini kabullensij . Benim eşim ailesi bana hakaret ederken duracak - Ki onun korumasına ihtiyacım yok - mümkün mü o adamla evli kalmak . Tabi ki hepimiz bir seyler yaşıyoruz idare ediyoruz ama bu artık başka bir level

Ben de Almanyada yaşıyorum ve bu arkadaş gibi sırf çalışmamak için onurunu, gururunu, canını verecek milyonlar var. Kalk çalış desen elli tane bahane sayar. Baba evinde dayak varmış çıkmak için evlenmiş? Niye para kazanıp çekip gitmemiş? Çalışanlar essek başı mı? Orası dağ başı mı, ne yapabilir ailesi? Simdi de kendisine zerre değer vermeyen, saygı duymayan, yalnız kalmayı bile istemeyen bir adamdan bosanmiyor neden çünkü çalışmayacak.

tesekkür ederim yorumunuz icin. altinlar bende kaldi ama taki parasinin cogunu yani 10 bin euro götürdü. altinlar bende kaldi dedim de o da borclarimiza gitti. bide ailesinden biri iflas etti 6 tane bilezik bozdurup gönderdi.. borc diye... suan hic takim yok ama ben dillendirmiyorum kendisi her zaman elime para gecsin sana alacam borcumdur sana diyor. para pul önemli degil zaten babasina benden izinsiz verdigi zaman balayina bile gittik konusmadik 3 gün.. ahh ben neler yasadim :KK43:

Ben de Almanyada yaşıyorum ve bu arkadaş gibi sırf çalışmamak için onurunu, gururunu, canını verecek milyonlar var. Kalk çalış desen elli tane bahane sayar. Baba evinde dayak varmış çıkmak için evlenmiş? Niye para kazanıp çekip gitmemiş? Çalışanlar essek başı mı? Orası dağ başı mı, ne yapabilir ailesi? Simdi de kendisine zerre değer vermeyen, saygı duymayan, yalnız kalmayı bile istemeyen bir adamdan bosanmiyor neden çünkü çalışmayacak.
calisiyorum ben hastanede ama part time. bu yaz 3 yillik Meslek egitimi yapacagim icin full time bi ise giremedim.

X