Ailesine bağımlı sürekli para gönderen eş ve 2 yıllık evlilik

Hanimlar. Aslinda konu sabibiyle olaya ayni yerden bakamiyiruz bi cogumuz. Huzurlu ya da gorece huzurlu bi evde buyumekle dayak kotek ölüm korkusuyla bi evde buyumek ayni sey degil. Ustelik nasi normal evlerde aksamlari oturup girgir samata meyve yemek o evde buyuyenin normaliyse, dayak kotek yasanan evin normali de babam.isten gelince hangi delikte saklansam acaba aksam bana neler soyleyecek diye dusunerek yasamak. Ne zamana kadar? Az buyuyup arkadasin esin dostun evine gidip onlarla ayni sofraya oturana kadar. Baba uzerine yemek.doken cocuguna tokat atmadiginda aslinda yasadigi evin normal olmadigini anliyo cocuk ama ne fayda. Konu sahibi de oyle bi evde buyudugu icin yapilanlara 2 goz yasi dokup hayatina devam ediyo. Cunku normali bu. Bildigi bu. Sevilme sekli o. Nasi ki cocuk ilginin iyisini kotusunu bilmez kizildiginda ilgilenildigini zanneder. Olay o. Cok kotu ama meselenin ozu bu

Sevmediğini nerden anladınız? Gerçekten aramız çok iyi beni mutlı etmek için elinden geleni yapıyor ama herkese yardım etmek için yırtıyor kendini. Herkes iyi durumda olsun istiyor
On yasindaki kardesime okutsam o bile anlar bu ablayi enayi yerine koymuslar abla der

Geçenlerde eşimin arkadaşının kardeşi geldi bizimle 2 ay kaldı. O kadar rahatsız oluyordumki çalışmaya geliyolar ama yer ayarlamadan geliyor bu insanlar.

Eşiniz bu işten gelir elde ediyor olabilir mi ? Almanya'ya çalışmak için gelmek isteyen arkadaşlarına kalacak yer temini yapmak üzere anlaşıyor olmasın ?

Merhaba hanımlar,
uzun olucak biliyorum ama hiç kimsem yok çok çaresizim.
benle eşim almanyada yaşıyoruz 2 yıldır evliyiz. Eşimin ailesi yeşil pasaportla gelip gitme hakları var (maalesef..). İlk evlendigimiz zaman bizimle 2 ay kaldılar 3 görümcem kaynanam ve kayınbaba. Yeni evliyken 7 kişiydik bi evde.. hiç demediler bunlar yeni evli.. sırf bu yüzden bile o kadar huzursuzluk yaşadım eşimle çok soğudum.
İşitmediğim hakaret kalmadı görümcemden. Diğer iki büyük görümcem TRdeydi. Onları arayıp doldurdu, bana iftira attı, eşimi bana karşı doldurdu. Yemin ederim o kadar seviyordum ki görümcelerimi durduk yere içinden bi sürü kötü laf çıktı meğer neler saklıyormış içinde 😢
Kayınbabada dolduruşa geldi 60 yaşında adam bana demediğini bırakmadı gittiler. Sonra yine geldi bu sefer sadece kayınbaba, 1 ay kaldı gitti. Yine bi ton laf hakaret etti saygımdan karşılık vermedim. (Parasal mevzularda vardı, çünkü takı paramızı almıştı benim rızam olmadan ve düğün masraflarını bile amcam karşılamasına rağmen. Eşime kredi kartı ekstresini gösterip acındırdı kendini , bizim hakkımızı eşim gitti babasına verdi)

Sorunum şu ki kocam ailesine çok bağlı, bağımlı. Ana kuzusundan çok baba ve abla kuzusu. Beni o kadar ezdiler hakaret etmelerine rağmen babası bu sefer kalma süresini uzatıp gelecekmiş 7-8 ay kalacakmıs.. ben nasıl yapıcam bilmiyorum mideme kramplar giriyor düşününce. Gençliğimizin baharındayız gezip tozmamız gerekirken habire salça oluyorlar. Para istiyorlar sürekli heleki babası türkiyede müdür 20 milyar geliri ve binası var ama yine doymuyor. Binası arabası hep eşim sayesinde, bekarken yıllarca çalışıp son kuruşuna kadar bütün yevmiyelerini gönderiyordu. Eşim bu sefer benden gizli yolluyor, babası acitasyon yapıyor habire. Kızkardeşlerine karşı beni hep savundu ama babasına hiçbirşey demedi çıtını çıkarmadı bana o lafları saydırırken.
Geçenlerde eşimin arkadaşının kardeşi geldi bizimle 2 ay kaldı. O kadar rahatsız oluyordumki çalışmaya geliyolar ama yer ayarlamadan geliyor bu insanlar. Neyse dedim, bu sefer dayısı geldi 1 aydır bizimle, 2-3 ay daha kalacakmış ev bulana kadar. Kızlar ben eşimle konuşmaya çalıştım çok denedim ama hep evinin ihtiyacını görmezden gelip para gönderiyor ailesinin durumu iyi olmasına ragmen. Ailesi hakkında bişey söylesem hemen dikenlerini çıkarıyor. Bu sorunlarımız olmasa o kadar iyi bi ilişkimiz varki beni çok seviyor bende onu. Beni belki yadırgayacaksınız ama babasından midem bulanıyor her gün eşimi arıyor yarım saat konusuyor herşeyi öğrenmek istiyor, ne kadar çalıştığına kazandığına kadar bilmek istiyor. Eşimde herşeyini anlattıyor zaten aşırı babacı. Ailesindem uzaklaşsın silsin demiyorum tabiki ama nasıl beni ve evimizi 1. Plana koyar? Belki fikir verirsiniz çevrenizden görmüşsünüzdür duymuşsunuzdur buna benzer şeyleri 😞 lütfen yardım edin evliliğim bitsin istemiyorum annem yeni boşandı ve çok ağır hasta, babam da yeni evlendi. Çok seviyorum yuvamı kurtarmak istiyorum ve konuşmak işe yaramıyor 😞
Yuvanizi kurtarmak için eşinizin değişmesi şart. Ama dediginiz gibi konu baba olunca dikenlerini çikariyorsa onun dinleye bilecegi bir uslupda konuşun. 2 senede neler soylense bagirir neler soylense dinler az çok biliyorsunuzdur. Rahatsiz olduğunuzu, ayri bir aile olduğunuzu belirtin. Benim eşimin ailesi de yeni evlendigimizde surekli ararlardi gece 11de 5 kere goruntulu aramişliklari bile var. Biz açmadikca arayip durdular. Afedersin gece vakti genç aileyiz ozel durumlarimizda bile aradi. En son eşime dedimki onemlu olmasa bu saatte mumkun degil aramalari bu kadar. Aç telefonu. Açdi ne gorelim. Babasi çekirdek çitleyerek tv seyrediyor. Her şeyi sorarlardi ne yediniz nereye gittiniz. Restorana niye gittiniz evde yemek yok mu falan. Ben rahatsiz oldugumu soyledim. 30 yaşinda bir çiftin yedigi şeyler gittigi yerler sorgulanmaz yani. Eşim ondan sonra hiç hesap vermedi. Akşam aramalarinda goturmemeye çalişdik. Ve boyle boyle durumu biraz duzelttik. Artik maddi durumumuz olsun çoğu şeyin hesabini vermiyoruz. Ihtiyaçlari olunca tabiki evlat olarak karşilar. Ama beni ihmal etmez. Konuşmasaydim degişmezdi belki de. Usuluyca konuşunca belki anlar eşiniz. Yine de bir defayla sorunlarin çozulecegini sanmiyorum. Onun degişmesi için size guçlu sabir gerekli. Ve ayrica orda çalişmiyorsaniz muhakkak iş bulun çalişin. Eşiniz de olsa ondan bagimli hale gelmeyin. Babasinin hakaretlerine susan birinin sevgisine inanmak mumkun degil. sevgi zaten boyle zor zamanlarda belli olur. Her şey gulluk gulustanlik olunca canim cicim demekle sevgi olmaz. Sizi uzen biri sizi sevmiyordur. Bunu kabullenin ve bir tarafdan yuvanizi kurtarmaya çalişirken de bir tarafdan geleceginizi düşünün derim

Bak Zeyno daha 21 yaşındasın,her ne kadar erken olgunlaştım desen de ben karşımda hakaret de edilse haksızlık da yapılsa kocasından ilgi bekleyen küçük bir kız çocuğu görüyorum.Burda bu kadar insan bu normal bir ilişki değil boşanmalısın yazdı ama sen hala eşimi ne desem ikna ederim derdindesin.

Edemezsin bitti. sana değer veren biri seni ailesi olarak gören biri yok çünkü karşında.Kavganın gürültünün eksik olmadığı bi evde büyümüşsün kaçmak istemişsin ama o huzurlu sevip sevildiğin aileyi kuramamışsın üzgünüm.Yine zerre değer görmediğin bir evde bulmuşsun kendini,senin adın bile yok o evde.Eşinin ailesi kendi anne baba kardeşleri,10 çocuk da yapsan yine seni ailesi olarak görmeyecek üzgünüm.Sorun adamın ailesinde değil sorun adamda.Şimdi boşanmazsan ilerde çocuklarım oldugunda sorunlar sıkıntılar katlanarak artacak kendini daha çaresiz hissedeceksin

Annen Huntington hastasıymış geçmiş olsun,Bu otozomal dominant geçen bir hastalık yani%50 ihtimalle sana da geçmiş olabilir test yaptırdın mı?Eğer ki sende de varsa annende hastalığın ortaya çıktığından daha da erken yaşta sende ortaya çıkacaktır.
Tabiki hiçbirimiz dünyada ne kadar zamanımız var bilmiyoruz ama ben hele hele böyle bir durumla burun buruna olsam şuncacık ömrümde asla bu saçma sapan eşi ailesini çekmezdim gezer tozar keyfime bakardım.

Gerçekten çok genç olduğun için ve sana üzüldüğüm için uzun uzun yazdım.Aklını başına topla sadece bir hayatımız var ve bu hayatı nası yaşayacağın senin seçimlerinden ibaret

Çok sağolun🙏🏼 Huntington hastalığı var genetik ve tedavisi yok diyor burda doktorlar.. çok üzülüyorum anne çok başkadır her gün annem git gide kötüleşiyor.. babam boşandığı için şuan bakım evinde kalıyor ama otel gibi bi yer çok seviyorlar annemi ilaçlarını düzenli veriyorlar günde 5 kere 13 civarı ilaç veriliyor 😞 banyosu bakımı yapılıyor yemeği verliyor 🙏🏼 ben yanıma getirmek istedim ama izin vermediler sen annene bizim baktıgımız gibi bakamazsın bi işin olur annenin tek kalmaya gücü yok dediler.. bende haftada bi iki getiriyorum annemi 2 gün kalıp geri götürüyorum. Bu yüzden korkuyorum ya ben kimse gelmesin dediğim zaman, o zaman annende gelmesin derse 😞

Huntington hastaligi icin size test yapildi mi? Genetik gecisli bir hastalik oldugu icin lutfen test yaptirmadan cocuk sahibi olmayin. Ya da siz ben kendimi bilmek istemiyorum dersenizn-cunku tedavisi yok ve ilerlemesini engelleyemeyeceginiz bir hastalik- PGT yontemi ile saglikli embriyolariniz secilsin. Dunyada cok nadir gorulen bir genetik hastaliginiz var ve aileden ne kadar yok ederseniz o kadar iyi.

Hanimlar. Aslinda konu sabibiyle olaya ayni yerden bakamiyiruz bi cogumuz. Huzurlu ya da gorece huzurlu bi evde buyumekle dayak kotek ölüm korkusuyla bi evde buyumek ayni sey degil. Ustelik nasi normal evlerde aksamlari oturup girgir samata meyve yemek o evde buyuyenin normaliyse, dayak kotek yasanan evin normali de babam.isten gelince hangi delikte saklansam acaba aksam bana neler soyleyecek diye dusunerek yasamak. Ne zamana kadar? Az buyuyup arkadasin esin dostun evine gidip onlarla ayni sofraya oturana kadar. Baba uzerine yemek.doken cocuguna tokat atmadiginda aslinda yasadigi evin normal olmadigini anliyo cocuk ama ne fayda. Konu sahibi de oyle bi evde buyudugu icin yapilanlara 2 goz yasi dokup hayatina devam ediyo. Cunku normali bu. Bildigi bu. Sevilme sekli o. Nasi ki cocuk ilginin iyisini kotusunu bilmez kizildiginda ilgilenildigini zanneder. Olay o. Cok kotu ama meselenin ozu bu
Onun yaşadığı büyüdüğü ülkede buna göz yumulmuyor ama. Haberlerde de okuduğumuz gibi sosyal hizmetler derhal alıyor çocukları. Hiç mi okula gitmedi bu çocuklar? 4 yaşından itibaren zorunlu dr kontrolleri var. Sıkıysa götürme gönderme çocuğu. Ertesi gün kapındalar nerede çocuk diye. Mesela çocuk muayene olurken yanında durabilirsin ama çocuğa sorulan sorulara cevap veremezsin. Bizzat çocuk verecek cevap.

Burada yine cahil ve kocasız duramayan bir anne figürü var. Zaten size devlet bakıyor, koca denen oksijen israfı kuruş kazanmıyor üstüne çocuk yardımlarını sömürüyor. Bu adam beni ve çocuklarımı dövüyor dese hiç şansı yok, sınır dışı ediverirler. Konu sahibi de tüm bunları bildiği halde annesinin yolundan gidiyor. Kendisine git isimsiz ihbar et dedim, tınnn. Ben bu insanları evimde istemiyorum yardım edin dese en azından polis gelip göz korkutur. Pasaport vize kontrolü yapar, otelde kalacağız diye bildirmisşiniz bu adres kayıtlarda yok der korkutan zıplatır bu koloniyi.

Aynı annesinin yaptıklarını yapıyor, kocasına laf kondurmuyor arka çıkıyor. Çocuğu olunca da kocası dövse sövse yine ses çıkarmayacak devlete polise bildirmeyecek.

Onun yaşadığı büyüdüğü ülkede buna göz yumulmuyor ama. Haberlerde de okuduğumuz gibi sosyal hizmetler derhal alıyor çocukları. Hiç mi okula gitmedi bu çocuklar? 4 yaşından itibaren zorunlu dr kontrolleri var. Sıkıysa götürme gönderme çocuğu. Ertesi gün kapındalar nerede çocuk diye. Mesela çocuk muayene olurken yanında durabilirsin ama çocuğa sorulan sorulara cevap veremezsin. Bizzat çocuk verecek cevap.

Burada yine cahil ve kocasız duramayan bir anne figürü var. Zaten size devlet bakıyor, koca denen oksijen israfı kuruş kazanmıyor üstüne çocuk yardımlarını sömürüyor. Bu adam beni ve çocuklarımı dövüyor dese hiç şansı yok, sınır dışı ediverirler. Konu sahibi de tüm bunları bildiği halde annesinin yolundan gidiyor. Kendisine git isimsiz ihbar et dedim, tınnn. Ben bu insanları evimde istemiyorum yardım edin dese en azından polis gelip göz korkutur. Pasaport vize kontrolü yapar, otelde kalacağız diye bildirmisşiniz bu adres kayıtlarda yok der korkutan zıplatır bu koloniyi.

Aynı annesinin yaptıklarını yapıyor, kocasına laf kondurmuyor arka çıkıyor. Çocuğu olunca da kocası dövse sövse yine ses çıkarmayacak devlete polise bildirmeyecek.
O zaman eliyle eden boynuyla ceker yapacak bisey yok

ama herkes evliliginde mutsuz olmaz mi illaki .. dört dörtlük evlilik yoktur bence :KK43:
Ben evliliğimde bir gün bile mutsuz olmadım. Siz çalışmamak için kırk bahane arıyorsunuz. Ayrılın gidin çalışın yazık değil mi 21 yaşında bu hayatı yaşamak. Erkek mi yok başka bulursunuz ilerde. Şimdi yok eğitim yok masraf vs diyeceksiniz ama ben de gayet iyi biliyorum şartları merak etmeyin, herkes okurken çalışıyor burda zaten. İnsanın içinde olacak.

ama herkes evliliginde mutsuz olmaz mi illaki .. dört dörtlük evlilik yoktur bence :KK43:
Dalga mı geçiyorsunuz?
İnsanlar sevdikleriyle mutlu olup aile olmak için evleniyor, amaç mutluluk, mutsuz olurlarsa da boşanıyorlar
Ben mutsuz değilim evliliğimde dört dörtlük bir evliliğim var ne olacak şimdi

Mesele 4/4 evlilik degil ki. Ben evliligimde simdiye kadar sükür mutsuz olmadim. Bunun temel sebebi ama eşler olarak ne olursa olsun cekirdek ailemize öncelik verdigimiz. Ailemize de sahip cikiyoruz, ama ilk önce kendi cekirdek ailemiz. Kendinizi herkes mutsuz veya herkesin kocasi böyle diye yalandan teselli etmeyin

Ben evliliğimde bir gün bile mutsuz olmadım. Siz çalışmamak için kırk bahane arıyorsunuz. Ayrılın gidin çalışın yazık değil mi 21 yaşında bu hayatı yaşamak. Erkek mi yok başka bulursunuz ilerde. Şimdi yok eğitim yok masraf vs diyeceksiniz ama ben de gayet iyi biliyorum şartları merak etmeyin, herkes okurken çalışıyor burda zaten. İnsanın içinde olacak.
Evlenmek şart değilki ya bu gençler nasıl yetiştiriliyor anlamıyorum, illa evlenilecek mutsuz bir ömür geçirilecek, bunlar hiç mi mantık sahibi değil ya

Almanya bizi kıskanıyor yeğen biliyorum da o kadar da kötü değildir diye düşünüyordum. O yaşta nasıl evlendiniz kötü bir evde büyümüş olabilirsiniz ama burda bile tek çıkış yolu evlilik değil. Hem de böyle bir evlilik. Otel açıp hizmetini de siz görüyorsunuz. Babama, hasta anneme hizmet ederdim sizin yerinizde olsam. Ama siz gönüllüsünüz, değişmez bu. 2 senedir aynı evde yaşadığınız adama hangi kelimelerle ifade edeyim diyorsunuz. Ömrümüz 500 kelimeyle geçiyor zaten kaç kelime kulanabilirsiniz. İfade etmeye bile korktuğunuz şeyler var bu adama ve hala beni seviyor diyorsunuz.
Bir de lafa gelince ahlak, namus diyen adamların evlerine yedi düveli doldurmaları beni benden alıyor. Nasıl müsaade ediyorsunuz buna, kavgadan daha mı az kötü birşey bu. Tanımadığınız insan ya da eşinizin dayısı da olsa yabancı erkeklerin onca ay evimin içinde ne işi var diye sormak için kelime aramaya gerek yok ki.
Ben eskiden inanmazdım ama bir süredir Müge anlı çukuruna düştüm, bir tarafım bu halkın genişliğine inanamazken, bir yandan da kız çocuklarına ahlak namus diyerek hayatı dar etmelerini şaşkınlıkla izliyorum.
Konu sahibi eşiniz sizi sevmiyor, sevgiden daha da önemlisi sizin yaşam alanınıza da saygı duymuyor. Direk ben böyle yaşamak istemiyorum, düzelt bu durumları deyin ya da susun oturun. Bunların karşılığı hasta anneye 2 gün bakmak değil bu arada. Ama sizin kafanızda normal ve anormal nedir ne değildir hatlar karışmış. Kendinize yaptığınız zararı kimse yapmaz.

Yuvan yıkılmasın istiyorsan. Eşiminde huyu bu. Misafir seviyor napayım alışayım demen lazım

Hatta dogar dogmaz basliyor o zorunlu kontroller.
Yuvadaki ögretmenler, okuldaki ögretmenler cin gibi.
Gecen cocuklar birbirleriyle kudururken ufagin suratina topugu degmis, ama ne degmek, surati morardi komple. Yuvaya girince ögretmen benim agzimdan dinledi, sonra cocugada sordu. Tabi uygun bir dille kimseyi suclamadan. Bülbül gibi öttü ufaklik. Cocuklar böyle anlatir.

Ayrica ev konusunda gelince, bizim kontratda bile yaziyor, Eve Gelen misafir 90 günden bir gün fazla kalacaksa o haneye gecici kiraci olarak kayit ettirilmek zorunda.

Yahu almanyada ac mi kalacak acikda Mi kalacak, Kira yardimi, meslek yardimi hepsi var.

X