- 3 Ağustos 2012
- 5.184
- 15.050
Eşim hiç olmadığı kadar yumuşak başlı kavganın başından beri, o gün “annen beynini yıkamış göndermiş” falan deyince ayrılmak istiyorum demesi üzerine ben artık yeter dedim ve buraya yazdım. Babam da onun daha önceki katı tutumunu bildiği için şimdi o yumuşak davranınca düzelme yolundayız diye düşünüyor. Dün bana diyor ki (babam yabancı biriyle evli 20 senedir), ben de diyorum al babanı da ülkene git diye. İnsan sinirle söylüyor. Daha 1 seneyi doldurmadınız ona da ev erkeği olması için zaman tanı diyor. Ama benimki ev erkeği yolunda değil, sütten kesilme yolunda işte.Sen de söylemişsin zaten tekrar denesen bile belki ilk günler çok güzel geçecek ama sonra yine annesi baskın gelecek, sorunlar aşağılanmalar başlayacak. Sadece süreç uzamış olacak, yuva yuva diyorsun canım ama yuvayı iki yetişkin insan kurar yoksa ev tut, eşyaları doldur içine orası yuva olmuyor, karşılıklı özveriyle olur, emekle olur. Zorlandığını üzüldüğünü biliyorum çok normal ama geçecek. Bence hayatta geçmeyen tek acı evlat acısı. Allah hiç kimseye yaşatmasın,ben ailenin de hazır sen her şeye baştan başlamak için bi cesaretin varken tekrar mı deneseniz demesini anlayamıyorum gerçekten. Hemen terk et boşan diyorsunuz da sanki kolay demişsin de bu yaşadıkların çok mu kolay. İnsanlar çok sorunlu yıllar süren çoluklu çocuklu evliliklerini bile bitiriyor, tabi ki kolay olmuyor, kimse de ohh bitti diye göbek atmıyordur travmatik olaylar bunlar ama kangren tüm vücuda yayılmasın diye tak diye bacağı kesiyor doktorlar, ya ams bekleyelim belki toparlar ama bacaksız mı kalacak ya demiyorlar. Bazen bazı şeylerin pat diye yapılması gerekiyor. Hayat senin, hepimiz seçimlerimizin sonuçlarını yaşıyoruz. Sen şansın varken kullanırsın ya da kullanmazsın
Ben bu siteyi hamileliklerimde kullanıyorum böyle bir bdv bölümünü bile yeni keşfettim ama kadınlarımızın bu çaresizliği, umutsuzluğunu bu kadar yakından ilk kez gördüm, mesleğim gereği kamuda çalıştığım için sosyo-ekonomik durumu genel anlamda düşük kadınları görüyordum evet onların zorluklarını biliyordum Ama burda eğitimli, maddi geliri olan ayakları üzerinde durabilecek kadınların bu kadar aciz olduğunu görmek beni çok sarstı cidden, benim de bir kızım olacak onu nasıl yetiştirmeliyim diye derin sorgulamalara itti beni.
umarım kendi değerini görür geleceğini güzelce çizersin, mutluluk seninle olsun