Konunuzu okuyunca aklıma öküz eniştem geldi. Benim zavallı teyzemde kusura bakmayın ne olur ama sizin öküz eşiniz gibi biriyle evli. Kendisi öğretmen, ama zamanında dul kadın isminden çekinip boşanmamış. Bütün hayatı perişan geçti, başlarda "annen gelecekse bir kaç gün kalsın" diyen öküz enişte, sonradan sonraya "istemiyorum, gelmesin" demeye başladı. Anne-baba bitti, "kardeşlerini de istemiyorum" dedi. Arada pişman olmuş numaraları yaptı, bizlere geldi. Bu seferde bizlerde kavga çıkardı ki biz gitmeyelim diye. Bu arada onlar Balıkesir'de biz Bursa'dayız. Bursa'ya ne zaman gelseler, kavga çıkartıp gittiler. Teyzemin maddi durumu çok iyi, 3 katlı kocaman villa da oturuyor ama " ailemi evimde ağırlayamadıktan sonra ne yapayım ben bu evi" diyor. Yıllarca bu ezikliğini kapatmak için , hep maddi olarak yardım etti anneanneme-dedeme. Koltuklar aldı, buzdolaplarını yeniledi, çamaşır makineleri vs vs.. Ama para ile eşya ile dolar mı bu boşluk dolmadı tabi ki. İki kızları var, babaları sayesinde onlarda anne tarafına düşman. Şu an teyzem 68 yaşında, söylediği tek şey "ahh keşke zamanında bırakabilseydim. Evlatlarım için dayanayım dedim, evlatlarımda babaları gibi".. bu saatten sonra dövünse ne olur.
Kısacası, kusura bakmayın ama düzelmezzzzzzzzzz, bir kere değil bin kere özür dilese aynı. Boşanın boşanmayın diyemem ama, en azından bu sorunlu evliliğe çocuk dünyaya getirmeyin.