• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ailesi beni istemiyor olabilir mi ?

Makyajpamugu

Guru
Kayıtlı Üye
11 Nisan 2014
174
109
303
İzmir
Selam uzun uzun anlatmak istemiyorum özet geçeceğim . Sevgilimin eğitimi benden daha yüksek ben ise yüksekokul mevzunuyum. Aile yapısı olarak onlar daha elit be okumuş insanlar benim ailem ise işçi sınıfı. 8 aylık bir ilişki sonrası evlenme teklifi aldım. 1 ay oldu alalı neredeyse ama daha evlerine bi kere bile gitmedim dışarıda görüştük. Teklif sonrası ailesi beni hiç arayıp tebrik etmedi. Hepsini geçtim . Telefonda bir defa benim aramam ile konuştuk o konuşmada iyi ama mesafeliydi annesi ne aileme selam söyledi ne de evlenme teklif konusu açıldı. Ben mi yanlış düşünüyorum daha aileler tanışmadı. Bir sınavı var erkek arkadaşımın ona girmesini bekliyoruz . 1 buçuk ay falan var nişana acaba ben mi abartıyorum 🙃

Yani ne diyecekler ki arayıp tebrik ederim oğlum teklif etti mi. Benide aramadı kimse ki zaten normal olan bence bu. Sevgilin ile senin aranda herşey. daha söz yok tanışma yok ilgi bekliyorsun. Ki zaten o ilgiyi hiç bir zaman alamicaksin. Bence biraz beklentini düşür. Evlenince el üstünde falan mı olacağını sanıyorsun
Açıkçası benim beklentim sanırım şu , benim oğlum birine evlenme teklifi etti kendisi nasıl biri en azından bi kahve içmediğim tanimaliyim diye düşünmemeyi ve adım atmaması.

Açıkçası benim beklentim sanırım şu , benim oğlum birine evlenme teklifi etti kendisi nasıl biri en azından bi kahve içmediğim tanimaliyim diye düşünmemeyi ve adım atmaması.
Ben ilk olarak Cafe de tanıştım. Sonra bir gün kahvaltıya çağırdı. Bidaha sözde ☺️ boşver çok fazla yüz göz olmaya gelmez bu konular. Zaten sık sık gorusseymisiz ayrılırmisiz biz. 😂😂

Empati yap. Sen daha varlıklı en önemlisi de kulturlu bir ailedensin. Karşı tarafın eğitimini geç çok ciddi kök aile problemi var. Ben de oğluma ya da kızıma istemezdim.
Ama sana da hak veriyorum. İyi bir evlilik fırsatı var. Çok da seviyormuşsun. Niye hayır diyesin?
Burda görev sana düşüyor. Sen eşinin ailesinin kültürüne yetişmeye çalışacaksın. O senin ailenin kültür duzeyine sürekli egilirse biter bu iş. Çevremde de kadın ya da erkek çok örneği var. Kim maddi ya da kültürel ciddi fark olan ailelerde daha alt seviyede olan üste çıkmak için ugrasmali. Öteki türlü üstteki ben bu kadın/adam için hayat kalitemi düşürdüm diyor. Şimdi size çok aşık adam eğer siz akıllı davranmazsaniz bayramda kumarbaz kp ile oturduğunda neredeyim ben hissine kapılacak.
Sizde şimdiden aşağılık kompleksi gelismis. Kim kime evlilik teklifi için tebrik telefonu açıyor ya da kim ilk konuşmada ailene de selam söyle diyor. Bir yandan da oldu bittiye gelsin. Fırsatı kaçırmayım diyorsunuz. Kendi kendinize nisan hesaplamanizdan belli. Maaş farkınız olmayabilir mevcut durumda. Ama karşı tarafın hep potansiyeli var daha çok kazanmak için.
Dediklerim acımasız gelebilir. Ne paspas olun bu evlilik olsun diye ne de üstten bakın. Gerçekci olup o aileye yetişmeye çalışın. 4 yıllık birşey okuyun, yeni dil öğrenin vs vs

Anlıyorum

öncelikle bu kadar kısa sürede olmasının sebebi erkek arkadaşımın yurtdışına taşınma ihtimali beraber gitmek istiyoruz çünkü. Evet denk değiliz birçok açıdan farkındayım fakat ilişkiye başlarken bunun aramızda sorun olup olmayacağına kadar konuştuk. Olmayacağını beni sevdiğini söyledi. Herkes doktor avukar mimar olmak zorunda mı bazen düşünüyorum herkesin hayat şartları ne yazık ki bir değil ailemin hiçbir desteği olmadan okuyabileceğim yaabileceğim belki de buydu. Zaten sorun bu da değil evet pek uygun görmüyorlar birbirlerine farkındayım ama kardeşi bilgisayar muhenıdıydı ıs bulamadı bı donem bı kac bağlantım sayesınde kendısıne yardımcı oldum işe girdi aileme ne aldıysam küçük onlarada alıp gönderdım hep içten ve samimş davrandım. Fakat onlardan da adım bekliyorum. Ailemi aşağıda görmemin sebebi ne yazık ki babam yüzünden kendisi hiç bize sahip çıkmadı kumar borçları tefeciler hayatımız hep böyle geçti. Oysa onların akrabaları savcı gıbı hep okumuş insanlar. Çok üzülüyorum ve onu gerçekten çok seviyorum. Hiç bir lüx alıskanlığım menfaatım yok bir beklentim yok sevgılıoldugumuzdan berı herseyı esıt yapmaya çalışıyorum . Ailesi onun benim güzelliğimle onu etkilediğimi düşünsünler istemiyorum. Onu kullanıyorum sasnsınlar istemiyorum çünk öyle değil.
Ben yorumların aksine eğitiminizde bir uçurum olduğunu düşünmüyorum. Üzmeyin kendinizi. Evet karşınızdaki kişi gercekten belli ve zor bir eğitimden geçmiş, kendini geliştirmiş biri ama siz sadece iki senelik bir bölüm okuduğunuz için eğitimsizlikle suclanamazsınız. Belki fırsatınız olmadı veya belki bu kadar oldu. Kendi hayatınızı elinize almak için çalışıyorsanız ve kendinize kendinizi kanıtlıyorsanız bu yeterli. Aileler bir evlilikte elbette önemli yazılanların aksine bende bir tebrik mesajı veya arama beklerdim çünkü müstakbel eş var karşıda ve eşin ailesi düşman mı sanki? Oğullarının en mutlu gününde buna eşlik etmek ve sizi de oğlunu da tebrik etmek gayet insani bir şey. Kaldı ki yapmamışlar bu noktada üzülmeniz normal ama bence kafaya takmayın ve umursamayın madem seninle iletişime geçmiyorlar sende geçme. Erkek arkadaşınla iyiysen, sana karşı iyiyse ona da bu sorunlarını yansıtma. İnan umursamaz olursan daha dikkat çekici olursun. Onlar iletişim kurarsa kurar kurmazsa çekilirsin. Ne yapıyorsan partnerin için yapıyosun ailesini sevmesen dahi bazen bazı şeyleri görmezden gelmek zorundasın malesef. Devam edemem diyorsan da ayrıl demekten başka bir şey kalmıyor malesef.

Ben ilk olarak Cafe de tanıştım. Sonra bir gün kahvaltıya çağırdı. Bidaha sözde ☺️ boşver çok fazla yüz göz olmaya gelmez bu konular. Zaten sık sık gorusseymisiz ayrılırmisiz biz. 😂😂
Çok teşekkür ederim , sanırım genel olarak tutumları soğuk gerçi ben de böyle mesafeli ama s
Ben yorumların aksine eğitiminizde bir uçurum olduğunu düşünmüyorum. Üzmeyin kendinizi. Evet karşınızdaki kişi gercekten belli ve zor bir eğitimden geçmiş, kendini geliştirmiş biri ama siz sadece iki senelik bir bölüm okuduğunuz için eğitimsizlikle suclanamazsınız. Belki fırsatınız olmadı veya belki bu kadar oldu. Kendi hayatınızı elinize almak için çalışıyorsanız ve kendinize kendinizi kanıtlıyorsanız bu yeterli. Aileler bir evlilikte elbette önemli yazılanların aksine bende bir tebrik mesajı veya arama beklerdim çünkü müstakbel eş var karşıda ve eşin ailesi düşman mı sanki? Oğullarının en mutlu gününde buna eşlik etmek ve sizi de oğlunu da tebrik etmek gayet insani bir şey. Kaldı ki yapmamışlar bu noktada üzülmeniz normal ama bence kafaya takmayın ve umursamayın madem seninle iletişime geçmiyorlar sende geçme. Erkek arkadaşınla iyiysen, sana karşı iyiyse ona da bu sorunlarını yansıtma. İnan umursamaz olursan daha dikkat çekici olursun. Onlar iletişim kurarsa kurar kurmazsa çekilirsin. Ne yapıyorsan partnerin için yapıyosun ailesini sevmesen dahi bazen bazı şeyleri görmezden gelmek zorundasın malesef. Devam edemem diyorsan da ayrıl demekten başka bir şey kalmıyor
Ben yorumların aksine eğitiminizde bir uçurum olduğunu düşünmüyorum. Üzmeyin kendinizi. Evet karşınızdaki kişi gercekten belli ve zor bir eğitimden geçmiş, kendini geliştirmiş biri ama siz sadece iki senelik bir bölüm okuduğunuz için eğitimsizlikle suclanamazsınız. Belki fırsatınız olmadı veya belki bu kadar oldu. Kendi hayatınızı elinize almak için çalışıyorsanız ve kendinize kendinizi kanıtlıyorsanız bu yeterli. Aileler bir evlilikte elbette önemli yazılanların aksine bende bir tebrik mesajı veya arama beklerdim çünkü müstakbel eş var karşıda ve eşin ailesi düşman mı sanki? Oğullarının en mutlu gününde buna eşlik etmek ve sizi de oğlunu da tebrik etmek gayet insani bir şey. Kaldı ki yapmamışlar bu noktada üzülmeniz normal ama bence kafaya takmayın ve umursamayın madem seninle iletişime geçmiyorlar sende geçme. Erkek arkadaşınla iyiysen, sana karşı iyiyse ona da bu sorunlarını yansıtma. İnan umursamaz olursan daha dikkat çekici olursun. Onlar iletişim kurarsa kurar kurmazsa çekilirsin. Ne yapıyorsan partnerin için yapıyosun ailesini sevmesen dahi bazen bazı şeyleri görmezden gelmek zorundasın malesef. Devam edemem diyorsan da ayrıl demekten başka bir şey kalmıyor malesef.
Babam ile ben bile görüşmüyorum onlar neden görüşsün ? Evet haklısınız ama sadece karşımdaki insanın ailesi için okul yükseltmek falan bunlar bana doğru gelmiyor. Ben karşımdaki insanı gerçekten seviyorum ve fırsat olarak değerlendirdiğim için değil onu sevdiğim ve ayrı ilçelerde yaşamak zor olduğu o da aile evinde yaşadığı için özel alanımız dahi olmadığından dert yanıyorum ve bu yüzden de biraz acele ediyorum.

Açıkçası bana böyle bi durum olmamış ortada bir teklif yokmuş görmezden geliyorlarmış gibi davrandıklarını hissettirdikleri için rahatsızım yoksa tebrik falan çok umrumda değil.

Bir de herkes iyi bir fırsat demiş birşey soracağım bu adam doktor olduğu için bi anda aziz biri mi oluyor ? O sadece sınavda benden daha fazla soru çözüp benden daha yoğun eğitim hayatı geçirdi. O da insan o da bana hatalar yapabilir sorumsuz olabilir evine bakmayabilir kötü alışkanlıkları olabilir. Üzücü sahiden insanların böyle düşünmesi bunu kendimi güzel anlatmak için söylemiyorum fakat ben 2 senelik mevzunuyum eğlenceliyim tok gözlüyüm çıkarcı değilim huysuz değilim uyumlu biriyim yalan söylemeyi asla beceremiyorum bunların hiçbirinin bu insanların gözünde değeri olmucak mi kendi kendime isyan etmeye başladım en sonunda 🥲

Bence istemiyorlar..
Doğru bir yaklaşım olmasa bile oğulları için düşündükleri gelin modeli siz.degilsiniz.
Kendi eğitim ve öğretim düzeylerinde,kendi cemiyetlerinden,bilip tanıdiklari muhitlerden bir gelin adayı bekliyorlarmis sanki.
Evlenirken sadece kocayı değil ailesini de alirsiniz,aranızdaki bu yasam farkı bir sure sonra daha çok göze batacak.
En ufak bir tartismanizda bile KV ; "oğlum,biz sana uygun olmadığını söylemiştik" diyerek.ortaligi kizistiracak.
Ben kabul etmezdim,karar sizin.
Bunlarin hepsini şakadanak boyle net nasil anladiniz cok merak ettim.

Bence denk olmayacak Bi tarafınız yok. Yalnız ben gözünün içine bakıyorum sözün bana tehlikeli geldi. Kendinden hem onu hem ailesini üstün görüp de çok öyle gözünde büyütme. Bu davranışlarına yansır karşındaki de bunu hissederse ona göre davranır. Doktorsa kendine doktor. Oturup tıp konuşmadığınız müddetçe yanında geri planda kalacağın bir şey yok.

Bence istemiyorlar..
Doğru bir yaklaşım olmasa bile oğulları için düşündükleri gelin modeli siz.degilsiniz.
Kendi eğitim ve öğretim düzeylerinde,kendi cemiyetlerinden,bilip tanıdiklari muhitlerden bir gelin adayı bekliyorlarmis sanki.
Evlenirken sadece kocayı değil ailesini de alirsiniz,aranızdaki bu yasam farkı bir sure sonra daha çok göze batacak.
En ufak bir tartismanizda bile KV ; "oğlum,biz sana uygun olmadığını söylemiştik" diyerek.ortaligi kizistiracak.
Ben kabul etmezdim,karar sizin.
Aha geldi benim mental sağlık :)

Ben de öğretmenim, sevgilim doktor. Bugün de adama layık olmadığımı öğrendim. Bir de en sevdiğim bacılar demiş doktora doktordan başka denk yoktur diye. Kız niye öyle dediniz bacımsularrrrrr? :KK53:
Ay Allah aşkına ben şu zamanda doktorlara acıyorum şahsen, ne hakettigini görüyor, ne karısı kocayı gorebiliyor, ne doktor kendi önünü görüyor. Sadece meslek. Bu sadece Bi meslek. İnsanları otekilestirmeyi bırakın. Yok o doktormus bunun almancası varmış. Yatağa girdiğinde mi huzurlu olmak istiyorsun, kafa yapısı uyusuyorsa ve iki kişi birbirini seviyorsa, insanların tercihleri 3. Kişileri bağlamaz. Bu anne baba da dahil. Alkol uyuşturucu, sapıklık kötü bir huy yok ise, ve kişi mutlu olabilecegine inancı tam ise evlenilir. Yurutulemezse boşanılır. Teraziye oturmayacaksaniz denklikleri bosverin, doktor olup, güçlü adam güçlü kadın olup da mutlu olamayanları da gördü bu göz. Onceliginiz mutluluk olsun. Gerekirse baştan inşa edersiniz istediğiniz hayatı.

Yorumlarda üstten üstten bakan insanları da anlamış değilim, kimse geldiği yeri unutmamalı, dogacagimiz aileyi de biz secmiyoruz Allah'ın takdiri. Kimsenin haddine değil bunu sorgulamak.

Nişan tarihini düşünmeden önce ailesiyle tanışın ve evlenip evlenmeyeceginize ondan sonra karar verin. Aile sizi istemiyorsa huzurunuz olmaz. Hem belki siz aileyi beğenmeyeceksiniz. Acele etmeyin derim ben.

Selam uzun uzun anlatmak istemiyorum özet geçeceğim . Sevgilimin eğitimi benden daha yüksek ben ise yüksekokul mevzunuyum. Aile yapısı olarak onlar daha elit be okumuş insanlar benim ailem ise işçi sınıfı. 8 aylık bir ilişki sonrası evlenme teklifi aldım. 1 ay oldu alalı neredeyse ama daha evlerine bi kere bile gitmedim dışarıda görüştük. Teklif sonrası ailesi beni hiç arayıp tebrik etmedi. Hepsini geçtim . Telefonda bir defa benim aramam ile konuştuk o konuşmada iyi ama mesafeliydi annesi ne aileme selam söyledi ne de evlenme teklif konusu açıldı. Ben mi yanlış düşünüyorum daha aileler tanışmadı. Bir sınavı var erkek arkadaşımın ona girmesini bekliyoruz . 1 buçuk ay falan var nişana acaba ben mi abartıyorum 🙃
Bence tanımadan yanlış düşüncelere kapılma. Daha tanışmamışsanız görüşmemişseniz niye arasınlar ki sizi aranız da öyle bir samimiyet olmamış ki karşı taraftan bakarsanız onlar da sizi tanımıyorlar. Elitlik konusuna gelirsek bence bu kişiden kişiye değişen bir durum vicdanlı merhametli iyi niyetli insanlarsa bir sorun olacağını düşünmüyorum ben eğer gerçekten elit mütevazi insanlarsa öylelerdir muhakkak 🙂 umarım gönlünüzce olur herşey

Bence sizin eğitim farkı dışında baruz farklılıklariniz var. Hayatimda ilk defa evlikik teklifi aldiğı için karşı aileden tebrik bekleyen birini gördüm.Daha adı resmi olarak konmayan bir ilişkide sevgilinin ailesine hediye alip gondermek falan biraz garip ve bariz kültür farkı. Ayrica sevgiliniz mesleğinin
Kendine sunduğu imkanlardan faydalanarak yurtdışına gitmek istiyor ama siz buna karşınız yani hayaller bile farklı bence. Aile bu karşı çıkışınızı duyunca dahada sorun olucak açikçası ben olsam da sorun ederim.henüz ailerler tanışmamıs bir tarih belirlenmemis ama siz nişan yeri bakiyorsunuz (bir taraf farkli bir şehirde ise en azindan tanışma nisan bir arada yapilir ve bunun için tarih belirlenir bakarsıniz) Ailedeki kultur farkı belki aşılır ama siz kumar falan demisşiniz.elbetteki insan ailesini seçemiyor o ayri ama olumsuz durumlara hazirlikli olun
Ben burada kotu niyetli oldugunuzu düsünmüyorum umarim sizin içinde hayirlisi ne ise o olur. Mutlu olmanizi ve sureci sorunsuz atlatmanızı dilerim

Bir de herkes iyi bir fırsat demiş birşey soracağım bu adam doktor olduğu için bi anda aziz biri mi oluyor ? O sadece sınavda benden daha fazla soru çözüp benden daha yoğun eğitim hayatı geçirdi. O da insan o da bana hatalar yapabilir sorumsuz olabilir evine bakmayabilir kötü alışkanlıkları olabilir. Üzücü sahiden insanların böyle düşünmesi bunu kendimi güzel anlatmak için söylemiyorum fakat ben 2 senelik mevzunuyum eğlenceliyim tok gözlüyüm çıkarcı değilim huysuz değilim uyumlu biriyim yalan söylemeyi asla beceremiyorum bunların hiçbirinin bu insanların gözünde değeri olmucak mi kendi kendime isyan etmeye başladım en sonunda 🥲
bence sen anlattığın gibi biri değilsin. karşı taraf anlamış olacak ki böyle mesafeli duruyor.

neden kendini övdün ki şimdi? tam tersine sinsi olduğunu hissettirdi son yazdıkların. ben yemem bu ayakları. geç kızım.

Back