• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ailesi beni istemiyor olabilir mi ?

Makyajpamugu

Guru
Kayıtlı Üye
11 Nisan 2014
174
109
303
İzmir
Selam uzun uzun anlatmak istemiyorum özet geçeceğim . Sevgilimin eğitimi benden daha yüksek ben ise yüksekokul mevzunuyum. Aile yapısı olarak onlar daha elit be okumuş insanlar benim ailem ise işçi sınıfı. 8 aylık bir ilişki sonrası evlenme teklifi aldım. 1 ay oldu alalı neredeyse ama daha evlerine bi kere bile gitmedim dışarıda görüştük. Teklif sonrası ailesi beni hiç arayıp tebrik etmedi. Hepsini geçtim . Telefonda bir defa benim aramam ile konuştuk o konuşmada iyi ama mesafeliydi annesi ne aileme selam söyledi ne de evlenme teklif konusu açıldı. Ben mi yanlış düşünüyorum daha aileler tanışmadı. Bir sınavı var erkek arkadaşımın ona girmesini bekliyoruz . 1 buçuk ay falan var nişana acaba ben mi abartıyorum 🙃

Ne münasebet tavlanan benim laan de. 🤣
Aşk diye bir gerçek var. :KK53:
Konu sahibine gelirsek, yüksekokul ve tıp arasında ciddi bir fark var. Buna katılmadan edemeyeceğim. Bu forumda lisans mezunu haliyle ilkokul mezununa, lise mezununa yönelen kadınlara yapma etme demişliğim var.
Bu konuda da bir tık sorun var açıkçası. Ama dil biliyormuş, kariyerini yönlendirme aşamasındaymış. Bu iyi bence. Ama yurtdışına evlenip gidince evde oturursa o zaman sıkıntı bak.

Konuyu ilk okuduğumda gereksiz bir kuruntu olduğunu düşünmüştüm fakat diğer yorumlarınızı okudukça ailenin cok olumlu bakmadığını düşünüyorum.

Ailesine de bir şeyler alıp göndermeyin .
Yaranmak için yaptığınızı düşünürler .
Sevgiliniz mutlaka bahsetmiştir işinizden, ailenizden bu evliliği istemiyorlardır muhtemelen .
Sizi tanısınlar bakalım belki fikirleri değişir.
Hakkınızda hayırlısı neyse o olsun .

Selam uzun uzun anlatmak istemiyorum özet geçeceğim . Sevgilimin eğitimi benden daha yüksek ben ise yüksekokul mevzunuyum. Aile yapısı olarak onlar daha elit be okumuş insanlar benim ailem ise işçi sınıfı. 8 aylık bir ilişki sonrası evlenme teklifi aldım. 1 ay oldu alalı neredeyse ama daha evlerine bi kere bile gitmedim dışarıda görüştük. Teklif sonrası ailesi beni hiç arayıp tebrik etmedi. Hepsini geçtim . Telefonda bir defa benim aramam ile konuştuk o konuşmada iyi ama mesafeliydi annesi ne aileme selam söyledi ne de evlenme teklif konusu açıldı. Ben mi yanlış düşünüyorum daha aileler tanışmadı. Bir sınavı var erkek arkadaşımın ona girmesini bekliyoruz . 1 buçuk ay falan var nişana acaba ben mi abartıyorum 🙃
Bizim ülkede denklik meselesi konu olur.Her ailede olur inanın.Siz arkadaşınıza güveniyorsanız kendinizden emin olacak dik duracaksınız.İki aileyi de fazla görüştürmeyeceksiniz.Bu arada o yapıldı onu dedi demedi bunları beklemeyeceksiniz.Modern yeni nesil dünyada yok böyle bir şey.Bu kafa ile olmaz o zaman..
Bence yurt dışını destekleyin burada üzüleceksiniz gibi geliyor....

Aileler tanışmadı ama nişan tarihi belli. Hımmmm

Sevgilinizin icinde bulundugu cemiyeti cok iyi biliyorum. Nereden mi biliyorum? Kendi ailemden. 😬

Benim esim tip fakultesi mezunu ama uzerine doktora yapmis, doktora yaptigi alanda calisiyor hekimlik yapmiyor. Evlendigimizde ben yuksek lisans mezunu bir muhendistim, doktoramin 1.senesindeydim. Gecen sene doktorayi bitirdim ve bizzat kendi akrabalarim beni 'esime yetistigim' icin tebrik etti. 🤦🏻‍♀️

Ayrica yine ayni akrabalar kendisini gelistirip muhendis oldugu halde, hizmet sektorunde calisan ailesi olan ailenin gelinlerinden birine ve cocuguna bariz bir bicimde farkli davraniyorlar malesef.

Ozellikle 1-2 onceki kusakta bu yargilamayi kirmak cok zor. Belki kisisel algilamamaniz gerekir, sizin profilinizde baska bir kadin olsaydi o da ayni muameleyi gorecekti.

8 aylık ilişki için evlilik konusu çok yeni. Daha birbirinizi tanıyor sayılmazsınız.
Ailesinin sana davranışları normal.

Evlilik teklifini 1 ay önce alıp, 2 aya nişan olması da acele. Niye bu kadar acele ediyorsunuz?

Aynen aşko, bazı kızlar evlenir evlenmez anasını danasını ihya etme peşine düşebiliyor, ben görüyorum böyle ailelerden gelip azcık eli yüzü düzgün birini bulanlar ilk önce kardeşlerini sonra anasını babasını falan sokuyor eve, altın kızlar diyoruz bunlara, bütün aileyi tek başına döndürüyor ffkfkfk konu sahibi için demiyorum kendisine o kadar vakıf değilim üstüne alınmasın ama çocuğun ailesi de görüyordur öyle tipleri ondan çekiniyorlardır.
8 aylık ilişki için evlilik konusu çok yeni. Daha birbirinizi tanıyor sayılmazsınız.
Ailesinin sana davranışları normal.

Evlilik teklifini 1 ay önce alıp, 2 aya nişan olması da acele. Niye bu kadar acele ediyorsunuz?
Yurtdışına gidicek çünkü ikimiz de neredeyse 30 şu yaşlardayız nasıl yapalım uzak mesafe ilişkisi mi yaşayalım dersiniz ?

Sevgilinizin icinde bulundugu cemiyeti cok iyi biliyorum. Nereden mi biliyorum? Kendi ailemden. 😬

Benim esim tip fakultesi mezunu ama uzerine doktora yapmis, doktora yaptigi alanda calisiyor hekimlik yapmiyor. Evlendigimizde ben yuksek lisans mezunu bir muhendistim, doktoramin 1.senesindeydim. Gecen sene doktorayi bitirdim ve bizzat kendi akrabalarim beni 'esime yetistigim' icin tebrik etti. 🤦🏻‍♀️

Ayrica yine ayni akrabalar kendisini gelistirip muhendis oldugu halde, hizmet sektorunde calisan ailesi olan ailenin gelinlerinden birine ve cocuguna bariz bir bicimde farkli davraniyorlar malesef.

Ozellikle 1-2 onceki kusakta bu yargilamayi kirmak cok zor. Belki kisisel algilamamaniz gerekir, sizin profilinizde baska bir kadin olsaydi o da ayni muameleyi gorecekti.
O kadar haklısınız ki kendi arkadaşım bana nasıl tavladın doktoru diyor . Ama bakıyorum sadece statü gelir olarak arada uçurum yok açıkçası maaşlarda . Bu sefer ben de düşünüyorum doktor biriyle olmak gerçekten bu kadar önemli mi ? Neyse sonuç olarak ben buyum maalesef ona yetişmek için okulumu uzatmayı falan düşünmüyorum. Ama elimden geldiğince çalışır ona destek olurum fakat sırf insanlar ne diyor diye okumaya devam etmek saçma geliyor. Beni en iyi siz anlarsınız diye düşünüyorum. Teşekkür ederim 🙏

Yurtdışına gidicek çünkü ikimiz de neredeyse 30 şu yaşlardayız nasıl yapalım uzak mesafe ilişkisi mi yaşayalım dersiniz ?

Ben pek senin 30lu yaşlarda olduğunu düşünmemiştim. Tam tersi daha böyle 20lerinin başında, max 25 gibi gelmiştin.

30lu yaşlarda kendi eğitimini tamamlamış, iş hayatında kariyeri olan biriysen otur nişanlınla ve ailesiyle konuş nişan düğün işini. Niye karşı taraftan adım bekliyorsun? Hatta sadece nişanlınla konuş plan yap, onun ailesini karıştırma.

Ben pek senin 30lu yaşlarda olduğunu düşünmemiştim. Tam tersi daha böyle 20lerinin başında, max 25 gibi gelmiştin.

30lu yaşlarda kendi eğitimini tamamlamış, iş hayatında kariyeri olan biriysen otur nişanlınla ve ailesiyle konuş nişan düğün işini. Niye karşı taraftan adım bekliyorsun? Hatta sadece nişanlınla konuş plan yap, onun ailesini karıştırma.
Teşekkür ederim evet ben de öyle yapma kararı aldım zaten bu şekilde yapıyoruz sadece ailesine daha ne zaman olacağını söylememiş sanırım benim beklentilerimin bazıları çok uç ve insanları olduğu gibi kabullenmem gerekebilir yani herkes sevgi kelebeği olamaz bu pek doğru değil :) teşekkürler tekrardan

O kadar haklısınız ki kendi arkadaşım bana nasıl tavladın doktoru diyor . Ama bakıyorum sadece statü gelir olarak arada uçurum yok açıkçası maaşlarda . Bu sefer ben de düşünüyorum doktor biriyle olmak gerçekten bu kadar önemli mi ? Neyse sonuç olarak ben buyum maalesef ona yetişmek için okulumu uzatmayı falan düşünmüyorum. Ama elimden geldiğince çalışır ona destek olurum fakat sırf insanlar ne diyor diye okumaya devam etmek saçma geliyor. Beni en iyi siz anlarsınız diye düşünüyorum. Teşekkür ederim 🙏

Bazi insanlar gercekten statu bagimlisi. Benim annem babam dahil baba tarafim komple doktor anne tarafim komple hukukcu. Benim jenerasyonuma kadar muhendislik fakultesi mezunu bile yoktu inanir misiniz, ben ilk 1000'e girip muhendislik fakultesi yazdim diye yarim agizla sevindiler 😂 O yuzden aile icin hicbir zaman yeterli olmayacaginiza hazir olun, asil onemli olan sevgiliniz her kosulda yaninizda olacak mi.

Bak arkadaşım herkes seni gömmüşte kimse ailesini seçemiyor. Öyle yada böyle o aileden çıkıp 2 yıllıkta olsa okumuşsun. İngilizcen sayesinde başka bir iş bulabilmişsin. Boş boş evde oturmuyorsun. Güzellik önemli herkes başta dış görünüşe bakar sonra kafasına uyarsa ilişkiye devam eder. Seni ailesi istemiyorsa senin değil karşındakinin kararlı olması önemli. Bir de doktorların çalışma saati çık yoğun olduğundan daha az çalışma saati olan daha rahat meslekler ile evliliği tercih ederler ki çocuk bakımı ev sorumluluğunu daha rahat atabilsin. İnşallah mutlu olursun

Bak arkadaşım herkes seni gömmüşte kimse ailesini seçemiyor. Öyle yada böyle o aileden çıkıp 2 yıllıkta olsa okumuşsun. İngilizcen sayesinde başka bir iş bulabilmişsin. Boş boş evde oturmuyorsun. Güzellik önemli herkes başta dış görünüşe bakar sonra kafasına uyarsa ilişkiye devam eder. Seni ailesi istemiyorsa senin değil karşındakinin kararlı olması önemli. Bir de doktorların çalışma saati çık yoğun olduğundan daha az çalışma saati olan daha rahat meslekler ile evliliği tercih ederler ki çocuk bakımı ev sorumluluğunu daha rahat atabilsin. İnşallah mutlu olursun
Evet mesela bayramda boşum ben fakat o çalışacak ve bir tatil yapamayacağız bu büyük ihtimalle hayatımız boyunca bu şekilde olucak çoğu zaman hastane de geçirecek keşke herkes siz gibi düşünse o kadarsa olumlu değil bazen keşke memur falan olsaydı çok daha kolay olurdu kimsenin benden herhangi bir beklentisi olmazdı diyorum . 🥹

Ayyy hiç takılmayın valla içlerine girince daha iyi anlarsınız.
Benim kv. Nişanlı olduğum dönemde bile arayıp sormazdi ben ayıp olmasın diye haftada bı arardım. Geldim baktım yine işine geldiği gibi bende kafama göre davraniyorum mesafeliyim kafam rahat 😏

önemli olan sevgilinin duruşu , seni ezdirmemesi.
Doktor olması değil sorun bence ,erkek aileleri genelde oğluşlarına kimseyi layık görmezler. Sizin ki extra bir kıyaslama olayına girmişler şimdiden. İkinizde iş güç sahibisiniz siz istedikten sonra herkesin çenesini kapatabilirsiniz . Bu arada aranızda çok uç bir noktada yok yani . Dil bilmeniz her zaman artı mesela …

Ailene değer vermiyorlar daha şimdiden bu ilişki yürümez.

Ben sorun göremedim açıkçası. Beklentilerinizi düşürün. Mesafeli eş ailesi en iyisidir, en tatlısıdır. Ben evleneceğim adama bakarım.. Ne olmuş doktor olmuşsa ? İki lafı bi araya getiremeyen ne doktorlar gördüm. Ne oluyor benden üstün mü oluyor, yoo sadece tıp eğitimi almış kafası çalışıyor falan filan.. Çok yakın arkadaşım doktor her sorununda bize dert yanıyor bizden akıl alıyor o kadar uzak ki sosyal ilişkilerden.. Ailesiyle bile derdi olsa bize geliyor.. 2 yıllık bitirip kendini geliştirmiş, dil öğrenmiş, mis gibi işte çalışıyorsun, kardeşine bile iş ayarlıyorsun. Demek ki ilişkilerin kuvvetli, kendine güvenin var. Karşılarında ezik durma. Onaylanma ihtiyacı içine girme. Yoksa ilişkini yıpratırsın. Ha evleneceğin adam seni ezik görürse kendini üstün gördüğünü ima ederse hiç durma..

Bence henüz bir şey söylemek için erken. Biraz daha bekleyin. Sınavı atlatsin. Şuan sınavın verdiği stresle askıya almış olabilirler. Bir süre daha bekleyin. Daha sonra uygun bir dille kendisine açarsınız konuyu eğer hala daha ses yoksa.

Yani ne diyecekler ki arayıp tebrik ederim oğlum teklif etti mi. Benide aramadı kimse ki zaten normal olan bence bu. Sevgilin ile senin aranda herşey. daha söz yok tanışma yok ilgi bekliyorsun. Ki zaten o ilgiyi hiç bir zaman alamicaksin. Bence biraz beklentini düşür. Evlenince el üstünde falan mı olacağını sanıyorsun

Back