• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ailesi beni istemiyor olabilir mi ?

Makyajpamugu

Guru
Kayıtlı Üye
11 Nisan 2014
174
109
303
İzmir
Selam uzun uzun anlatmak istemiyorum özet geçeceğim . Sevgilimin eğitimi benden daha yüksek ben ise yüksekokul mevzunuyum. Aile yapısı olarak onlar daha elit be okumuş insanlar benim ailem ise işçi sınıfı. 8 aylık bir ilişki sonrası evlenme teklifi aldım. 1 ay oldu alalı neredeyse ama daha evlerine bi kere bile gitmedim dışarıda görüştük. Teklif sonrası ailesi beni hiç arayıp tebrik etmedi. Hepsini geçtim . Telefonda bir defa benim aramam ile konuştuk o konuşmada iyi ama mesafeliydi annesi ne aileme selam söyledi ne de evlenme teklif konusu açıldı. Ben mi yanlış düşünüyorum daha aileler tanışmadı. Bir sınavı var erkek arkadaşımın ona girmesini bekliyoruz . 1 buçuk ay falan var nişana acaba ben mi abartıyorum 🙃

bence sen anlattığın gibi biri değilsin. karşı taraf anlamış olacak ki böyle mesafeli duruyor.

neden kendini övdün ki şimdi? tam tersine sinsi olduğunu hissettirdi son yazdıkların. ben yemem bu ayakları. geç kızım.
Kendimi mi kötüleyim ki zaten beynim otomatik olarak bu ara kendimi aşağıda hissettiriyor daha iyi olurdu değil mi 🙃 Kusura bakmayın karşımda ki insan da gözlemlediğim kadarıyla iyi biri ben de öyleyim sadece bu farklılıklar canımı sıkıyor. Sizin beni sinsi olarak görmeniz ben de herhangi birşey ifade etmiyor teşekkürler yine de yorumlarınız için 🥰

Bir de herkes iyi bir fırsat demiş birşey soracağım bu adam doktor olduğu için bi anda aziz biri mi oluyor ? O sadece sınavda benden daha fazla soru çözüp benden daha yoğun eğitim hayatı geçirdi. O da insan o da bana hatalar yapabilir sorumsuz olabilir evine bakmayabilir kötü alışkanlıkları olabilir. Üzücü sahiden insanların böyle düşünmesi bunu kendimi güzel anlatmak için söylemiyorum fakat ben 2 senelik mevzunuyum eğlenceliyim tok gözlüyüm çıkarcı değilim huysuz değilim uyumlu biriyim yalan söylemeyi asla beceremiyorum bunların hiçbirinin bu insanların gözünde değeri olmucak mi kendi kendime isyan etmeye başladım en sonunda 🥲
Sen niye içlendin ki şimdi canım benim, kimse doktor diye wowowo olmadı, doktorun kıymeti mi var artık, kaçabilen yurtdışına kaçıyor, ne eski saygıyı görebiliyor gariplerim ne de gelecek vaad ediliyor onlara. Geldiğiniz ailelerin ve çevrenin farklarından bahsedildi, ailesinin sana neden böyle umursamaz davrandığı hakkında fikir verildi. Hayal dünyasından çıkmak üzdü sanırım biraz. Üzülme ya senin suçun değil, aşamayacağın şey de değil ama kolay da olmayacak işin. Bunu anlatmaya çalışıyoruz.

Açıkçası bana böyle bi durum olmamış ortada bir teklif yokmuş görmezden geliyorlarmış gibi davrandıklarını hissettirdikleri için rahatsızım yoksa tebrik falan çok umrumda değil.
Peki aileler tanismadi. Resmi olarak konusulmus bisey yok. Nisan nasil olucak benjm kafam ona basmadi. Aileler nişanda mi tanisicak?

Peki aileler tanismadi. Resmi olarak konusulmus bisey yok. Nisan nasil olucak benjm kafam ona basmadi. Aileler nişanda mi tanisicak?
Farklı illerde yaşanıyor ise çok normal zaten. İsteme söz nişan aynı gün yapılıyor uzak olunca. Bizde de öyle oldu ve öncesinde beni de arayan olmadı. Çok da takılacak bir durum değil bence

bence sen anlattığın gibi biri değilsin. karşı taraf anlamış olacak ki böyle mesafeli duruyor.

neden kendini övdün ki şimdi? tam tersine sinsi olduğunu hissettirdi son yazdıkların. ben yemem bu ayakları. geç kızım.
İnsanın kendini kanıtlamak zorunda kalması zor bir şey umarım yaşamazsınız. Karşısında sevdiği adama karşı belki kendini kötü hissediyor ister istemez kendisini geliştirdiğini düşünse bile ve kendini kendine kanıtlamış olsa bile. Açıkçası benimde korktugum durumlardan biridir bu konu eşimde daha düşük bir kariyere sahip olmak. Kendini de övdüğü bir şey yok iyi niyetli olduğundan iletişiminin kuvvetli olduğundan yabancı dilinden bahsetmiş kim bilir çocugun ailesi cocugu nasıl övüyorlardır.

İnsanın kendini kanıtlamak zorunda kalması zor bir şey umarım yaşamazsınız. Karşısında sevdiği adama karşı belki kendini kötü hissediyor ister istemez kendisini geliştirdiğini düşünse bile ve kendini kendine kanıtlamış olsa bile. Açıkçası benimde korktugum durumlardan biridir bu konu eşimde daha düşük bir kariyere sahip olmak. Kendini de övdüğü bir şey yok iyi niyetli olduğundan iletişiminin kuvvetli olduğundan yabancı dilinden bahsetmiş kim bilir çocugun ailesi cocugu nasıl övüyorlardır.
Şöyle söyleyim annesinin en büyük hobilerinden biri oğlunun bilgi yarışmasında birinci olduğu DVD leri izlemek falan arada bahsediyordu sevgilim şaka dahi olarak olsa . Hatta kendi ağzıyla söyledi bi ara doktor bi gelin hayali varmış fakat artık iyi bir insan olsun yeter diyormuş. Tabi size çok detaylı anlatmadım ama bir kere ailesiyle yemek yedim dışarı da 2 senelik mevzunu olunca öyle bir hmm dedi ki kadın yerin dibinde hissettim kendimi yüz ifadesinden şaşkınlığını anladım mesela .

Şöyle söyleyim annesinin en büyük hobilerinden biri oğlunun bilgi yarışmasında birinci olduğu DVD leri izlemek falan arada bahsediyordu sevgilim şaka dahi olarak olsa . Hatta kendi ağzıyla söyledi bi ara doktor bi gelin hayali varmış fakat artık iyi bir insan olsun yeter diyormuş. Tabi size çok detaylı anlatmadım ama bir kere ailesiyle yemek yedim dışarı da 2 senelik mevzunu olunca öyle bir hmm dedi ki kadın yerin dibinde hissettim kendimi yüz ifadesinden şaşkınlığını anladım mesela .
Anlıyorum sizi. İş erkek arkadaşınızda bitiyor ya. Bu tarz durumlarda ailesine karşı sizi savunmalı bence. Onun yapacakları çok önemli. köprüyü kuracak kişi sevgiliniz buna alındığınızı anlamamasının imkanı yok.

Anlıyorum sizi. İş erkek arkadaşınızda bitiyor ya. Bu tarz durumlarda ailesine karşı sizi savunmalı bence. Onun yapacakları çok önemli. köprüyü kuracak kişi sevgiliniz buna alındığınızı anlamamasının imkanı yok.
O fark etmediğini söyledi. Annem ve babamın ayrı olduğunu söyledim mesela konu açılınca üstüne 3-4 tane soru sordu keşke biraz bekleseydi ben zaten anlatırdım ilerleyen zamanlarda samimileştikçe fakat çok üzücüydü bu anlarda benim için . Şimdi ister istemez kendimi küçümsemeye başladım kendimde olumlu bir yön arıyorum . İnsanlar için çok kolay maalesef bazı şeyler böyle olsun ben de istemezdim yıpratıcı bir süreç açıkçası

kendimi kanıtlamaya hiçbir zaman ihtiyacım olmadı. bende bana göre daha yüksek profilli bir aileye gelin gidiyorum. hiç böyle triplerim olmadı. aileme ve bana karşı çok iyi davrandı/davranıyor karşı taraf.

buradaki sorun soru sahibinin aslında kendini düşük görmesi. neysen osundur. teklif gelince hangimiz karşı tarafın ailesi tarafından arandık? bu kadar küçük şeylerden sorun yaratacak bir kompleks var karşılarında ki eğitimli ve görgülü tipler hemen anlar bu kompleksi.

öte yandan soru sahibinin sevgilisinin ailesinin sıkıntısı oğullarını kaf dağında görmeleri. büyük ihtimal oğulları doktor da olsa çok parlak/yakışıklı bir tip değil, bu hanım kızımıza böyle vuruldu.

nedense öyle bir elektrik aldım bilemiyorum.

illa doktor doktorla evlenecek kafasında değilim. ama o denklik öyle bir fark ediliyor ki. doktor-öğretmen, dokotr-mühendis, doktor-hemşire ile doktor-ve bu hanım kızımız aynı kulvarda değil.

acı gerçeklerin olayı bu. acıtır.

kendimi kanıtlamaya hiçbir zaman ihtiyacım olmadı. bende bana göre daha yüksek profilli bir aileye gelin gidiyorum. hiç böyle triplerim olmadı. aileme ve bana karşı çok iyi davrandı/davranıyor karşı taraf.

buradaki sorun soru sahibinin aslında kendini düşük görmesi. neysen osundur. teklif gelince hangimiz karşı tarafın ailesi tarafından arandık? bu kadar küçük şeylerden sorun yaratacak bir kompleks var karşılarında ki eğitimli ve görgülü tipler hemen anlar bu kompleksi.

öte yandan soru sahibinin sevgilisinin ailesinin sıkıntısı oğullarını kaf dağında görmeleri. büyük ihtimal oğulları doktor da olsa çok parlak/yakışıklı bir tip değil, bu hanım kızımıza böyle vuruldu.

illa doktor doktorla evlenecek kafasında değilim. ama o denklik öyle bir fark ediliyor ki. doktor-öğretmen, dokotr-mühendis, doktor-hemşire ile doktor-ve bu hanım kızımız aynı kulvarda değil.

Kendi kendine hissetiği birşey olsaydı bence erkek arkadaşının mesleğini öğrendiğinde bu komplekse girerdi. Hayal edin ailesi ile tanışıyorsunuz ve ailesi siz mesleğini söylediğinde yüzü düşüyor. hissetmez misiniz bunu? salak olmak lazım ki hissetmeyesiniz. Böyle bir şeyi yaşadıktan sonrada belki o amaçla yapmadıkları herşeyi ona yoracak ister istemez. Sizin karşınıza çıkan insanlar demekki bu kadar statü ve mesleğe önem veren insanlar olmamış. Ne güzel şanslısınız belki siz mesleğinizi söylediğinizde sevgilinizin annesinin yüzü düşseydi siz de aynı duyguyu hissederdiniz. Çevremde bir sürü doktor-öğretmen ilişkisi var bu arada ve ilk kez aynı kulvarda olmadıklarını sizden duydum.

Ay bir dizi vardı Kibariye Hanım. Zengin aileye gelin gitmek isteyen kıza eğitim veren çocuk şey diyordu. Zengin ve elit kesimin gururunu kıramazsın. Alınganlık aşağılık kompleksi olanlara özgüdür diyordu kıza. :D
Ben izlerken şok geçirmiştim. Harbiden elit birisinin neyle gururunu inciteceksin ki diye dank etmişti.

Bakın şimdi yüksek profil bir aileye gelin gitmek sorun değil önemli olan karşılaştığınız insanlar böyle bir durumda daha önce bir kere nişanlandığımı ve beni aldatınca ayrılmak durumunda kaldığımı size anlatmıştım fakat şöyle düşünün o insanlarda okumuş ve bizden üst profilde olmalarına rağmen öyle duyarlıydılar ki kadın bana bi kere babam hakkında bir soru sormadı üzmemek için. Ya da annesi hiç okuduğum okulu duyunca ağzı burnu değişmedi . Böyle bir insan karşısında ben de kompleks yapmadım hiç kız çocukları olmadığı için beni çok sevdiğini söylersin ve genel olarak hiç kendimi kötü hissetmedim. Sonuç olarak bazı şeyler ne yazık ki sizin elinizde olmayabiliyor. Beni biraz anladığınızı düşünüyorum. Sevgilim gayet iyi ve yakışıklı biri en azından benim açımdan denk olduğumuzu düşünüyorum. Benden önce de ilişki tecrübeleri mevcut fakat farklı bir nakış açısı teşekkürler yorumlarınız için

Kendi kendine hissetiği birşey olsaydı bence erkek arkadaşının mesleğini öğrendiğinde bu komplekse girerdi. Hayal edin ailesi ile tanışıyorsunuz ve ailesi siz mesleğini söylediğinde yüzü düşüyor. hissetmez misiniz bunu? salak olmak lazım ki hissetmeyesiniz. Böyle bir şeyi yaşadıktan sonrada belki o amaçla yapmadıkları herşeyi ona yoracak ister istemez. Sizin karşınıza çıkan insanlar demekki bu kadar statü ve mesleğe önem veren insanlar olmamış. Ne güzel şanslısınız belki siz mesleğinizi söylediğinizde sevgilinizin annesinin yüzü düşseydi siz de aynı duyguyu hissederdiniz. Çevremde bir sürü doktor-öğretmen ilişkisi var bu arada ve ilk kez aynı kulvarda olmadıklarını sizden duydum.
Çok teşekkür ederim birazda olsa olumlu yorumlarınız için ben de aynısını düşünüyorum maalesef ki yüksek profile sahip olmaları değil size olan tutumları önemli

Son olarak diliniz çok sivri yine de kötü yorum yapmak istemiyorum lakin bugün size böyle hissettirmemiş olabilirler fakat bir gün öyle bir şey ile karşılaşırsınız ki siz de bu hislere girebilirsiniz . Umarım başınıza gelmez sevgili Kibariye’nin annesi :))))

Valla konu sahibesi bu iş olmaz bence neden dersen daha karşı tarafı adam gibi tanımadan uzaktan uzağa komplekse girmişsin. Belki onların derdi olmayacak senin ailen de eğitimin de ama sen bu şekilde davranarak yanlarında kendini onlardan az hissettiğini göstericeksin bir şekilde, onlar da anlayacaklar sonra sen kötü hissediceksin. Sonra da nişanlın arkandan amma kompleksliymşm diye düşünecek... benim gördüğüm kadarıyla genelde böyle oluyor. Türkiye gibi sosyal hayatın da, sosyal sınıfların da her şeyin de para para para şeklinde olduğu yerlerde , birbirinizi sevseniz bile o farklılıklar gelip peşinizi rahat bırakmıyor aynen popüler dizide olduğu gibi. Kavuşmayı çok bekleyen çift kavuştu ama 1 gün mutlu olamadı, aileler düğüne, misafirliğe gelince gerilim oldu mesela. Bir de tanıdığım bir çift vardı, nişanda ayrıldılar. Onlar da çok çok farklı ama aşık olduk dediler. Sonra nişan süresinde ayrıldılar, ev döşedikleri bir gün kız çok çiğ ve saygısızca bir şekilde davranmış, adamın annesine tonla laf etmiş KV de çıkıp gitmiş sonra da ayrıldılar. Kısacası sen de öyle komplekse girip saçmalarsan sizin iş de çok sürmez diye düşünüyorum.Kafayı değiştirmen lazım yoksa bu işi bozarsın.

Valla konu sahibesi bu iş olmaz bence neden dersen daha karşı tarafı adam gibi tanımadan uzaktan uzağa komplekse girmişsin. Belki onların derdi olmayacak senin ailen de eğitimin de ama sen bu şekilde davranarak yanlarında kendini onlardan az hissettiğini göstericeksin bir şekilde, onlar da anlayacaklar sonra sen kötü hissediceksin. Sonra da nişanlın arkandan amma kompleksliymşm diye düşünecek... benim gördüğüm kadarıyla genelde böyle oluyor. Türkiye gibi sosyal hayatın da, sosyal sınıfların da her şeyin de para para para şeklinde olduğu yerlerde , birbirinizi sevseniz bile o farklılıklar gelip peşinizi rahat bırakmıyor aynen popüler dizide olduğu gibi. Kavuşmayı çok bekleyen çift kavuştu ama 1 gün mutlu olamadı, aileler düğüne, misafirliğe gelince gerilim oldu mesela. Bir de tanıdığım bir çift vardı, nişanda ayrıldılar. Onlar da çok çok farklı ama aşık olduk dediler. Sonra nişan süresinde ayrıldılar, ev döşedikleri bir gün kız çok çiğ ve saygısızca bir şekilde davranmış, adamın annesine tonla laf etmiş KV de çıkıp gitmiş sonra da ayrıldılar. Kısacası sen de öyle komplekse girip saçmalarsan sizin iş de çok sürmez diye düşünüyorum.Kafayı değiştirmen lazım yoksa bu işi bozarsın.
Düşüncelerinize katılıyorum fakat diyorum ya onların surat yaptığını ve biraz hayal kuraklığı yaşadığını gördüm bu durum beni üzdü fakat yine de bütün sorulara gülümseyerek içtenlikle cevap verdim elimden geleni yapıyorum merak etmeyin.

doktor-öğretmen'de sorun yok dedim zaten. aslında bu hanım kızımız-doktor ile de statü olarak sorun görmüyorum. zihniyette bitiyor olay. tekrar okuyun yazdığımı.

soru sahibinin önceden de nişanlılık hikayesi olması, ailesinin durumu, anne-baba ayrılığına bile takılmıştır karşı taraf. cam fanusta mı yaşıyorsunuz bilmiyorum.

Önyargıları parçalamak, atomu parçalamaktan daha zordur, Einstein'ın sözü bu. Keşke böyle bir dünyada yaşamasaydık ama. Gerçek bu. Olmamazlıktan olur yaratmayalım.

Son olarak diliniz çok sivri yine de kötü yorum yapmak istemiyorum lakin bugün size böyle hissettirmemiş olabilirler fakat bir gün öyle bir şey ile karşılaşırsınız ki siz de bu hislere girebilirsiniz . Umarım başınıza gelmez sevgili Kibariye’nin annesi :))))
Büyük konuşmayayım da o çok zor be gülüm. Bana böyle muamele çekecek kişi daha anasının karnından doğmadı. :)

Bu kinayeli konuşmalarınız işte bana sinsi olduğunuzu hissettirdi. İnceden inceye laf sokma çabanız, sahte tebessümünüz, karşı tarafa da sirayet etmiş olmalı. Bu takıntığınız minnoş üslubun altındaki aşağılık kompleksini gördüğüm için sivri dillimi kullanıyorum. İşte karşı taraf da mesafeler koyarak, sizinle tanışmaya tenezzül bile etmeyerek sizin bu tavrınıza karşılık veriyor.

Ama şu an fark ettim ki, siz de bu mecrada sürekli gördüğümüz, gerçekleri duyunca duymamazlıktan gelen tiplerden birisiniz.

Dilerim mutlu olun, ama bu kafayla çok zor.

Back