Ailenin verdigi harçlığı sürekli başa kalkması bu durum hakkında ne düşünüyorsunuz?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

crazygirll

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
18 Temmuz 2024
125
-60
13
Annem daha yeni emekliye ayrıldı ev hanımı babam uzun süredir emekli aynı zamanda çalışıyor mütahit maddi durumumuz kötü değil babam haftalık harçlık gönderiyor hesabıma ve aylığında birazını bana veriyor geri kalan bütün parayı anneme gönderiyor ben annemin emeklisinden hiç para almıyorum istemiyorum oda vermiyor annemin hem kendi emeklisi var hem babamın emeklilisini alıyor evimiz kira filanda değil babamın emeklisinden evin ihtiyacını alıyormuş kendi emeklisinden harcayamazmis bu arada pazar parasınida abim atıyor sadece market alışverişleri yapıyor babamın emeklisinden kendi emeklisinden bana üniversiteden mezun olma hediye altın bileklik alacaktı sürekli her seferinde kendi paramızı yedim bütün paramı sana harcıyorum filan diyor bende dedim bana ne aldın ne harcadın dedim bir altın bileklik alacaksın onu daha almadın bile dedim bana nankör aç gözlü filan dedi benim haberim yokken babamın emeklesinden bana çeyiz almış iki üç sene önce bir şey bulamıyor onu başıma kakiyor artık çok tak etti altın bileklik filan alma dedim hediye dedim gönülden alınır dedim bu şekilde konuşacaksın laf edeceksin hiç alma dedim ceyizleride yetim kuzenime ver dedim ya da ikinci elden sat dedim senden bir kuruş para istemiyorum dedim oda almicam zaten diyor beni tehdit ediyor onu almam bunu almam diye alma dedim istemiyorum dedim bana sürekli aç gözlü nankör para göz gibi hakaretler ediyor ne zaman evde para söz konusu açılsa böyle kendi emeklisini hiç yememiş bana harcamış bilmem ne bende haliyle bu söylediğine inanmıyorum bu sefer hakaret etmeye başlıyor siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz ve nasıl davranmam gerekiyor sunuda ekliyim zamanında babam kendi emeklisini bana vermeyi teklif bile etti ben kabul etmedim anneme ver dedim ama hala aç gözlüyüm

Artık erişkin bir insan olduğuna göre kendin çalışıp ne istiyorsan kendin almaya ne dersin?

Ne o öyle asalak gibi anneyle para kavgası
Cennet mahallesi modu

Annenden para isteyeceğine senin annene hediyeler alman lazım, harçlık vermen lazım

Son düzenleme:
Annenin eline geçen paranın hesabını kalem kalem tutman hiç normal gelmedi.

Kadın ev geçindiriyor, pişiriyor, taşırıyor, ödüyor, döndürüyor bir şekilde. Sana verilen harçlığı annenin harcadığı ile kıyaslayamazsın. Ki anladığım kadarıyla sana da bir öğrenci için verilenden fazlasını veriyorlar harçlık olarak.

Memnun değilsen eline geçen paradan, çalışır fazlasını kazanırsın. Bu kadar basit.

Karı koca keseler bir olur, annem babamın maaşından gönderdi, kendisinden göndermedi bence bu noktada yanlış bir cümle. Hesaplar ayrı olsaydı babanız maaşını annenize atmazdı. Ha babanızın maaşından harçlık gelmiş ha annenizin ikisi de aynı yerden çıkıyor. Annenize haksızlık yapıyorsunuz bence.

Universite bitmiş bence artık kendin kazan bir çocuk okutmak kolay değil görevlerini yapmışlar artık yolunu ciz

Birincisi ben annemden para istemiyorum ve üniversitede öğrencisiyim daha okulum bitmedi ikincisi babam zaten harçlık gönderiyor yazdıklarımı adım akıllı okusaydın bu tarz üslupla yaklaşmazdın üçüncüsü benim bu dünyaya getirdilerse bakmakla yükümlüler sorumluluk alamicaklarsa korunsalardı umarım zeka seviyene inebilmisimdir asalak

26 yaşındasınız, bir sağlık sıkıntınız yok; babanız harçlık veriyor ki verebilir gönlünden kopar, babanızdır, neden olmasındır. Ama anneniz, babanız gibi cebinize emeklisinden bir şeyler koymuyor diye, kadına niye sarıyorsunuz? Senin şu kadar paran vardı da vay şunu alacaktın da almadındı diye niye tartışıyorsunuz? 8 yaşındaki oğlum yapmıyor böyle, 26 yaşında koskoca kadın... Olacak iş değil. Çalışın, ne istiyorsanız alın.

Öğrenciyim bana alacaksın diye bir şey demedi bu sene mezun olucam annemin sözü vardı kendisi ben emeklimden alicam dedi sonra gidip bir kaç yere sormus ve parası yetmemiş sonra para söz konusu açılınca ben bütün paramı sana harciyorum diye laf yapıp başıma kalktı alacağı hediyeyi bile konuştu bende dedim hediye gönülden alınır istemiyorum kesinlikle alma ve annemden bir maddi gelir almıyorum kesinlikle babamın durumu iyi zaten

Birincisi; 26 yaşında ve önlisans bitirmiş görünüyorsun
Bu yaşta harçlık aldığın için utanmalısın

İkincisi beğenmiyorsan bir işe gir çalış

Üçüncüsü bakmakla yükümlüler falan demişsin, bakmışlar okutmuşlar, daha ne kadar baksınlar. 26 yaşındasın 26!!!

Dördüncüsü annene acıdım, yazık kadına

Beşincisi bu yaşa kadar ne okulu. Tıp okusan bile şimdiye bitmişti. Biraz geç anlıyorsun galiba, okulu bitirememişsin

E haklılar 26 yaşındasın ve para kavgası yapıyorsun 4 sene gecikmiş mezuniyet
Hangi yaşta okuyacağına siz mi karar veriyorsunuz bu benim ikinci üniversitem keyiftende okumuyorum ve ailem bile kalkıp bana bu lafı etmezken sizin haddinize mi düştü ve ben kimseden para istemiyorum yazdıklarımı detaylı okursanız sadece manipülasyon ediliyorum ama anlayana

Demiyor mu paramı yiyorsun sana harcıyorum diye kime diyor?

Ben okulumu bitirmedim hala bitirdin diyorsunuz okurken pardonda niye çalışayım ailemin maddi durumu uygunken senin baban trilyonlar kazansa sen girip bir yere çalışır mısın nasıl anlamak isterseniz öyle anlayın kimseye açıklama yapamicam

Ha bir de tamam anneden para istememişsin, altın istemişsin.
Süper zeka

Demiyor mu paramı yiyorsun sana harcıyorum diye kime diyor?
Evet diyor ama bana bir şey harcanıyor annem hem babamın emeklisini alıyor hem kendi emeklisini babamın emeklisini market masrafını sadece harcıyor kendi parası cebinde kalıyor bana zaten babam para gönderiyor her hafta

Ailenizin size 26 yaşında hala bakmakla yükümlü olduğunu düşünüyorsanız sonuç çok basit siz de onların dediklerini sineye çekmek zorundasınız

Yahu parazit misiniz evlat mısınız? 26 yaşında insan ailesinin boğazına yapışır mı para için? Üniversite de bitirmişsiniz, çalışın paranızı kazanın annenizin cebine giren paranın hesabını yapacağınıza.
Çok haklıymış gibi yazmışsınız, üniversite detayını verene kadar liseli mi acaba dedim.
Ne yapacaksınız altın bileziği, bebek gibi tutturmuşsunuz. Sizin ailenize yardımcı olacağınız yaşta bana bilezik alın diye kıyamet koparıyorsunuz. Hiç ama bana söz verdiler demeyin, araba vaadine kanıp aile evinde okuyan ergen misiniz siz?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…