• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aileye Destek

evet eşim de benden gizli verse bende umursamazdım sonuçta yüksek tutarlar değil ki eminim eşim de arkadaşlarına yolluyor, bir kaç kere hesap bilgilerinde gördüm, birine yollamış 150 TL birine yollamış 100 TL, ve borç olduğunu da sanmıyorum açıkçası.

olur öyle şeyler ya. bu kadarına takılmamak gerek. mesela ben aileme taksitle buzdolabı, bulaşık mak gibi şeyler aldım. harçlığımdan ödüyorum ay ay. üniversitede ki kardeşime 150 lira harçlık yolluyorum. diğer kardeşim atandı giderken yardım ettim. eşimde ailesini doktora götürür, giderken ne gerekiyorsa alır, her işlerine koşturur. ikimizde lafını etmeyiz

Mevzu para degil eşinize yalan söylüyorsunuz hangisi daha acı sizce yalan mı para mı

eşime yalan söyleyen bir insan değilim, yeğenlerime aldıkalrım konusunda da ne yaptınız dedi, bende karne hediyesi bir şeyler aldım bir kazak birine bir kazak birine dedim, o hesap sormadı aslında günümün nasıl geçtiğini sordu hani ne yaptınız kızlarla diye, ama ben yegenimin tüm kıyafet ihtiyacını karşıladım, kıyamadım sıpalara :KK60: evet biraz yalan gibi oldu ama çok şükür acı bir durum yok evliliğimde.

olur öyle şeyler ya. bu kadarına takılmamak gerek. mesela ben aileme taksitle buzdolabı, bulaşık mak gibi şeyler aldım. harçlığımdan ödüyorum ay ay. üniversitede ki kardeşime 150 lira harçlık yolluyorum. diğer kardeşim atandı giderken yardım ettim. eşimde ailesini doktora götürür, giderken ne gerekiyorsa alır, her işlerine koşturur. ikimizde lafını etmeyiz

bende öyle düşünüyorum, ufak tefek şeyler hesap verilecek bir şey değil, zaten büyük şeyler olsa tabii ki gizli veremem.

Yani kişiden kişiye değişir ,ailenize yardım yapabilirsiniz tabi ki ama bence doğrusu ,gizli değil doğru olanı söylemek .Ben vicdanen rahatsı olurum NET !
Ayrıca eşim ailemi yardıma muhtaç görse ne olur görmese ne olur .

Bence önce siz kendi düşüncelerinizi değiştirmelisiniz. Ailenizin bir emekli maaşı ile geçinmesi ve sizin onlara yardım ediyor oluşunuz onların muhtaç olmasından kaynaklanmıyor. Bu muhtaçlık değil. Siz böyle düşünüp ezilirseniz başka insanlara da bu konuda laf vermiş olursunuz.
Benim ailem de bir emeli maaşı ile geçinmeye çalışıyorlar. Benim evlenirken tek şartım aileme 500 lira yardım ederim. Sen de istersen ailene ver bu parayı. Aklımın ucundan ailemi muhtaç düşünür mü diye de geçmedi. Yani sonuçta bir emekli maaşı ile geçimin nasıl olduğunu bilmeyecek kadar da geçim şartlarından habersiz değildir kimse.

evet çok haklısınız gerçekten ben neden böyle bir moda girdim anlamadım doğrusu.

Yani kişiden kişiye değişir ,ailenize yardım yapabilirsiniz tabi ki ama bence doğrusu ,gizli değil doğru olanı söylemek .Ben vicdanen rahatsı olurum NET !
Ayrıca eşim ailemi yardıma muhtaç görse ne olur görmese ne olur .

ya gizlemek değil de işte gidipte anneme bugğn 100 TL mi verdim diyeceğim? rutine giren bir yardım yok.

Selam Kızlar,

Aslında dert değil ama kafama çok takılmaya başladı son dönemlerde... Eşimle aylık gelirimiz epey iyi seviyede, ikimizde çalışıyoruz, maddi bir sıkıntımız yok ama evimiz falan da yok yani, niyetimiz bu yaz kendi evimizi almak o yüzden birikim yapıyoruz.

benim babam emekli, annem ev hanımı ve malum aldıkları para bir hayli az yani bizimkine göre az. eşimin ailesinin durumu iyi, bir ihtiyaçları yok, eşim bir tatlı bile almamıştır ailesine, telefonda bile sormuyor bir ihtiyacınız var mı diye çünkü ihtiyaçları olmadığını biliyor. ama ben anneme kıyamıyorum ayda 200-300 TL veriyorum, harçlık yapsın diye, sonra ne bileyim kıyafet alıyorum vs. ama eşime söylemiyorum bunları, sebebi ise şu sanırım ailemi muhtaç gibi görmesini istemiyorum, haftasonu da yeğenlerime bir şeyler yaptım karne hediyesi mesela 5 yaptıysam 1 yptım dedim eşime :KK17: neden söylemek istemiyorum anlamıyorum ve söylememem kötü bir şey mi? sonuçta bende kazanıyorum, yani direk gidip onun kazancını vermiyorum, bir yanım huzursuz bir yanım da amann ne olacak diyor. sonuçta verdiğim paralar gayet cuzi miktarlar. siz ne diyorsunuz kızlar? eşime söylememe gerek var mı? biliyorum bir şey demez diyemez de zaten dedirtmem ama ailemi öyle muhtaç gibi görmesini istemiyorum :KK43:
valla ıhtıyacları varsa bellı bır meblag olmak kaydıyla esınıze soylemeden yardımda bulunabılırsınız sonuct akazanc sızın sahsı kazancınız ve mevzu bahıs kısıler aılenız ama şu var ki sizin durumunuzda aynıdır ustune borc harc vardır bu durumda gıder aılenıze daı olsa para verırsenız olmaz....
mesela benım esım kardesıne kredı cekmıs evlılık oncesı donemde, evlenırken olsun su an olsun dogru duzgun eve masraf yapmayan bır adam soz konusu ve ben bunu tesadufen ogrendıgımde kızdım cunku kardesı yetıskın bırı emeklı maası var dukkan ısletıyor bekar ustelık kendı basının caresıne bakabılır hem kredı cekecek gucu varsa bıze cekseymıs te kendı borcumuzu kapasaymısık dıye dusundum su an o kredıyı esım oduyor ama ben ona o konuda hala kırgın ve kızgınım , ben aıleme bır kurus masraf yapmam durumları ıyı zaten yerı gelır onlar bıze detsek olur tek yaptıgım arada ufak tefek hedıyeler almak o da senede bır ıkı onuda esıme sormam kendım kazanıyorum kendım harcıyorum sonucta ama eve de kendı katkım esımın 1 tl ıse benım 100 tl o nedenle bana hıcbırsey dıyemez bu konuda para bıle verecek olsam kı bu kredı mevzusunda ben kızınca ıhtıyac olursa sende verebılırsın demıstı bana..

ya gizlemek değil de işte gidipte anneme bugğn 100 TL mi verdim diyeceğim? rutine giren bir yardım yok.

yoo bugün annenize gittiyseniz bilemiyorum sohpet arasında diyebilirsiniz.
MEsela ben birşey yapacağım zaman aileme değil örnek yeğenime 100 tl verdim.Eşime de keşke üzerimde olsa 200 tl verseydim dediğim an Oda diğer görüştüğünüzde ver der .Benimde rutine bağladığım bir şey yok.

bizim de düğünden sonra 5-6 çeyrek getirmiş sonradan düğüne gelemeyenler, bende anneme sende kalsın dedim almadım, onu da eşime söylemedim :KK51: yani ne bileyim sonuçta senelerce birilerine takmışlar, kendi ceplerinden kısıp sonradan gelen altınları almak içime sinmedi, sizde kalsın dedim bende. annem de mesela 200 TL lik market çeki verdim ya, her gün arıyor size yemek yapayım diyor, onu o şekilde ödemeye çalşıyor ben anlıyorum :eek: anne diyorum yok ben yaparım yemeği sen yorulma, ertesi gün yine arıyor, çünkü dert etti kendine biliyorum o çeki.

Belli ki ailenizin sizi sömüren bir hali yok, eşinizi de rahatsız eden bir durum yok. Kendinizi mahcup hissedeceksiniz söylemeyin bence.

bence gizlenecek de söyleyecek de bir durum değil. yeğenime hediye aldığımda hediye ilginçse yada yeğenimin tepkisi farklı olmuşsa bahsederim eşime. yoksa niye anlatayım yada niye gizleyeyim? anneme babama yardımda bulunmuyorum ama bulunsam da aynı şey geçerli olurdu. eşim ailesine yardımda bulunmuyor bildiğim kadarıyla ama bilmeden bulunuyorsa da önemli değil. benim için bizi etkilemeyen meblağların konuşulmasına gerek yok.

Saklanacak birşey değil ki bu,huzursuz olmanıza gerek yok,laf arasında söyleyin ..

Belli ki ailenizin sizi sömüren bir hali yok, eşinizi de rahatsız eden bir durum yok. Kendinizi mahcup hissedeceksiniz söylemeyin bence.

tam olarak durum böyle, çok güzel özetlemişsiniz.anlayışınzı için teşekkürler.

bence gizlenecek de söyleyecek de bir durum değil. yeğenime hediye aldığımda hediye ilginçse yada yeğenimin tepkisi farklı olmuşsa bahsederim eşime. yoksa niye anlatayım yada niye gizleyeyim? anneme babama yardımda bulunmuyorum ama bulunsam da aynı şey geçerli olurdu. eşim ailesine yardımda bulunmuyor bildiğim kadarıyla ama bilmeden bulunuyorsa da önemli değil. benim için bizi etkilemeyen meblağların konuşulmasına gerek yok.

evet zaten etkilemediği için söylemiyorum, yani bizim bütçemizi etkileyen bir durum yok. yani biri gidip birine 10 TL verirken etkilemiyorsa beni de o 100 TL etkilemiyor. o yüzden ne bileyim demiyorum işte.

valla ıhtıyacları varsa bellı bır meblag olmak kaydıyla esınıze soylemeden yardımda bulunabılırsınız sonuct akazanc sızın sahsı kazancınız ve mevzu bahıs kısıler aılenız ama şu var ki sizin durumunuzda aynıdır ustune borc harc vardır bu durumda gıder aılenıze daı olsa para verırsenız olmaz....
mesela benım esım kardesıne kredı cekmıs evlılık oncesı donemde, evlenırken olsun su an olsun dogru duzgun eve masraf yapmayan bır adam soz konusu ve ben bunu tesadufen ogrendıgımde kızdım cunku kardesı yetıskın bırı emeklı maası var dukkan ısletıyor bekar ustelık kendı basının caresıne bakabılır hem kredı cekecek gucu varsa bıze cekseymıs te kendı borcumuzu kapasaymısık dıye dusundum su an o kredıyı esım oduyor ama ben ona o konuda hala kırgın ve kızgınım , ben aıleme bır kurus masraf yapmam durumları ıyı zaten yerı gelır onlar bıze detsek olur tek yaptıgım arada ufak tefek hedıyeler almak o da senede bır ıkı onuda esıme sormam kendım kazanıyorum kendım harcıyorum sonucta ama eve de kendı katkım esımın 1 tl ıse benım 100 tl o nedenle bana hıcbırsey dıyemez bu konuda para bıle verecek olsam kı bu kredı mevzusunda ben kızınca ıhtıyac olursa sende verebılırsın demıstı bana..

sizin durum gerçekten çok farklıymış canım eşine kırılmakta haklısın. kendi işi olan birinin kredi çekip evli insanlara ödetmesi hoş değil. biz de böyle bir durum yok tabii, borcumuz yok çok şükür ve verdiğim para da çok cuzi tutarlar.

Back
X