• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aileye Destek

Soylemek zorunda degilsin canim.. gelirin de var, zaten esim bilse bisey demez diyorsun.. sen de soylemeyiver, yani cok onemli bi olay degil zaten ki sen de cok ustunde durma sonucta 3 5 kurus bisey veriyorsun annecigine ya da gordugun biseyi hevesle aliyorsun ne guzel..
Soyle bisey de yapabilirsin arada bir kv varsa ya da esinin yegenleri onlara da kucuk biseyler alabilirsin esin de mutlu olur.. boylece esinin haberi oldu diyelim biseycik soylemez..

evet bende dedim zaten annesi bir kaban begenmiş geçen gittiğimizde ama fiyatı baya pahalıydı, dedim ki bu sefer annenlere gittiğimizde o kabanı alalım annene dedim. olur dedi. yada mesela diyorum ki annenlere sorsana bir ihtiyaçları var mı diye? ama onlarınki baya rahat olduğu için sallamıyor ailesini.
mesela annesi bir sürü erzak dolduruyor bize dönüşlerde, kesinlikle parasını vermez annesi de almaz. bizimkiler aldığında ben eşimden ayrı zorla parasını veriyorum, ee birde bizim mutfak giderlerimizi mi karşılayacaklar, eşim bilse belki içinden diyecek ki aldıkları yiceğin parasını bile alıyorlar, işte kafasından böyle şeyler geçsin istemiyorum. ailem öyle insanlar değil, tüm gelirlerini çocuklarına harcayan, verdiğim parayı bile zorla alan, mahçup olan insanlar, ama işte biz onların kat kat üstünde kazanırken birde onlara yük olmak istemediğim için veriyorum bende aldıklarının parasını.

Bes tl bile olsa gizli oldugu icin caniniz sıkılirdi bence ki bunu dert etmeye baslamissiniz.Maddi anlamda sizi zorlamayan birseyi saklamaniz kotu birkere olsun ailemin yardima muhtac gorme diye soyleyemedim ama ben yardimda bulunuyorum haberin olsun demelisiniz.

Siz isin icine 5 e 1 diyerek yalanda karistirmaya baslamissiniz yapmayin guven onemli.

evet neden öyle yaptım bilmiyorum, mesela yegenime bir sürü kazak aldım dedim ki bir tane birine bir tane diğerine aldım dedim :KK57:

Ben bu tür şeyleri ne özellikle söylerim, ne özellikle saklarım.

Eşimin de aynı şekilde davrandığını düşünüyorum.

Bütçeyi sarsmadığı veya görev haline gelmediği müddetçe ailelere yapılan harcamaya karışılmasını hoş görmem.

imkanınız varsa evin bütçesini de tehlikeye atmıyosanız söylememeniz için bi sbeep yok.

imkanımız var, hatta daha fazlasını bile yapabiliriz. ama ev almak için tasarruflu davranıyoruz en azından ben davranıyorum eşim para harcama konusunda çok savruk.

Gizli olmamalı
Daha doğrusu, 5 ken 1 yaptın dememelisin.
Harçlık konusu geldiğinde rahatlıkla söyleye bilmelisin. durup dururken oda sana sende ona bişey demez, demesine gerek yok.Harçlığa takılma, o konuda kuruş kuruş harcama raparumu vereceksiniz birbirinize?

Ama az söylemen olmamış.
O yapsa üzülürsün. Beşte alabilirsin bir de ikiside senin tercihin, çalışıyorsun kazanıyorsun. Asıl boş gitmen hiç bişey almaman olmaz.
Birde eşinin ailesine giderkende bişeyler alıp gidin, ufakta olsa, boş gitmeyin. O zmn daha uygun olur.

eşiniz cimir mi ?

doğruyu söyleyince size kızar mı ?

hayır hatta dünyanın en bonkör insanı, kızmaz kızan biri de olsa kızdırtmazdım zaten, o kadar ezdirmem kendimi. beni bu yaşa getiren ailem neticede, okutan bütüyen, bugün bu parayı kazanmamı sağlayan onlar, öyle bir şey olsa laf söyletmem ama ailemi düşük görmesini istemiyorum sanırım. inanın bende bilmiyorum neden gizlediğimi. "bunlarda ne tuhafmış, düğünde de herşeyi kız kendi yaptı, birde şimdi yardıım ediyor" diye aklından geçirir mi acaba diye endişe ediyorum.

bence en güzelini yapıyorsunuz erkeklere fazla ağız eğmemeli zaten onların durumu iyi alsa aluırlar kendine aynı durumu bende yaşıyorum eşimde benden gizli yapsın hiç kızmam
anne baba benimn için dünyadaki kıymetlilerim
sizi tebrik ediyorum sakın üzülmeyin sonuçta kendi paranız.

çok teşekkürler, içimi rahatlattınız. nedense kendi kendime dert ediyordum.

hayır hatta dünyanın en bonkör insanı, kızmaz kızan biri de olsa kızdırtmazdım zaten, o kadar ezdirmem kendimi. beni bu yaşa getiren ailem neticede, okutan bütüyen, bugün bu parayı kazanmamı sağlayan onlar, öyle bir şey olsa laf söyletmem ama ailemi düşük görmesini istemiyorum sanırım. inanın bende bilmiyorum neden gizlediğimi. "bunlarda ne tuhafmış, düğünde de herşeyi kız kendi yaptı, birde şimdi yardıım ediyor" diye aklından geçirir mi acaba diye endişe ediyorum.

benim ailem de düğünüme destek olamadılar durumları yoktu herşeyi ben yaptım.
evlendik yine durumları yok. ben yardım ediyorum ama saklamıyorum durumları ortada çünkü.
eşimde bişey demiyor ama deseydi lafını yapsaydı ben gizli destek olurdum. eşimin ailesinin maddi durumu bayağı iyi olduğu halde adaletsizlik olmasın diye kvdeme hediye alırım bazen. ailem sonuçta destek olmazsam kendimi huzursuz hissediyorum. ben rahatken onların sıkıntı çekmesini içim kaldırmıyor.

Ben bu tür şeyleri ne özellikle söylerim, ne özellikle saklarım.

Eşimin de aynı şekilde davrandığını düşünüyorum.

Bütçeyi sarsmadığı veya görev haline gelmediği müddetçe ailelere yapılan harcamaya karışılmasını hoş görmem.

dediğiniz gibi görev gibi değil, ve belli bir miktarda yok ortada rutin olarak vermiyorum gördükçe veriyorum al anne br ihiyacını karşılarsın diye ayda genellikle 200-300 TL yi buluyor.

Gizli olmamalı
Daha doğrusu, 5 ken 1 yaptın dememelisin.
Harçlık konusu geldiğinde rahatlıkla söyleye bilmelisin. durup dururken oda sana sende ona bişey demez, demesine gerek yok.Harçlığa takılma, o konuda kuruş kuruş harcama raparumu vereceksiniz birbirinize?

Ama az söylemen olmamış.
O yapsa üzülürsün. Beşte alabilirsin bir de ikiside senin tercihin, çalışıyorsun kazanıyorsun. Asıl boş gitmen hiç bişey almaman olmaz.
Birde eşinin ailesine giderkende bişeyler alıp gidin, ufakta olsa, boş gitmeyin. O zmn daha uygun olur.

evet haklsıınız sanırım, gerçekten neden gizleme ihtiyacı duydum bende anlamıyorum. ne sebeple böyle yapıyorum bilmiyorum, eşim cimri desem değil, karışıyor desem karışmıyor, ortada gizlemem için bir sebep yok ama çocuk gibi anneme bugün 100 TL verdim haberin olsun demek saçma geliyor, sonuçta o para bize dokunmayacak, ben o parayla kendime elbise de alsam bilmeyecek, gitsem arkadaşlarımla yesem de bilmeyecek sormayacak sorgulamayacak, sanırım bu yüzden söylemek istemiyorum :KK14:

evet neden öyle yaptım bilmiyorum, mesela yegenime bir sürü kazak aldım dedim ki bir tane birine bir tane diğerine aldım dedim :KK57:
Cok hossunuz :KK70:Bence cesaret edip aciklayin esinize huzursuz oluyorsunuz.

Birde bir kere haber verin her para verdiginizde aciklama yapmaniza gerek yok.

Sanırım aynı durumda ben olsam ben de söylemem. Özellikle ailemin muhtaç olduğu gibi bir fikre kapılmasını istemediğim için söylemem. Bide fark edilir bir para da değilmiş verdiğiniz miktar, biriğkimden alıp da vermiyorsunuz sonuçta. Tutup da ben bugün anneme 100 lira para verdim demek de saçma. Eşiniz de sormuyorsa hele tümden saçma.
Ama aldıklarınızı eksik söylemek biraz yalana gidiyor sanki, o kadarına gerek var mı bilemedim.

Ailemiz bizi bu konuma getirdiyse tabi ki destek olmalıyız. Ben de yardım ediyorum eşim hiç bilmez. Kendi kazancım ve ben iyi gelire sahipken ailem bir emekli maaşiyla geciniyorsa yardım etmeliyim.
Ve ben böyle ailenize destek olduğunuz için sizi Kutlarım. Bir kazanciniz bin olsun dilerim. Sevgiler

bakın mesela siz baya harcıyormuşsunuz, bende bu kadar harcasam söyleyebilirdim belki. ama eşimin ailesinin ihtiyacı olmadığı için beni anlamamasından korkuyorum, bir taraftan da ailemi muhtaç gibi göstermek istemiyorum sanırım.
tam ne sebeple söylemediğimi bende bilmiyorum. bir yandan zararsız bir şey gibi geliyor, bir yandan huzursuz oluyorum.
hiç üzülme yaptıgında doğru aileni ihtiyacı varmıs gibi düşünebiir
ve ailene zaten cok cuzi miktarlar veriyorsn hiç mühim bir konu degil bu rahat ol onların gönlünü alıyorsun hemde faydan oluyor.ayrıca kendinde calısıyorsun istediğin gibi verirsin
bazı inasanların esleri cok sinsidir onlar o gözle baktıgı için
hemen söyleyin vss derler bence takılmayın o laflara

ne diyeyim peki mesela geçen annem bir bluz almış, 85 TL yarın gidip parasını vereceğim dedi bende çıkardım 100 TL verdim, al buradan verirsin dedim, şimdi akşam gidip eşime anneme 100 TL mi verdim diyeyim, rutin bir yardım yok yani ortada, anneme günlük ihtiyaçları için para veriyorum o kadar şimdi söyleyeyim bunu bilemedim? :KK64:

Brn de tam bunu yazacaktım, rutine bindiyse söylemek gerekir diye düşünüyorum, ama bu örnekteki gibi spontane geliştiyse gidip hesap verir gibi söylemek benim de garibime gider açıkçası. Ama mesela ben babamın kredisini ödemiştim bir yıl kadar, onu söyleyip onayını almıştım.

ne diyeyim peki mesela geçen annem bir bluz almış, 85 TL yarın gidip parasını vereceğim dedi bende çıkardım 100 TL verdim, al buradan verirsin dedim, şimdi akşam gidip eşime anneme 100 TL mi verdim diyeyim, rutin bir yardım yok yani ortada, anneme günlük ihtiyaçları için para veriyorum o kadar şimdi söyleyeyim bunu bilemedim? :KK64:

Baştan beri bilse daha kolay olurdu aslında. Ya da yardımı rutine bindirseniz. Bizim gibi faturaları ödeseniz mesela nasıl olur? Bunu da eşinize "annemler biraz zorlanıyorlar, o yüzden bundan sonra faturalarını ben ödeyeceğim. Bu konuda senin düşğncen nedir" diye sorsanız olmaz mı?
Böyle ufak tefek 100 lira 50 lira falan gibi şeyleri söylemeseniz de olur. Çok büyük miktarlar değil. Yani rutin verilen bir miktar yoksa çok da gerek yok açıklama yapmaya.

Baştan beri bilse daha kolay olurdu aslında. Ya da yardımı rutine bindirseniz. Bizim gibi faturaları ödeseniz mesela nasıl olur? Bunu da eşinize "annemler biraz zorlanıyorlar, o yüzden bundan sonra faturalarını ben ödeyeceğim. Bu konuda senin düşğncen nedir" diye sorsanız olmaz mı?
Böyle ufak tefek 100 lira 50 lira falan gibi şeyleri söylemeseniz de olur. Çok büyük miktarlar değil. Yani rutin verilen bir miktar yoksa çok da gerek yok açıklama yapmaya.

hayır canım rutin yapılan bir şey yok ama her ay veriyorum işte bir şeyler. evet faturalarını alsam fena olmaz aslında hem sevinirler de. :KK200:

Brn de tam bunu yazacaktım, rutine bindiyse söylemek gerekir diye düşünüyorum, ama bu örnekteki gibi spontane geliştiyse gidip hesap verir gibi söylemek benim de garibime gider açıkçası. Ama mesela ben babamın kredisini ödemiştim bir yıl kadar, onu söyleyip onayını almıştım.

kredi ödeme gibi bir durum olsa tabii söylerim canım benimkiler dediğim gibi oluyor genelde, maaşımı aldığım gün 100 TL veriyorum sonra mesela aradan 10 gün geçiyor bir 100 daha veriyorum. onlar da istemez zaten. eşime mesela 200 TL lik çek vermişlerdi şirketten bende dedim ki bunu aileme vermek istiyorum, market alışverişlerini yaparlar, oda dedi tamam sen bilirsin onu söyledim mesela.

hiç üzülme yaptıgında doğru aileni ihtiyacı varmıs gibi düşünebiir
ve ailene zaten cok cuzi miktarlar veriyorsn hiç mühim bir konu degil bu rahat ol onların gönlünü alıyorsun hemde faydan oluyor.ayrıca kendinde calısıyorsun istediğin gibi verirsin
bazı inasanların esleri cok sinsidir onlar o gözle baktıgı için
hemen söyleyin vss derler bence takılmayın o laflara

yok benim eşim öyle değil çok şükür, dediğim gibi eşimden dolayı değilde kendi kendime söylemek istemiyorum.

Son düzenleme:
Back
X