- 20 Mayıs 2009
- 23.910
- 63.650
- 598
hayır canım rutin yapılan bir şey yok ama her ay veriyorum işte bir şeyler. evet faturalarını alsam fena olmaz aslında hem sevinirler de.![]()
Eşinden gizli de yapmamış olursun böylece.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
hayır canım rutin yapılan bir şey yok ama her ay veriyorum işte bir şeyler. evet faturalarını alsam fena olmaz aslında hem sevinirler de.![]()
Ailemiz bizi bu konuma getirdiyse tabi ki destek olmalıyız. Ben de yardım ediyorum eşim hiç bilmez. Kendi kazancım ve ben iyi gelire sahipken ailem bir emekli maaşiyla geciniyorsa yardım etmeliyim.
Ve ben böyle ailenize destek olduğunuz için sizi Kutlarım. Bir kazanciniz bin olsun dilerim. Sevgiler
Sanırım aynı durumda ben olsam ben de söylemem. Özellikle ailemin muhtaç olduğu gibi bir fikre kapılmasını istemediğim için söylemem. Bide fark edilir bir para da değilmiş verdiğiniz miktar, biriğkimden alıp da vermiyorsunuz sonuçta. Tutup da ben bugün anneme 100 lira para verdim demek de saçma. Eşiniz de sormuyorsa hele tümden saçma.
Ama aldıklarınızı eksik söylemek biraz yalana gidiyor sanki, o kadarına gerek var mı bilemedim.
Maddi durumumuz iyi demişsiniz
İyi kavramı göreceli bir kavram. Kime göre iyi neye göre iyi? Atıyorum 3 bin tl maaş size iyidir bir başkasının sadece bakım masrafıdır. Aylık toplam gelir ve gider önemli. Belli bir seviyenin üzerindeyseniz zaten sormanıza gerek yok.
Eğer öyleyse bence verin. Verdiğiniz rakam 1000 tl değil sonuçta 300 tl aylık ailenizin elektrik doğalgaz su faturasını anca karşılar. Bu da sizi yıllarca büyütüp sizin iyi bir para kazanmanızı sağlayan aileye çok değil bence. İçiniz neden huzursuz? Eşinizin parası değilmiş. Ailenizin maddi durumu iyi bir seviyede değilse kesinlikle verin. Sonuçta aileniz nasıl size bakmakla yükümlüydü bence sizin de ailenize bakma yükümlülüğünüz var. Eşinizin 300 tl için sorun çıkaracağını düşünmüyorum şu hayat şartlarında çok yüksek bir miktar değil. Sizden başka yardım edecek kardeşiniz var mı? Onunla ortaklaşa da ödeyebilirsinizbelli bir seviyenin üstünde canım, yani düşünün ben ayda 500 TL bile verse eşim fark etmez, çok şükür sıkıntımız yok. ev almak için biriktiriyoruz ama. sormak bana da saçma geliyorda böyle de gizliyor gibi mi oldum huzursuzum ama gidipte anneme ben harçlık veriyorum demek istemiyorum.
Eğer öyleyse bence verin. Verdiğiniz rakam 1000 tl değil sonuçta 300 tl aylık ailenizin elektrik doğalgaz su faturasını anca karşılar. Bu da sizi yıllarca büyütüp sizin iyi bir para kazanmanızı sağlayan aileye çok değil bence. İçiniz neden huzursuz? Eşinizin parası değilmiş. Ailenizin maddi durumu iyi bir seviyede değilse kesinlikle verin. Sonuçta aileniz nasıl size bakmakla yükümlüydü bence sizin de ailenize bakma yükümlülüğünüz var. Eşinizin 300 tl için sorun çıkaracağını düşünmüyorum şu hayat şartlarında çok yüksek bir miktar değil. Sizden başka yardım edecek kardeşiniz var mı? Onunla ortaklaşa da ödeyebilirsiniz
Gizlemeyin bence açık açık söyleyin tabi merak ediyorsa
Bence söylense iyi olur. Eşinizin tepkisi önemli. Atıyorum bir gün öğrenir sonra bana neden söylemedin neden gizledin dese daha kötü olmaz mı? Araya güvensizlik girmesin bence söyleyin. Eşim benden habersiz ailesine para verse üzülürdüm neden bana anlatmadı benim kızacağımı mı düşündü diye içim acırdı.yok zaten veririm vermeye de devam edeceğim, kardeşlerimin yardım etmesine gerek yok. o kadar kötü değil durumları ama fazladan gelen parar iyi oluyor tabii. ben versem mi vermesem mi diye düşünmüyorum sadece eşime söylemedim diye yanlış mı yapıyorum diye düşünüyordum.
valla inanın onu niye öyle söyledim ben de bilemedimişte ne bileyim muhtaç gibi görsün istemediğimden sanırım
![]()
Gerek yok söylemene iyi yapıyorsun fazla yüz vermeye gerek yok bilmesinler herşeyiSelam Kızlar,
Aslında dert değil ama kafama çok takılmaya başladı son dönemlerde... Eşimle aylık gelirimiz epey iyi seviyede, ikimizde çalışıyoruz, maddi bir sıkıntımız yok ama evimiz falan da yok yani, niyetimiz bu yaz kendi evimizi almak o yüzden birikim yapıyoruz.
benim babam emekli, annem ev hanımı ve malum aldıkları para bir hayli az yani bizimkine göre az. eşimin ailesinin durumu iyi, bir ihtiyaçları yok, eşim bir tatlı bile almamıştır ailesine, telefonda bile sormuyor bir ihtiyacınız var mı diye çünkü ihtiyaçları olmadığını biliyor. ama ben anneme kıyamıyorum ayda 200-300 TL veriyorum, harçlık yapsın diye, sonra ne bileyim kıyafet alıyorum vs. ama eşime söylemiyorum bunları, sebebi ise şu sanırım ailemi muhtaç gibi görmesini istemiyorum, haftasonu da yeğenlerime bir şeyler yaptım karne hediyesi mesela 5 yaptıysam 1 yptım dedim eşimeneden söylemek istemiyorum anlamıyorum ve söylememem kötü bir şey mi? sonuçta bende kazanıyorum, yani direk gidip onun kazancını vermiyorum, bir yanım huzursuz bir yanım da amann ne olacak diyor. sonuçta verdiğim paralar gayet cuzi miktarlar. siz ne diyorsunuz kızlar? eşime söylememe gerek var mı? biliyorum bir şey demez diyemez de zaten dedirtmem ama ailemi öyle muhtaç gibi görmesini istemiyorum
![]()
gerek yok ya söylemene. ailen seni yolmaya çalışsa tabiri caizse, siz borç batağında yüzseniz, evinizin-çoluk çocuğunuzun rızkını verseniz evet hatalı olurdunuz. ama şu an eşinin umrunda olacak bir meblağ değil, kendin de kazanıyorsun n'olacak ki?? eşin sorarsa söylersin hepsi bu. ama 5 e 1 deme. hiç söyleme daha iyi olur. karne hediyesi sonuçta ne olabilir ki
bu arada empati yaptım eşim bana söylemeli mi diye hiç de kendimi kötü hissetmedim. hediye yani bunlar.
Bence söylense iyi olur. Eşinizin tepkisi önemli. Atıyorum bir gün öğrenir sonra bana neden söylemedin neden gizledin dese daha kötü olmaz mı? Araya güvensizlik girmesin bence söyleyin. Eşim benden habersiz ailesine para verse üzülürdüm neden bana anlatmadı benim kızacağımı mı düşündü diye içim acırdı.
Hediye sonuçta, onun tutarına takılacak bir eşiniz yok sanırım.
Muhtaçlık konusunda anlıyorum sizi. Annemin bi bankaya borcu vardı tam bizim düğün zamanı ve peşin olarak 1000küsür lira ödemesi gerekiyordu. Düğünde anneme de çok zarf veren oldu bizim komşulardan falan, direk bin lirasını kendine ayır kalanı ver dedim. Zaten düğün öncesi de çok yardımları oldu bize, açıkçası o bin lira o an için gözüme gelmedi. Eşim hala bilmez bunu. Söyleseydim bişey demezdi ama seninle aynı sebepten bilsin istemedim.
Şimdi annem borcunu ödemek için her ay tanıdık kasaptan bize tavuk kıyma falan alıp getiriyor. Açıkça demese de biliyorum o borcu kapatmak için yaptığını. Böyle ufak şeyler göze gelmemeli bence de.
Öyleyse siz kendiniz açıklama yapma gereği duyduğunuzda meblaları azaltarak söylemeyin maksat dürüstlük bozulmasınhiç merak ediyor gibi durmuyor, hiç sormaz ne yaptın paracıkları diye, çünkü hesabımı bilirim, oda bu huyumu bildiği için bana sormaz, güvenir.
Selam Kızlar,
Aslında dert değil ama kafama çok takılmaya başladı son dönemlerde... Eşimle aylık gelirimiz epey iyi seviyede, ikimizde çalışıyoruz, maddi bir sıkıntımız yok ama evimiz falan da yok yani, niyetimiz bu yaz kendi evimizi almak o yüzden birikim yapıyoruz.
benim babam emekli, annem ev hanımı ve malum aldıkları para bir hayli az yani bizimkine göre az. eşimin ailesinin durumu iyi, bir ihtiyaçları yok, eşim bir tatlı bile almamıştır ailesine, telefonda bile sormuyor bir ihtiyacınız var mı diye çünkü ihtiyaçları olmadığını biliyor. ama ben anneme kıyamıyorum ayda 200-300 TL veriyorum, harçlık yapsın diye, sonra ne bileyim kıyafet alıyorum vs. ama eşime söylemiyorum bunları, sebebi ise şu sanırım ailemi muhtaç gibi görmesini istemiyorum, haftasonu da yeğenlerime bir şeyler yaptım karne hediyesi mesela 5 yaptıysam 1 yptım dedim eşimeneden söylemek istemiyorum anlamıyorum ve söylememem kötü bir şey mi? sonuçta bende kazanıyorum, yani direk gidip onun kazancını vermiyorum, bir yanım huzursuz bir yanım da amann ne olacak diyor. sonuçta verdiğim paralar gayet cuzi miktarlar. siz ne diyorsunuz kızlar? eşime söylememe gerek var mı? biliyorum bir şey demez diyemez de zaten dedirtmem ama ailemi öyle muhtaç gibi görmesini istemiyorum
![]()