Ailemin yeni sorunu eşimin totosunda kurt olduğunu düşünmeleri.

Sivri dillisiniz cidden ama daha cok alaycı bı tarzınız var. Her cumlenıze bir süslü püslü abartılı cumlelerle ekleme yapmayı adet edınmıssınız.

Benim de beklentim bu aslında. Eşime söyleyince bana hak veriyor haklısın diyor ama bir şey değişmiyor.

Genel olarak ilişkimizde sıkıntı var :) lakin tek taraflı değil hatalar. Alışamadım aslında tepki vermiyorum sadece.

Okul hayatı facia :) askerden kaçmış iki kez. Uzamış askerliği. Ailesi pek ilgili değil, dolayısıyla teşhis koyulmamış. Zekadan hep bunlar deyip çekilmişler kenara.

Aynı dertten muzdarip olarak söylüyorum aynı şeyleri annemle bizde konuştuk.Ben kocamdaki sorunu buldum.Kurt falan değil hemde kesin ve net.Birşeyler işine gelmiyor,kendi içlerinde birseyden kaçıyorlar gibi.

Huzur bulamıyorum zaten. Ne ona huzur veriyorum ne kendim huzurluyum. Ajan gibi sorgulama halindeyim sürekli. O da kaçıyor. Böyle saçma sapan bir evlilik.

O da aynı şeyi söylüyor. Yapacak olan adamı takip ederek hesap sorarak engelleyemezsin. Oynayacak olsam illa çıkar ortaya milyarder değilim patlar bir yerde sal artık beni diyor. Ama nasıl bir kontrol manyaklığı ise diken üstünde olursam engel olurum sanıyorum.

Bazen hayran kalıyorum kültürüne, bilgiyi hafızasında tutma şekline. Sen seçtin idrak diyorum. Normal ve sıradan olanlar itici geldi ane bile isteye ona aşık oldun diyorum. Sonra da kendime kızıyorum yaş alınca ve anne olunca aslında sukunet lazımmış ve ben bilememişim bunu diyorum. Sonra eşim "yahu sen normal ve sıradan olduğunu mu sanıyorsun ben de senin bu haline aşık oldum ama seni kabul ediyorum" diyor. E haklı diyorum. O da aa kahrımı çekmedi.

Bilmiyorum, oğlumun daha sakin ve huzurlu bir hayatı olsun istiyorum en azından.

Yoo işi zamanla yarışmasını gerektiren bir iş değil ama fazlaca entrika dönen bir ortam. Bazen zevk aldığını düşünüyorum o karmaşadan. Sakinlik yaramıyor eşime.

Annelerimiz ne kadar da birbirine benziyor.
Benim babam sizinki kadar yumuşak ve alttan alan biri olmadığı için,bizde,bu tabloya extra karı-koca kavgası ve onların arasında kalma da ekleniyor.
Dediğiniz gibi insan zamanla,yaş aldıkça, tecrübe kazandıkça daha farklı bakmayı öğreniyor hayata ve insanlara.

Eşimi olduğu gibi kabul etsem, başarabilsem bunu evliliğimde sorun kalmayacak zaten. Ben de anlamadım başlığa neden takıldıklarını. Toto diye yumuşattım bir de. Orijinali toto değil :))

Eşiniz hayatı hızlı yaşamayı seviyor sanirsam. Telaşlı bı ruh hali var demek ki, ya da iş hayatından filan kaynaklı devamlı bı diken üstünde olma hali sezinledim

Ama ne hikmetse bu telaşlı hal kendi sorumluluklarını yerine getirme konusuna gelince kaplumbağa hızına dönüşüyor. Öyle rahat öyle gamsız.

Kaç yillik evlisiniz adamin huyu bu insanlari degistirmeye calismak elestirmek bilmiyorum aileniz haksiz.Belliki hiperaktif esiniz o kendini niye degistirmeye calissin kendi elinde olmayan seyler icin sizler onu oyle kabul etmelisiniz.

Beşinci yılındayız evliliğin. Ama dışarıdan bakınca rahat otuz yılı var. İçimiz çürüdü.

Eski adamlar genel olarak gergin tipler. Lakin babam ekstradan saygısız. Takmış durumda eşime ve birine taktıysa her hareketine takılır laf söyler.

Önceki konularında hatırladığım kadarıyla ev ilişkilerinizde pek yolunda değildi. Geçen süreçte ne oldu? Birlikte bir şeyler yapıyor musunuz?

Baban saygısızlık etmiş, bunun farkındasın zaten. Sorun yok burada. Eşin iyi sabırlı davranmış orada, başkası olsa iş daha da uzayabilirdi. Araları çok iyi değil, eşin de pek kavgacı birine benzemiyor görünüşe göre, alttan alıyor. Çok da görüşmediklerine göre bırak kendi hallerine.

Aynı ortamda uzun süre duramama sadece misafir geldiğinde veya bir yere gittiğinde değil her zaman böyle sanırım. Çocukluktan gelen bir alışkanlıksa zor değişir. Bilimsel bir açıklama (hastalık teşhisi, psikolojk) vs. yapamayacağım maalesef, bilgim yok o kadar.

Aileme karşı yumuşak değil mesafeliyim. Babamla pek diyaloğumuz yok. Özür dilemez kendisi zaten.

Valla ne çektim ya :) sosyalleşme konusunda eşimin de içinde dede var merak etme. Kendine coşkulu o, bana etkisi yok.

İdrakcim
Her konunda yazıyorum yine yazacağım.
Senin asıl sorunun kendinle.
Eşinle yaşadığın sorunların temelinde de
bu var.
Bundan adım kadar eminim.
Açtığın konularda kendinle,eşinle dalga geçmen,
alay etmen,ironi yapman bile
aslında savunma mekanizması.
Kendi kendine 'ben aslında güçlüyüm,
bunları yaşıyorum ama yıkılmadım,
her şeyin de farkındayım' mesajı veriyorsun
bir nevi.
'Güçlü olma' ve 'kontrol etme',
sende çok güçlü olan ve adeta yaşamını yönlendiren iki dürtü.
Sen destek alıp,kendinle barışmadığın sürece bu kısır döngüden çıkamazsın.
Böyle bir adım ileri,iki adım geri tükenir ve tüketirsin.
Dün eşinin sorumsuzluğu olur konu,
bugün yerinde duramaması,yarın Allah-u alem.
Bana kırılma,niyetim seni incitmek değil ama dost acı söyler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…