- 15 Nisan 2018
- 952
- 1.176
- 63
- 35
- Konu Sahibi Idrakyollariiltihabi
-
Kelimesi kelimesine katılıyorum. Eklemek istiyorum asıl ben olsam babama fecii tavır alırfım. Benim oğluşumda öyle sinemaya götürdüm sene başı ilk defa gittik çocuklarla. Ben nerdeyse iki seksen yatıp uyuyacaktım ama oğlum yerine oturamıyor sürekli kalkıp bakıyor sıkılıyor aynı şekilde kalmaktan büyüdüğü zaman kayınbabası böyle yapsın çok fena olur yani. Eşinin elinde olan bişey değildir bu. O da hiç memnun değildir bu durumdan ama yapacak bişey yok onu da öyle çoktan kabul etmeleri gerekirdi. Babam benim kocama bağıracak sırf ezanı yanlış duydu diye çok ayıp yaa.eşiniz gayet anlayışla karşılamışOldukca kalabalik bir ailem var. Esimin ailesi de benimki kadar olmasa da buyuk. Cesit cesit insan, her birinin kendine gore bir garipligi var. Mesela bir ablamin esi surekli uyur. Bizi misafirlige cagirir, bi bakmisiz kanepede uyuyor. Annemlerdeyiz bi bakmisiz odaya gecmis yatmis ya da kanepede uyuyakalmis. Ama biz onu boyle kabul ettik. Dunya iyisi bir adam. Bu huyunu da bu yastan sonra degistiremiyor. Onu da oyle kabul ettik. Aile olmak boyle bi sey degil mi? Hepimizin baskasina garip gelen davranislari var. Herkes birbirini tolere ediyor. Bu anlattiginiz durumda esinize uzuldum. Demek ki yapisi boyle. Boyle kabul etmeniz lazim. Bence herkesin icinde ona bagiran babaniz ona ve size saygisizlik yapmis
Haklısınız elbette. Kesinlikle karşı çıkmıyorum buna.Kadının babasını haklı gördüğü herhangi bir yorumunu görmedim.
Evet babası bencede çok büyük ayıp etmiş. Bu farklı.
Konu sahibi kendisinin de zaman zaman rahatsız olduğu durumdan dolayı direk kavga çıkarmak yerine nasıl konuşabilirim diye düşünüyor.
Başına gelen var mı ve nasıl davranmalıyım diye soruyor.
Ben bunda tuhaf bir durum görmedim.
Evet her insan farklıdır ve olduğu gibi kabul etmek gerekir. Ama yapabileceğim bir şey var mı acaba diye soruyor konu sahibi zaten.
Burda insanlar sorununu anlattığında çözüm bulmaya çalışıyoruz. Yanlış mı biliyorum.
ben sizin eşinizi ailenize karşı savunmadığınızı düşünüyorum. adamın alınmıyor oluşu kolayınıza gelmiş sanki.
Annen babanin saygisizligini ortbas etmek icin esinin davranisini bahane etmis. Cok da rahatsiz olmuyorlardir gidip gelmemezlik yapmiyordur sonucta.
Yerinde duramama olayi benim esimde de var ama o sigara ictiginden dolayi boyle. Bir sey anlatirken sigara icmeye gider, dinlemiyorsun diye soylenirim acitasyon yaparim ki bir daha sohbetin bitmesini beklesin diye. Eger ortamdan rahatsiz olsa markete kadar giderdi herhalde. Bence esin bulundugu ortamdan rahatsiz oluyor, tepkisini bu sekilde gosteriyor
Kusura bakma da eşinin ailesi tarafından azarlanan hiçbir erkek bir daha görüşmez eşinin ailesi ile. Eşiniz yine alttan almış, başkası olsa yemek yemeden çıkar giderdi.
eşim ailemle tanışmaya geldiğinde otururken biraz stresten, biraz da uzun oturmaktan sürekli ayağını salladı durdu.
öyle ki onunla aynı koltukta oturan kardeşim bir iki kere ‘deprem mi oluyor ya? he yok pardon’
falan dedi.
sonra evden çıkar çıkmaz annem bu iş bitti dedi.
ben stres falan anlamam, bu adam manyak.
26 yaşında, üniversite okumuş yüksek mühendis, toplum içinde bacağına sahip çıkamıyorsa, davranış bozukluğu vardır.
daha kim bilir neleri vardır,
zaten sinirli de bir tipe benziyor.
kızım sen rahata alıştın olmaz dedi.
:)
7 yıllık sevgilim adam, evlilik yoluna girmişiz. bacağını salladı diye vazgeçmem gerekiyordu
evlenene kadar bir sürü kulp takılsa da, evlendikten sonra saygılı bir ilişkileri var.
evlendiğimden beri eşimin sinirli olduğunu hala söylüyor annem. hatta arada dayak yiyip sustugumu falan zannediyor
vaktiyle kuramadığı anne-kız ilişkisinin pişmanlığı sanırım, bir şey olsa da söylemeyeceğimi bildiği için kendince ağzımı arıyor da olabilirumursamıyorum.
direkt olarak ona söylenen bir şey olmadığı için eşim hiç birini bilmiyor.
gerek görmedim.
yoktan yere canını sıkma boşver.
bence hiç açma bile konuyu. biz analarımızın babalarımızın nelerinden memnun değiliz ama susuyoruz.
onlar da susar zamanla.
Benim eşim de böyledir günde en az 4 kere ben arabaya gidip geliyorum der,markete ayrı çıkar çöp atmaya ayrı. Adam hiperaktif neden ailen kabullenmiyor bu onun yapısı. Ayrıca eşiniz sukredin ki babanızın patavatsizligina bir şey demiyor. Yoksa patavatsızlık da babanızın yapısı önce o değişsin o zaman
Bizim nesilimizin ebeveynlerinde cogunlukla gelinini , damadını beğenmeyen, onlara eleştirel tavırları olanları çok goruyorum..cunku;Maalesef. Hiç istemesem de onların bir kopyasıyım ben de. Abim ve erkek kardeşimde rahatlık ve gamsızlık olarak zuhur ederken bu mükemmeliyetçi eğitimin sonucu, benim şansıma da onlar gibi olmak düştü.
Ben biraz eşiniz gibiyim .Sevmediğim yada stresli olacağım kişiler veya ortam varsa ve bulunmak durumundaysam daha da artıyor ama ben oyle çıkıp dışarı değilde habire ya mutfağa vs ,tuvalete şuraya buraya giderim oğlum olduğundan beri de hep onun peşinde dolanıyorum .Bunun dışında da sürekli aynı yerde oturmak yoruyo beni .Misafir de gelse ,çok sevdiğim insanlarda olsa illaki bu bahaneyle kalkıp 2 dk evde turlarim .Tabi bunu çok sıkıldım diye değilde sur çocuklara oyuncak getireyim ,ay dur çaydanlığın altını açayım ,yok peçete getireyim vs diye yaparım .
Ve evet karşımdaki insan uzun uzun ve gereksiz şeyler anlstirsa otomatik olarak aklım almıyor bibyerden sonrasını dikkatimi veremiyorum .Mesela kv yıllardır çocuklarını nasıl fedakarlıkla büyüttüğünü anlatmaya kalkar .5 dk sonra sor ne anlattı diye duymuyorum .
Ailenizle gergin bir ilişki var ya hani acaba eşiniz o stresten mi daha da hareketleniyor acaba
ne yorucu annen baban var yahu..
aynı annem:))
Allahtan babam böyle değil...
Ben öyleyim. Değil aynı yerde,ayni odada yarim saatten fazla durmam. Apartmanim asansörlü
Markete inerim eve gelirim. Sonra bir daha inerim. Sonra kopegi gezdiririm. Hep cikmak icin bahane var. Sonra sigara almaya giderim. Az evel mutfakta sigara ictim simdi yatak odasındayim ve yine mutfaga geccem. Sonra da asagiya incem. Oysa az evel kopegi indirmistimfilmleri izlemem sonuna kadar bazen. Oturdugum lokanta ve kafede sıkılırım. Yemek bitti mi hadi gidelim moduna gecerim. Hayir doymusuz neden oturcaz ki daha?
Bitek kaynanamda sıkılıyorum apartmani eski bina asansör yok. Onda da 3 4 defa balkona çıkıyorum.
Bu arada benim kaynanamda böyle
Gelin kaynana topragindan oluyor dedikleri dogru galiba
Bunun cidden caresi yok ama yapı meselesi bu.demekki kanı pozitif ondan da olabilir. Ya da cok mu zeki. Ben kendim icin zeki diyemicem ama ordan oraya dolanirken anlatılanı anlarım. Cevaplarım. Cevaplamasam da duyarım ve sonra yaparim. Ayni anda 2 3 isle ugrasirim yani
Eşinizin hiperaktivite sorunu var bide asosyal toplum içinde sıkılıyor psikiyatriste gitmeli bence normal değil bukadar hareketlilik
Açık konuşayım eşinizin yerinde olsam o iftar sofrasında herkesin içinde öyle rezil edilsem ya oracıkta büyük arıza çıkarır hadlerini bildirirdim, yada sakince direk size döner ya bu insanlarla bir daha asla konuşmamak üzere benimle buradan çıkar evimize gidersin yada burada kalırsın benimle işin biter derdim.
Eşiniz yüzde yüz haklı.
Ama herkes alışmış tabi burada erkek olduğu için otomatikman suçlu...
Orada azarlanan siz azarlayanda kayınbabanız olsaydı burada yorumlar çook farklı olurdu bunu hepimiz biliyoruz. Hatta eşin seni ailesine ezdiriyor diye şimdiye on defa boşatmışlardı seni. Erkek karısını ailesine karşı savunacak ama kadın kocası it gibi azarlanırken sessizce oturacak ve kocasından alttan almasını bekleyecek... Ne güzel adalete bak!
Bu arada eşinizin problemi ile ilgili olarak bu bir takıntı bir psikolojik bişey olabilir. Belkide adam cidden darlanıyordur duramıyor çıkıyordur dışarı. Hemen buradan vurmaya çalışmayın bence.
Kaldıki eşinizin bu sorunlarının öne sürülmesinin nedeni babanızın yediği haltı unutturma ve dikkati başka yöne çekme çabalarından başka bir şey değil. Yoksa eşinizin yerinde durmaması ile iftar sofrasında herkesin içinde adamı azarlamakla ne alakası var?
Sizde şimdi eşimle nasıl kavga etsem onu soruyorsunuz... bravo.
Kurtlu denmez. Ailen eşini böule kabul etsin. Belli ki onu boyle davranmaya iten dürtü var. Bır psıkıyatrıye gıtmeyı teklıf edın , harıcınde nasihat rtmek veya sitem rgmek bu durumu cozmez. Cunku adam istemsi yapıyır bunlarıMerhaba hatunlar.
Bir sağlık problemi olan parazitten bahsetmiyorum tabi ki. Mecazi anlamda kullanılan, "totosunda kurt mu var yerinde duramıyor bu" cümlesinde bahsi geçen kurt yeni sorunumuz. Allah herkese böyle insanı tertemiz delirten dertler versin tabi.
Az evvel annemle, beynimin usul usul bağırsaklarıma doğru akmasına sebep olan bir konuşma yaptık telefonda. Tam bir saat sürdü. Öyle ki sonlara doğru "anne beni evlatlıktan reddedin lütfen" dersem orucum bozulur mu diye düşünmeye başladım.
Efenim sevgili eşim ve ailem pek bir araya gelmezler. Babam eşimi sevmiyor. Oldukça kırıcı ve patavatsız olduğu için de en sağlıklısı pek bir araya gelmemeleri. Ancak uzun zamandır görüşmüyor olmalarının ardından önceki gün teyzemde bir araya geldik. İftar davetine icabet etmek durumunda kaldık. İftar sofrasında eşim ezan okundu baba dediği için (gerçekten okunmuştu) tvdeki ezan sonradan okunmaya başladığı için (öncekini babam duymamış) oldukça sert bir üslupla onca insanın arasında eşime bağırdı. Orucumuzu yakacaktın vs diye. Eşim de her zamanki gibi alttan aldı ve baba okunmuştu dedi. Sonrasında sustu. Çok gerildim ama konu bir şekilde kapandı. Babamın genel tutumu bu zaten. Eve dönünce eşime "babamın kusuruna bakma tanıyorsun sen de" dedim. Bu hususlarda anlayışlıdır konuyu uzatmadı aman boşver dedi kapattı ama kırıldığını biliyorum.
Gelelim ailemin sorununa. Bugün annem aradı. Baban patavatsız kusura bakmasın eşin, hep böyleydi dengesiz işte vs dedi. Ardından ekledi. Eşine sinir oluyor çünkü eşin beş yaşında çocuk gibi davranıyor dedi. Sebebini sordum söyledi o da.
Benim eşimin, benim de sinirimi oldukça bozan bir davranış bozukluğu var. Yerinde duramıyor. Bir misafir gelse de en az üç kere dışarı çıkıp hava alıp gelir. Markete gider dolaşır vs. Çok durmaz ama muhakkak çıkar dışarı. Biz evde yalnızken de aynı. Sürekli dolaşmaya çıkar. Ya da sohbet ederken yüzünde "darlandım ben" ifadesini görürüm. Duramaz, oturup dinleyemez mutfağa gider sigara alır ya da başka bir şeyle daha ilgilenir. Tuhaf olan anlattığını da algılar ancak dikkatle dinlemiyor gibi görünür. Uzun süre aynı yerde Oturmaz. Geçenlerde bu konu ile ilgili konuştum onunla. "bak 36 yaşında adamsın. Çocuk gibi davranma. Bir toplulukta sürekli bir yerlere gidip dolaşma. Sıkılsan da insanlara saygıdan tahammül Göster" dedim. Doğru haklısın dedi ama bir şey değişmedi.
İftar yemeğinde yine "ben bir sigara almaya gideyim" diye çıktı. Ailem bendeyken de "sigara alayım" "marketten bir şeyler alayım" sebepleri ile üç kez belli aralıklarla çıktı. Ben alıştım bu haline. Evlendiğimizden beri böyle. Uzun süre aynı ortamda kalamıyor çıkıp hava alma ihtiyacı hissediyor.
Ancak ailem, özellikle babam bu durumdan Rahatsız oluyormuş ve çocuk gibi davrandığını olgun olmadığını söylüyorlar. Yahu adamın totosunda var olduğunu iddia ettikleri kurdu mu alayım ne yapayım. Uyardım, konuştum etki etmedi.
Genel olarak ben de rahatsızım aslında bu durumdan. Bir şey anlatırım dikkatini vermez bir an evvel kalkıp gitme eğiliminde olur. Uzun süren filmleri İzlemez sıkılır. Aynı ortamda uzun süre durmaz. Hep bir yerlere yetişecekmiş gibi bir hali vardır. Bazen iple bağlamak istiyorum bir şey anlatırken. Hatta o ipi boğaz kısmında biraz daha sıkıca bağlasam... Ümüğü falan sıkışsa iyice.
Ben ailem ve eşim arasında kalmaya alıştığımı sanıyordum ama yine aşırı bunaldım. Şimdi fevri davranıp eşimle konuşup ardı ardına uyarıları sıralamak geliyor içimden ama önce objektif yorumlar almak istedim. Bir büyük kavga daha etmeyelim diye. Değerli fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim. Çevrenizde böyle kurtlu tipler var mı? Gerçekten saygısızlık mı yaptığı? Ben ne tepki vermeliyim bu durumda. Şimdiden teşekkürler yorumlarınız için.
Esinizin ailenize karşı saygısızlığı,kırmışlığı ve bunları bile bile yapmışlığı var mı?sadece bu anlattıklarınız ise ben abartılacak bişey göremedim.nefret etme sebebi değil. İnsanları olduğu gibi kabul etmek lazım
Başta eşinize hak verirken sonra telefonda annenizin ama o da öyle demesiyle siz de eşinize karşı durmuşsunuz. Kusura bakmayın ama ailenize önüne kendi çekirdek ailenizi koymadıkça daha çok konunuz olacak.
Eşinizin babası kalabalıkta size bağırsaydı, idrak yolunda ki iltihabınız anında kururdu eminim. Eşiniz haklı
Peki nasıl başarıyorsun annenin sözlerinden etkilenmemeyi. Ben ister istemez etkileniyor geriliyorum.
Valla tanışma kısımlarına hiç değinmiyorum bile. Giydiği kıyafeti yeterince özenli bulamadıkları için aylarca konuştular. Ailem diye demiyorum çekilecek çile değiller :))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?