Aileme bu ilişkiyi nasıl açıklayabilirim? Mantık evliliği mutlu bir evlilik olur mu sizce?

,

Anlaşamadığımız ortada, birbirimize daha açıklama yapmanın anlamı yok. Saygı duyuyorum ve iyi geceler diliyorum..
Amacım açıklama yapmak ya da sizden açıklama beklemek değil.

Hukukcuyum yazmasaydiniz muhtemelen konunuzu okuyup gececektim ama meslektaslarıma karsi daha hassasım. Hele de yaslari kucukse.

Ve lütfen yorumları ciddiye alın. En azından üzerinde düşünün çünkü bakış açınızda, olayları, içinde bulunduğunuz durumu değerlendirmenizde çok ciddi problemler var. İyi geceler.

boyle oyunlar oynamak icin yasin cok kucuk, karsidaki insanlar da salak degil, o kadar mali ve nufuzu yapmislar kendileri icin, kimbilir ne oyunlar ne taklalar attilar. o cahil buldugumuz anne bile parmaginda oynatir seni. sen bunu dusunuyorsun da adam bunu akil edemiyor mu... tabi hayat senin

Maddi açıdan rahat olursunuz.Ama sanki ailesi sizi oyalayip çocuk sahibi olduktan sonra çalışma doneceklermis gibi geldi bana.Bu arada yaş farkida önemli on sene sonra siz 30 lu yaşların basindayken adamin yaşı neredeyse elliye dayanmış olacak siz gezmek tozmak isterken o daha çok dinlenmek istiyor olacak.yas farkı çok fazla buda buyuk problem yaratir

Bence siz ona aşık değilsiniz yani bir tutku hissetmiyorsunuz onunla evlenmeyi istemeni sağlayan bir tutku. O sizde yok gibi ve tutkudan da ziyada içinize de sinmeyen sizin de farkında olmadığınız bir şeyler var gibi. Kayınvalide daha ortada fol yok yumurta yokken hemen adınıza kararlar vermeye başlamış bile. Sevgilin de anne kuzusu gibi sanki annesiyle aynı fikirde. Zaten şu yaşına kadar yaşayacağını yaşamış sevgilin, annesinin de daha önce hayatında kimsenin olmaması da hoşuna gitmiş, hazır bulduk tertemiz kızı bir daha böylesini nerden buluruz şimdiki kızlar ne idüğü belirsiz zihniyeti ile hareket ediyor annesi de belli ki. Ve o da seninle sevgili olduğuna göre o da annesi ile aynı fikirde. Yaş olgunluğuna göre anneliği değil de doğurganlık yaşına göre bakıyor. Annesi sizin her şeyinize müdahale olur bence, tekrar düşünün. Biraz daha annemle aram bozuk durumunu sürdürün ve o esnada da iyice düşünün. Daha 22 yaşındasınız zaten, millet artık her buluştuğu ile sevgili bile olmazken siz de ilk sevgili olduğunuz erkek ile evlenecek değilsiniz.

Şimdi linçleneceğim belki ama 36 yaşında bir herifin 22 yaşında bir çocukla sevgili olması bile başlı başına hata anasının bile çok doğurur yaşı küçük diye hoşuna gitmiş bu durum ailecek zihniyetleri kötü

Aynen öyle madem mükemmel özellikli bir adam yaşı 40a yaklaşınca mı aklı başına gelmiş gez toz ama evlenmeye gelince yaşı küçük olsun niye doğurur çünkü o

Üniversite okurken de dıkkatımı ceken şey şu oldu hep.
Bu ülkede kızlar asla okul bitirip iş bulma hayalinde olmuyor daha çoğunluk zengin koca bulma ve ev hanımı olma derdınde.
Mesela çoğu arkadaşım üniversiteyı basamak olarak kullandı hep son sınıfta nişanlandı ya da okul bitince.
O yıl sınava girdiler olmayınca hemen hemen hepsi evlendı.
Mesela atanmak sınava girmek uğraş vermek çok zor geliyordu..
Hep ilk hedef koca bulmaktı.
Hep bı hikâyeleri dinliyordum.
Mesela konu sahibi de okul bıtınce stajyer avukat olacak ilk başta uğraş verecek asgarı şartları olacak bunun yerine diğeri daha cazip geliyor.
Ya da öğretmen olup Özelde çalışıp biraz sikıntı cekıp sonra atanmaya uğraşmak da itici geliyordu üniversitede ve hemen hepsi evlenmeyi tercih etti..
Kısaca konu sahibi o itibar zenginlik kimseye kolay kolay yedırılmez adamın burnundan getirirler..
Mesela bır arkadaşım gençken doktorla evlendı ıkı yıllık üni okudu.
Sonra es ailesi eğitimsiz diye assagıladı kız yeniden üniversite okudu.
Yani özgürlügunu satacaksın ve ınan hıc kolay değil..
Farklı kültür farklı aıle...
Bak benim esımın aılesı benım mesleğim olmasa beni varya anamdan emdıgım sutu burnumdan getirdi.
Eşek gıbı kullanmaya calısırlardı ve eltilerım oranın hızmetcısı oldu bana yapamadı çünkü çekmeyecegımı biliyordu.
Sıze evlenınce iş bıle sunsalar ayrılınca mahvederler sızı dımdızlak ortada bırakırlar.

Diyelim hakime oldunuz sevgiliniz sayesinde
Ileride herhangi olumsuz durumda yada boşanma konuları açilırsa
Bu cok zengin ve eli kolu uzun olan sevgiliniz sizi o hakimlikten aldirmaz mi sizce ? Işinizden etmez mi ?
Deger mi ömür boyu hep başkalarinin baskısı altinda yaşamaya ?

Bana biraz whatpadd gibi geldi ama yine de yorum yazayım . Sen gençliğinin baharindayken o yaşlılığın gençliğine doğru gidiyor bir kere kafadan burasi sorun . Ailenin sosyo ekonomik ve sosyokültürel durumundan dolayı bu adama tutulmuş olman çok muhtemel. İfşa etmeyim demissin ben edeyim ağır cezaciysa bahsettigin şehir muhtemelen Trabzon . Sever oranın erkekleri aklınca gözü açılmamış bakire kızı alıp hamur gibi oynayıp şekil vermeyi . Neresinden baksan olmayacak bir iş . Hukuk okuyan birinden bu denli zayıf muhakeme beklemezdim yaşına veriyorum .

Okulda durumlar çok fena ve bölüm farkı yok . Kardeşim tıpci ve kizlar daha ikinci üçüncü sınıftayken benimle çıkmak istiyorsan evlenmelisin modundaydi. Resmen tıp fakültesine doktor koca avlamaya gelmişlerdi . Kardeşimin sınıfından böyle üçüncü sınıftan evlenen kizlar çok oldu . Kuzenim de bu şekilde bu tarz bir yem ile evlendi. Üniversiteler artık bir avlanma yuvası gibi duyduklarıma şok oluyorum. Aşık olur evlenirsin amenna bir sorun yok ama sana yaklaşan ilk erkeğe de elimi tutmak istiyosan nikah olmalı cekmezsin be ablacim

Ya bi de 5 yıla boşanırız diyo, orda bi yamuldum. Böyle adamdan boşanamazsın ki. O isterse boşar, onda bile sen haklarını alıp ça çavvv diye yeni hayat kuramazsın. Arada karı koca münasebeti olmasa bile seni karısı olarak görür, kendi evlense bile sen evlen istemez. Hayatını bitirecek para ve rahatlık için.

Eşimle aramda 4 buçuk yaş var. Bazen o bile bana yaşlı geliyor düşünce yapısı olarak. Ben daha gezeyim tozayım, uçup kaçayım kafasındayken o daha çok yorulduk dinlenelim moduna giriyor çoğu zaman. Arada devasa yaş farkı var. Diğer konulara girmiyorum bile.

Para ve rahatligi yaşasa yine de derim ki kendi seçimi böyle mutlu oluyor demek
Ama bu adam kadinin parayi istedigi kullanmasina izin verir mi ? Bu kadar özgür olabilir mi ?
Rahatlik olayi zaten olmuycak gibi
Adamın bu kadar bekaret hassasiyeti varsa bence konu sahibi dikkat etsin tlf dinliyor ,kimlere ne yazdigini kontrol ediyor bile olabilir

Karadenizli, muhafazakar, 36'lık oğluna 22'lik kızı beğenen bir aileye git gelin ol bak bakalım film başlasın :))

Öyle bir konu açılmıştı burda memur kadın kocası Karadeniz tarafı kayınpeder araya girdi kolu uzun bir aileydi kadın uğraşmamak için hakkını alamadı istemedi diye anımsıyorum. Tam net animsayamadim . Hatta kp tayinini durdurmuştu sanırım kızın dur daha boşanma gerçekleşmedi diye falan yanlış hatırlıyor olabilirim

ben ayrılmayın diyecektim ama şu ablasının zihniyetini de gördüm, bana yetti. iğrenç bir aile bence ayrılın. kadınlara bakış açıları belli evlenirseniz gün yüzü göremeyeceksiniz gibi duruyor. ıyy midem bulandı gerçekten.

Evet, sırf tayinimi çıkarsınlar diye altınlarını bıraktı, dımdızlak boşandı.Ama çocuğu yoktu onun. Hatta sorun adamdaydı, baktı kayınpeder bu gelin başa bela olacak, oğlu kısır diye adı çıkmasın diye kendi kesti gelinin biletini.

Ben bu konuya inanmadım şahsen
36 yaş büyük bir yaş değil ayrıca makam mevki maddiyatı düşünürsek hatta gayet normal küçük bir yaş
Bu kız 22 yaşındaymış da bulunmaz hint kumaşıymış da bilmem ne doğuracakmış
Kaç tane doğuracak da 22 de başlıyor
Bu konu resmen arkadaşım sevgilisinin yazdığı forumlardaki hikayelerden alınma
Hakim adam aile zengin o zaten kendi çevresinden her şeyiyle uygun bir gelin bulur ki ne uğraşsın uyuz kedi aramaz dışarda adamın da bir yerde günlük yazması kızın telefonda görmesi her şeyi öğrenmesi her şeyi saçma
Ama konu gerçekse 14 yaş çok fazla kıtlık mı vardı nerden buldun bu adamı hakim ve üniversite öğrencisiyle çıkıyor kore dizisi gibi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…