- 29 Nisan 2016
- 1.382
- 4.014
-
- Konu Sahibi gunebakancicegi
Amacım açıklama yapmak ya da sizden açıklama beklemek değil.,
Anlaşamadığımız ortada, birbirimize daha açıklama yapmanın anlamı yok. Saygı duyuyorum ve iyi geceler diliyorum..
boyle oyunlar oynamak icin yasin cok kucuk, karsidaki insanlar da salak degil, o kadar mali ve nufuzu yapmislar kendileri icin, kimbilir ne oyunlar ne taklalar attilar. o cahil buldugumuz anne bile parmaginda oynatir seni. sen bunu dusunuyorsun da adam bunu akil edemiyor mu... tabi hayat seninBen buradaki saçma yorumları anlayabiliyorum çoğunun meslekten, ülkenin gerçeklerinden haberi yok. Hayatı kendi dört duvarlarından ibaret sanıyorlar fakat siz beni çok şaşırttınız. Hukukçu olduğunu iddia eden ve benden yaşça büyük birinin camianın içindeki olaylardan haberdar olmaması mümkün değil çünkü.
Daha birkaç ay önce adliyede çevirmediği halt kalmayan hâkime hanımı okuduk hepimiz. Bu kadının geçtiğimiz haftalarda belgeseli yapıldı youtube’da. Sevgilisi çıkıp açıkça dedi ki “ben onun hakkında açılan dosyayı kapatmaları için Ankara’ya yargıtaydaki tanıdıklarıma gittim. Onlar da bana bu dosyadan ancak zaman aşımıyla kurtulabileceğini söylediler ben de dosyayı 3 yıl geciktirdim.”
Demek ki ortaokul mezunu hukukla alakası bile olmayan adam yargıtaydaki tanıdıklarıyla bir dosyayı bir “ricayla” geciktirebiliyor. Gelelim diğer konulara. Hakim savcılıkta esas olanın sınavı geçmekten ziyade mülakatı geçmek olduğunu 1. sınıf biri bile bilir. Mülakat dönemi hiç telegram gruplarında konuşulan referansları görmediniz herhalde. Ya da yargıtay danıştay önündeki kuyruklardan haberiniz yok. Geçene kadar herkes sisteme lanet eder geçtikten sonra ne hikmetse kime sorsak “ama devlet de alacağı kişiyi bilmek ister. Bir iki dakikalık mülakatta neyi ölçsün tabii referans olacak” der. Referanssız geçen var mı bilmiyorum ben hiç görmedim. Ama olanın saklamadığı, geçemeyenin açıkça “referansı olmadığı yahut yeterli gelmediğini” belirttiği bir ortamda olmadan geçen varsa bir tane adam da çıkıp niye “ben referanssız geçtim arkadaşlar. Ailemde bir tane bile yargıdan siyasetten adam yok. Umudunuzu kaybetmeyin” demiyor?
Dalga geçtiğimiz 3 harfli marketler bile işe alırken doldurttuğu formda 3 tane referans yazın diyor. 1 bile değil bak 3 tane istiyor ne için? Sabahtan akşama kadar milletin ağız kokusunu çekmek için. Geçen twitter’da biri paylaştı herkes güldü. Bakın güldü diyorum çünkü toplum olarak bunu kanıksadık. Değiştiremiyoruz, olmuyor.
Bu sistem çürük ve bir iki yıldır değil yıllardır böyle. Bir utanması gereken varsa bunca yıldır bana dokunmayan yılan bin yaşasın zihniyetindekilerdir. Siz bütün bu liyakatsizlerden, stajyer avukata asgari ücreti bile çok gören üstüne “benim yanımda çalışmak için onun ücret ödemesi lazım” diyecek kadar yüzsüzler varken, 1. olan adamın bile emeğinin hiç edildiği referansı yok diye acımasızca elendiği bir camiada ben sevgilimin bana referans olmasını beklediğim için benden mi utandınız? Evet önce hakim olmayı bekledim. Çünkü aile yapısı benim güç elde etmemden rahatsız olabilecek, evlendikten sonra sen otur çocuğuna bak ne gerek var çalışmaya diyecek zihniyette insanlar gibi duruyor. Kendimi garantiye almak istememin nesi kötü? Karşı taraf benimle evlenmek isterken saf bir aşk düşüncesiyle mi düşünüyor sadece? 36 yaşındaki adam ve ailesi o kadar yaşanmışlığına rağmen kendine genç ve temiz geçmişli birini hak görebiliyorsa benim de ondan potansiyel eşi, çocuklarının annesi olacak biri olarak bunu beklememden doğal ne var? Bir utanması gereken varsa bence o bütün genç mezunları bu duruma düşüren liyakatsiz sistemin sahipleri. İyi akşamlar
Şimdi linçleneceğim belki ama 36 yaşında bir herifin 22 yaşında bir çocukla sevgili olması bile başlı başına hata anasının bile çok doğurur yaşı küçük diye hoşuna gitmiş bu durum ailecek zihniyetleri kötüSeni damızlık gibi görecekleri kesin kv nin bahsetmesinden belli. Oğluna kendi yaşında birini istemez doğuramama ihtimalinden dolayı. Hoş sanki her şey yaşta bitiyor.
Jenerasyon farkınız var bildiğin hiç olumlu bir ilişki değil. Önüne bak bence daha gençsin kariyerin olacak daha kimler olur hayatında.
Aynen öyle madem mükemmel özellikli bir adam yaşı 40a yaklaşınca mı aklı başına gelmiş gez toz ama evlenmeye gelince yaşı küçük olsun niye doğurur çünkü oŞimdi linçleneceğim belki ama 36 yaşında bir herifin 22 yaşında bir çocukla sevgili olması bile başlı başına hata anasının bile çok doğurur yaşı küçük diye hoşuna gitmiş bu durum ailecek zihniyetleri kötü
Okulda durumlar çok fena ve bölüm farkı yok . Kardeşim tıpci ve kizlar daha ikinci üçüncü sınıftayken benimle çıkmak istiyorsan evlenmelisin modundaydi. Resmen tıp fakültesine doktor koca avlamaya gelmişlerdi . Kardeşimin sınıfından böyle üçüncü sınıftan evlenen kizlar çok oldu . Kuzenim de bu şekilde bu tarz bir yem ile evlendi. Üniversiteler artık bir avlanma yuvası gibi duyduklarıma şok oluyorum. Aşık olur evlenirsin amenna bir sorun yok ama sana yaklaşan ilk erkeğe de elimi tutmak istiyosan nikah olmalı cekmezsin be ablacimÜniversite okurken de dıkkatımı ceken şey şu oldu hep.
Bu ülkede kızlar asla okul bitirip iş bulma hayalinde olmuyor daha çoğunluk zengin koca bulma ve ev hanımı olma derdınde.
Mesela çoğu arkadaşım üniversiteyı basamak olarak kullandı hep son sınıfta nişanlandı ya da okul bitince.
O yıl sınava girdiler olmayınca hemen hemen hepsi evlendı.
Mesela atanmak sınava girmek uğraş vermek çok zor geliyordu..
Hep ilk hedef koca bulmaktı.
Hep bı hikâyeleri dinliyordum.
Mesela konu sahibi de okul bıtınce stajyer avukat olacak ilk başta uğraş verecek asgarı şartları olacak bunun yerine diğeri daha cazip geliyor.
Ya da öğretmen olup Özelde çalışıp biraz sikıntı cekıp sonra atanmaya uğraşmak da itici geliyordu üniversitede ve hemen hepsi evlenmeyi tercih etti..
Kısaca konu sahibi o itibar zenginlik kimseye kolay kolay yedırılmez adamın burnundan getirirler..
Mesela bır arkadaşım gençken doktorla evlendı ıkı yıllık üni okudu.
Sonra es ailesi eğitimsiz diye assagıladı kız yeniden üniversite okudu.
Yani özgürlügunu satacaksın ve ınan hıc kolay değil..
Farklı kültür farklı aıle...
Bak benim esımın aılesı benım mesleğim olmasa beni varya anamdan emdıgım sutu burnumdan getirdi.
Eşek gıbı kullanmaya calısırlardı ve eltilerım oranın hızmetcısı oldu bana yapamadı çünkü çekmeyecegımı biliyordu.
Sıze evlenınce iş bıle sunsalar ayrılınca mahvederler sızı dımdızlak ortada bırakırlar.
Ya bi de 5 yıla boşanırız diyo, orda bi yamuldum. Böyle adamdan boşanamazsın ki. O isterse boşar, onda bile sen haklarını alıp ça çavvv diye yeni hayat kuramazsın. Arada karı koca münasebeti olmasa bile seni karısı olarak görür, kendi evlense bile sen evlen istemez. Hayatını bitirecek para ve rahatlık için.Diyelim hakime oldunuz sevgiliniz sayesinde
Ileride herhangi olumsuz durumda yada boşanma konuları açilırsa
Bu cok zengin ve eli kolu uzun olan sevgiliniz sizi o hakimlikten aldirmaz mi sizce ? Işinizden etmez mi ?
Deger mi ömür boyu hep başkalarinin baskısı altinda yaşamaya ?
Para ve rahatligi yaşasa yine de derim ki kendi seçimi böyle mutlu oluyor demekYa bi de 5 yıla boşanırız diyo, orda bi yamuldum. Böyle adamdan boşanamazsın ki. O isterse boşar, onda bile sen haklarını alıp ça çavvv diye yeni hayat kuramazsın. Arada karı koca münasebeti olmasa bile seni karısı olarak görür, kendi evlense bile sen evlen istemez. Hayatını bitirecek para ve rahatlık için.
Karadenizli, muhafazakar, 36'lık oğluna 22'lik kızı beğenen bir aileye git gelin ol bak bakalım film başlasın :))
Öyle bir konu açılmıştı burda memur kadın kocası Karadeniz tarafı kayınpeder araya girdi kolu uzun bir aileydi kadın uğraşmamak için hakkını alamadı istemedi diye anımsıyorum. Tam net animsayamadim . Hatta kp tayinini durdurmuştu sanırım kızın dur daha boşanma gerçekleşmedi diye falan yanlış hatırlıyor olabilirimYa bi de 5 yıla boşanırız diyo, orda bi yamuldum. Böyle adamdan boşanamazsın ki. O isterse boşar, onda bile sen haklarını alıp ça çavvv diye yeni hayat kuramazsın. Arada karı koca münasebeti olmasa bile seni karısı olarak görür, kendi evlense bile sen evlen istemez. Hayatını bitirecek para ve ra
ben ayrılmayın diyecektim ama şu ablasının zihniyetini de gördüm, bana yetti. iğrenç bir aile bence ayrılın. kadınlara bakış açıları belli evlenirseniz gün yüzü göremeyeceksiniz gibi duruyor. ıyy midem bulandı gerçekten.Evet bir de 2 kız kardeşi var da onlar evli benimle ilgili bir çirkeflikleri olmadı. Büyük ablası "sakın bu kızı öncekiler gibi sanma ya ayrıl ya da ciddiysen evlen" demiş. Küçük kardeşi de siz anlaşıyorsanız bize laf düşmez demiş
Evet, sırf tayinimi çıkarsınlar diye altınlarını bıraktı, dımdızlak boşandı.Ama çocuğu yoktu onun. Hatta sorun adamdaydı, baktı kayınpeder bu gelin başa bela olacak, oğlu kısır diye adı çıkmasın diye kendi kesti gelinin biletini.Öyle bir konu açılmıştı burda memur kadın kocası Karadeniz tarafı kayınpeder araya girdi kolu uzun bir aileydi kadın uğraşmamak için hakkını alamadı istemedi diye anımsıyorum. Tam net animsayamadim . Hatta kp tayinini durdurmuştu sanırım kızın dur daha boşanma gerçekleşmedi diye falan yanlış hatırlıyor olabilirim