Aileme bu ilişkiyi nasıl açıklayabilirim? Mantık evliliği mutlu bir evlilik olur mu sizce?

Adam duygularının tavan olduğu genç zamanlarında başkalarına aşık olmuş ve bütün duyguları tükenmiş, damızlık arıyor gibi geldi. Sen de baba ilgisini bunda bulmuşsun. Üzgünüm yaş farkı çok yüksek.

Aa ama mavi gözlü sarışın zengin :) hayatı mahvetmeye değmez mi :)

için huzursuzsa o içinin bi bildiği vardır içini dinle 14 yaş çok fazla ve şuan en güzel çağların tadını çıkar aradaki zenginlik bile zamanla seni ezmelerine sebep olur kadın erkek eşit maddi olanaklara sahip olmamalılar bana göre yoksa güç savaşında çatırdıyor evlilikler ve mustakbel kayınvalide adayın da tam bir cadı çiğ çiğ yer seni tek lokmada..

Al konuyu buldum.

Allah kadını cehennemlerden almış . Çok mutlu olsun bundan sonra inşallah . Leş bir aile .

Zengin bir adamla evlenince de paran olmuyor . Gerçekten çok tecrubesizsin hayat tecruben o kadar yok ki . Hayatı bu kadar 2+2=4 sanıyorsun. Bir insanla aynı evde yaşamak, onun ailesiyle ilişkini dengelemek bunların hepsi için olgunlaşman lazım . Burada konu açan uyeleri okumamissin. Genellikle pasif eş ve onun ejderha ailesi konuları var. Hayatları kayıp giden kadınlar oluyor. 36 yaşına kadar annesine kız begendiremeyen o adamla evlenirsen senin de pek farkın kalmayacak

Arada kuşak farkı var. Adam gençliğinde her haltı yemiş, onların tabiriyle temiz bir kız bulup seni damızlık olarak kurban seçmiş. Daha yolun başında fark etmişsin uzun vadede bir evlilik olmayacağını kendini bile bile ateşe atma. Evlendin diyelim mesleğini yapabilecek misin? İlerde boşanmak istesen bile bu adam seni perişan eder.
Bu adam 2-3 yıl sonra karşına çıksaydı bu şekilde düşünmezdin. Hayatına odaklan, mesleğinde eminim ki iyi yerlere geleceksin. Kendi paranı kazan, kendi ayakların üzerinde dur.
Kv hiç girmiyorum, bu adamla evlenirsen bu kadın yarın bir gün seni ailenlede vurur. Sana nefes aldırmaz.
İyi düşün.

Bence bu kişi senin için iyi. Aşk meşk seni yorar ve üzer. Bu sitede öyle konular varki bir açıp oku bence. Aşık olup, çok severek evlenenler hep çok üzülürler, boşanmasalar bile. Evlilik olup aynı yatağa girince bence sende adamı daha çok seveceksin. Şunu söyleyebilirim aşk hep çok yaralar sevgi ise kalıcıdır iyileştirir.

Merhaba,

Her şeyden önce ne olursa olsun 28-30 yaşından önce kimsenin evlenmemesi gerektiğini düşünüyorum.

Evlenirken maddi denklik/nispeten rahatlık aranması, eş adayının sağlam bir işi olmasını beklemek anormal değil.
Ama konu sahibi ile sevgilisi arasında inanılmaz bir güç dengesizliği var. Bu büyük bir sorun. Adamın yaşı büyük, mevkisi yüksek, maddi durumu iyi. Şu an her şey tozpembe iken sorun olmasa bile en ufak bir terslikte bu dengesizlik konu sahibinin aleyhine işleyecek. Kaldı ki adam sesini yükselince bile konu sahibi karşılık veremiyor.

Çok çok büyük başka bir sorun ise adamın ailesi, özellikle annesi. Zaten tipik agresif Karadenizli dedi ve olay orda koptu benim için. Annesi bu kadar baskın, müdahaleci biriyle evlenen kişinin kusura bakılmasın ama aklından şüphe ederim o kadar net söylüyorum. Önemli olan adamın ne düşündüğü demiş bazı üyeler. Evet, haklılar ama kaçırdıkları nokta şu ki adam annesine sınır çizebilen/annesinden farklı düşünen biri olsaydı eğer anne konu sahibin bekaretiyle ilgili ağzını açacak cesarette olmaz, konu sahibinin ne zaman çocuk yapması gerektiğine ilişkin kafasından geçenleri oğluna bu kadar rahat soyleyemezdi. Hadi kadın ağzını açtı, adam konuyu kapatır ve konu sahibine taşımazdı. Adam toy değil koskoca, tecrübeli insan.

Yani şartları iyi diye evlenip sürekli birilerinin baskısı/boyunduduruğu altında olmak mı yoksa ortalama biriyle evlenip kendi kafasına göre hayatını kurmak mı?
Mesleği iyi tek insan bu adam mı sanki?
Eşimle ikimiz de oldukça iyi okuldan mezun mühendisleriz. Ben kamudayım, eşim özelde. İkimiz de kendi emeğimizle işlerimizi bulduk. İlk başladığımızda eşimin maaşı benimkinin %60-70i kadardı. Baya zaman da böyle gitti, ben daha iyi terfi aldım vs. Evliliğimizin 10. senesindeyiz ve maddi sorunumuz yok çok şükür. Eşimin işi şu an oldukça iyi. Ailemiz bize ev, araba vs vermedi. Düğün ve eşya sürecimiz destek oldular.
Yani etrafımda bizim kadar bile aile desteği almayan kendi hayatlarını kurmuş insan var ki. Öğretmen, doktor, mühendis, diş hekimi, avukat vs vs. Öyle 20-30 senelik de değil kimse. 10 senelik çalışanlarız yaklaşık.
Tabi ki tasarruflu davrandık, borç ödedik, bazen zorlandık ama yavaş yavaş hallettik.
Maddi manevi eş ailelerimizin hiçbir hareketimizi veya harcamamızı onaylanmasını beklemiyoruz. Çekirdek aile karar alıyoruz ve uyguluyoruz.
Hiçbir evlilik mükemmel değil, her evliliğin sorunlu yanları elbette vardır. Ama kendi adıma bir kadın olarak eş ailesi ve eş tarafından asla baskı, yönlendirme, hayatına karışılma hakkı görülmemesi gibi hususlar benim için çok önemli ve böyle bir evliliğimin olması hayatımı hem huzurlu hem de kolay kılıyor.

Farklı bir öneride bulunacağım..Son sınıftaysanız kpss a grubuna hazırlanın hukuk mezunlarına müfettişlik kariyer uzmanlığı gibi kadrolar veriliyor ve hakimlik savcılık kadar torpil istemiyor..B grubuna da girin..Önceliğiniz iş ve para olsun..Ben de düzenli bir iş beklediğim için 29 yaşıma kadar evlenmedim iyi ki de öyle yapmışım... Özel sektörde aradığımı bulamayınca nişanlı olmama rağmen oturdum kpss çalıştım ve atanmayı bekledim..Hayatınızı sağlam temellere dayandırmadan asla evlenmeyin çocuğu hiç söylemiyorum bile..Çok gençsiniz lütfen ambalaja göre hayat arkadaşınızı seçmeyin..Çevremde mühendis diye doktor diye eş seçen arkadaşlarımın çok büyük bölümü mutsuz..Sorumluluk alabilen ve çalışmaya gönlü olan erkek zaten para da kazanır acele etmeyin..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…