- 4 Haziran 2023
- 250
- 281
-
- Konu Sahibi gunebakancicegi
PekiYa o konu şöyle herkesin takıldığı başka bir şey olduğundan uzun uzun anlatmadım. Ablası ilk evlilikten sonra sevgilim 2. evlilikten. 3. kardeş de aslında amcanın kızı ama amca ve yenge trafik kazasında ölünce kayınbaba adayı büyütüyor. Kız daha bebekmiş zaten ailesini kaybettiğinde o yüzden kardeşim diyorlar ailenin öz kızı gibi
Çok teşekkür ederim. Ailenin zengin olduğunu duyunca herkes paraya odaklandı da ben bu okulu birinin sırtında bitirmedim. Yıllardır çalışıyorum. Özel hayatımda biri var evlenmek istedi ve ben düşündükleri zihniyette olsam evet der geçerdim. Keyfime bakardım. Vicdana hiç değinmiyor diyorlar. Kendimi huzursuz hissediyorum ki konu açmışım, okuduklarını anlamaktan da aciz bazıları. Ama ne hikmetse de konu başlığını benden çok takip ediyorlarKendini neden bir seçim yapmak zorunda bırakıyorsun? Sen bu zamana kadar biraz aile desteği belki sıfır aile desteği ve kendi kendine yeterek zaten kendini okutmuşsun büyütmüşsün hiç kimseye ihtiyaç duymadığın çok açık. Kimsenin parasına malına mülküne hatta sevgisine muhtaç değilsin zeki bir kızsın sevgilin gibi zilyoner olamayabilirsin ama ileride kendine güzel bir hayat kurabilecek kadar donanımlısın kendini hafife alma. Kendi yapmadığın her şeyin lafını yersin bu hayatta sana verdiklerinin lafını yapmayacak tek insanlar istiyorlarsa dünyanın en kötü insanları olsun annen babandır onlar da dışarıdaki fırsatçılardan daha kötü olamazlar buna emin olabilirsin. 36 yaşında iş güç sahibi zengin bir insan ne gibi bir zihniyetle 22 yaşında bir kızla sevgili olabiliyor ben bunu hiç hoş karşılayamadım ya altında başka bir şey arıyorum. Senin sebeplerin çok masum olabilir ama aynı şeyi kendisi için söyleyemem. Özetle aklını başına al mantık böyle bir şey değildir mantıklı seçimler yaptığında seni buna pişman edecek çoğu etkeni sıfırlamış olman gerekir ama sen adamın ailesinin tutucu olduğundan annesinin laflarından falan bahsediyorsun mantık bunun neresinde? Lütfen kendine güzelliğine gençliğine kıyma ve kendine kendin gibi çalışkan çalıştığıyla emeğiyle dişiyle tırnağıyla hayat kuran kendi dengin bir genç delikanlı bul ve hayatınızı birlikte kurun en güzeli budur denklik budur bunu asla unutma
Ay lütfen olsun öyle bişey.Adamın on yıllık dökümünün olduğu yer ekşi sözlük galiba, hesabını at da bi bakalım ne ayakmış
Boşver yaa beynin yanacakKonu sahibine onu tanıyın diyen sizsiniz. Daha ne kadar tanıyacaksa artık.
teşekkür ederim bakın isteyince zıt perspektiflerden baksak da ne kadar medeni tartışabiliyoruz. Dediğiniz şeyler benim de düşündüğüm şeyler bu evlilikle ilgili çok soru işaretlerim var. Zaten konuyu da bu sebepten açmıştım. Aklımda bulunduracağım sözlerinizi:)Olaya baktığın yer yanlış. Yoksa tabii ki itiraz edebilirsin.
Yok vallahi ben piremses değilim.
Ee "bizim meslekte şunlar şunlar oluyor, buradaki insanlar işin içinde olmadığı için bilmiyor tabii " yazmışsın. Ben de herkesin bildiği başka bir şeyden bahsettim; o bahsettiğin şekilde hakim olursan seni oraya getirenler her türlü işini sana yaptırabilir, bunu kendilerinde hak görürler. Anlattığın kadarıyla sevgilinin amcası vs de pek tekin kişiler değilmiş. Bunu da unutma, aklında bulunsun.
Siz son sınıf öğrencisiyim demediniz mi hanımefendi şimdi okul bitirmiş çalışan oldunuz.insan dürüst olur yaÇok teşekkür ederim. Ailenin zengin olduğunu duyunca herkes paraya odaklandı da ben bu okulu birinin sırtında bitirmedim. Yıllardır çalışıyorum. Özel hayatımda biri var evlenmek istedi ve ben düşündükleri zihniyette olsam evet der geçerdim. Keyfime bakardım. Vicdana hiç değinmiyor diyorlar. Kendimi huzursuz hissediyorum ki konu açmışım, okuduklarını anlamaktan da aciz bazıları. Ama ne hikmetse de konu başlığını benden çok takip ediyorlarBenim evliliğim dert oldu sanırım birkaç üyeye. Tekrardan çok teşekkür ederim konunun özünü kavrayıp yorum yaptığınız için:)
İyi de be yavrum bile bile niye çocuğunu olmayacak bir evlilik içine doğuracaksin. Mutlu, birbirini seven, birbirine denk bir anne-babanın olduğu bir evliliğe doğmak hakkı değil mi? Elbette evliliklerin bitme riski olabilir ama sen önden seziyorsun belli ki olacakları. Bile isteye neden olsun? Yaşına denk, mesleği olan düzgün biriyle kalbin çarpa çarpa bir ilişki yaşamak varken neden onca yaş farkının olduğu bir insanlasın. Gerekçelerini yazmışsın ama yeterli değil. Kayınvalide adayına, onun kadınlara bakış açısına değinmiyorum bile. Evlilik ve çocuk sonrası, imkanlarının olduğunu, çalışmak yerine çocuklarına bakmanın daha doğru olduğunu söyleyecekler gibi hissediyorum. Adam 36 yaşında, dolayısıyla yaşı küçük ve rahatça doğuracak birini mimlemişler gibi..Önünde uzun yıllar var, sen daha çocuk sayılırsın, hayatını doğru dürüst yaşamadan anne olmak, evlenmek bir süre sonra sana ağır gelecek. Cümlelerinden belli ki aklı başında bir kızsın, ilerde aranızdaki yaş ve diğer farklılıklar daha çok gözüne batacak çünkü gayet de herşeyin farkındasın. Ailenden kaçıp başka bir cendereye girme. Mesleğin var, kendine zamanla bir yaşam kurarsın.. Hayatını, yaşanabilecek güzel olasılıkları göz ardı etme. İçine sinmeyen bir dünyanın içine girme!Öyle bi anlattınız ki bir anda içime kara bulutlar doluştu ve korktumkötü biri değil kaldı ki ben de hukukçuyum. Çocuğumu elimden almak gibi bir durum sanmıyorum olsa olsa ayrılık olur belki
sevgilim gezmiş tozmuş, şimdi de duruldu ve evlilik istiyor lafı çevirmenin anlamı yok direkt böyle anlatayım. Önceki kadınlar statülü ama yaş olarak büyük -bir de çok özür dileyerek ve hemcinsleri olarak için böyke bir ayrıntıyı vermekten utanç duysam da kv adayının zihin yapısını göstermek için belirtmek zorundayım- bakire olmadıkları için gelin gözüyle bakmıyormuş. Rezil bir durum ama üstü kapalı anlatımdsn anladığım tamamen bu
Sen kendinden emin değilsen hiç bulaşmaSevgilim annesine çok saygılı, bana da öyle de biraz düşünceleri benzer ne yazık ki. Yaşı 40'a yaklaştığından "sen daha çok gençsin biliyorum ama ben de çocuğumuz olsun istiyorum aile olalım istiyorum. Annemler, bakıcı ne istersen yardımcı olurlar. Hakimlik konusunda baskı hissetme istersen istediğin yerde ofis açarız ya da çalışmazsın canın nasıl isterse" dedi. Ben çalışacağım mutlaka, boşuna okumadım ve mesleği de seviyorum ama birkaç yıla anne olacağım fikri çok korkutucu geliyor. Daha kendimi çocuksu hissediyorum
okuduğunuzu anlama problemi var sanırım? İnsan biraz çekinir bari tamamen okumadığı konuya yorum yapmaya. Konuda da yazmışım ya hani üniversitenin başından beri ortaokul öğrencilerine tarih ve türkçe dersi veriyorum bir kurumda, etütlerde ödevlerini yapmasına yardımcı oluyorum buradan kazandığım para ve bursla okuyorum diye. Bu çalışmaktan kastımız. Kaldı ki yazın kurum kapalı olduğunda da başka yerlerde çalıştım harçlığımı çıkarmak için. Şimdi anlamışsınızdır umarımSiz son sınıf öğrencisiyim demediniz mi hanımefendi şimdi okul bitirmiş çalışan oldunuz.insan dürüst olur ya
Ay lütfen olsun öyle bişey.
Sizin var galiba son sınıf öğrencisiyim yazdınız şimdide okul bitirmiş oldunuzokuduğunuzu anlama problemi var sanırım? İnsan biraz çekinir bari tamamen okumadığı konuya yorum yapmaya. Konuda da yazmışım ya hani üniversitenin başından beri ortaojul öğrencilerine tarih ve türkçe dersi veriyorum bir kurumda, etütlerde ödevlerini yapmasına yardımcı oluyorum buradan kazandığım para ve bursla okuyorum diye.
Silebiliyorsun da orda, suç teşkil eden yazıların olmadıkça da yönetimin çok umrunda olmuyorsun. Yaz yaz sil.Valla ekşi çok sağlam veri sunuyor.
Herkes en doğal halini döküyor oraya.
O nedenle bence konu sahibinin kırılma noktası orası olmuş
Olaylara çok kapsamlı bakmamak gerekiyor 22 yaşında olsan da 22 gerçekten çok küçük bir yaş bana göre bu yaşta mantıklı kararlar alınmaz, sen parıl parıl parlayan geleceğine odaklanacaksın bunun için eşek gibi çalışıp okumadın mı ailenin çilesini bunun için çekmedin mi? Maddi imkansızlıklar da manevi imkansızlıklar da insanı olgunlaştırır ve pratikleştirir mesleğini eline aldığın gibi sen herkesten daha kolay para kazanmanın yolunu da bulursun ben buna inanıyorum lütfen kimseye sırtını dayama ailen yine en büyük destekçindir her zaman her koşulda anlamayabilirsin bel yıl sonra çok çok iyi anlayacaksın, şimdi istemiyorum desen sevgilinin önüne zorluk çıkarmayacağından emin olabilir misin? Kendini kullandırtma lütfen akıllı davran sizin gibi gençler kendine çok dikkat etmeliÇok teşekkür ederim. Ailenin zengin olduğunu duyunca herkes paraya odaklandı da ben bu okulu birinin sırtında bitirmedim. Yıllardır çalışıyorum. Özel hayatımda biri var evlenmek istedi ve ben düşündükleri zihniyette olsam evet der geçerdim. Keyfime bakardım. Vicdana hiç değinmiyor diyorlar. Kendimi huzursuz hissediyorum ki konu açmışım, okuduklarını anlamaktan da aciz bazıları. Ama ne hikmetse de konu başlığını benden çok takip ediyorlarBenim evliliğim dert oldu sanırım birkaç üyeye. Tekrardan çok teşekkür ederim konunun özünü kavrayıp yorum yaptığınız için:)
Hanımefendi valla tuhafsınız ya sonuna geliyoruz ya hani. Lafın gelişi o. Uzun uzun ben birinin sırtında 4.sınıfın güz dönemine gelmedim deseydim keşke kusura bakmayın o da benim ayıbım olmuş. Bazen böyle anca anlayanlar olabiliyor düşünemedimSizin var galiba son sınıf öğrencisiyim yazdınız şimdide okul bitirmiş oldunuz