Aileme bu ilişkiyi nasıl açıklayabilirim? Mantık evliliği mutlu bir evlilik olur mu sizce?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Genç mahkeme başkanı değil, zaten şu an yaş ortalaması bu. Yargıçlar farklı ülkenin insanı değil. Hepsi bizim içimizden geliyor. Cübbeli diye o erkek başka bir yapıda olmuyor. Anlattığı şeyleri, kaynana adayını, yaş farkını, zihniyeti lütfen cübbesiz düşünün. Evlenilecek bir cazibesi inanın ki yok, hele ki konu sahibi sevmiyor bile. Babacan ilgi hoşuna gitmiş.
Cübbesiz ve parasız biri olsa kaynana adayının kendi kariyeri üzerinde böyle saygısızca plan yapması nasıl hoşuna gitmezse, aslında buna da aynı tepkiyi vermesi lazımdı. Konu sahibi zengin görmemiş, çok toy ama saf değil. Ama mücadele azmi yok malesef. Kendisi yaşasın ve görsün.

Evet, adam aileden zengin ve makam sahibi olmasa hepimiz şimdi anası danasıyla asıyoduk şuracıkta. Ah para sen yok musun sen?

walla en kurnaz okumus kadin, okumamis ama kaynana gorumce elti savaslarini gecirmis kaynanalarin ancak getir goturunu yapar

Banlanmış mı millete mahalle ağzıyla konuşuyor derse olacağı buydubir de kendilerini çok elit çok kültürlü görmeleri insanları aşağılayarak konuşmaları var ya
İki gündür yok meydanda ilk ban bu kadar sürmez ki normalde.

23ken bir sevgilim vardı 35 yaşında. Çok mükemmel anlaşıyoruz diye düşünürken aslında onun yanında gergin hissettiğimi anladım. Sen de küçük bir kız çocuğu gibi demişsin ya bu, aşk değil. Bu kadar yaş farkında kesinlikle kafaların uyuştuğunu düşünmüyorum. Ayrıca hakim olduğuna emin misin?

Konuyu okumadim cok, konu sahibi ava giderken avlanacaksin devam et
2 tane tanidigim sifir torpil ile hakim oldu
Hayir torpil var ama soylemiyorlar degil sifir torpil
Ben de biliyorum öyle arkasında bi Allah'ı olanlar. Biri amcam olduğu için ayrıca biliyorum. Ama kolay değil tabi, çalışmaktan gözü aktı adamın.

Sana bişey söyliyimmi yavrum (seninle yaşıt oğlum var)aşık olmadığın adamla her gece aynı yatağa girmekten tiksinirsin bir süre sonra.Üstelik adam 36 yaşında her türlü fanteziyi yaşamış ,alacağını almış ,göreceğini gormüs evlenince salacak kendini.Artık ne maddiyatı görecek gözün ne onun statüsünü ve ben ne yaptım diyeceksin.Çok gençsin hatta çocuksun daha bence Allah karşına ne iyiler çıkarır yakma kendini...

22 cok erken bir yas bunlari dusunmek ve evlilige girismek icin, once okulunuzu bitirip isinizi kurun onunuzde yillar var 30lar akli basinda karar vermek ve kendini tanimak icin daha uygun yaslar.
Kendi hayatinizi oturttuktan sonra en duzgun karari vereceginizi dusunuyorum boyle annem babam diyerek karar verilmez sahsi hayat hakkinda

Kuzenimin boşanma aşamasında olduğu eşi Trabzonlu. 2 üniversite mezunu (matematikçi ve veteriner)

İnanılmaz agresif bir aile. Günlük normal konuşmaları bile yüksek perdeden ve azarlar şekilde.

Kuzenim kayınvalidesi ve görümceleri ile uzun bir süre görüşmeme kararı almıştı. Başlarda kabul etti damat ancak bir süre sonra bayramlarda araması gerektiğini v.s zorladı.

Kuzenim asla Karadeniz kültürüne uyum sağlayamadı. Özellikle mutfak kültürü çok farklı, kızcağız 10 kilodan fazla kilo kaybetti . Yanında poşet torba ile dolaşır, ağzından çıkartırmış gizlice öyle anlatırdı. Midem ağzıma geliyor mutfaklarına adım atamıyorum derdi.

Biz göçmeniz. Ege-Trakya mutfağı zeytinyağı vazgeçilmez bizim için.

Karadeniz erkeği boşanmaz. Ayrılığı kabul etmez. Eğitim ve gelir düzeyinden önce eş adayının etnik kökeni ve aile yapısı araştırılmalıdır. Diploma ait olduğu kültürü değiştirmiyor. Bize her yer Trabzon düsturunda olan adam Alaska da yaşasa Harvard bitirse ne olur ? Mayası Karadeniz coğrafyasından.

Can güvenliği olmadığı için önce Üsküp e teyzelerimin yanına kaçtı kuzenim, sonra da Belçika ya kaçtı. Boşanma davası sürüyor, imam nikahlı hala kızıyla yaşıyor damat.

Sarışın mavi gözlü olan sadece Karadenizliler değildir. Göçmenler süt beyaz tenli renkli göz sarı kızıl saç kombinasyonuna sahip. Hem burun estetiği yaptırmak zorunda kalmıyoruz :)

Yani şartları iyi diye evlenip sürekli birilerinin baskısı/boyunduduruğu altında olmak mı yoksa ortalama biriyle evlenip kendi kafasına göre hayatını kurmak mı?

Kesinlikle. 10 numara 5 yıldız yorum. İmza kaşe mühür.

önünde güzel bir hayat var . Mesleğini daha eline almadan evlilik sürecine ve snden yaşça büyük biriyle olman seni yıpratır. Öncelikle tecrübe edinmen ve hakim olmak istersen sınavlarına hazırlanabilirsin yada kendine ait bir ofis açabilirsin. Tam hayatını yaşayacağın dönemde yaşça büyük biri için ne sınavlardan geçeceksin bunu bir düşün derim. Kariyerini onların ellerine bırakırsan ilerde ''benim sayemde'' tarz şeyler duyman muhtemel. Off yanlış anlama bende katiibim 10 yıldır yani adiyede çalışan tüm erkekler sapık gibi geliyor gözüme belki öyyle birideğildir bu benim ön yargımdr fakat siz bilirsiniz

Katılıyorum, aşk dediğin aynı evin içine girene kadar. 3 gün sonra adamdan nefret edenlerle dolu KK. Adam iyi eğitimli iyi bir aileden geliyo, görgülü, güçlü, yakışıklı karizmatik, benim için çok önemli kriterler bunlar.

Ben kendim de Rizeliyim, o yüzden bu yörenin insanını çok iyi tanıyorum. Kültürümüzün sevdiğim pek çok ögesi olsa da özellikle Ege/Akdeniz/Rumeli kültürü bize çok uzak ve uyum sağlanması zor. Bundan da en çok kadınlar etkileniyor. Çünkü erkek aileleri daha baskın olmaya çalışıyor.
Eşim Akdenizli ve ailelerin genel ruh hali, insan ilişkileri vs. inanılmaz farklı gerçekten. Dini yaşayış, dünya görüşü filan çok benzer ama kültürler çok farklı. Ben çok memnunum eşimin ailesiyle olan ilişkimden. Kendi memleketimden biriyle evlenmeyi de asla düsünmedim zaten

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…