Oncelikle cevabiniz icin tesekkur ederim, inceden bir tirsarak yazdim malum forumda kimin ne yazacağı belli olmuyor
Estetikle su anlamda kiyasladim. Hicbir saglik sıkıntısı yaratmayan, tamamen gorsellik odakli bir sey icin ameliyatlara girip nekahat suresi yasamak normal (ki normal evet bence de) ama hem mevcutta hem ileride bircok saglik sıkıntısı getirebilen obezite icin ameliyara girmek kocaman bir hayır. Benim anlamadigim nokta bu. Ustelik dediginiz gibi ameliyat riski ve sonrasindaki sıkıntılar varken bu nasil kolay yol oluyor ki?
Diyet sporu hayatinda duymamis sisko yoktur
ama morbid obezite sinirina gelmis ve ek hastaliklari olan, doktorun da ameliyata onay verdigi bir kisiye topyekun diyet yap spor yap deyince "hic aklima gelmemisti" demeyecektir kisi muhtemelen.
Bu arada tup mide icin alt limit vki'nin 35 olmasi. 40in üzeri morbid obez ve sgk ameliyati karşılıyor, bu derece ciddiye aliyor morbid obezligi. Konu sahibinin vki 39,4. Yani ameliyati dusunmesi oyle basit bir sey degil.
Imzanizda vki var mesela. Onun en saginda kipkirmizi bölgenin en altinda konu sahibi. Oyle düşünün
Kilo vermek hele ki 30-40 kilo gibi miktarları vermek zor bir sey ve bir sekilde hayatinda degisiklik yapip sagligina kavusmak isteyen insanlari demotive etmek haksizlik diye dusunuyorum ben. Diyet sporla verebilse su ana kadar zaten verirdi. Bu sefer baski yuzunden ameliyattan cayip diyete yonelse ama onu da yapamasa iyice küsüp hayatina kilolu devam etse ne burada ne sosyal hayatta kimsenin umrunda olacak. Evet iyi niyetlisiniz ondan suphem yok ama iyi niyetli baski bazen daha icinden cikilmaz seylere yol açabiliyor.
Ben aa git mutlaka ol demem konu sahibine. Ben olmadim cunku. Ama kilosu bu kadar fazla ve sorunlara yol açıyorsa da olmamasi yönünde baski yapmam. Sonucta damdan düşenin halini yine damdan düşen anlar.
Tekrar teşekkür ederim bu arada mesajınızın kibarligi icin.