- Konu Sahibi Herdaimgunes
Tabi ki hakli oldugunuz taraflar var ancak estetik ameliyatlarla kiyaslayamayiz cunku onlarin baska cozumu yok. Spor yaparak burnumuzu kucultemeyiz sonucta.
Ameliyat gibi riskli bir yolu secmektense kendi idaresiyle kilo vermesi bence daha dogru. Yoksa olmak istiyorsa tabi ki saygi duyarim.
Diyet yap baskisi da zaten onu dusunen, saglikli olmasini isteyen insanlarin yaptigi bir baski. Bu baski zorumuza gitmemeli aksine hirsalnmaliyiz. Ama ben boyleyim, kilo veremiyorum diyerek kenara siyrilamayiz. Almamiz gerekenden daha az kalori alarak ve surekli hareket ederek zayiflamamak mumkun degil. Sadece o iradeyi gostermek icin cabalamaliyiz. Mesajimda da yazdigim gibi konu sahibi cok cok yuksek kilolarda olsaydi sagligi icin o yolu secsin derdim ama su anki kilosundan 30 kilo eksik olsa gayet saglikli olabilecek bir kiloya ulasabilir, bu da spor ve diyetle gayet mumkunken ameliyat riskini almak, sonrasindaki zorlu surece katlanmak, bunu bir de 2,5 yasinda kucuk bir cocukla goze almak bence mantikli gelmedi. Kendi kararidir, ben fikrimi soyledim. Belki biraz da hirslandirmak istedim. Tamamen iyi niyetli bir yaklasimdi benimki. Sizi de cok iyi anliyorum, yanlis anlamayin. Kilo vermek cok zor, cok yorucu bir surec. Ben de cocuk sahibi olabilmek icin kilo verdim. Ama ameliyatsiz da pek tabi mumkun.
Ya gercekten öyle kendini sık iradene sahip ol diyet sporla verirsin kilo demek kadar kolay degil. Bazen olmuyor. Metabolizma diye bir şey olmuyor bazı insanlarda. Benim iki katım kadar yiyip hem de normal hesin de degil abur cubur hala zayıf insanlar var.
Ben şu an hissediyorum metabolizmamın çok yavas oldugunu araya depresyon duygusal şeyler girince de 2 kat daha zor oluyor. İş hayatı zaten yorucu bir şey orada diyet yapmak da zor. Sadece çıkan yemeği yesen pilav makarna yemesen bile yağından mı ne yine veremiyorum. Her gün dışardan ne yiyim? Evden getirsem zaten her akşam ne pisirsem diye düşünüyorum öğleyi de mi düşünüyüm
Kendimi bildim bileli kiloluyum. Ben uzun zamanlar 67 kilolarda dolaştım o zamanlar da zayıflamaya çalışyordum ama takılı kaldı sabit tutabildigim icin de aşırı takmıyordum. Görüntü olarak da normal duruyordum. Bi tık fazlam var gibiydi. Ama sonra hayatım biraz değisti işe girdim depresyona girdim gibi bir sey oldu. Tartım da yoktu o zaman takip edemedim ve yedim sonuc 8 kilo oldu ve 8 aydır vermeye çalısıyorum olmuyor. Bir tarafımı da yırtsam veremiyorum. Bir 1-2 kilo verdim. 1 hafta tartımdan ayrı kaldim tekrar aldım o kiloyu. İşi biraksam beynimde mutluluk nt salgilansa huzursuz hissetme hal gitse daha rahat veririm belki ama şu an olmuyor. Erken kalktığım için de veremedigimi dusunuyorum. Uzar gider. Bazen olmayinca olmuyor.
Konu sahibi bu aralar ameliyattan dolayı ölen bir kişinin haberi var yani iyice araştırın
Zayiflama ignesi ne konuyu biraz daha acar misiniz