- 29 Eylül 2014
- 8.889
- 16.664
-
- Konu Sahibi angelstar97
Ne alaka yurt dışında ek eğitim alıp dünyanın her yerinde avukatlık yapabiliyorsun Amerika dahil buna.Mühendislik secerseniz daha iyi tüm dünyada çalima imkanımız olur hukuk okursanız sadece türkiyede
Aynı bölümü Boğaziçi'nde okusaydınız yine böyle düşünür müydünüz?evet örnek olarak burda ben duruyorum yanlış anlaşılmasın kendi okuduğum bölümü aşağılamıyorum ama başka şehirde okumaya değmez, ettiğin masrafı boşver işin sana verebileceği psikolojik zarar da var ben mesela yurtta kalıyorum, sene bitince oh bu seneyi de katil olmadan atlattım diyorum. sinirlerim bozuluyor, kişiliğim değişiyor. isterseniz bana sorunlu insan diyin, uyumsuz diyin ne derseniz diyin ama orda yabancılık çektiğine, 4 kişiyle aynı odada uyum sağlamaya çalıştığına, evine gitmek için ettiğin masrafa, yorgunluğa değmez arkadaş değmez. biz yedik bi bok, yazdık başladık okumaya bir yıl kaldı ama gençler bari siz yapmayın. -tabi ben sadece kötü yanları hakkında konuşuyorum-
Devlet üni de hukuk tutmuyor sadece erzurumda tutuyor oraya da gitmem zaten yollamazlar. Geçen seneden beri özel düşünmemin sebebi de ekstra ingilizce eğitim erasmus ve hocaların iyi olması.
Mef üniversitesinin rektörü eski itü rektörü mesela, bunun gibi birkaç hoca daha var ayrıca hazırlık sınıfındaki hocaların tamamı yabancı
%50 burslu baska bir ozel universitenin hukuk bolumune bakmalisin bence en mantiklisi bu hem hazirlik sinaviyla ugrasmazsin hem fiyat 10 bin tlye kadar duser senelik bu da aileni zorlamaz ve onlari dinlemek zorunda kalmazsin egitim hayatin boyunca hem okurken zorlanmazsin ders gecmek daha kolay olur hem bitirdiginde hangi okulu bitirdigine kimse bakmiyo benim marmara hukukla yeni yuzyil hukuktan mezun olan arkadaslarim su an ayni yerde staj yapiyor ayni ruhsati alacaklar ayni islere kabul ediliyorlar.. Bana en mantiklisi bu geldi uygun universiteleri bi arastir derim.. Tebrikler bu arada artik universitelisin :)1) Evet 8 bin ama yüklü miktarda ev kredisi ödüyoruz ve kardeşim bu sene de özele gidicek iyi bir lise kazanamazsa liseyi de özelde okuyacak bir de kredi kartları her ay faize biniyor bizim
2)Part time işler varmış okulun içinde ama hem hukuk gibi bir bölümde 3.50 yapmak için deli gibi çalışıp hem de işte çalışamam yani imkansız bişey Süpermen değilim :)
3)Bende aileme onu diyorum evet hazırlığı geçmemi istiyorsunuz ama ya sonra dersleri anlamazsam istediğiniz ortalamayı nasıl yapıcam diye ama diyorlar ki sanki 1 senede çok iyi öğrenebiliceksin de boşuna para ödeyeceğiz hem 1 senene yazık.
Oysa bu okulun ingilizce hazırlığı süper herkes övmüş nette ve hocaların hepsi yabancı profesörler
Bu kadar baskıya ben de dayanamam deminden beri ağlıyorum annem odama geldi dedi ki biz sana baskı yapmıyoruz ki elinden geleni yaparsın olursa olur olmazsa napalım dedi. Ama ben çok vicdan azabı çekicem zaten bu sene doğru dürüst çalışmadım yine 35 bin yaptım çok şükür ama çalışsam belki %100 tutardı
Guzelim takmissin rektore ya. Bizde uni okuduk. Ya 1 ya 2 gormusumdur rektoru. Sana ne faydasi var ki. Rektor rektor diyosun. Hadi dersine girecrk herhangi bir hocadan bahsetsen neyse yani. Hazirlik atlayarak cok zorlanirsin ayrica. Hadi diyelim bi sekilde uni'yi bitirdin. Ingilizce sorunu yine karsina cikicak. Ozaman da illa ki bi egitim alman gerekicek ve oda bedava olmayacakDevlet
Devlet üniversitesinde fazla olanak yok mesela son yıllarda devlet üniversitelerindeki iyi hocaları özel üniversiteler toplayıp kendi bünyesine aldı. Mesela şuan gidiceğim mef üniversitesinin kurucu rektörü eski İtü rektörü, daha böyle olan birkaç hoca daha var ayrıca ingilizce hazırlık sınıfındaki hocaların hepsi yabancı profesörler, uluslararası hukuk derslerine de yabancı hocalar giriyor. Ve yurtdışı olanakları çok iyi bir devlet üniversitesi bunları sağlayamıyor maalesef.
Kısacası evet okul çok iyi ama ben 4-5 sene boyunca bu baskıya dayanabileceğimi sanmıyorum
Psikoloji de düşünüyordum ama yüksek lisans yapmadan psikolog olunmuyormuş o yüzden vazgeçtim
Pdr de sıkıcı geliyor bana ayrıca maaşı bana yetmez ilerde
İktisat işletme falan zaten okumam işsiz kalmak istemiyorum ayrıca matematiğim çok kötü
Ayrica hazirlik gecme sinavi da oyle senin yazin tek basina calisip verebilecegin bir sinav degil ozel universitede psikoloji okuyorum su an anadolu lisesi mezunuyum ingilizcem iyi olmasina ragmen hazirlik atlama sinavini gecenedim (malum ozel universite ve bir yil fazladan para alabilmek icin ellerinden geldigince zor soruyorlar) ve hazirlik da cok zordu duz liseden cikma arkadaslarimin hepsi iki senede bitirdi..Merhaba ben 18 yaşındayım bu sene sınava girdim. Hayalim özel bir üniversitede tam burslu Hukuk tutturmaktı fakat matematiğim iyi olmadığı için sadece %50 burslu tutturabildim
(Bu arada Tm 3 sıralamam 35 bin)
Hukuka kendimi yatkın hissediyorum hem sevdiğim bir bölüm hem ezberim çok kuvvetli hemde ağzım iyi laf yapar :)
Fakat ailem %50 burslu hukuku çok zor karşılayacak yıllık 18 bin tl ödeyecekler Mef Üniversitesi ne gidicem Maslakta.
Aslında babamın maaşı fena değil 4 kişilik bir aileyiz ayda 8 bin tl alıyor ama çok zorlanacağını söylüyor çünkü benden 5 yaş küçük kardeşim de okuyor.
Benim şikayetim şu:
Mef hukukta dersler %30 ingilizce olduğu için beni kayıtta iki aşamalı ingilizce sınavına sokuyorlar eğer yeterli değilsem hazırlık okuyorum 1 sene.
Annemler bunu duydu hemen dediler bu yaz çok çalış evde hazırlığı geç.
Oysa ben liseyi devlette okudum tamam altyapım var gramerim iyi ama konuşma ve dinleme becerim fazla yok sınavın ikinci aşamasında speaking ve listening varmış.
Bir de yıl sonunda eğer not ortalamam 3.50-4.00 arası olursa ekstra %50 burs daha veriyorlarmış
Tabi bunu da duydular baskı yapmaya başladılar kazanman lazım gece gündüz çalış gezme tozma kendini derse ver biz senin için fedakarlık yapıyoruz falan
Evet aslında haklılar bi bakıma ama sorun şu ki onlar benim çok zeki olduğumu, çalışınca herşeyi yapabileceğimi sanıyorlar, aksini asla kabul etmiyorlar
Mesela 35 bin tr ortalamasına göre gayet iyi bir sıralama olduğu halde hiç beğenmediler çok kötü rezalet falan dediler.
Ayrıca hukuk çok zor bir bölüm
Hukuk öğrencileri o kadar çalışıyor yine de notları 3.50 değil.
Forumlarda hep okudum bunları
Hepsi aptal bi tek ben mi zekiyim yani?
Eğer hazırlığı geçemezsem ve burs kazanamazsam çok üstüme gelecekler biliyorum, ayrıca üniversite hayatımı dolu dolu yaşayamayacağım gezmeme izin vermeyecekler fazla
Diyorlar ki yok mezun oldun mu parayı götüreceksin bu okulun eğitimi çok iyi.
Evet eğitimi iyi ama türkiyede binlerce hukukçu var çoğu da az maaşa sürünüyor. Benim öyle olmayacağım ne belli?
Sırf bu yüzden Yeditepe Üniversitesi tam burslu Turizm ve Otel İşletmeciliği yazmayı düşünüyorum.
Bölüm 4 senelik, %100 ingilizce ve ikinci dil de öğretiyorlar.
Ayrıca kampüs Ataşehirde yani beylikdüzüne evimize çok uzak olduğu için yurtta kalıcam
Yurt masrafı da 9 bin yıllık.
Hem Yeditepe den iki dille mezun olursam turizmde çok iyi yerlere gelirim bence.
Böylece hem rahat rahat okurum üni hayatını yaşarım ailemden uzak hem de not ortalamasını çok yüksek yapma derdim olmaz.
Fikirlerinizi bekliyorum ablalarım tercih dönemim başladı nolur fikir verin
. Kime sorsan şikayetçi. KPSS'ye girmeyenleri gerizekalı görecekler neredeyse. Ne biçim bir yer oldu bu ülke?
Yurtta kalıyor olsaydım evet, yine böyle düşünürdüm ama sanırım Hukuk ya da Tıp falan okuyor olsaydım ancak düşüncem farklı olurdu.Aynı bölümü Boğaziçi'nde okusaydınız yine böyle düşünür müydünüz?
Ayni sekilde ben de şu zengin ve salak muhabbetini anlayamadim.Arkadasim bir insan zengin diye niye salak olsun.Cok sacma bence ikisi arasinda bir baglanti kurulmasi.Ben de Bilkent'te %50 burslu okuyorum tanidigim o kadar çok akilli, zeki, kulturlu ama zengin olan insan var ki.Eminim bir cogu devlet universitelerindeki cogu ogrenciyi bir çok alanda gecer.Ustelik her sene cogu bolum birincileri parali ve %50 burslu okuyanlardan cikiyor.Pei yanina burssuz cocuklar oturcak diye bu kiz Erzurum'a mi gitsin??? Ogrencilgiini Erzurumda mi gecirsin?
Ille de devlet universitesi diyenleri anlamiyorum.
Vakif universitelerinde cok cok iyi hocalar ve imkanlar var. Kendini gelistirmek isteyen cocuklar mutlaka faydalanirlar.
Akademisyen alimi daha secici. Torpil, kayirma yok denecek kadar az. Iyi hocalari devletten zaten calimliyorlar. Ote yandan devlet unvlerinde de cok cok iyi hocalar var tabi, haklarini yiyemem.
Ankara'nin en iyi devlet universitesinde dahi kayirma , torpil var. Devlet uiversitesinde ne kadar iyi bir akademisyen olursaniz olun is bulmak artik kayrilmaya bakiyor.
Bilkent'te mesela, yurtdisindan calimlanmis yurtdisindaki bomba okullardan mezun pekcok hoca var. Tanidigim bir hoca Princeton mezunu, Columbia'da ders vermis bir adam.
Akademik kadro bakimindan Turkiye'deki fen ve muhendislikte en iyi universite iddia ediyorum ki Koc Universitesidir. Matematik bolumunu acin bakin mesela, John Hopkins mezunu, Princeton mezunu, Stanford mezunu hocalar var, bolum baskani zaten Princeton doktorali saygin bir matematikci. Bilgisayar bilimine acin bakin. Yayinlara bakin, ODTU'yu Bogazicini yaya birakirlar. Zengin ve salak cocuklarin gittigi bir okul olmasi, Turkiye'deki yapilan bilimin dinamolarindan biri oldugu gercegini degistirir mi?
Pffff orda da salak zengin cocuklari var diyip boyle adamlardan ders alma sansini kaciran benim gozumde aptalin 7 kat dibidir mesela.
Mantar gibi tureyen sacma sapan ozel okullari ve de devlet okullarini saymayip, sadece ciddi olanlarini degerlendirirsem ; evet ozel okullarin ogrenci profili daha dusuk. Lakin bundan bana ne? Yanima daha dusuk kapasiteli bir cocugun oturmasi benim de kapasitemi dusurmez ki. Derse giderim, hocadan faydalanirim.
Mesele burssuzlar tu kaka salak zengin cocuklari degil, mesele kendimi gelistirme imkanimin ne kadar oldugu. Sana bunu kim veriyorsa oraya gideceksin. Bolum iyise , hoca iyiyse gideceksin kardesim.
Cidden bu vakif universitesimaniayi anlamiyorum. Insanlar tutturmuslar devlet de devlet diye. Kiz arastirmis, hocalar iyi, o zaman Erzurum'a gitmenin bence bir manasi yok.
Merhaba ben 18 yaşındayım bu sene sınava girdim. Hayalim özel bir üniversitede tam burslu Hukuk tutturmaktı fakat matematiğim iyi olmadığı için sadece %50 burslu tutturabildim
(Bu arada Tm 3 sıralamam 35 bin)
Hukuka kendimi yatkın hissediyorum hem sevdiğim bir bölüm hem ezberim çok kuvvetli hemde ağzım iyi laf yapar :)
Fakat ailem %50 burslu hukuku çok zor karşılayacak yıllık 18 bin tl ödeyecekler Mef Üniversitesi ne gidicem Maslakta.
Aslında babamın maaşı fena değil 4 kişilik bir aileyiz ayda 8 bin tl alıyor ama çok zorlanacağını söylüyor çünkü benden 5 yaş küçük kardeşim de okuyor.
Benim şikayetim şu:
Mef hukukta dersler %30 ingilizce olduğu için beni kayıtta iki aşamalı ingilizce sınavına sokuyorlar eğer yeterli değilsem hazırlık okuyorum 1 sene.
Annemler bunu duydu hemen dediler bu yaz çok çalış evde hazırlığı geç.
Oysa ben liseyi devlette okudum tamam altyapım var gramerim iyi ama konuşma ve dinleme becerim fazla yok sınavın ikinci aşamasında speaking ve listening varmış.
Bir de yıl sonunda eğer not ortalamam 3.50-4.00 arası olursa ekstra %50 burs daha veriyorlarmış
Tabi bunu da duydular baskı yapmaya başladılar kazanman lazım gece gündüz çalış gezme tozma kendini derse ver biz senin için fedakarlık yapıyoruz falan
Evet aslında haklılar bi bakıma ama sorun şu ki onlar benim çok zeki olduğumu, çalışınca herşeyi yapabileceğimi sanıyorlar, aksini asla kabul etmiyorlar
Mesela 35 bin tr ortalamasına göre gayet iyi bir sıralama olduğu halde hiç beğenmediler çok kötü rezalet falan dediler.
Ayrıca hukuk çok zor bir bölüm
Hukuk öğrencileri o kadar çalışıyor yine de notları 3.50 değil.
Forumlarda hep okudum bunları
Hepsi aptal bi tek ben mi zekiyim yani?
Eğer hazırlığı geçemezsem ve burs kazanamazsam çok üstüme gelecekler biliyorum, ayrıca üniversite hayatımı dolu dolu yaşayamayacağım gezmeme izin vermeyecekler fazla
Diyorlar ki yok mezun oldun mu parayı götüreceksin bu okulun eğitimi çok iyi.
Evet eğitimi iyi ama türkiyede binlerce hukukçu var çoğu da az maaşa sürünüyor. Benim öyle olmayacağım ne belli?
Sırf bu yüzden Yeditepe Üniversitesi tam burslu Turizm ve Otel İşletmeciliği yazmayı düşünüyorum.
Bölüm 4 senelik, %100 ingilizce ve ikinci dil de öğretiyorlar.
Ayrıca kampüs Ataşehirde yani beylikdüzüne evimize çok uzak olduğu için yurtta kalıcam
Yurt masrafı da 9 bin yıllık.
Hem Yeditepe den iki dille mezun olursam turizmde çok iyi yerlere gelirim bence.
Böylece hem rahat rahat okurum üni hayatını yaşarım ailemden uzak hem de not ortalamasını çok yüksek yapma derdim olmaz.
Fikirlerinizi bekliyorum ablalarım tercih dönemim başladı nolur fikir verin