Ailem üniversite konusunda çok üstüme geliyor :(

Şimdi sıralama fena sayılmaz ama iyi değil. Tm için konuşuyorum tabii, sayısal olsan iyi diyebilirdim. Suriye politikasından ötürü turizmde bir düşüş var. Turizm kesinlikle tavsiye etmem. 3 kuruş için kıro otel müdürleriyle muhattap olma. Türkiye'de çalışacaksan, planın buysa hukuk iyi bir alan. Hukuk TM3'e geçti, sayısalın etkisi azaldı. Yahu bir mat-geo yapacaksın, bir de coğrafya ve edebiyat. Sayısal kadar zor olmasa gerek. En fazla 10 bin sıralama yapılması lazım ki iyi yerler gelsin. Zaten önündekilerin çoğu sayısal olur. Burada alacağın hukuk diploması sadece burada iş yapacağı için derslerin % kaç İngilizce olduğunun bir önemi yok. Bu sadece bir şişirmeden ibaret. Şunu da eklemeliyim ki, dili birileri öğretmez. İlginiz ve yeteneğiniz varsa öğrenirsiniz kendiliğinden zaten. Şimdiye kadar güzel bir temel yapmadıysanız zor.
Özel üniversiteler hakkında da şunu söylemeliyim, derece yapan öğrencilere para vermeseler ve derece yapanlar bunları reddetse bu üniversiteler parası olan çocukların diploma satın aldığı yerlerden öte gitmez. Neresi olursa olsun. İnsanlara 'Ama burslu kazandım' gibi ekstra açıklama yapma gereği hissetme de cabası.
Arkadaş ülkede okunacak bölüm bırakmadılar iyi mi... Kime sorsan şikayetçi. KPSS'ye girmeyenleri gerizekalı görecekler neredeyse. Ne biçim bir yer oldu bu ülke?

Aynı bölümü Boğaziçi'nde okusaydınız yine böyle düşünür müydünüz?

Bi kere hukuk düşünüyorsun ama Turizm yazacam diyorsun çok zıt iki bölüm ne alaka.. İkincisi Erzurumdaki üni. de de Türkiyenin sayılı üni lerinden.. Çok da güzel kampüsü eğitimi... Eğer derdin derçekten istediğin mesleği okumaksa yer beğenmeme gibi lüksün yoktur ama keyfine göre yer üni. istiyorsan turizm yaz oku

%50 burslu baska bir ozel universitenin hukuk bolumune bakmalisin bence en mantiklisi bu hem hazirlik sinaviyla ugrasmazsin hem fiyat 10 bin tlye kadar duser senelik bu da aileni zorlamaz ve onlari dinlemek zorunda kalmazsin egitim hayatin boyunca hem okurken zorlanmazsin ders gecmek daha kolay olur hem bitirdiginde hangi okulu bitirdigine kimse bakmiyo benim marmara hukukla yeni yuzyil hukuktan mezun olan arkadaslarim su an ayni yerde staj yapiyor ayni ruhsati alacaklar ayni islere kabul ediliyorlar.. Bana en mantiklisi bu geldi uygun universiteleri bi arastir derim.. Tebrikler bu arada artik universitelisin :)

Guzelim takmissin rektore ya. Bizde uni okuduk. Ya 1 ya 2 gormusumdur rektoru. Sana ne faydasi var ki. Rektor rektor diyosun. Hadi dersine girecrk herhangi bir hocadan bahsetsen neyse yani. Hazirlik atlayarak cok zorlanirsin ayrica. Hadi diyelim bi sekilde uni'yi bitirdin. Ingilizce sorunu yine karsina cikicak. Ozaman da illa ki bi egitim alman gerekicek ve oda bedava olmayacak

Ayrica hazirlik gecme sinavi da oyle senin yazin tek basina calisip verebilecegin bir sinav degil ozel universitede psikoloji okuyorum su an anadolu lisesi mezunuyum ingilizcem iyi olmasina ragmen hazirlik atlama sinavini gecenedim (malum ozel universite ve bir yil fazladan para alabilmek icin ellerinden geldigince zor soruyorlar) ve hazirlik da cok zordu duz liseden cikma arkadaslarimin hepsi iki senede bitirdi..

hayırlı olsun öncelikle ve kolay gelsin.
hukuk okuma imkanın varken turizm otelciliği düşünme bence (kimse kızmasın)
hazırlık atlayabilirsen atla. okursan iyi olur ama hazırlık okusan da ingilizcen yine çok eksik kalacaktır.
babacığına selam söyle millet onun aldığı maaşla 1000 lirayı kreşe gömüyor çocuğu oynasın diye ki seninki geleceğine yatırım. evet çok güzel bir fedakarlık ama olacak o kadar yapacak bir şey yok.
çok eften püften olmayan son dönemde açılanlardan olmayan bir devlet üniversitesinde hukuk okuman da bir alternatif çünkü hukuk ve tıp bölümlerinde üniversite pek farketmiyor tabi bir ankara hukuk un yeri ayrıdır ama aynı sınava giriyorsunuz hepiniz üni. bitince o nedenle bunu da değerlendirebilirsin.

rektör oxfor dan gelse sana ne. adam imza atıyor sadece bazı belgelere senin açından.

güzel telaşlar bunlar. isteklerinin peşinde koş. hukuk ta okunur burs ta kazanılır.

Bizden bu kadar konu sahibi, ne karar verirsen sana kalmış ama turizm otelcilik okumazsın umarız...

. Kime sorsan şikayetçi. KPSS'ye girmeyenleri gerizekalı görecekler neredeyse. Ne biçim bir yer oldu bu ülke?

Issizlik iyice tirmandi.

Arkadas, hangi bolumu sorsalar, cevap issizlik cok, yazma.

IIBF issiz, turizm issiz, ogretmenler atanamiyor, muhendisler bile agliyor, tip haric herkes ya issiz ya kotu sartlarda 3 kurusa calisiyor.

Devlet Planlama teskilati ne is yapti bunca yildir, nufusun bunca artmasinin sonucunun bu olacagi belliydi. Neyse agzimi acmayayim en iyisi :)

Aynı bölümü Boğaziçi'nde okusaydınız yine böyle düşünür müydünüz?
Yurtta kalıyor olsaydım evet, yine böyle düşünürdüm ama sanırım Hukuk ya da Tıp falan okuyor olsaydım ancak düşüncem farklı olurdu.

Ayni sekilde ben de şu zengin ve salak muhabbetini anlayamadim.Arkadasim bir insan zengin diye niye salak olsun.Cok sacma bence ikisi arasinda bir baglanti kurulmasi.Ben de Bilkent'te %50 burslu okuyorum tanidigim o kadar çok akilli, zeki, kulturlu ama zengin olan insan var ki.Eminim bir cogu devlet universitelerindeki cogu ogrenciyi bir çok alanda gecer.Ustelik her sene cogu bolum birincileri parali ve %50 burslu okuyanlardan cikiyor.

Ankara hukuk mezunuyum

Daha özellerin bile çok azının olduğu dönemden

Ne ağzının laf yapması ne ezber hukuk okumak için yetmez

Okulu bitirince de musluktan para falan akmaz

Meşakkatli bir bölüm ki fen temelli bir üniversitenin de bu alanda çok iyi olacağını düşünmüyorum ama o kadar çok özel hukuk açıldı ki takip de edemiyorum

Hukuk okuyacak kişinin ben illa da hukuk istiyorum demesi gerektiğini düşünürüm bir de bu burs vs baskısı sizi üzer kaldı ki okul sadece dersler değil aynı zamanda o atmısferdeki ilişkilerdir

Derse girdim eve geldim ile olmaz masrafların da artar

Ailen bunları da değerlendirsin

Bu arada 18000 tl iyi bir fiyat 5 yaşındaki oğlumun okulu aylık 1000 tl ekstraları da var ailene bu örnekleri de ver

Mutluluklar

Gecen bi uye vardi burda ozele gitmis uzatmis okulu perisan haldeydi o geldi aklima. Her seyden onemlisi ailenizin imkani yoksa ozel yazmayin. Bakin kulaga cok guzel geliyo ama uni hayati gercekten cok masrafli. Kitabi fotokopisi ulasimi yemegi yurdu vs vs hic bitmiyo. Hele bi de arkadas cevrenz genis olur surekli disarda yiyen gezen vs biri iseniz cok zorlanirsiniz. Ben devletteyim aylik bin lira civari harcamam oluyo nereye ne gidiyo bi turlu anlayamadim ama bunlari da gozardi etmeyin. Rektoru de hayatimda gormedim adini bile bilmiuorum acikcasi hic aklima gelmedi rektor kimdir vs arastmak ingilizceye de bu asiri duskunlgnuzu anlamadim turkiyede calismjcak misiniz hukuk ve ing bilmiuorum tabi bolumun ayrintisini ama ne alaka

Ya benim anlamadığım. Lisede özele gönderen aile nasıl zorlanır üniyi ödemekte? Lisede özelde okuyan benden (meslek lisesi mezunuyum) daha kötü bi okulda.

Yapmayın gözünüzü seveyim. Lisenin iyisinde iyi eğitim verilir ama almak için iyi öğrenci olmak lazım. Yoksa nereye göndersen boş.

İyi olan da her yerden kazanr zaten.

Üni sınavı için durum çok farklı kabul ediyorum.

Tebrik ederim. Eğer erzuruma gönderirler diyosan bence onu değerlendir. Yatay geçiş falan yaparsın. Ya da istiyosan tekrar hazırlan.

O ya da bu sebeple hayalinden vazgecme. İstemedigin bir bolumde okumak, 5 dil bile ogretseler iskenceden farksizdir...

Hayallerinin pesinden git.

4 yıl aileden uzak üniversite hayatını keyfimce yaşayacağım diyerek, ömrünüzün geri kalanını ateşe atmazsınız umarım. üniversite yılları su gibi akıp geçiyor sonrasında hayat başlıyor. Bunu hep göz önünde tutun. Bir konudada gerçekçi olmak lazım fazla çalışmadan bu puanı alım diyorsunuz, en çok çalışmanız gereken zamanda fazla çalışmamışsanız, sanırım o hukukta burs için gerekli olan çalışmayı da yapmayacaksınızdır. Kararınız ne olursa olsun Allah pişmanlık vermesin. Ben Erzurumdaki hukuğu tercih ederdim hem uzakta hem devlet, bir sürü kişi okuyor orda. Asla olmaz diyorsanız özel olan hukuk ama tam burs çıkmayacağını kabullenerek gidin. dediğim gibi en çok çalışılması gereken zamanda çalışmadım fazla diyorsanız ordada çalışmazsınız gibi geliyor, keza üniv. hayatını çok gözünüzde büyültmüşsünüz.

ayda 8000 tl gelir oldukça iyi aslında ailenin borcu falan mı var ya da kirada mı oturuyorsunuz?

bana özel üniversiteye yollamaları zormuş gibi gelmedi.

şimdi devlete girmek için erzurum a da gidilmez.

turizm ve otelciliği istiyor musun ki? hukuk tan çok farklı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…