Devlette okuma imkanin varsa baska bir bolumu devlet universitesinde oku. Ozel universite benim gozumde zengin ve salak cocuklarin gittigi bir yerdi hep de boyle oldu.tam burslu yarisini alirlar gerisiparali okur. Mezun olunca ayni uni ayni meslek ayni her seyiniz. Sen bosuna mi calisip 35 bin yaptin adam baraji gecip girecek yanina?
Pei yanina burssuz cocuklar oturcak diye bu kiz Erzurum'a mi gitsin??? Ogrencilgiini Erzurumda mi gecirsin?
Ille de devlet universitesi diyenleri anlamiyorum.
Vakif universitelerinde cok cok iyi hocalar ve imkanlar var. Kendini gelistirmek isteyen cocuklar mutlaka faydalanirlar.
Akademisyen alimi daha secici. Torpil, kayirma yok denecek kadar az. Iyi hocalari devletten zaten calimliyorlar. Ote yandan devlet unvlerinde de cok cok iyi hocalar var tabi, haklarini yiyemem.
Ankara'nin en iyi devlet universitesinde dahi kayirma , torpil var. Devlet uiversitesinde ne kadar iyi bir akademisyen olursaniz olun is bulmak artik kayrilmaya bakiyor.
Bilkent'te mesela, yurtdisindan calimlanmis yurtdisindaki bomba okullardan mezun pekcok hoca var. Tanidigim bir hoca Princeton mezunu, Columbia'da ders vermis bir adam.
Akademik kadro bakimindan Turkiye'deki fen ve muhendislikte en iyi universite iddia ediyorum ki Koc Universitesidir. Matematik bolumunu acin bakin mesela, John Hopkins mezunu, Princeton mezunu, Stanford mezunu hocalar var, bolum baskani zaten Princeton doktorali saygin bir matematikci. Bilgisayar bilimine acin bakin. Yayinlara bakin, ODTU'yu Bogazicini yaya birakirlar. Zengin ve salak cocuklarin gittigi bir okul olmasi, Turkiye'deki yapilan bilimin dinamolarindan biri oldugu gercegini degistirir mi?
Pffff orda da salak zengin cocuklari var diyip boyle adamlardan ders alma sansini kaciran benim gozumde aptalin 7 kat dibidir mesela.
Mantar gibi tureyen sacma sapan ozel okullari ve de devlet okullarini saymayip, sadece ciddi olanlarini degerlendirirsem ; evet ozel okullarin ogrenci profili daha dusuk. Lakin bundan bana ne? Yanima daha dusuk kapasiteli bir cocugun oturmasi benim de kapasitemi dusurmez ki. Derse giderim, hocadan faydalanirim.
Mesele burssuzlar tu kaka salak zengin cocuklari degil, mesele kendimi gelistirme imkanimin ne kadar oldugu. Sana bunu kim veriyorsa oraya gideceksin. Bolum iyise , hoca iyiyse gideceksin kardesim.
Cidden bu vakif universitesimaniayi anlamiyorum. Insanlar tutturmuslar devlet de devlet diye. Kiz arastirmis, hocalar iyi, o zaman Erzurum'a gitmenin bence bir manasi yok.