Ailem üniversite konusunda çok üstüme geliyor :(

Eğer maaş sizin için önemliyse hukuk bölümü bunu pek karşılamayacaktır. İlk mezun olduğunuzda bir yıl hiç para almadan staj yapacaksınız avukatlık için sonra en az 3 ay da ruhsat çıkmasını bekleyeceksiniz. İlk başta kendi büronuzu açarsanız orayı döndürmeye çalışacaksınız yeni avukata da çok kişi itibar Etmez zaten. Başka bir avukat yanında çalışırsanız vereceği ücret 1750 2250 civarı olacak devlette avukat olursanız 2700 civarı maaş alırsınız. Hakim savcı bile olsanız 3000 3500 arası başlayacaksınız. Hayal ettiğiniz paraları hukukta 8-10 yılda anca elde edersiniz.

vicdan yapmanın sırası değil ilk önce toparlan kendine gel kendine güven ailenin baskısını kaldırmaya başla daha sonrada özel üniversiteye kaydını yaptır ilk engelde ilk baskıda ben ne yapıcam dersen çok zorlanırsın bu hayatta üzüleceksinde baskıda göreceksin ama ilk önce dik duracaksın ALLAHyolunu açık etsin :) haa bide tavsiye maaşşa çok takılma 5 bin kazanıcam 10 bin kazanıcam bunlar türkiyede yaşıyan herhangi bir üniversiteden yeni mezun için hayaldir çevreniz yoksa demiş ssinizki ben memurluk sevmiyorum çalışma şartlarını araştırdınızmı avukatlık deyip geçmeyin adı çok güzel ama çalışma şartları nasıl büroda oturup gökten para yağdıran bir meslek olduğunu sanmam ama memurluk masada oturup gökten para yağdırmaya yakın belki daha az ama hiç olmassa garanti

Sırf rahat okuyayım gezeyim tozayım diye bölüm seçilmez. Turizm otelcilik yazma bence hata olur. Özel hukuk yaz ayrıca sandığın kadar da zor değil hukuk okumak, belki rahat olmazsın ama düzenli çalışıp ezber yaparsan gayet de yapabilirsin bence 3-3.5 ortalamayı. Gezip eğlenen aynı zamanda başarılı olup not ortalaması yüksek olan hukukçu arkadaşlarım var. Zaten hukuk istiyormuşsun başka bölüm yazma. Ben de mühendislik okuyorum öleyim mi yani. :KK53:

Aynen çok istiyorum hem uluslararası hukuk da öğrenicem yani başarılı bir avukat olurum gibime geliyo bu okulun özellikle hukuk ve ingilizce eğitimini herkes methediyo ama ailem böyle baskı yapınca korktum nasıl o kadar ortalama yapıcam diye

Devlette okuma imkanin varsa baska bir bolumu devlet universitesinde oku. Ozel universite benim gozumde zengin ve salak cocuklarin gittigi bir yerdi hep de boyle oldu.tam burslu yarisini alirlar gerisiparali okur. Mezun olunca ayni uni ayni meslek ayni her seyiniz. Sen bosuna mi calisip 35 bin yaptin adam baraji gecip girecek yanina?

Pei yanina burssuz cocuklar oturcak diye bu kiz Erzurum'a mi gitsin??? Ogrencilgiini Erzurumda mi gecirsin?

Ille de devlet universitesi diyenleri anlamiyorum.

Vakif universitelerinde cok cok iyi hocalar ve imkanlar var. Kendini gelistirmek isteyen cocuklar mutlaka faydalanirlar.

Akademisyen alimi daha secici. Torpil, kayirma yok denecek kadar az. Iyi hocalari devletten zaten calimliyorlar. Ote yandan devlet unvlerinde de cok cok iyi hocalar var tabi, haklarini yiyemem.

Ankara'nin en iyi devlet universitesinde dahi kayirma , torpil var. Devlet uiversitesinde ne kadar iyi bir akademisyen olursaniz olun is bulmak artik kayrilmaya bakiyor.

Bilkent'te mesela, yurtdisindan calimlanmis yurtdisindaki bomba okullardan mezun pekcok hoca var. Tanidigim bir hoca Princeton mezunu, Columbia'da ders vermis bir adam.

Akademik kadro bakimindan Turkiye'deki fen ve muhendislikte en iyi universite iddia ediyorum ki Koc Universitesidir. Matematik bolumunu acin bakin mesela, John Hopkins mezunu, Princeton mezunu, Stanford mezunu hocalar var, bolum baskani zaten Princeton doktorali saygin bir matematikci. Bilgisayar bilimine acin bakin. Yayinlara bakin, ODTU'yu Bogazicini yaya birakirlar. Zengin ve salak cocuklarin gittigi bir okul olmasi, Turkiye'deki yapilan bilimin dinamolarindan biri oldugu gercegini degistirir mi?

Pffff orda da salak zengin cocuklari var diyip boyle adamlardan ders alma sansini kaciran benim gozumde aptalin 7 kat dibidir mesela.

Mantar gibi tureyen sacma sapan ozel okullari ve de devlet okullarini saymayip, sadece ciddi olanlarini degerlendirirsem ; evet ozel okullarin ogrenci profili daha dusuk. Lakin bundan bana ne? Yanima daha dusuk kapasiteli bir cocugun oturmasi benim de kapasitemi dusurmez ki. Derse giderim, hocadan faydalanirim.

Mesele burssuzlar tu kaka salak zengin cocuklari degil, mesele kendimi gelistirme imkanimin ne kadar oldugu. Sana bunu kim veriyorsa oraya gideceksin. Bolum iyise , hoca iyiyse gideceksin kardesim.

Cidden bu vakif universitesimaniayi anlamiyorum. Insanlar tutturmuslar devlet de devlet diye. Kiz arastirmis, hocalar iyi, o zaman Erzurum'a gitmenin bence bir manasi yok.

Son düzenleme:
Eğer maaş sizin için önemliyse hukuk bölümü bunu pek karşılamayacaktır. İlk mezun olduğunuzda bir yıl hiç para almadan staj yapacaksınız avukatlık için sonra en az 3 ay da ruhsat çıkmasını bekleyeceksiniz. İlk başta kendi büronuzu açarsanız orayı döndürmeye çalışacaksınız yeni avukata da çok kişi itibar Etmez zaten. Başka bir avukat yanında çalışırsanız vereceği ücret 1750 2250 civarı olacak devlette avukat olursanız 2700 civarı maaş alırsınız. Hakim savcı bile olsanız 3000 3500 arası başlayacaksınız. Hayal ettiğiniz paraları hukukta 8-10 yılda anca elde edersiniz.
Öyle mi ya çok istiyordum babam da sürekli diyor 3 bin liradan başlarsın falan ama şimdi kalakaldım :KK43:
Peki hangi bölümü okusam sizce

Aynen çok istiyorum hem uluslararası hukuk da öğrenicem yani başarılı bir avukat olurum gibime geliyo bu okulun özellikle hukuk ve ingilizce eğitimini herkes methediyo ama ailem böyle baskı yapınca korktum nasıl o kadar ortalama yapıcam diye
Yok canım hiç sıkma kendini bence zaten çok istiyorsun severek okuyacağın için başarırsın bence, tebrik ederim ayrıca :)

Bu konu hakkında sizin gibi düşünmüyorum okulun çok büyük olanakları var eğitimi hocaları kadrosu çok iyi. Zaten özellere bu gözle bakılması çok yanlış benim annemin arkadaşının oğlu Ankara Hukukta ama dersler boş geçiyormuş okula gidip gelmiyorlarmış fotokopiyle geçiyorlarmış sınavları
Bir hukuk eğitimi böyle olmamalı bence bu üniversitenin de sadece adı var demek ki.
Ayrıca üniversiteden çok kendini geliştirmek önemli mesela ben bu üniversiteden mezun olduğumda Ankara hukuk mezunu o çocuktan çok daha fazla donanıma sahip olucam. Evet başta etikete bakılabilir ama çok süre geçmeden kimin daha donanımlı ve işinde uzman olduğu anlaşılacaktır.

Akademisyenim ve özel üniversitelerin durumunu az çok biliyorum. Bir kaç tanesini tenzih ederim ancak çoğu ticarethane mantığı ile çalışır. Çok köklü ve gerçekten iyi eğitime sahip bir kaç özel üniversite dışında diğerleri aynı maalesef...ama reklamlarını iyi yapıyorlar. O yüzden o kadar güvenmeyin, yabancı hocadır bilmemnedir diyerek.
Ama aileniz gönderiyorsa turizm otelcilik okumaktansa mef te hukuk okumak daha iyi, ve hazırlığı da gerekirse okuyun aileniz baskı yapması ve beklentiye girmesi normal, zaman içinde durumu kabulleneceklerdir. Ankara hukuk mezunu biri her zaman bir adım öndedir ama siz de kendinizi kanıtlayarak güzel yerlere gelebilirsiniz elbette.

Meften baska secenek yok mu? hazirlik okumaniz icin genelde sinavda birakirlar tofel sinavini gecenler direk hazirligi atlayabiliyor. Birde yuzdecelli bolume bir daha yuzde elli burs olayini hic diymadim benim bildigim kazanilan burslardan en yuksegi uygulanir. Bunu iyice arastirin.
Turizm Otelcilik fikrini direk eleyin.

Öyle mi ya çok istiyordum babam da sürekli diyor 3 bin liradan başlarsın falan ama şimdi kalakaldım :KK43:
Peki hangi bölümü okusam sizce

Hukuğu seviyorsan oku tabiyki. Güzel bir bölüm. Ama diğer bölümlerdeki tüm arkadaşların kpss ile atanıp bir yıldır çalışıyor olduklarında sen hala iisiz olacaksın. Staj sırasında para veren avukatlar var ama 300 lira 500 lira gibi yol parasını vs. Karşılayacak kadar. Yani okul bittikten sonra bir buçuk yıl işsiz kalmayı göze al baştan. Ancak hakimlik sınavı açılır da kazanırsan 3000 li rakamları başta görürsün. Ama onda da süreç uzun. Mesela bu yıl aralıktaki sınavda kazananlar daha başlamadı bile.

Kardeşiniz özel lisede okuyacağına bu hakkını üniversiteye saklasa daha iyi değil mi? Siz saçma sapan bir bölümü ya da doğuda devlet üniversitesi yazacağınıza ailenizin önce bunu planlaması gerekir bence...
Turizm gibi bir bölümü yazmayın, iş imkanı yok. Hukuk ondan bin kat iyidir..
Erzurumda okusanız bile aylık ortalama 700-1000 lira masrafınız olur... Üstelik küçük, doğuda bir şehirde okuyacaksınız... İstanbulda özel ile masraf açısından pek fark yok... En azından ailenizin yanında olacaksınız..
Özel okul kötüdür, salaklar içindir falan diye yazana kanmayın... 2 milyon kişi sınava giriyor, 35.000. salaksa geriye kalan 1965000 kişi ne?
Paranız boşa gider diye de o kadar kaygılanmayın.. Hukuk halen iş imkanı olarak iyi bir bölüm... Millet çocuğunu fen edebiyat ya da işletme iktisat okumaya başka şehire gönderiyor, en az 500 lira masraf yapıyor... Onlar ne yapsın?
3.50 ortalama yaparsan zaten ilk sene sonunda yatay geçiş yaparsın devlete... ortalama yapıcam diye o kadar kasma... ama %30 ingilizce olduğu için tamamen türkçe olan üniversitelere kabul alamayabilirsin... tamamen türkçe bir özel üniversite araştır derim...
İmkanınız varsa özelde iyi bir bölüm okuyun arkadaşlar, iş hayatına atılınca anlayacaksınız hukuk mezunu olmakla, turizm mezunu olma arasındaki farkı...

parasız bişey dönmez ama bu kadar da maaş odaklı olmamalısın, para kazanırsın ama kim bilir ta ne zaman. para kolay kazanılmıyor.

Bende
Meften baska secenek yok mu? hazirlik okumaniz icin genelde sinavda birakirlar tofel sinavini gecenler direk hazirligi atlayabiliyor. Birde yuzdecelli bolume bir daha yuzde elli burs olayini hic diymadim benim bildigim kazanilan burslardan en yuksegi uygulanir. Bunu iyice arastirin.
Turizm Otelcilik fikrini direk eleyin.
Bende öyle biliyordum ama bugün oraya gidip konuştuk bursunu %100 e kadar çıkarabilirsin not ortalamana bağlı dediler
Mef haricinde Kemerburgazı istiyorum onda da %30 ingilizce var çünkü. Başka özellere de tutuyor ama onlarda ingilizce olmadığı için istemiyorum

hukukta 3.5-4 arası ortalama yapmak çok zor. yani hukukçu arkadaşım vardı lisansta ordan biliyorum. ama tm de güzel meslek. 35 bin sıralama da iyi tebrik ederim. özel diye de dert etme ailenin görevi bu. 4 yıl fedakarlık yapacaklar ama sen bir meslek bir hayat kazanacaksın az şey mi! sonra gün gelecek sen onlara bakacaksın.zaten hukuğu hangi üniversitede okuduğunun önemide yok. en son hangi avukata iş vermeden nerden mezunsun dedik? önemli olan işinde iyi olman. hukuk başlı başına bir etiket zaten. devlet falan diye de kasma yani devlet olunca kuş kondurmuyorlar üstüne. vicdan yapmana gerek yok bu hayati bir kkonu aileler ellerinden geleni yapmak zorunda.
dip not: üniversiteler hazırlık okursan, hazırlıkta burs vermiyordu benim zamanımda. şimdi değişti mi bilmiyorum ama bir sorun.

Millet çocuğunu fen edebiyat ya da işletme iktisat okumaya başka şehire gönderiyor, en az 500 lira masraf yapıyor... Onlar ne yapsın?
evet örnek olarak burda ben duruyorum yanlış anlaşılmasın kendi okuduğum bölümü aşağılamıyorum ama başka şehirde okumaya değmez, ettiğin masrafı boşver işin sana verebileceği psikolojik zarar da var ben mesela yurtta kalıyorum, sene bitince oh bu seneyi de katil olmadan atlattım diyorum. sinirlerim bozuluyor, kişiliğim değişiyor. isterseniz bana sorunlu insan diyin, uyumsuz diyin ne derseniz diyin ama orda yabancılık çektiğine, 4 kişiyle aynı odada uyum sağlamaya çalıştığına, evine gitmek için ettiğin masrafa, yorgunluğa değmez arkadaş değmez. biz yedik bi bok, yazdık başladık okumaya bir yıl kaldı ama gençler bari siz yapmayın. -tabi ben sadece kötü yanları hakkında konuşuyorum-

Bende

Bende öyle biliyordum ama bugün oraya gidip konuştuk bursunu %100 e kadar çıkarabilirsin not ortalamana bağlı dediler
Mef haricinde Kemerburgazı istiyorum onda da %30 ingilizce var çünkü. Başka özellere de tutuyor ama onlarda ingilizce olmadığı için istemiyorum
Ben yuzde elli ingilizce mezunuyum mesleki ingilizce derside aldik.
Bunun pek yarari yok sinavlardan gectim sonra unuttum. Yurt disina gidecegim dil icin.
Yani hukuk icin yuzde otuz ingilizce olmali gibi bir sartin olmasin.

Ben yuzde elli ingilizce mezunuyum mesleki ingilizce derside aldik.
Bunun pek yarari yok sinavlardan gectim sonra unuttum. Yurt disina gidecegim dil icin.
Yani hukuk icin yuzde otuz ingilizce olmali gibi bir sartin olmasin.
Canim duzeltiyim yuzde otuz demek istemistim.

Mühendislik secerseniz daha iyi tüm dünyada çalima imkanımız olur hukuk okursanız sadece türkiyede

Öncelikle kafandan çok para kazanma isteğini çıkar. Bu isteğin çıkmıyorsa ticarete atılman istediğin Paraları kazanma şansını sana verecektir. Bunun için İngilizce işletme okuyabilirsin.
Ardından sana şöyle bir şey söyleyeyim bizim ülkemizin müvekkilinden çok para koparan avukatlara ihtiyacı yok zira piyasada çok var böyleleri, işini hakkıyla yapıp sadece emeğinin karşılığını alanları tenzih ediyorum. Adaletli ve iyi bir hukukçu olacaksan bu yola başkoy.Yoksa hiç bir farkın olmaz.
Öte yandan ben uludağ üniversitesi çalışma ekonomisi mezunuyum. Devlette memurum zorunlu görevimi Doğu diye tabir edilen Karadeniz'in cennet gibi Şehri olan Trabzonda Yaptım Eş durumundan Batıya geldim, şuan 25 yaşıma giricem ve senin 25 yaşına geldiğinde istediğin paraya çok yakın kazanıyorum. Hemde senin masabaşı Dediğin işle..

Devlet üniversitesi mesela bir İstanbul Hukuk yerine neden özel üniversite hayali kurdun anlamadım. Hadi bu üniversiteler bilkent ya da galatasaray olur anlarım. Bahsettiğin üniversitenin adını bile duymadım.

X