Merhaba ben 18 yaşındayım bu sene sınava girdim. Hayalim özel bir üniversitede tam burslu Hukuk tutturmaktı fakat matematiğim iyi olmadığı için sadece %50 burslu tutturabildim
(Bu arada Tm 3 sıralamam 35 bin)
Hukuka kendimi yatkın hissediyorum hem sevdiğim bir bölüm hem ezberim çok kuvvetli hemde ağzım iyi laf yapar :)
Fakat ailem %50 burslu hukuku çok zor karşılayacak yıllık 18 bin tl ödeyecekler Mef Üniversitesi ne gidicem Maslakta.
Aslında babamın maaşı fena değil 4 kişilik bir aileyiz ayda 8 bin tl alıyor ama çok zorlanacağını söylüyor çünkü benden 5 yaş küçük kardeşim de okuyor.
Benim şikayetim şu:
Mef hukukta dersler %30 ingilizce olduğu için beni kayıtta iki aşamalı ingilizce sınavına sokuyorlar eğer yeterli değilsem hazırlık okuyorum 1 sene.
Annemler bunu duydu hemen dediler bu yaz çok çalış evde hazırlığı geç.
Oysa ben liseyi devlette okudum tamam altyapım var gramerim iyi ama konuşma ve dinleme becerim fazla yok sınavın ikinci aşamasında speaking ve listening varmış.
Bir de yıl sonunda eğer not ortalamam 3.50-4.00 arası olursa ekstra %50 burs daha veriyorlarmış
Tabi bunu da duydular baskı yapmaya başladılar kazanman lazım gece gündüz çalış gezme tozma kendini derse ver biz senin için fedakarlık yapıyoruz falan
Evet aslında haklılar bi bakıma ama sorun şu ki onlar benim çok zeki olduğumu, çalışınca herşeyi yapabileceğimi sanıyorlar, aksini asla kabul etmiyorlar
Mesela 35 bin tr ortalamasına göre gayet iyi bir sıralama olduğu halde hiç beğenmediler çok kötü rezalet falan dediler.
Ayrıca hukuk çok zor bir bölüm
Hukuk öğrencileri o kadar çalışıyor yine de notları 3.50 değil.
Forumlarda hep okudum bunları
Hepsi aptal bi tek ben mi zekiyim yani?
Eğer hazırlığı geçemezsem ve burs kazanamazsam çok üstüme gelecekler biliyorum, ayrıca üniversite hayatımı dolu dolu yaşayamayacağım gezmeme izin vermeyecekler fazla
Diyorlar ki yok mezun oldun mu parayı götüreceksin bu okulun eğitimi çok iyi.
Evet eğitimi iyi ama türkiyede binlerce hukukçu var çoğu da az maaşa sürünüyor. Benim öyle olmayacağım ne belli?
Sırf bu yüzden Yeditepe Üniversitesi tam burslu Turizm ve Otel İşletmeciliği yazmayı düşünüyorum.
Bölüm 4 senelik, %100 ingilizce ve ikinci dil de öğretiyorlar.
Ayrıca kampüs Ataşehirde yani beylikdüzüne evimize çok uzak olduğu için yurtta kalıcam
Yurt masrafı da 9 bin yıllık.
Hem Yeditepe den iki dille mezun olursam turizmde çok iyi yerlere gelirim bence.
Böylece hem rahat rahat okurum üni hayatını yaşarım ailemden uzak hem de not ortalamasını çok yüksek yapma derdim olmaz.
Fikirlerinizi bekliyorum ablalarım tercih dönemim başladı nolur fikir verin