Ailem üniversite konusunda çok üstüme geliyor :(

bu erzuruma git diyenleri de anlayamadım.

orada da masraf olacak. kalma masrafı, arada istanbula gidip gelme masrafı vb.

sonuçta erzurumun da adı yok. sadece devlet üniversitesi.

Internette İngilizce geliştirmek için yığınla ücretsiz kaynak, pratik için de izleyebileceğini çeşit çeşit İngilizce altyazılı film dizi var, kendi çabanla ingilizceni pekala geliştirebilirsin hazırlık okusan da zaten belirleyici olan senin gayretin olacak. Bunun dışında zaten sınav senende biraz dinlenmişsin 35000 çok çalışarak olacak bir sıralama değil. Artık üniversite doneminde hem kendine hem ailene karşı sahip olduğun sorumluluk için çok sıkı çalışıp bursunu arttırmaya bak. Hukuk çok güzel bir bolum, birçok alanda geçerliliği var ve bitirdiğinde bir meslek sahibi olmuş oluyorsun. Sırf universite doneminde rahat olmak adına ailene fazladan yuk olmak bana biraz bencillik gibi geliyor, tabi ki tercih senin

Ben hukuktan vazgecme derim

Istanbuldaki ozel okullar cok pahali ankara ya da baska sehir dusunmez misin? Diger sehirlerdeki ozel okul fiyatlari istanbuldakilerin yarisi ediyor cunku

Tamam yurt masrafi olacak ama cok pahali bir yurt secmezsin

Ayrica 3.50 yapmak oyle kolay degil :) ama yari burslu olup 3.50 yapan arkadaslarim var hem hukuki zeka lazim hem de iyi calismak lazim

Ben de ozel okulda okudum ozel okulun masrafi cok oluyor okul icinde yemek pahalı olur arkadas ortamının takıldıgı yerler pahalı olur vs vs

Ama hukuktan vazgecme :)

Tm derecesi icin 35 bin iyi bir siralama degil birincisi. Ikinciye gelirsek ailenize hak verdim, ozel universite bu sonucta. Bunu karsilamak zorunda olmadiklari halde karsiliyorlarsa size cok calis burs al deme haklari var. Bahsettiginiz universite adi olan, kariyeriniz icin muthis olanaklar saglayacak bir yer olsa bu tavrinizi biraz anlayabilirim de, oyle de degil. Aileniz size bu kadar destek olduguna gore sinava hazirlandiginiz donem de olmuslardir diye tahmin ediyorum, biraz calisip cok daha iyi bir devlet universitesi tutturabilirdiniz. Aileniz hakli. Oturup hazirligi atlamaya ve burs almaya bakin.

Tm derecesi icin 35 bin iyi bir siralama degil birincisi. Ikinciye gelirsek ailenize hak verdim, ozel universite bu sonucta. Bunu karsilamak zorunda olmadiklari halde karsiliyorlarsa size cok calis burs al deme haklari var. Bahsettiginiz universite adi olan, kariyeriniz icin muthis olanaklar saglayacak bir yer olsa bu tavrinizi biraz anlayabilirim de, oyle de degil. Aileniz size bu kadar destek olduguna gore sinava hazirlandiginiz donem de olmuslardir diye tahmin ediyorum, biraz calisip cok daha iyi bir devlet universitesi tutturabilirdiniz. Aileniz hakli. Oturup hazirligi atlamaya ve burs almaya bakin.
Katılıyorum hukuk isteyen biri için tm 35 bin iyi bir sonuç değil yani aileniz çok da haksız değil.Zaten kendinizde söylüyorsunuz çalışmadım diye.Sınav yılı göstermediğiniz emeği bu sene gösterip en azından ailenize biraz yardımcı olmalısınız bence onlarda kötülüğünüzü istemiyorlar ama belliki sizin gerekli özeni göstermediğinizi düşünüyorlar

Merhaba ben 18 yaşındayım bu sene sınava girdim. Hayalim özel bir üniversitede tam burslu Hukuk tutturmaktı fakat matematiğim iyi olmadığı için sadece %50 burslu tutturabildim
(Bu arada Tm 3 sıralamam 35 bin)
Hukuka kendimi yatkın hissediyorum hem sevdiğim bir bölüm hem ezberim çok kuvvetli hemde ağzım iyi laf yapar :)
Fakat ailem %50 burslu hukuku çok zor karşılayacak yıllık 18 bin tl ödeyecekler Mef Üniversitesi ne gidicem Maslakta.
Aslında babamın maaşı fena değil 4 kişilik bir aileyiz ayda 8 bin tl alıyor ama çok zorlanacağını söylüyor çünkü benden 5 yaş küçük kardeşim de okuyor.

Benim şikayetim şu:
Mef hukukta dersler %30 ingilizce olduğu için beni kayıtta iki aşamalı ingilizce sınavına sokuyorlar eğer yeterli değilsem hazırlık okuyorum 1 sene.
Annemler bunu duydu hemen dediler bu yaz çok çalış evde hazırlığı geç.
Oysa ben liseyi devlette okudum tamam altyapım var gramerim iyi ama konuşma ve dinleme becerim fazla yok sınavın ikinci aşamasında speaking ve listening varmış.

Bir de yıl sonunda eğer not ortalamam 3.50-4.00 arası olursa ekstra %50 burs daha veriyorlarmış
Tabi bunu da duydular baskı yapmaya başladılar kazanman lazım gece gündüz çalış gezme tozma kendini derse ver biz senin için fedakarlık yapıyoruz falan

Evet aslında haklılar bi bakıma ama sorun şu ki onlar benim çok zeki olduğumu, çalışınca herşeyi yapabileceğimi sanıyorlar, aksini asla kabul etmiyorlar
Mesela 35 bin tr ortalamasına göre gayet iyi bir sıralama olduğu halde hiç beğenmediler çok kötü rezalet falan dediler.
Ayrıca hukuk çok zor bir bölüm
Hukuk öğrencileri o kadar çalışıyor yine de notları 3.50 değil.
Forumlarda hep okudum bunları
Hepsi aptal bi tek ben mi zekiyim yani?
Eğer hazırlığı geçemezsem ve burs kazanamazsam çok üstüme gelecekler biliyorum, ayrıca üniversite hayatımı dolu dolu yaşayamayacağım gezmeme izin vermeyecekler fazla
Diyorlar ki yok mezun oldun mu parayı götüreceksin bu okulun eğitimi çok iyi.
Evet eğitimi iyi ama türkiyede binlerce hukukçu var çoğu da az maaşa sürünüyor. Benim öyle olmayacağım ne belli?

Sırf bu yüzden Yeditepe Üniversitesi tam burslu Turizm ve Otel İşletmeciliği yazmayı düşünüyorum.
Bölüm 4 senelik, %100 ingilizce ve ikinci dil de öğretiyorlar.
Ayrıca kampüs Ataşehirde yani beylikdüzüne evimize çok uzak olduğu için yurtta kalıcam
Yurt masrafı da 9 bin yıllık.
Hem Yeditepe den iki dille mezun olursam turizmde çok iyi yerlere gelirim bence.

Böylece hem rahat rahat okurum üni hayatını yaşarım ailemden uzak hem de not ortalamasını çok yüksek yapma derdim olmaz.

Fikirlerinizi bekliyorum ablalarım tercih dönemim başladı nolur fikir verin :KK43:

Canım tebrik ederim çok iyi sıralaman etkilemek istemem ama akdeniz hukuk da gelebilir sana antalyada yaşam hem çok rahat nerden çıkarsan avukatsın illa bir üniversitenin iş imkanı olması gerekmiyor sen azimle çalışıp bitirdikten sonra kendini geliştirip isim yaparsan her şekilde kazanırsın iyi düşünmelisin hayırlısı olsun senin için

ben mf ci halimle tm de 26 bin sıralama yapmıştım ki matematiğim çok kötüydü edebiyat vs 4 sene görmedim zaten sıralaman çok iyi değil bence mezuna kal seneye ilk on bine çok çok rahat girersin bu sıralamayla o potansiyelin var. sonra gelsin ankara hukuk, istanbul hukuk istediğini seçersin bedavaya kaliteli eğitim alırsın. :)

X