Ailem üniversite konusunda çok üstüme geliyor :(

Devlet universitesinde
hukuk dusunsen illa ozel mi olmasi lazim turizm otelcilik dusunme bence

Devlet universitesinde

hukuk dusunsen illa ozel mi olmasi lazim turizm otelcilik dusunme bence
Devlet üni de hukuk tutmuyor sadece erzurumda tutuyor oraya da gitmem zaten yollamazlar. Geçen seneden beri özel düşünmemin sebebi de ekstra ingilizce eğitim erasmus ve hocaların iyi olması.
Mef üniversitesinin rektörü eski itü rektörü mesela, bunun gibi birkaç hoca daha var ayrıca hazırlık sınıfındaki hocaların tamamı yabancı

Bir öğretmen olarak sana tavsiyem pdr okuman. Sıralaman uygun yanılmıyorsam.Hukukta 3.50 ortalama hikaye onu yapmak için ezberden daha fazlası lazım.Yeditepe turizm desen evet yabancı dil gayet önemli üni.adı da son derece mühim ama bölüm çok riskli ve özele yönelik bir bölüm.
Pdr oku rahat et,ister devlete atanırsın ister danışmanlık büronu açarsın.

Canim bence turizm otelciligi gec.

Madem hukuk seviyorsun, durma git.

%50 kazanmissin, tebrik ederim.

Ben cozemedim, yillik 18000/12 = aylik 1.500 tl degil mi? 8000 tllik maas icin cok gelmedi bana.

Hukuka gitmen taraftariyim.

Burasi cidden zorlayacaksa maddi olarak 2 secenek var derim:

Buraya git ama ailene part-time calisacagini, ozel ders verip kendi masrafini cikaracagini soyle.
Masraf cikarmayacagi soyle ve cikarma.

Liseyi devlette okuduysan hazirligi gecebilecegini sanmam. Gecsen dahi ilerleyen yillarda zorluk cekersin, dersleri anlamazsin, konusamazsin, derse katilamazsin. Hazirliga bence gitmelisin.

Ailen daha okul baslamadan boyleyse eyvah. Tamam okul parani odeyecekler ama bu kadar baskiya dayanamazsin.

hukuk ve turizm bölümü çok farklı alanlar bence :) Önce ilgi alanını belirlemelisin eğer turizm okumak istiyorsan hukuka gidersen bir yerden sonra dersler işkence gibi gelir o beklediğin ortalamayı yyapmana engel olur ama bölümünü seversen tabi ki yapabilirsin. Gerçekten ortalama yapmak istiyorsan okuduğun bölümü sevmen önemli derslere ilgili olacaksın ki saatlerce o koca koca kitapları okuyabilesin yoksa vize final öncesi bakma muhabbeti olur. Eğer hukuku seviyorsan git ya da biraz daha çalış devlet üniversitesinde oku.

Madem yaptıkları fedakarlığı bu kadar yüzünüze vurup, sizi zorluyorlar...
Artık reşitsiniz. Girin bir part time işe çalışın. Öğrenciler bu şekilde okuyor. Paranın en azından bir kısmını siz ödersiniz. Yazın da çalışıp para biriktirirsiniz. Aylık 700 tl alsanız. 700*12=8400 tl eder yılda. Kendilerine ödeyin. Borçlu kalmayın.
Çünkü onlar, sizin onlara borçlu olduğunuzu düşünecek ama para istemeyip, karşılığında sizin özgürlüğünüzü alacak.

Şimdi böyle yapan anne baba, mezun olunca da bunu başınıza kakar. Mesela hemen iş bulamazsanız, o kadar parayı boşuna verdiklerini söylerler.

İstediğiniz şeyi okuyun. Yoksa, iki sene sonra BDV'ye "Okuduğum bölümden hiç memnun değilim, çok mutsuzum." diye konu açarsınız.

Evet arkadasin dedigi gibi pdr cok mantikli ama turizm otelcilik isik vaadetmiyo gibi geliyo bana 35 bin de hukuk gelmiyosa puanlar ucmus demekki ben 13 yil once sinavlarla hasir nesirdim :) karar senin umarim hakkinda hayirli olur

1) Evet 8 bin ama yüklü miktarda ev kredisi ödüyoruz ve kardeşim bu sene de özele gidicek iyi bir lise kazanamazsa liseyi de özelde okuyacak bir de kredi kartları her ay faize biniyor bizim
2)Part time işler varmış okulun içinde ama hem hukuk gibi bir bölümde 3.50 yapmak için deli gibi çalışıp hem de işte çalışamam yani imkansız bişey Süpermen değilim :)
3)Bende aileme onu diyorum evet hazırlığı geçmemi istiyorsunuz ama ya sonra dersleri anlamazsam istediğiniz ortalamayı nasıl yapıcam diye ama diyorlar ki sanki 1 senede çok iyi öğrenebiliceksin de boşuna para ödeyeceğiz hem 1 senene yazık.
Oysa bu okulun ingilizce hazırlığı süper herkes övmüş nette ve hocaların hepsi yabancı profesörler

Bu kadar baskıya ben de dayanamam deminden beri ağlıyorum annem odama geldi dedi ki biz sana baskı yapmıyoruz ki elinden geleni yaparsın olursa olur olmazsa napalım dedi. Ama ben çok vicdan azabı çekicem zaten bu sene doğru dürüst çalışmadım yine 35 bin yaptım çok şükür ama çalışsam belki %100 tutardı

Turizm ve otelciliğe gitmeyin derim.
Neden illa hukuk olmak zorunda? Turizm ve otelcilik aklından geçtiğine göre pekala diğer bölümler de olabilir.
Meram ettiğim bir diğer konu neden illa özel okul? Devletten farkı ne? Sadece merakımdan soruyorum.
Devlet üni. puan yetmiyor ama özelde oluyor, paralı okumak gibi bişey bu.

Baskı ile olacak işler değil 4 5 yıl üniversitede okuyacak olan sizsiniz ve bittiğinde yıllarca o mesleği yapacak olan da sizsiniz. Hangisini yapabileceksiniz onu seçin.

Neden hazırlığı es geçiyorsunuz? İngilizce'de birçok insanın zorlandığı şey bu zaten, speaking ve listening. Speaking ve listening çabuk oturtulan bişey de değil eksikliğini çoook hissedersin, gramer dediğin ne ki? Speaking ve listening iyi ama gramerde eksiğim var, konuşma dilindeki İngilizceyi biliyorum ama gramerde eksiğim var desen anlarım da bu şekilde çok zorlanırsın. Sadece Hukuk için söylemiyorum, özel veya devlet farketmez İngilizce bölüm okuyacaksanız hazırlık sınıfını es geçmeyiniz.

Pdr

Pdr aslında tam burslu okan üniversitesinde ve %75 burslu aydın üniversitesinde tutuyor ama hem ailem istemiyor hemde ben sıcak bakmıyorum sürekli masabaşı iş ayrıca maaşı da sabit ama bu kadar baskı altında ezileceğime yazarım daha iyi

Be
Bende aileme bunu söylüyorum ama dinletemiyorum ben de hazırlığı geçme taraftarı değilim ama onlar 1 sene kaybı ve boşa para harcama gözüyle bakıyorlar
En önemlisi de beni çok zeki sanıyorlar, 2 ayda tüm ingilizceyi halledip hazırlığı atlayacak kadar zeki. Ama gerçekler öyle değil işte

Masa başı işin ne büyük nimet olduğunu iş hayatına atıldığınızda inanın anlayacaksınız,sonuçta nerden baksanız 30 yıllık bir iş hayatı sizi bekliyor,Turizm sektöründe 30 yıl imkansız gibi bir şey,hukuk derseniz ona lafım yok ama onda da piyasa rekabeti çok fazla.
Pdr okuduğunuzda eğitim koçluğu yaparak çok iyi paralar kazanabilirsiniz ve rahat bir iş olduğu için yıpranmazsınız hem de gençlerle birlikte çalıştığınız için enerjiniz hiç bitmez

Devlet
Devlet üniversitesinde fazla olanak yok mesela son yıllarda devlet üniversitelerindeki iyi hocaları özel üniversiteler toplayıp kendi bünyesine aldı. Mesela şuan gidiceğim mef üniversitesinin kurucu rektörü eski İtü rektörü, daha böyle olan birkaç hoca daha var ayrıca ingilizce hazırlık sınıfındaki hocaların hepsi yabancı profesörler, uluslararası hukuk derslerine de yabancı hocalar giriyor. Ve yurtdışı olanakları çok iyi bir devlet üniversitesi bunları sağlayamıyor maalesef.
Kısacası evet okul çok iyi ama ben 4-5 sene boyunca bu baskıya dayanabileceğimi sanmıyorum
Psikoloji de düşünüyordum ama yüksek lisans yapmadan psikolog olunmuyormuş o yüzden vazgeçtim
Pdr de sıkıcı geliyor bana ayrıca maaşı bana yetmez ilerde
İktisat işletme falan zaten okumam işsiz kalmak istemiyorum ayrıca matematiğim çok kötü

Aileniz haklı. Madem hukuğu bu kadar çok istiyorsunuz neden daha iyi çalışmadınız? Kaldı ki çalışsanız da olmayabilirdi.
Özel okullarda bulacağınız nitelikli hocalardan fazlasını devlet okullarında bulursunuz. Nedir bu özel sevdası anlamadım.
Hukuğun alternatifi Turizm olamaz yani onu da anlamadım. İki dil dediğiniz nedir ki? Artık iki dil bilmek öyle aman aman bir özellik değil. Turizm meslek liselerinde de en az 2 yabancı dil öğretiliyor.
Bence siz özel okulda okumayı kafanızda çok abartıyorsunuz. En ala İngilizce kursuna gidersiniz o paraya, istediğiniz yabancı hoca olsun...
Bence devlette başka bir bölüm düşünün.

Teşekkür ederim keşke onlar da öyle düşünse :)
İnanır mısınız bugün üniversiteleri gezdik ve çoğu bana iyi derece yapmışsın aferin dediler ama ailem hala rezalet buluyor sebebi de beni çok aşırı zeki sanmaları çalışsan ilk 1000 e girerdin diyorlar siz düşünün :)
Bu yanılgıya nasıl düştüler bilmiyorum sanırım birkaç hoca hakkımda öyle dedi diye oldu ama keşke zeki olmadığımı anlasalar ve benden bu kadar üstün başarı beklemeseler
Ailenin etkisinde kalma, içinden geçen sevdiğin bölümü oku. Bu arada iyi bir derece yapmışsın, tebrik ederim.

Yani ailenin dediklerine hic katilmiyorum. 1 yilda pekala ogrenebilirsin, Ingilizce cok zor bir dil degil ki. Ben lise hazirlik okudum, o zaman 1 yilda oturdum guzelce calistim, ogrendim, kitap okudum, dergi okudum, TV izledim, oldu. Atla deve degil ya.

1 senene hic de yazik degil, Ingilizce ogrenmen onemli. Neden yazik olsun, paraya yazik diye bakmislardir. Ingilizce ogrendigin sene akla bosa gecen bir sene olmuyor, inan bana daha sonra dersti isti guctu derken kafani toplayip yogunlasamazsin, dil meselesinde boluk borcuk ogrenmek iyi degil. Ben Almanya'da yasiyorum, Almanca'yi yogunlasip 1 yil calissaydim vallahi sokerdim ama isten sonra kursa gittim, hem kafamda baska seyler oluyor yogunlasamiyorum ya da yorgun oluyorum. Inan bana boylesi daha ziyan. Adam gibi oturup baska is yapmadan ogrenenlerden 6 ayda kiviran bile var, hem de zor bir dil oldugu halde. Almancam berbat :)

Yani anne babalarimizin zamaninda Ingilizce egitim yoktu ki, ailelerimiz hazirligi nerden bilsin :)

35.000 kotu degil ki.

Ailenle konus derim, ya sinava tekrar hazirlanicam paraniz gitmesin diye ya da buraya gidicem de.
Baska alternatiflerin neler?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…