Ailem sevgilimi kabul etmiyor? Severek ayrılanlar ?

Daha üniversite okumamışsınız bu yaşta sevgiliyi aileyle tanıştırayım diye düşünmeyin bile. Önce okuyun sonra atanmaya bakın. Lise kpss çalışacaksınız ama puanlar yüksek diye biliyorum öyle hemen atanamayabilirsiniz. Ben ailemin sözünü dinlerim. Üstelik kıskançlık azımsanmayacak derecede önemli bir konu. Şimdi aile sözü dinlemeyip diretirseniz ileride eşiniz Allah korusun size zarar verse ayrılmak isteseniz arkanızda aile bulamayabilirsiniz. Ayrıca 27 yaşındaki adam 22 yaşındaki kızla evlenmemeli bence yaş farkı ve kültür farkı da önemli bu durumda

Aynı şehirdeyiz arkadaş vasıtasıyla tanıştık farklı şehire gitmeyeceğim
hayır kafalarında kimse yok ama seçici insanlar yani görücü usulu istiyolar desem onda da görücü olmak isteyen kimseyi de kabul etmiyorlar ben anlamadım tam olarak ne istediklerini ama böyleler ilk çocuk benim galiba korkuyorlar yanlış bir evlilik yapmamdan

Insanları coğrafyasına göre katagorize etmek doğru değil fakat kişilik konusunda coğrafya çok büyük bir etki oluşturuyor bence. Ben özgürlüğüne düşkün, gelenekçi ve tutucu olmayan biriyim. Genel olarak konuşuyorum ki doğulu insanlar genelde ataerkil bir anlayışla yaşadıkları için ben de doğulu biri istemiyordum. Elbette böyle olmayan aileleler vardır. Sevgilinizin bahsettiğiniz özellikleri de tam olarak doğu kültüründen geliyor. Ben asla yapamazdım. Bi yere giderken haber verirsin bu kadar... 22 yaşındasın ve herşeyin çok başındasın. Üniversite oku. Herşey evlenmek veya biri ile olmak değil. Ailenin sözünü dinle.
Bu arada linç tayfa için konuşuyorum sevgilim doğulu. Başlarda biraz onyargim vardı fakat gayet modern ve çağdaş bir ailede büyümüş, kadın erkek eşitliğini savunan biri. Ailem karşı çıksa da evlenirim.

Aile rızası olmayınca genelde iyi sonuç vermiyor. Ve gerçekten anne babanın istemediğinden genel olarak hayır gelmiyor.

Sevgiliniz sizin ailenizin kabul etmesi için napıyor? Git sen ikna et mi diyor ya da gelicek sene aileniz razı olmasa bir senesine mi yanacak yani? Bizde de ailem istemiyordu, eşim kendisi babamla görüştü ikna etti ha bekleyelim 1 sene filan da demedi. Ne kadar gerekiyorsa bekleriz ikna ederiz dedi. Kıskançlık konusunu sormuyorum zaten bu da sorun.

Siz bilgili birisiniz aklıma takılan bir şey vardı sorayım üniversitede bambaşka bir bölüm okusam bile atıyorum işletme okudum diyelim yine de imam hatip ve hafızlık belgesi ile kuran kursu öğreticisi vs olabilir miyim yoksa ilahiyat şart mıdır

Aynı şehirdeyiz arkadaş vasıtasıyla tanıştık farklı şehire gitmeyeceğim
ırkı nın bir önemi yok ama doğulu olması demek farklı kültürler demek mesela batıda ebeveynler çocuklarına daha saygılıdır genel olarak kendi kararlarını kendileri verir doğuda ve fazla kırsal yerlerde çocukların söz hakkı olmayabilir gibi gibi . bu biri kötü diğeri iyi demiyorum ama o kültürde yaşayan bir insan öbür kültürde yapamayabilir. birde ailesi çook önemli ailesini tanıdınız mı ?

Kuran kursu öğreticisi olabilirsiniz ama yine bugünki şartlarınızla aynı olur diğer lisansın atamalarda size bir katkısı olmaz. İşletme ile mesela başka bir memuriyete atanırsınız ama iibf ataması da çok yüksek puanlar ile.

Aileni karşına alıp sorabilirsin evlilikle ilgili fikirlerini.Kendi fikirlerini de paylaşabilirsen paylaş.Babandan çekiniyorsan annenle konuş.

Babamın bir kere tanışmayı kabul etmesini benim sağlamamı istiyor sonrasında hayır dese de artık tanışmış olucaz ben sık sık gelirim ikna ederim diyor. Siz nasıl ikna ettiniz ailenizi?
bekleme konusunda ise ben şuan tekrar konuyu açamam inada bindi ilerde açabilirim ancak dedim o da hayır derlerse de mücadele ederim illaki bi şekilde evleniriz diyebiliyor musun dedi bende garanti edemem ama elimden geleni yaparım dedim benden nolursa olsun evlenicez dememi istiyor ama ben bu garantiyi veremiyorjm

Benim babamda birini kabul etmedi iyi ki ailemi tercih etmişim. Babam borçları var diye direkt gelmesin deyip bizi ayırdı. Beni kurtarmış. Doğulu olmasına gelince ne derece doğulu olduğuna bağlı. Kültürü senden çok farklı ise olmaz.. Bunu düşün taşın

Canım ne desem bilemedim bende seninle aynı durumdayım kelin ilacı olsa başına sürer yani sana bir çıkış yolu gösteremeyeceğim
Zor durum allah yardımcın olsun diyecek birsey bulamadım

İmam hatipte okutan dindar bir ailenin ırkçılık yapması ne komik... Hele bu yazdığın izin almak daha komedi siz bunu aşk sanıyorsunuz dimi djdkfkddkkldl bu arada imam hatip mezunu isen bir şey olamazsın maalesef zira 2 üniversite mezunu bir işsizim

Sık sık gelirim ne demek ya
Bu adamda bariz sorun var, insanda bi utanma olur
Bunun adı sevgi değil arsızlık

Ahahahahah tabi ki ayrıl. Baban büyük resmi görmüş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…